سیستم نویگیشن چیست؟
در ابتدا بگذارید تا در مورد سیستم Navigation یا همان نویگیشن، صحبت کنیم و در مورد کارایی آن اطلاعات لازم را کسب کنیم.
در نگاه کلی نویگیشن ها وظیفه مسیریابی را انجام می دهند و کارایی آن ها با ردیاب ماشین و سایر انواع جی پی اس ها متفاوت هستند. ناویگیشن ها اطلاعات را از طریق سیگنال های ارسالی و دریافتی ماهواره ای به کاربر ارائه می دهد به همین سادگی فرایند مسیریابی را در لجظه انجام می دهند.
سیستم نویگیشن روی گوشی های موبایل و دستگاه های هوشمند قابل دسترسی است و افراد به راحتی می توانند بدون پرداخت هزینه و خرید دستگاه اضافی از آن برای مسیر یابی استفاده کنند.
- مسیریابی آژانس ها و پیک های اینترنتی با بهترین نویگیشن خودرو
- مسیریابی اداره پست مرسولات
- ذخیره کردن موقعیت های مکانی خاص
- بررسی کوتاه ترین مسیر برای رسیدن به مقصد
- تخمین زمان رسیدن به مقصد در هنگام ترافیک
- ارائه مسیر و آدرس مکان های تفریحی، زیارتی، مراکز خرید
گوگل نویگیشن چیست (Goolge Navigation) و آموزش کار با آن چگونه است؟
اپلیکیشن نقشه های گوگل در عادی ترین حالت در قامت یک همراه آنلاین برای پیدا کردن مسیر یا برخی مناطق خاص عمل میکند. امروزه اما به لطف آن میتوان از قابلیت های متعدد دیگری استفاده کرد. برای مثال شما حالا با گوگل مپ میتوانید نقاط دیدنی هر شهر با ببینید یا خود اقدام به ثبت تصاویر جذاب هر بخش کنید.
طی سال های اخیر و با بروزرسانی های متعدد، این سرویس محبوب و پرکاربرد گوگل به قابلیت های بهتری نیز مجهز شده است. شاید به واقع به لحاظ دقت و جزئیات بتوان گوگل مپ را کاملترین نقشه یاب جهان دانست. البته که برخی مسیریاب ها چون ویز نیز درکنار سایر مسیریاب های بومی، جمعی از بهترین اپلیکیشن های مسیریاب را تشکیل می دهند.
گوگل همیشه در حال به روزرسانی نقشه خودش است و ویژگی های جدید را به آن اضافه می کند. شما با گوگل مپس علاوه بر مسیریابی، می توانید مکان های مورد علاقه تان را هم ذخیره کنید یا با دوستانتان به اشتراک بگذارید.
در مورد رستوران ها، سینماها و هر مکان دیگری که در گوگل ثبت شده، نظر داده و به آنها امتیاز بدهید. حتی می توانید فروشگاه خودتان را در آن ثبت کنید تا بقیه راحت تر آدرس شما را پیدا کنند. علاوه بر این ها گوگل مپس ویژگی های دیگری هم دارد که کمتر شناخته شده اند؛ مانند حال ناشناس، نمایش زنده و به اشتراک گذاری لوکیشن زنده شما!
قابلیت نویگیشن که امروز قصد بحث درباره آنرا داریم در زمره آن قابلیت های گوگل بود که در این اپلیکیشن وجود داشت، اما کاربران ایرانی نمی توانستند از آن استفاده کنند. حالا گوگل نویگیشن برای ایرانیان فعال شده است. اما گوگل نویگیشن چیست ؟ برای اطلاعات بیشتر در ادامه با آموزش کار با گوگل نویگیشن ما را همراهی کنید تا به آموزش نحوه مسیریابی با گوگل بپردازیم.
آموزش کار با گوگل نویگیشن ؛ گوگل نویگیشن چیست ؟
اما پیش از آن به این بپردازیم که گوگل نویگیشن چیست و چه تفاوتی با نحوه مسیریابی با گوگل در حال معمولی دارد؟ تفاوت این قابلیت با استفاده های قبلی ما از گوگل برای مسیریابی چیست؟ تا پیش از این احتمالا برای مسیریابی در نحوه مسیریابی با گوگل با تصویری مانند زیر مواجه میشدید، که بهترین راه های رسیدن به مقصد را با زمان حدودی آنها بسته به نوع وسیله نقلیه شما درج میکرد.
در بخش فوقانی نمایشگر راهنمایی های مهم پیش از تغییر مسیر بعدی درون کادر سبز رنگ با فونت درشت نمایش داده می شود. در این حالت نه تنها اطلاعات ترافیکی مسیر با رنگ های مختلف به تصویر کشیده می شود، بلکه راهنمای صوتی نیز برای یافتن مسیر بدون نیاز به تماشای مداوم اسکرین در دسترس قرار دارد. همچنین زمان تخمینی رسیدن به مقصد و فاصله نیز محاسبه خواهد شد.
همچنین به طرز جالب توجهی این حالت متناسب با ساعت روز، رنگ و تم تیره یا روشن به خود میگیرد که به طور خودکار جابجا میشود. البته توصیه میکنم با فعالسازی حالت شب گوگل مپ، این اپلیکیشن را بر اساس تم دلخواه خود تنظیم کنید. به علاوه دستیار صوتی این سرویس شما را در مسیریابی موفق تر کمک میکند.
در حال حاضر اغلب کاربران ایرانی برای جهت یابی Turn by turn از اپ های نشان و بلد استفاده می کنند اما با توجه به حجم قابل توجه اطلاعاتی که گوگل از کاربران در حال عبور و مرور در کوچه و خیابان دریافت می کند، احتمالا سرویس نقشه این شرکت کارآمدتر از آب درخواهد آمد. دیگر قابلیتی که به تازگی فعال شده امکان به اشتراک گذاری موقعیت است.
در پایان آموزش کار با گوگل نویگیشن باید گفت به نظر میرسد فعالسازی این قابلیت از سوی سرور اتفاق می افتد و ارتباطی به بروزرسانی های یا نسخه های جدید نداشته باشد. علی ایحال اگر هنوز این اپلیکیشن را آپدیت نکرده اید حتما اینکار را انجام دهید. به علاوه اگر هنوز این قابلیت برای تان فعال نیست، کمی بیشتر صبر کنید، احتمالا در روزهای آتی از آن بهره خواهید برد. اما در ادامه با ما باشید تا برخی آموزش های دیگر از گوگل مپس را با شما به اشتراک بگذاریم.
دقت موقعیت در گوگل مپس
همانطور که گفتیم، حالا که از بحث آموزش کار با گوگل نویگیشن گذشتیم، قصد داریم شما را با برخی از مهمترین و کاربردی ترین دانستنی ها و قابلیت های این برنامه آشنا کنیم. آیا تا به حال برایتان پیش آمده که خودتان متوجه شده باشید گوگل مپ موقعیت شما را به درستی شناسایی نکرده است؟
نقطۀ آبی رنگ در تصویر، موقعیت فعلی شما را در نقشه نشان می دهد. دایره آبی رنگ دور نقطه آبی، دقت تخمین گوگل از موقعیت شماست. هرچه این دایره کوچکتر باشد یعنی گوگل با دقت بیشتری موقعیت شما را شناسایی کرده است. زاویه روبروی نقطه آبی رنگ هم جهت شما را در نقشه نشان می دهد. هرچه این زاویه بسته تر باشد، دقت بالاتر است.
میانبرها و پیشنهادات گوگل مپ
همواره در زیر کادر جستجو این سرویس، لیستی وجود دارد که به شما کمک می کند سریع تر مقصود و منظور خودتان را پیدا کنید. به طور مثال اگر شما محل کارتان را روی نقشه ذخیره کرده باشید، کلید میانبری با عنوان Work برای شما نمایش داده می شود تا مسیریابی به سمت محل کار با سرعت بیشتری انجام شود. گوگل برای شما پیشنهاداتی هم دارد. در این بخش می توانید رستوران ها، پمپ بنزین، سوپرمارکت ها و داروخانه های اطراف خودتان را ببینید. این گزینه ها معمولا عبارتند از:
- Takeout: تهیه غذای بیرون بر
Delivery: رستوران هایی با سرویس ارسال غذا
Gas: پمپ بنزین
Groceries: سوپرمارکت ها
Pharmacies: داروخانه ها
Coffee: کافه
Hotels: هتل و مسافرخانه
انواع نقشه در گوگل مپ
فراتر از اینها گوگا مپ انواع نقشه های ترافیکی، خطوط حمل و نقل عمومی، مسیرهای خاص دوچرخه سواری، اطلاعاتی درباره چشم اندازهای زیبای هر منطقه و البته ناهمواری های زمین شناختی را به شما ارائه میکند. جزئیات هریک از این حالت ها به قرار زیر است:
- حالت پیشفرض (Default): این حالت که کاربردی ترین مورد هم است برای نمایش خیابان ها، بزرگراه ها و تمامی میسرها استفاده می شود.
- حالت ماهواره (Satellite): برای نمایش تصاویر ماهواره ای زمین. نمایش خیابان ها، درختان، رودها و جنگل ها در این حالت امکان پذیر است.
- ناهمواری های زمین شناسی (Terrain) با انتخاب این حالت می توانید جزئیاتی مانند پستی و بلندی ها، کوهستان ها و ناهمواری های زمین را روی نقشه ببینید.
در هریک از حالت های بالا می توانید جزئیات دلخواه تان را به نقشه اضافه کنید. این موارد عبارتند از:
- حمل و نقل (Transit) : با اضافه کردن این گزینه خطوط حمل و نقل شهری از جمله مترو و بی آر تی به نقشه گوگل اضافه می شود.
- ترافیک (Traffic): یکی از کاربردی ترین بخش های نقشه گوگل، ویژگی ترافیک است. با فعال کردن آن، ترافیک راه ها برای شما نمایان می شود. رنگ سبز خیابان ها یعنی ترافیک روان و رنگ قرمز به معنی ترافیک سنگین در آن محل است.
- مسیر دوچرخه سواری (Bicycling): اگر به دوچرخه سواری علاقه دارید می توانید با فعال کردن این ویژگی، مسیرهای دوچرخه سواری ثبت شده در نقشه گوگل را ببینید.
- حالت سه بعدی (3D): با فعال کردن حالت سه بعدی، وارد دنیای تازه ای می شوید! در این حالت ساختمان ها و نمادهای شهری به صورت سه بعدی روی نقشه ظاهر می شوند. هرچند همۀ شهرها از این قابلیت پشتیبانی نمی کنند اما دیدن پاریس با جزئیات بالا آن هم به صورت سه بعدی خالی از لطف نیست!
- نمای خیابانی (Street View): اگر این گزینه را فعال کنید نقاط آبی رنگی روی نقشه نمایان می شوند. با لمس این نقاط می توانید نمای 360 درجه از آن محله یا خیابان را ببینید.
نواز ابزار گوگل مپس
در پایین صفحه این اپلیکیشن نواری وجود دارد که شامل 5 قسمت عمده است. به جز مسیریابی گوگل که از بخش اصلی انجام می شود، ویژگی های دیگر این اپلیکیشن از طریق این نوار ابزار در دسترس است. این گزینه ها و قابلیت های هریک عبارتند از:
گشت و گذار (Explore): اگر حوصله تان سر رفته است و نمی دانید کجا بروید این گزینه کمک زیادی به شما می کند! در این بخش گوگل رستوران ها و اماکن تفریحی اطرافتان را به شما پیشنهاد می دهد.
آدرس های ذخیره شده (Saved): در اینجا تمام مکان هایی که ذخیره کردید را می بینید. آدرس های مورد علاقه، خانه، محل کار، همگی از اینجا قابل دسترسی هستند و هر زمان که بخواهید می توانید آنها را ویرایش یا حذف کنید.
به روزرسانی (Updates): در این قسمت به روزرسانی هایی که برای گوگل مپس عرضه می شود نمایش داده می شود.