ساعدنیوز
درباره ما
ساعدنیوز
ساعدنیوز

معرفی کشور زیبای فاس

  سه شنبه، 20 مهر 1400   زمان مطالعه 9 دقیقه
معرفی کشور زیبای فاس
این کشور مرزی بسیار طولانی با اقیانوس اطلس دارد که از شرق با الجزایر، از غرب با اقیانوس اطلس، از جنوب با کشور موریتانی و از شمال با دریای مدیترانه همسایه است. جالب است بدانید مراکش تنها کشور در جهان عرب است که از سوی امپراتوری عثمانی مورد هجوم قرار نگرفت و به همین دلیل توانست فرهنگ خود را به طور کامل حفظ کند.

فاس (به عربی: فاس، به زبان فرانسوی Fès) یکی از شهرهای کشور مراکش است.فاس با جمعیت ۹۴۶٫۸۱۵ (آمار ۲۰۰۴) پس از کازابلانکا و رَباط، سومین شهر بزرگ مراکش است. فاس به همراه رباط، مکناس و شهر مراکش به «شهرهای شاهانه» معروفند. بزرگترین پایتخت کهن مراکش.در طول تاریخ پرفراز و نشیب مراکش، عنوان پایتخت همواره متعلق به یکی از چهار شهر رباط، مراکش، مکناس یا فاس بوده است. پس از دو بار گرفتن و بازپس دادن این عنوان؛ در حال حاضر، این شهر رباط است که عنوان پایتخت مراکش را به دوش می کشد. هر کدام از شهرهای مراکش، رباط، مکناس و فاس، از چندین دوره عروج و افول جان سالم به در برده و توانسته اند معماری و فرهنگ گذشته با شکوه خود را تا حد زیادی حفظ کنند.

تاریخچه کشور فاس

شهر فاس نخستین پایتخت سیاسی کشور مراکش بوده و در سال ۱۷۲ هجری قمری توسط ادریس ازهر بنیاد شد. فاس از شهرهای فرهنگی اسلامی بوده است و دارای ۷۰۰ مسجد و ۴۰۳ کاخ و سازه قدیمی است.فاس توسط ادریس بن عبدالله، فرزند محمد، بنا شد. او که در سال ۷۸۴ موفق به فرار به شمال آفریقا می شود، تصمیم می گیرد دولت جدید خود را تاسیس کند. بنابراین، در ساحل شرقی رودخانه فاس شهری بنا کرد که بعدها به قلب تپنده دولت قدرتمند سلسله ادریسی تبدیل شد. این امپراتوری تا پایان قرن دهم پابرجا ماند. در حال حاضر، در مراکش امروزی از ادریس به عنوان پایه گذار استقلال ملی یاد می شود.متاسفانه، او هیچ وقت نتوانست شاهد به پایان رسیدن آنچه آغاز کرده بود باشد. ادریس بن عبدالله در سنت ۴۶ سالگی مسموم شد و درگذشت. گفته می شود که خلیفه معروف عباسی، هارون الرشید، در این قتل دست داشته است. همچنین، او شانس این را نداشت که شیرینی پدر شدن را بچشد و پسرش تنها دو ماه پس از مرگ او به دنیا آمد. اما، در مقابل، ادریس دوم تبدیل به جانشینی بزرگ و شکوه مند شد. تا زمانی که به سن ۲۰ سالگی رسید، شهر دیگری در حاشیه دیگر رودخانه بنا کرده بود. این شهر، همان شهری است که فاس نامیده شد و پایتخت ایالتی به همین نام شد. هر دو بخش شهر در قرن ۱۱ در هم ادغام شدند و تا پایان قرن ۱۲، فاس به یکی از پرجمعیت ترین شهرهای جهان اسلام تبدیل شد.

جاذبه های گردشگری کشور فاس

شهر فاس را به عنوان دیدنی ترین شهر کشور مراکش می شناسند، خیلی ها آن را روح مراکش می دانند و علیرغم گذشت زمان، هنوزهم همان روح سنتی و خوشایند را در خود حفظ کرده است و از آن جا که همان ساختارهای قدیمی هنوز هم در آن هستند به نوعی می توان آن را مهم ترین شهر این کشور دانست که نباید از دست داد. در این جا می خواهیم جاذبه های دیدنی فاس را به شما معرفی کنیم. با ما همراه شوید.

منطقه قدیمی شهر مدینه (Medina)

منطقه هزارتوی مدینه (منطقه تاریخی شهر) شاید مهم ترین جاذبه شهر مراکش باشد. هرچند این شهر بافت مدرن هم دارد، اما بخش قدیمی آن با کوچه پس کوچه ها باریک، سقف های کوتاه، ازدحام جمعیت، صداهای فروشندگان و مشتریان که هر گوشه با هم چانه می زنند، بازارهای رنگارنگ و… حس وحال دیگری دارد. شما در این قسمت از بافت شهری، می توانید در کوچه های پرپیچ وخم و شلوغ قدم بزنید، از صنایع دستی دیدن کنید، برای دوستان و خانواده خود سوغاتی بخرید و البته در رایحه دلپذیر عطر و ادویه غرق شوید.

منطقه قدیمی شهر مدینه

مسجد حسن الثانی (Hassan II Mosque)

مسجد حسن الثانی، بزرگ ترین مسجد مراکش و هفتمین مسجد باشکوه و بزرگ در سرتاسر دنیاست که در شهر کازابلانکا واقع شده است. دلیل دیگر شهرت این مسجد، مناره های بلند آن است که با ارتفاع 200 تا 210 متر بلندترین مناره های جهان هستند. از دیگر شگفتی های این مسجد آن است که بخشی از آن روی اقیانوس بنا شده است. از حسن ثانی، شاه مراکش، که دستور ساخت این مسجد را در اواسط دهه 1980 داده بود نقل است که: «آرزو دارم بنایی با عظمت ساخته شود تا همیشه ماندگار بماند. دلم می خواهد ساختمان این مسجد روی آب ساخته شود، چرا که عرش خدا بر آب نیز قرار دارد.»بخشی از کف مسجد از شیشه ساخته شده تا افراد بتوانند مستقیما بر آب سجده کنند. البته این بخش تنها برای خانواده سلطنتی است. سقف کشویی برای دیدن آسمان و تجهیز به تکنولوژی های پیشرفته برای شکوه بیشتر از دیگر جذابیت های این مسجد هستند.

مسجد حسن‌الثانی

روستای شِفشاون (chefchaouen)

روستای شفشاون روستایی است تاریخی و زیبا، واقع بر کرانه ساحل مدیترانه و در جنوب تنگه جبل الطارق. شهرت این روستا به دلیل رنگ آبی ساختمان ها و خانه هایش است. این روستا در سال 1930 به این شکل در آمد و از آن پس، هرکس خانه ای در این روستا می سازد، باید به رنگ آبی باشد. مردم این روستا اعتقاد دارند رنگ آبی، نمادی از آسمان و بهشت است.این روستای 35 هزار نفری با آسمان لاجوردی، قدمتی 600 ساله دارد. رعایت این سنت و استفاده از رنگ آبی لاجوردی در ساخت خانه، در، پنجره و… اهمیت بسیار زیادی برای مردم روستای شفشاون دارد، به طوری همه رنگ ها سالانه بازسازی و ترمیم می شوند. از کازابلانکا تا این روستا از جاهای دیدنی مراکش حدود 6 ساعت راه است.

 روستای شِفشاون

شهر تاریخی ولیلی (Volubbilis)

شهر تاریخی ولیلی در 33 کیلومتری شهر تاریخی مکناس (Meknes)قرار گرفته و آثار و ساختمان های فراوانی از رم باستان را در دل خود جای داده است. این شهر از قرن 3 پیش از میلاد به عنوان یکی از شهرهای فنیقی ها توسعه یافت و سپس به عنوان پایتخت موریتانی شناخته شد. از جاذبه های دیدنی ولیلی می توان به خانه اورفئوس که یکی از مشاهیر یونان بود، خانه هرکول، خانه چهارفصل، خانه پری دریایی، سرای ستون ها و خانه افیب اشاره کرد. این شهر همچنان یکی از کامل ترین خرابه های به جا مانده از رم باستان محسوب می شود.

 شهر تاریخی ولیلی

فاس البالی (Fes El Bali)

فاس سومین شهر بزرگ مراکش است که همراه رباط، مکناس و شهر مراکش به شهرهای شاهانه معروف اند. فاس به سه بخش تقسیم شده است: فاس البالی، فاس الجدید، ویل نوول(شهر جدید).فاس البالی قدیمی ترین قسمت شهر است. دروازه اصلی ورود به این قسمت از شهر «باب ابی الجنود» نام دارد. از دیگر جاذبه های این منطقه، مسجد الآندلوس است که به خاطر داشتن مناره ای سفید سبز مشهور است. همچنین قدیمی ترین دانشگاه جهان که دانشگاه قرویین نام دارد، در سال 859 در این شهر تاسیس شد. سقف سبز رنگ این دانشگاه از نمای بالای شهر فاس، با چشم انداز بسیار زیبایی خودنمایی می کند. خالی از لطف نیست بدانید موسس این دانشگاه و مسجد دو خواهر به نام های فاطمه الفهیری و مریم الفهیری بودند که اواسط قرن نهم به این شهر مهاجرت کرده و تصمیم گرفتند با ارثیه پدری خود، این دو بنای باشکوه را تاسیس کنند.

 فاس البالی

شهر طنجه (Tangier)

شهر طنجه در سال های اخیر به یکی از محبوب ترین مقاصد توریستی و جاهای دیدنی مراکش تبدیل شده است. یکی از میدان های معروف این شهر، میدان پتیت سوکو (Petit socco) است که بسیاری از نویسندگان برای نوشتن معروف ترین داستان هایشان از آن الهام گرفته بودند. از دیگر نکات جالب شهر طنجه، کافه دیترویت است که در دهه 60 میلادی محل تجمع نویسندگان و هنرمندان بسیاری بوده است.از جاهای دیدنی طنجه می توان به کلیسای سنت اندرو، سواحل چشم نواز، پارک پردیکاریس، غارهای هرکول و… را نام برد. جاذبه های این شهر تاریخی هم طبیعی، هم تاریخی هستند. همچنین در کافه های این شهر غذاهای مراکش مختلفی عرضه می شود که امتحان آن ها خالی از لطف نیست.

شهر طنجه

دره دادِس (Dades Valley)

اگر طرفدار هایکینگ و طبیعت گردی هستید، حتما از دره دادس یکی از جاهای دیدنی مراکش دیدن کنید. همچنین بازدید از این منطقه برای تماشای گونه های مختلف پرندگان توصیه می شود. این دره که به دره تودرا جورج هم شناخته می شود، طبیعت بکر، رودخانه های پر جوش وخروش، دیواره های صخره ای عظیم و… طبیعت بسیار زیبایی دارد که برای طبیعت گردی، پیاده روی، عکاسی و… انتخاب بسیار جذابی خواهد بود.

دره دادِس

اِرگ چِبی (Erg Chebbi)

این منطقه که در صحرای بزرگ آفریقا واقع شده است، برای ماجراجویان جذابیت خاصی دارد. شن سواری، فورویل و شترسواری از تفریحات هیجان انگیز این جاذبه توریستی است. هرچند ممکن است افراد زیادی خواهان گردشگری در کویر نباشند، اما فضای مرموز این کویر، شکوه و زیبایی آن، شن های روان و… همه وهمه باعث شده این کویر یکی از دیدنی ترین کویرهای دنیا باشد.

 اِرگ چِبی

آگادیر (Agadir)

اگر گشت و گذار چند روزه میان جاهای دیدنی مراکش حسابی خسته تان کرده و دنبال جایی برای تجدید قوا می گردید، شهر آگادیر حتما گزینه ای مناسب برای شماست. این شهر، بخاطر سواحل شنی وسیعش شهرت زیادی دارد. مزیت دیگر این سواحل، تمیزی و سکوت عجیب آن است. یکی از نکات جالب و دوست داشتنی این شهر، حمام های سنتی آن است که شیک ترین و لوکس ترین آن، حمام آرگان پلاس نام دارد. نیازی به گفتن نیست که اصیل ترین نوع روغن آرگان که در سرتاسر دنیا برای سلامت پوست و مو بسیار مورد استفاده قرار می گیرد، در مراکش تولید می شود.

آگادیر (Agadir)

بازار مراکش

نوبتی هم باشد، نوبت خرید سوغاتی برای خانواده و دوستان است. برای این کار مراکش تا دلتان بخواهد بازار دارد. از جمله چهارسوق (بازار سنتی مراکش)، بازار فرش، بازار پاپوش های سنتی، بازار صنایع دستی، بازار ادویه، بازار چرم و بازار عطر و… بازارای معروف مراکش هستند.این بازارها عموما ساختار سنتی با سقف های خشتی دارند. مسیر تردد بین دو سمت بازارها هم اغلب باریک است و حرکت افراد را کند می کند، اما همه این موارد از دیدنی های بازارهای مراکش محسوب می شوند. عطر ادویه های شرقی کنار رنگ های تند فرش ها و پارچه های رنگارنگ بازار، میوه های خشک و خشکبار، صنایع دستی سنتی با طرح های مختلف، شیرینی های سنتی و کیف و کفش های چرم همه وهمه از بهترین و کالاهایی هستند که در بازارهای مراکش چشمتان را به خود خیره خواهند کرد. به یاد داشته باشید که برای حفاظت از عطرها در برابر اشعه فرابنفش، بهتر است بطری های آبی رنگ بخرید.

بازار مراکش

و در پایان...

فاس مراکش با ساختمان های زیبا، سواحل دیدنی و تاریخ کهنش، مایه حیرت همگان می شود، اما این تنها نکته جالب در ارتباط با آن نیست. این کشور تمدن های باستانی متفاوتی را در دل خود جای داده. است و می توانید سبک های مختلفی از معماری را در جای جای آن ببینید. در سفر به این کشور، هم بیشتر با فرهنگ و تمدن اسلامی آشنا می شوید و هم رگه هایی از فرهنگ و معماری یونان باستان شما را شگفت زده خواهد کرد. مراکش همچنین کشور رنگ هاست. محال است رنگ آبی روستاها، رنگ طلایی صحراها و ادویه های رنگین کمانی را ببینید و مغلوب این همه زیبایی نشوید. امیدواریم از خواندن این مطالب لذت ببرید با ساعد نیوز همراه باشید.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
آیا دعوت‌نشدن علی دایی از پیش طراحی شده بود؟ / کریم باقری به علی دایی پشت نکرد؛ عدم حضور به نشانه اعتراض (2 نظر) شهردار این شهر شمالی دستگیر شد / ماجرا چیست؟ (1 نظر) دادستان کل کشور: بدحجابی جمع خواهد شد / رفع فیلترینگ با شرط و شروط انجام شده (1 نظر) تصاویر غم‌انگیز از بغض و اشک جمیله علم‌الهدی برای همسرش سیدابراهیم رئیسی (1 نظر) حمله تند مایلی‌کهن به دایی: از انتقاد به پول‌پرستی تا کنایه به شخصیت و رفتار (1 نظر) عکس روز | از ورود همسر ارسطوی پایتخت به دنیای بازیگری تا حضور رضا قوچان نژاد و همسرش در کنسرتی در ایران (1 نظر) از پرده سینما تا مجمع عمومی حزب موتلفه؛ حسام نواب صفوی کجای ماجراست؟+عکس (1 نظر) بازیگوشی پسر ایلان ماسک و واکنش جالب ترامپ؛ یه ای کاش می‌تونستم یه نیشگون ازت بگیرمِ خاصی توی نگاه ترامپ هست+ویدیو (1 نظر) پوستر جدید سایت رهبری چشم‌ها را به خود جلب کرد؛ ادا کردن حق مطلب با این لقب برای سردار سلیمانی +عکس (1 نظر) (ویدئو) بابک زنجانی مفسد اقتصادی معروف کجاست؟ (1 نظر) شوک در اسرائیل: نتانیاهو به دام سرطان افتاد! (1 نظر) قاب تاریخ روز؛ 11 دی/ از احساسی‌ترین عکسی که موجب خودکشی عکاسش شد تا تصویری از فرح و جیمی کارتر بازو به بازوی هم (1 نظر) دختر صدام حسین در رویای بازگشت به عرصه قدرت در عراق؟! (1 نظر) (عکس) سید مجید حسینی فعال سیاسی نزدیک به قالیباف در شورای عالی رفاه به ریاست پزشکیان (1 نظر) مدیران دولتی به شعور ملت توهین نکنند! / چرا دلار گران شد؟ (1 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
جام ملت های آسیای 2026 کی شروع خواهد شد؟
درباره کافه‌هایی که تعدادشان از سوپرمارکت‌ها بیشتر شده! / چقدر درآمد دارند؟
هدیه‌ای به زبان ایتالیایی از طرف رهبر معظم انقلاب به پاپ فرانسیس + عکس / این هدیه در موزه واتیکان نگهداری می‌شود
دعوت ویژه آیت الله خامنه‌ای از هنرمندان و نویسندگان برای پرداختن به یک موضوع مهم
مهلت تایید سوابق تحصیلی تمدید شد / داوطلبلن کنکور تا کی فرصت دارند؟
خبر خوش برای بازنشستگان آموزش و پرورش / چه کسانی پاداش می‌گیرند؟
مقصد سفر این هفته رئیس جمهور مشخص شد / کدام استان میزبان پزشکیان است؟
ماجرای قسط 70 میلیون تومانی طرح نهضت ملی مسکن چیست؟ / فقط تا 30 دی ماه فرصت دارید!
فال قهوه با نشان روز یکشنبه 16 دی ماه 1403
کد جنجالی یک احمدی نژادی در آستانه مذاکرات هسته ای: ما از مرحله ساخت بمب اتمی رد شده ایم!
فال شمع روزانه امروز یکشنبه 16 دی ماه 1403
فال روزانه امروز یکشنبه 16 دی ماه 1403
فال ابجد روزانه یکشنبه 16 دی 1403 / آذر ماهی ها دست از دشمنی بردارید که ...
ستاره ی سابق پرسپولیس به ملوان پیوست!
بیوگرافی و زندگی خصوصی غزاله اکرمی+عکس/ از سیر تا پیاز زندگی بازیگر سریال سوجان خبردار شو
منتخب روز   
تصویری تلخ از خوابیدن هادی کاظمی روی خانه ابدی مادرش+عکس/روحش شاد و یادش گرامی نگاهی به چیدمان سنتی و شیک منزل ستاره‌سادات قطبی و شهرام شکیبا/ فقط ببین این وروجک چه بلایی سر خونه زندگیو آشپزخونه آورده+ تصاویر حال زار و بیماری ساعد سهیلی، همسر گلوریا هاردی / مهمان‌نوازی به سبک شیرازی‌ها+ تصاویر شوخی بامزه رضا یزدانی با الیکا عبدالرزاقی، اعجوبه طنز ایرانی: از امین جدا شدی نیومده کنسرت+ویدئو (ویدئو) مستند حیات وحش/ لحظه باورنکردنی بیرون کشیدن پتوی 3 متری از دهان مار پینتون شکمو/ مرحبا به پزشکای استرالیایی تویوتا و میتسوبیشی وارد بازار ایران می‌شوند؛ آغاز ثبت نام خودروهای وارداتی با شرایط جدید + جزئیات زهرا جهرمی، طلای سریال «سوجان» در کنار همسر خوش تیپ و قدبلندش/ ماشاالله چقدر به هم میان نگاهی به گریم ترسناک مریم مومن به شکل گرگینه در عمارت نوفل لوشاتو/ متفاوت و مرموز می دونستید اسکویید گیم یا بازی مرکب بر اساس واقعیت است؟ / تصاویر وحشتناک و دور از تصور بازیکنان و فضای این بازی در واقعیت + ویدئو بهترین ویدئوی سال ازعاشقانه‌های ناب مادر پسری در شیراز/ دلبری‌های پسرِ مو بور گلوریا رو ببین فقط، انگار بچگیای مامانشه😍 ایران قدیم؛ 15 دی/ از استایل خفن دانشجویان دانشکده نفت 1350 هرچی بگم کم گفتم پربازدیدترین تصویر از علی مرادی، قربانِ سوجان از پشت صحنه سریال «سوجان»/ پشت صحنه‌های قبل از تو سوءتفاهم بود😂