آیا احتمال سوختن کارت بانکی با موبایل وجود دارد ؟
از زمانی که موبایل وارد ایران شد باورهای مختلفی را نیز همراه خود آورد.اخیرا عده زیادی بر این باورند که امواج موبایل موجب از کار افتادن کارتهای اعتباری نظیر کارت بانک، کارت مترو و اتوبوس و اخیراً گواهی نامه رانندگی و کارت ملی می شود.در این مقاله قصد داریم از بعد علمی و منطقی این بحث را بررسی کنیم و ببینیم که این گمانه زنی تا چه حد درست است.
همان طور که همه میدانیم کارت های بانکی اطلاعات شخصی ما را در یک نوار مغناطیسی به رنگ مشکی به صورت کد شده ذخیره میکند این نوار ها از ذرات آهن تشکیل شده اند که اگر در محیط یک امواج مغناطیسی قرار بگیرند آسیب میبینند ولی نکته اینجاست که مقدار امواجی که میتواند به کارت بانکی آسیب بزند چقدر است ؟
هر وسیله ی الکترونیکی یک میدان مغناطیسی ایجاد می کند که با واحد گاوس اندازه گیری می شود و با همین میدان مغناطیسی یا نیروی مغناطیسی یک دستگاه مثل گوشی همراه یا آهن ربا را می سنجند. حال باید میزان میدان مغناطیسی یک شی از شی دیگر بیشتر باشد تا بتواند برروی آن تاثیر بگذارد و یا آن را مخدوش کند(چیزی شبیه به جریان پارازیت).
کارت های اعتباری نیز از این قاعده مستثنی نیستند و بهتر است بدانید میدان مغناطیسی کارت های اعتباری که دارای نوار مغناطیسی هستند درصورتی از کار می افتند که در معرض یک میدان مغناطیسی قوی قرار بگیرند.طبق تحقیقات انجام شده، این کارت های اعتباری و این نوارهای مغناطیسی که اطلاعات کارت را نگهداری میکنند باید در معرض میدان مغناطیسی ۱۵۰۰ گاوسی قرار بگیرند تا آسیب ببینند. جالب است که بدانید دستگاه MRI حدود ۱۵۰۰۰ گاوس میدان مغناطیسی دارند و براساس گزارش ها افرادی بوده اند که بعد از انجام MRI کارت اعتباری آن ها غیر فعال شده است.
حال آنکه امواج موبایل تنها در حدود 1.2 تا 10 میلی گاوس میدان مغناطیسی تولید می نمایند، یعنی در حدود 150 هزار برابر کوچکتر از میدان مغناطیسی موثر. لذا شما می توانید بدون هیچ نگرانی کارت سوخت، کارت بانک و یا سایر کارت های اعتباری خود را در کنار گوشی موبایل خود نگهدارید.