فرضيات تحقيق در پروپوزال 

  شنبه، 26 اسفند 1396 ID  کد خبر 3770
فرضيات تحقيق در پروپوزال 
ساعدنیوز:در این نوشتار ساعدنیوز قصد داریم که در مورد بخش مهمی از طرح تحقیق یا همان فرصیات تحقیق در پروپوزال صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

پروپوزال نویسی از اهمیت بالایی برخوردار است و تمامی دانشجویان و فرهیختگان دانشگاهی مخصوصا کسانی که باید پایان نامه و رساله ارایه دهند ملزم هستند تا پروپوزال آماده کنند و در صورتی می توانند شروع به انجام تحقیق و نوشتن رساله یا پایان نامه خود کنند که پروپوزال آن ها مورد تایید قرار گیرد. در گذشته در مورد بخش های مختلف یک پروپوزال صحبت کردیم و با ساختار آن اشنا شدید. در این نوشتار ساعدنیوز قصد داریم که در مورد بخش مهمی از طرح تحقیق یا همان فرصیات تحقیق در پروپوزال صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

طرح تحقيق در پروپوزال 

در مقالات گذشته ساع نیوز با ساختار کلی پروپوزال آشنا شدیم و بخش های مختلف پروپزال را بررسی کردیم . در این متن و مقاله می خواهیم به بخش فرضیات تحقیق در پروپوزال بپردازیم و این مبحث را برای خوانندگان این متن بیشتر باز کنیم. اما فرضیه چیست؟ اگر بخواهیم تعریف ساده از آن ارایه دهیم فرضیه یک حکم یا گمانه ای علمی است که پژوهشگر درباره ماهیت و چگونگی شکل گیری و ارتباط و تحول یک پدیده ابراز می کند. شاید بتوان تعریف ساده تری که ارایه داد این باشد که فرضیه گمانه و حدسی است علمی و خردمندانه که یک محقق یا پژوهشگر در مورد روابط دو یا چند متغیر تحقیق خود دارد.

فرضیه می تواند حدس و گمان یک پژوهشگر در مورد علت های به وجود آمدن یک مشکل و ارایه راهکاری برای رفع آن باشد. همچنین فرضیه حدس ها و گمان های محقق و پژوهشگر برای جواب سوال های مطرح شده در قسمت بیان مسئله می باشد. تعریف دیگر فرضیه گمان و فکر پژوهشگر در در مورد تفاوت ها، احتمال وجود روابط و یا تاثیرگذاری بین یک یا دو یا چند متغیر در تحقیق است که در پروپوزال آورده می شود.

تمامی فرضیه ها در پروپوزال حدس و گمان هستند اما این حدس و گمان ها بر اساس دانش و تجربه علمی در آن زمینه زده می شوند. تمامی فرضیه ها حدسیاتی هستند که به طور کاملا منطقی از یک نظریه زاده شده و شکل می گیرند. فرضیه ها در پروپوزال باید با جملات خبری و کاملا ساده و شفاف بیان شوند و باید در آن ها دو یا چند متغیر دیده شده و نشان دهنده نتایج مورد انتظار از تحقیق باشند.

تمامی فرضیه باید با تعداد و شکل سوال های پژوهش همسویی و هماهنگی داشته باشند و با آن ها به حالت توازن برسند. باید توجه داشت که تایید یا صحت و رد و یا عدم صحت فرضیه ها باید در روند تحقیق و با انجام آزمایش ها و بررسی داده ها در روند پژوهش صورت گیرند و پژوهشگر و محقق این حق را ندارد که از قبل و به صورت پیش فرض در پی تایید یا رد آن ها باشد.


1 دیدگاه

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
مهدی
6 سال پیش

سعی کنید از منابع و لغت‌نامه‌های تخصصی داخلی و خارجی معتبر در ترجمه‌ی مقاله استفاده کنید. از ماشین‌های ترجمه به هیچ وجه استفاده نکنید. این ماشین های ترجمه کن مشکلات زیادی برای شما به وجود می آورند. غلط‌های املایی را دوباره و دوباره چک کنید. چک کردن غلط های نوشتاری چه ظاهری چه گرامری می تواند شما را خیلی اذیت کند. در این موارد بهتر است با نیتیو هماهنگ باشید.
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها   
آخرین تصاویر