Firmware فریمور چیست؟
فریمور، یک برنامه نرم افزاری یا مجموعه ای از دستورات برنامه نویسی شده روی سخت افزارهاست که در بسیاری از دستگاه ها مثل اسمارت تلویزیون، ماشین لباس شویی و ... قرار دارد. آنها معمولا بر روی فلش رام ذخیره میشوند که قابل پاک شدن و دوباره نوشتن است چون اساسا نوعی فلش مموریست و با رام حافظه تفاوت دارد. زیرا رام حافظه فقط خواندنیست و غیر قابل تغییر. فریمورهایی که بر روی بورد سیستمی سرور قرار دارند به BIOS معروف هستند اما بعضی از آنها که روی دیگر قطعات سخت افزار سرور میباشند، Option ROM نام دارند. پس میتوان نتیجه گرفت: فریمورها، درواقع مسئول رفتارهای سیستم در زمانی هستند که ما آنها را روشن میکنیم یعنی از فریمورها در بسیاری از سخت افزارها استفاده می شود تا کاربر دستورات خود را برای دستگاه و سخت افزار قابل فهم کند.
انواع فریمورها:
بعد از اینکه با تعریف اولیه فریمور آشنا شدید بهتر است انواع فریمور را بشناسید و با کارکرد و ویژگی هر یک آشنا شوید که ما در ادامه انواع آنرا با ذکر کامل توضیحات برای شما معرفی خواهیم کرد.
1. فریمور در هارد
با وصل شدن هارد دیسک به کامپیوتر، بوت کردن برنامه داخلی خود را شروع میکند. این برنامه دقیقا فریمور هارد است درست مثل سیستم عامل کامپیوتر. پس زمانی هارد عملیات خواندن و نوشتن را به درستی انجام میدهد که برنامه درست و بدون خطا انجام شود تا هارد روشن شده و کامپیوتر بالا بیاید.
2. فریمور در موبایل
هدف های firmware در موبایل عبارت است از:
- کنترل چگونگی عملکرد موبایل
- افزودن ویژگی ها و قابلیت های جدید به آخرین نسخه نرم افزار
- حذف باگ از موبایل
- رفع مشکل در سیستم عامل یا خاموش شدن خودکار موبایل با آپدیت فریمور آن
3. فریمور اندروید
مواردی که فریمور اندروید برای شروع به کار و ادامه عملکرد لازم دارد، عبارت است از:
- برنامه Bootloader
- کد Country Exit Code
- مولفه Phone
- PDA
موارد گفته شده، مشخصات منحصربفرد گوشی شماست و با دیگر گوشی ها تفاوت دارد.
• روش های آپدیت فریمور اندروید:
4. فریمور آیفون
هدف این فریمور چیزی نیست جز: افزایش امنیت، رفع باگ و خطا، ارایه امکانات بیشتر و … پیشنهاد می کنیم فریمور آیفون خود را همیشه آپدیت نگه دارید. برای اینکار میتوانید از قسمت تنظیمات گوشی یا نرم افزار آیتونز بهره ببرید.
5. فریمور ماینر
از این Firmware برای افزایش کارایی ماینر، صرفه جویی در مصرف برق و رفع باگ ها استفاده می شود و تاثیر بسزایی در سرعت دارد.
6. کاستوم فریمور
این نسخه غیررسمی یا اصلاح شده فریمور برای دستگاه هایی مثل کنسول های بازی و انواع دستگاه ها میباشد. پس کاستوم فریمورچیست؟ نسخه تغییر یافته نرم افزار اورجینال که داخل کنسول بازی Playstation Portable و Playstation 3 و Play Station Vita و Nintendo 3DS قرار دارد.
7. فریمور دوربین
تمام کارهای اتو فوکوس و پردازش تصویر را انجام میدهد و به عنوان قلب دوربین شناخته میشود. یعنی دوربین شما بدون فریمور کار نمیکند.
8. فریمور مودم و روتر
مهمترین وظیفه این فریمور ، بودن رابطی مناسب بین کاربر و مودم است تا کاربر به راحتی کانفیگ و پیکربندی خود را روی مودم انجام دهد. اگر فریمور دچار باگ و خرابی شود، اختلال در امنیت و اتصال به اینترنت شما را به همراه دارد. در این زمان آپدیت مودم، بهترین کار است.
چه تفاوتی میان Firmware و Middelware وجود دارد؟
یکی دیگر از اشتباه های رایج استفاده از عبارت Middleware به جای firmware است. این اشتباه هم به این خاطر به وجود آمده است که برخی از سخت افزارها نرم افزارهایی را دارند که کار ارتباط سخت افزار با دیگر نرم افزارها را انجام می دهند. «میان افزارها» در واقع یک سری API هستند که این امکان را به سایر نرم افزارها می دهند که بتوانند با بخش های سخت افزاری یک دستگاه ارتباط برقرار کنند. اما Frimware یک ترکیب سخت افزار و نرم افزاری کامل است که نیازمند هیچ رابطی نیست و ما با استفاده از بخش های نرم افزاری می توانیم به صورت مستقیم و بالاواسطه با بخش های سخت افزاری آن ارتباط برقرار کنیم.