فواید و عوارض خوردن بادام زمینی در بارداری
دوران بارداری و حس مادر شدن بدون شک یکی از بهترین دورههایی است که خانمها آن را تجربه میکنند. در این دوره مادر باید تغذیه خوب و سالمی داشته باشد و از یکسری موارد غذایی مضر و خطرآفرین دوری کند.
در دوران بارداری مادر باید نسبت به خوراکیهایی که میخورد حساسیت بیشتری به خرج دهد و از طرفی از خوردن مواد مغذی که به رشد و سلامت نوزاد کمک میکند غافل نشود. به طور کلی مصرف بادام زمینی در بارداری به دلیل وجود ویتامینها، پروتئینها و مواد معدنی خاص برای تامین انرژی مادر و حفظ سلامت عمومی بدن بسیار مهم است. در این مقاله قصد داریم شما را با فواید مصرف بادام زمینی و همچنین موارد منع مصرف آن آشنا کنیم. پس با ما همراه شوید.
مزایای مصرف بادام زمینی در بارداری
برای دریافت مواد مغذی مختلف در بارداری، بادام زمینی گزینه مناسبی است. فقط به زنانی که به بادام زمینی یا کره بادام زمینی حساسیت دارند توصیه می شود از مصرف آن اجتناب کنند. اگرچه برخی بر این باورند که خوردن بادام زمینی در دوران بارداری می تواند باعث آلرژی کودکان به بادام زمینی شود، اما هیچ مدرک علمی برای اثبات این ادعا وجود ندارد. در ادامه این مقاله به بررسی فواید مصرف بادام زمینی در بارداری می پردازیم.
1. کاهش احتمال ابتلا به آلرژی در نوزاد
دانشمندان به این نتیجه رسیدهاند که مصرف بادام زمینی در بارداری، خطر ابتلا به آلرژی را در نوزادان میدهد. هر چه بادام زمینی و سایر انواع آجیل در دوران بارداری بیشتر مصرف شود، خطر ابتلا به بیماری آلزایمر در آینده در کودکان نیز کاهش مییابد.
همچنین تغذیه زودهنگام نوزاد با آجیل و مغزها، از جمله بادام زمینی، احتمال ابتلا نوزاد به آلرژی را کاهش میدهد و به سیستم ایمنی نوزاد کمک میکند تا بادام زمینی را راحت تر تحمل کند. در دوران بارداری مادران بایستی به طور منظم میوه مصرف کنند و از یک رژیم سالم دارای مقدار زیادی میوه، سبزی تازه و آجیل پیروی کنند.
2.منبع عالی چربیهای سالم
هنگامی صحبت از خواص بادام زمینی میشود، بایستی از آن به عنوان یک منبع عالی برای چربیهای سالم یاد کرد. زنان باردار بایستی چربیهای سالم را در رژیم غذایی خود مصرف کنند، زیرا مصرف چربیهای سالم باعث رشد کودک (به ویژه مغز او) میشود. علاوه بر این مصرف چربیهای سالم باعث رشد جفت، کاهش خطر ابتلا به زایمان زودرس و اطمینان از وزن طبیعی نوزاد میشود.
کره بادام زمینی در دسته چربیهای سالم، چربیهای غیر اشباع، قرار میگیرد. مصرف بادام زمینی در بارداری با کاهش سطح کلسترول بد، به رشد سالم مادر و جنین کمک شایانی میکند.
3.منبع غنی از فولات
در دوران بارداری به مادران توصیه میشود که غذاهای غنی از فولات مصرف کنند، زیرا باعث رشد سالم کودک میشود. گاهی اوقات، پزشکان مصرف مکملهای دارای فولات را نیز توصیه میکنند. خوب است بدانید که بادام زمینی و کره آن غنی از فولات هستند، بنابراین منطقی است که آن را در رژیم غذایی روزانه خود جای دهید.
بر اساس نتایج پژوهشها، 100 گرم بادام زمینی دارای مقدار زیادی فولات است که تقریبا 60٪ از نیاز روزانه را پوشش میدهد (نیاز مصرف روزانه برای یک زن باردار). مصرف کره بادام زمینی به خصوص در رژیم غذایی سه ماهه اول بارداری (زمانی که کودک نیاز زیادی به مصرف فولات برای رشد و تکامل دارد) توصیه میشود.
4.منبع غنی از پروتئین
زنان باردار ممکن است توانایی تحمل برخی غذاها را نداشته باشند. برای بسیاری از آنها مصرف گوشت تقریبا غیر ممکن است. با این حال، جنین رو به رشد، برای تکامل به پروتئین نیاز دارد؛ بنابراین زنان باید منابع دیگری از پروتئین را در رژیم غذایی خود وارد کنند. کره بادام زمینی علاوه بر داشتن چربیهای سالم، غنی از پروتئین است، بنابراین بایستی به عنوان یک گزینه مناسب در رژیم غذایی گنجانده شود.
کره بادام زمینی که از 100 گرم بادام زمینی ساخته شده است، میتواند نیاز روزانه به پروتئین را برآورده کند. همچنین به عنوان یک غذای خوشمزه است که میتوانید از آن لذت ببرید و کام شما را شیرین کند. پس اگر در دوران بارداری نمیتوانید گوشت مصرف کنید، کره بادام زمینی بخورید تا هم خودتان احساس خوبی داشته باشید و هم نوزادتان پروتئینهای لازم را دریافت کند.
5.پیش گیری از بروز نقایص مادرزادی در جنین
یک رژیم سالم میتواند مانع از بروز نقایص مادرزادی در جنین شود. مهم است که در دوران بارداری مواد غذایی مناسب را از رژیم غذایی خود دریافت کنید، به طوری که جنین بتواند رشد و تکامل سالمی را طی کند. از آنجایی که بادام زمینی و کره آن دارای ویتامینها و مواد معدنی مفید است، انتخاب مناسبی برای مصرف در دوران بارداری است.
کره بادام زمینی میان وعده سالمی است که میتواند موجب رشد مطلوب جنین و کاهش احتمال ابتلا به نقصهای مادرزادی (به ویژه به دلیل محتوای غنی از فولات) در جنین شود. علاوه بر این، کره بادام زمینی حاوی مواد معدنی لازمی مانند کلسیم و آهن است که موجب تقویت استخوانبندی جنین میشود و خطر کم خونی را از بین میبرد.
6. افزایش سطح انرژی بدن
در دوران بارداری، سطح برخی هورمونها در بدن زنان افزایش مییابد که یکی از عوارض جانبی آن، خستگی زیاد است. علاوه بر این برای رشد جنین، نیاز به کالری افزایش مییابد که موجب میشود سطح انرژی مادر باردار کاهش یابد. مصرف بادام زمینی و کره آن راه حل فوق العادهای برای افزایش سطح انرژی بدن در دوران بارداری است.
همان گونه که پیش از این اشاره شد، بادام زمینی به جز داشتن ویتامینها و مواد معدنی مفید، دارای چربیها و پروتئینهای سالم است. به همین دلیل یک میان وعده ایده آل برای مادری است که میخواهد با احساس خستگی مقابله کند. مصرف بادام زمینی در بارداری سطح انرژی را افزایش میدهد و به شما اجازه میدهد تا فعالیتهای روزمره خود را بدون احساس خستگی بیش از حد انجام دهید.
7.افزایش حافظه
زنان باردار معمولا از گیجی و فراموشیهای کوتاه مدت رنج میبرند. اگر میخواهید حافظه خود را تقویت کنید و عملکرد شناختی خود را در دوران بارداری بهبود بخشید، مصرف بادام زمینی در بارداری را فراموش نکنید.
همان گونه که پیش از این اشاره شد، بادام زمینی غنی از چربیهای غیر اشباع است که برای سلامت مغز بسیار مفید است. همچنین دارای ویتامین B3 یا نیاسین هستند که حافظه را تقویت میکند و کارکرد شناختی مغز را بهبود میبخشد. علاوه بر این، بادام زمینی دارای آنتی اکسیدانهایی مانند رزوراترول است که باعث میشود خون بیشتری به مغز وارد شود.
8.بهبود تغییرات خلق و خو
همان گونه که هفتههای بارداری خود را میگذرانید ممکن است نوسانات خلق و خو را تجربه کنید. یک دقیقه، شما میخندید و احساس شگفت انگیزی دارید، در حالی که دقیقه بعد گریه میکنید و سرشار از غم و اندوه میشوید. نترسید! این تغییرات خلق و خو در دوران بارداری طبیعی است. شما میتوانید به راحتی با مصرف یک میان وعده سالم مانند کره بادام زمینی این حالات را تعدیل کنید و بهبود ببخشید.
بادام زمینی غنی از اسیدهای ضروری مانند تریپتوفان است. این اسیدهای آمینه به طور مستقیم در تولید سروتونین که به عنوان هورمون شادی و خوشبختی شناخته میشود، نقش دارند. وقتی کره بادام زمینی میخورید، در واقع در حال مبارزه با نوسانات خلق و خوی بارداری هستید و افسردگی را از بین میبرید.
میزان مناسب مصرف بادام زمینی در دوران بارداری
بهتر است برای مصرف بادام زمینی در دوران بارداری با پزشک متخصص مشورت صورت گیرد. زیرا ممکن است استفاده آن سبب ایجاد واکنش های آلرژیک در مادر شود. اما در صورت نبود مشکل، می توان یک سوم یک فنجان یا 23 عدد از آن را به صورت روزانه مصرف نمود که این مقدار می تواند به صورت خام یا خیس استفاده شود.در کل بهتر است مقدار مصرفی کمتر از تعداد ذکر شده باشد زیرا مصرف بیش از حد بادام زمینی می تواند سبب ایجاد عوارضی مانند اضافه وزن و مشکلات هاضمه در مادر شود.
مضرات مصرف بادام زمینی در بارداری
مصرف بادام زمینی با وجود خواص و فواید متعددش در دوران بارداری میتواند برای برخی از خانمها خطرناک باشد. برای مثال مادرهایی که پیش از این سابقه آسم، اگزما، تب یونجه و سایر حساسیتها را داشتهاند بهتر است در طول دوران بارداری از خوردن بادام پرهیز کنند. یک نکته مهم اینکه حساسیت به بادام ابتدا با علائمی نظیر آبریزش بینی و خارش بدن بروز میکند و در مراحل بعدی عوارض دیگری همچون حالت تهوع، سوزش زبان، شکم درد، گلودرد و تنگی نفس را به همراه خواهد داشت. پس حتما به این موضوع توجه کنید و در صورت داشتن حساسیت به بادام از مصرف آن خودداری نمایید.
سخن پایانی
در این مقاله گفته شد که مصرف بادام زمینی در دوران بارداری برای مادر و جنین چه فوایدی را به همراه دارد. بادام زمینی بدن را از کمخونی و استخوانها رو از پوکی محافظت کرده و از ریزش مو و خرابی دندانها به دلیل وجود کلسیم زیاد جلوگیری میکند. همچنین بخاطر وجود آنتیاکسیدانهایی که دارد، از بروز نارسایی جنین و مشکلات جسمی مادران هم پیشگیری مینماید.
علاوه بر این از ویار و کماشتهایی این دوران کم کرده و میل به غذا را به زنان باردار باز میگرداند. جالب است بدانید زنانی که مرتبا بادام زمینی مصرف میکنند، صاحب بچههای باهوشتری میشوند. چون که مواد موجود در این مغز خوشمزه بر روی افزایش دامنه هوشی تاثیر زیادی دارد. پس اگر سلامت فرزندتان برایتان مهم است مصرف بادام زمینی را در دوران بارداری از دست ندهید.