به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،
اختلال اضطراب جدایی چیست؟
قطعا برای شما هم اتفاق افتاده است که کودک شما در هنگام جداشدن از شما دچار عواطف و احساسات ناخوشایندی شود. اما آیا شما به عنوان والدین او می دانید در این مواقع چه کار باید کرد؟ اگر این اضطراب کودک تان شدید شود یا تا زمان مدرسه رفتن یا انجام سایر فعالیت ها به قوه خود باقی بماند، چطور؟ دراین مقاله با همراه باشید تا شما را با اضطراب جدایی، علائم و راه های درمان آن آشنا کنیم.
در سنین پایین تر، گریه کردن، کج خلقی یا داشتن دلبستگی دربرابر جدایی، واکنش های سالمی هستند و مرحله ای طبیعی در فرایند رشد به حساب می آیند. اضطراب جدایی می تواند قبل از یک سالگی شروع شود یا پس از مدتی دوباره خود را نشان بدهد. حتی در برخی از موارد نیز تا ۴ سالگی ادامه پیدا می کند. با این وجود، شدت و مدت اضطراب جدایی از کودکی به کودک دیگر متفاوت است. حتی اگر کودک شما کمی بزرگ تر باشد، داشتن مقداری نگرانی درباره ی رفتن مادر یا پدر طبیعی است. شما می توانید چنین مسئله ای را با صبر، استواری و اعمال محدودیت های جدی اما مهربانانه برای کودک تان آسان تر کنید.
با این حال، برخی از بچه ها با وجود تلاش پدر و مادر، اضطراب جدایی را برای مدتی خواهند داشت. این بچه ها، تجربه ای پایدار یا تکرارشونده از اضطراب جدایی شدید را در سال های اولیه ی مدرسه یا بعد از آن خواهند داشت. اگر این موضوع بیش از اندازه با فعالیت های معمولی مثل مدرسه رفتن یا روابط دوستانه تلاقی پیدا کند و به جای چند روز، چند ماه به طول بینجامد، احتمالا نشان از وجود مشکلی بزرگ تر خواهد داشت، مشکلی به نام اختلال اضطراب جدایی.
علائم اختلال اضطراب جدایی
علائم بیماری SAD وقتی کودک از والدین یا مراقبان جدا می شود رخ می دهد. ترس از جدایی همچنین می تواند باعث رفتارهای مرتبط با اضطراب شود. برخی از متداول ترین رفتارها عبارتند از:
- چسبیدن به والدین
- گریه شدید
- امتناع از انجام کارهایی که مستلزم جدایی است
- بیماری جسمی مانند سردرد یا استفراغ
- خشونت، خلق و خوی عاطفی تند
- امتناع از رفتن به مدرسه
- عملکرد ضعیف مدرسه
- عدم تعامل به طور سالم با کودکان دیگر
- امتناع از تنهایی خوابیدن
- کابوس ها
عوامل خطر برای اختلال اضطراب جدایی
به احتمال زیاد SAD در كودكانی با این سوابق زمینه ای رخ می دهد:
- سابقه اضطراب یا افسردگی خانوادگی
- شخصیت های خجالتی، ترسو
- وضعیت اقتصادی پایین
- والدین بی پروا
- عدم تعامل مناسب والدین
- مشکلات در برخورد با بچه ها
SAD همچنین می تواند بعد از یک زندگی پر استرس از جمله:
- رفتن به یک خانه جدید
- تعویض مدارس
- طلاق
- درگذشت یکی از اعضای نزدیک خانواده، رخ دهد.