به گزارش سایت خبری ساعدنیوز به نقل از فرارو، عاطفه احمدی تنها زن ایرانی است که جواز حضور در المپیک زمستانی پکن را کسب کرده است.
خبرگزاری فرانسه در گزارشی نوشت: عاطفه احمدی ایرانی مدت کوتاهی پس از اینکه توانست راه برود، اسکی را یاد گرفت، اما مسیر المپیک زمستانی برای این جوان ۲۱ ساله کاملاً هموار نبوده است.
احمدی گفت سه ساله بود که والدینش برای اولین بار او را روی اسکی گذاشتند. این ورزشکار که اهل آبعلی در شرق تهران است، می گوید: آنقدر کوچک بودم که نفهمیدم این تکه های چوب برای چیست، اما یاد گرفتم.
پدرش عضو تیم ملی اسکی و مربی تیم بانوان بود. احمدی گفت: زمانی که حدیث خواهرم اولین مسابقات خود را شروع کرد، گریه می کردم، چون می خواستم او را دنبال کنم.
یکی از سوغاتی هایی که خواهرش از بازی های المپیک زمستانی جوانان ۲۰۱۲ در اتریش به ارمغان آورد، نشان بازی ها بود. عاطفه احمدی گفت: از همان زمان بود که رویای المپیک را شروع کردم. به یاد دارم که در کودکی به طرز ناشیانه ای پنج حلقه المپیک را در پشت دفترم می کشیدم. من خودم را متقاعد کردم که در آن شرکت خواهم کرد، بدون اینکه واقعاً بدانم بازی ها چگونه است.
او گفت که رقبای بین المللی اغلب با شنیدن اینکه او از ایران است، شوکه می شدند. از من می پرسند برف داریم یا نه... فکر می کنند ما کشوری بیابانی مثل عربستان هستیم. اما حتی در تابستان نیز می توانید این ورزش را در دماوند یا علم کوه انجام دهید، یخچال هایی که ۵۶۰۰ متر ارتفاع دارند.
وی افزود که آن ها همچنین از اینکه زنان در یک کشور اسلامی اسکی می کنند شگفت زده می شوند. من به آن ها می گویم که دین مانع ورزش زنان نمی شود.
ایران دارای چندین پیست اسکی است که ورود به آن ها برای زنان و مردان بلامانع است.
عاطفه احمدی در ۱۰ سالگی برای اولین مسابقه خارج از کشور به قزاقستان سفر کرد و در ۱۶ سالگی به تیم ملی پیوست.
اولین ناامیدی بزرگ احمدی در آستانه بازی های المپیک زمستانی ۲۰۱۸ در پیونگ چانگ کره جنوبی رقم خورد. او گفت: من بی نهایت انگیزه داشتم. ۱۷ ساله بودم و می خواستم تاریخ ساز شوم و جوان ترین اسکی باز ایرانی باشم که به المپیک رفته است. اما کمیته او را انتخاب نکرد و گفت که او خیلی جوان است.
عاطفه گفت: من ویران شده بودم. دو هفته گریه کردم. می خواستم اسکی را ترک کنم. دو ماه بعد، دوباره تمرین را شروع کردم. می خواستم به همه ثابت کنم با وجود سنم چه توانایی هایی دارم.
احمدی گفت که می خواهد سفر ناتمام پدرش را پس از کمبود بودجه که او را مجبور به ترک ورزش حرفه ای کرد، به پایان برساند.
در سال ۲۰۱۹ او در مسابقات قهرمانی جهان در اسلالوم چهل و ششم شد و در سال ۲۰۲۱ دقیقاً در همان مکان به پایان رسید.
یکی از تنها سه ایرانی که قرار است در پکن شرکت کند، در روستای خود به نمادی تبدیل شده است و امیدوار است بتواند الگوی سایر زنان جوان باشد.
وی گفت: من در یک شهر سنتی متولد شدم که در آن تعداد زیادی ورزشکار زن حرفه ای وجود ندارد. دختری از منطقه ما که به بزرگترین میدان ورزشی جهان می رسد می تواند الگو باشد.