به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، فتیش به معنای هیجان جنسی نسبت به یک شی یا بخشی از بدن است که معمولاً جنسی تلقی نمی شوند مانند کفش یا پا.
فتیش ها معمولا در مردان رایج تر هستند. اکثر کسانی که فتیش دارند، چه تنها باشند چه با شریک جنسی شان برای تحریک جنسی یا به انزال و ارگاسم رسیدن، باید آن شی مورد علاقه را در دست داشته باشد تا بتوانند درباره ی آن خیال بافی کنند.
فردی که فتیش دارد ممکن است هنگام بوییدن، لمس کردن، چشیدن، یا گرفتن آن شی مورد نظر خودارضایی کند، از پارتنرش بخواهد هنگام سکس آن را استفاده کند یا بپوشد.
ریچارد کرِگِر استاد روان شناسی دانشگاه کلمبیا می گوید «مردم می توانند تقریباً نسبت به همه چیز نوعی فتیش داشته باشند، از هر چیزی که تصورش را بکنید»
طبق تحقیقی، رایج ترین فتیش ها شامل قسمت های بدن، مانند پا، یا ویژگی های بدن مثل چاقی، پیرسینگ (گوش واره های کوچک وصل شده به بدن)، یا تتو می باشند.
انواع فتیشیسم
در ادامه اشکال اختلال فتیش جنسی را معرفی می کنیم، اما به این محدود نیستند:
فوت فتیش
در این شکل از برقراری رابطه جنسی، فرد به پا، کفش، مچ پا و ساق پا علاقه دارد و به تحریک جنسی می رسد. میزان علاقه فرد به پا از فردی به فرد دیگر تفاوت دارد. برخی تنها با نگاه کردن به پا تحریک می شوند و برخی دیگر به پاهای لاک زده، با پابند و دیگر تزئینات زیبایی بخش علاقه دارند. دسته ای دیگر نیز از ماساژ دادن پا و لمس آن لذت می برند.
فتیش اسپندکس
نوع دیگر فتیش جنسی علاقه به لباس های تنگ و کشی است، به حدی که با دیدن یک نفر در این دسته لباس ها دچار تحریک می شود. شخص ممکن است در مورد پوشیدن لباس های تنگ مانند لباس های آکروبات، رقاص ها، ژیمناست ها، ورزشکاران و شناگران فانتزی داشته باشد و حتی با داستان های خیالی که در آن زن قهرمان لباسی تنگ می پوشد، تحریک شود.
فتیش ارباب و برده
فرد از الگوی تحقیر و آزار لذت می برد. بسته شدن به تخت، استفاده از ابزارهای شکنجه و کتک خوردن از اشکال این فتیش جنسی است. این تمایلات تاحدی زیاد می شود که برده خواهان کتک خوردن از ارباب است و از شکنجه لذت می برد. ارباب هم از شکنجه دادن لذت می برد. بازهم اگر این شکل از رابطه شدت یابد، برده دچار اختلال مازوخیسم و ارباب دچار اختلال سادیسم خواهد شد.
عامل ابتلا به این اختلال چیست؟
متخصصان حوزه بهداشت روان هنوز در مورد علت ابتلا به اختلال فتیش جنسی به توافق نرسیده اند. بسیاری از محققان بر این باورند که فتیش در اثر تجربه زودهنگام تروما ایجاد می شود، اما هنوز بر سر آن توافقی وجود ندارد. برخی از محققان نیز بر این باورند که فتیش ها تصادفی هستند و به دلیل خاصی در فرد ظاهر نمی شوند.
همچنین، تجربه دریافت لذت جنسی از چیزی در سنین پایین، به خصوص در حدود دوره بلوغ، می تواند باعث شود که فرد آن را با لذت جنسی معادل بداند و در سال های بعدی عمر نیز از آن لذت جویی کند.
برای مثال، علاقه به پاهای مادر و لمس مداوم آن توسط کودک یا علاقه به عطر و لذت بردن از آن می تواند باعث شکل گیری زمینه فتیش در کودک شود. تجربه های جنسی اولیه روانی هستند. با بزرگ تر شدن کودک و ایجاد تجربه جنسی از آن، هر دو به هم متصل شده و درنهایت به فتیش تبدیل می شوند. در این سن، کودک حتی از وجود لذت جنسی باخبر نیست، اما تداوم این رفتار در او می تواند به شکل گیری فتیش در آینده تبدیل شود.
سایر اختلالات همراه با فتیشیسم چیست؟
اختلال فتیش جنسی ممکن است در کنار دیگر اشکال انحراف جنسی و نیز فعالیت جنسی شدید (نیاز ناگهانی و شدید به رابطه جنسی) دیده می شود.
با فتیش شریک جنسی خود باید چطور برخورد کرد؟
یکی از مهم ترین نگرانی ها و سؤالات کسانی که با خواسته های عجیب و غیرمعقول شریک جنسی خود روبه رو می شوند، این است که باید چطور با آن برخورد کنند.
مسلماً وقتی از شریک جنسی خود می شنوید که به پا علاقه دارد، سؤالات زیادی برایتان پیش می آید.
هرکسی واکنش مثبتی به این امر ندارد. اگر او آن قدر با شما صادق بوده است که از علایق جنسی اش حرف زده است، نشانه مثبتی است. ممکن است به شما بگوید که پا از نظر او جذاب است. یا دوست دارد شما در هنگام برقراری رابطه جنسی کفش خاصی بپوشید، پاهای شما را ماساژ دهد یا ببوسد.
علاقه هر کس فرق می کند، اما مسلماً سؤالات زیادی در ذهن شما به وجود می آید. در اولین گام، مسئله را روشن کنید.
- به چه فعالیتی در طول رابطه جنسی بیشتر علاقه دارد؟
- آیا مایل است که این شکل از اعمال جنسی دوطرفه باشد؟
- آیا پیش نوازی است یا کل رابطه جنسی حول محور فتیش جنسی او می گذرد؟
- به تمایلات جنسی شما نیز توجه می شود؟
- آیا شما نیز ارضا می شوید؟
در گام بعدی باید به این فکر کنید که شما از این شکل از رابطه جنسی چه حسی خواهید داشت؟ آیا می توانید از آن لذت ببرید یا به شما آسیب می زند؟ آیا مغایر اخلاق است و نمی توانید با آن کنار بیایید؟
در گام بعدی بهتر است با یک سکس تراپ صحبت کنید. فتیش تنها زمانی طبیعی است که باعث بهبود روابط جنسی شما شود و هر دو از آن لذت ببرید. یک سکس تراپ بهتر می تواند به شما کمک کند که این تمایلات را بررسی کنید و در صورت لزوم از اقدامات درمانی بهره مند شوید.
آیا درمانی برای اختلال فتیش وجود دارد؟
در بسیاری از موارد فتیشیسم رایج و بدون آسیب است. تنها در صورتی مراجع باید برای تمایلات جنسی اش درمان شود که باعث ناراحتی، استرس و تداخل در زندگی روزمره و روابط عاشقانه فرد شده اند.
شدت این اختلال با نوسان همراه است، بنابراین، درمان آن نیز طولانی مدت است. هرچند آخرین نسخه راهنمای آماری و تشخیصی اختلالات روانی درمان مشخصی برای آن ذکر نکرده است، اشکال متفاوتی برای آن ذکرشده است ازجمله دارودرمانی. داروهای تجویزشده می توانند مانع افکار وسواس گونه در فرد شوند. بدین ترتیب، بیمار می تواند جلسات مشاوره را با تمرکز و موفقیت بیشتری بگذراند. داروهای ضدافسردگی و ضد اضطراب نیز ممکن است برای درمان فتیش جنسی تجویز شود.
شواهد نشان می دهند که ترکیب رفتاردرمانی شناختی با دارودرمانی در درمان این اختلال مؤثر شناخته شده است. گاهی درمانگر با فرد کار می کند تا پاسخ او را نسبت به چیزی که در او تمایل جنسی به وجود می آورد تغییر دهد. به تدریج، مراجع می تواند احساس جنسی خود را نسبت به آن مورد تغییر دهد. در این روش به مراجع آموزش داده می شود که تحریک جنسی خود را به روش های سالم تر مدیریت کند.
در روش حساسیت زدایی/تصور کردن از فرد خواسته می شود که خود را در موقعیت تصور کند و سپس واقعه ای منفی را تجربه می کند که باعث کاهش تمایل او در آینده به انجام این دسته فعالیت های فتیشی می شود. در این روش درمانگر تلاش می کند تا با ایجاد حس بیزاری تمایل فرد را از بین ببرد. مثلاً زمانی که فرد در حال استمنا کردن با شی ء یادگار خود است، او را در معرض تنبیه قرار می دهند.
ممکن است از روش ساخت مجدد شناختی (شناسایی و تغییر افکار که محرک رفتار هستند) و روش توقف افکار نیز استفاده شود.
در بسیاری از مراجعان، داشتن فتیش جنسی به بروز مشکلات در رابطه فردی و عاشقانه می انجامد. درواقع، فرد بدون وجود عامل تحریک نمی تواند رابطه جنسی برقرار کند یا تمایلات او شریک جنسی اش را آزار می دهد و این برای او عجیب است، که به مشکلات جدی در رابطه آنان می انجامد.
4 سال پیش
4 سال پیش
4 سال پیش
4 سال پیش
4 سال پیش