به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ساعد نیوز به نقل از رکنا، از روز جمعه 19 خرداد ماه 1402 مخاطبین رکنا از قطع آب برخی مناطق تهران خبر دادند که تا امروز دوشنبه 22 خرداد ماه ادامه داشته است. این شهروندان وقتی با شرکت آب و فاضلاب منطقه تماس می گیرند، می گویند سیل اخیر در کرج آب را گل آلود کرده و مشکل سراسری است و در حال حاضر سد کرج مشکل دارد.
یکی از مخاطبین در این خصوص می گوید: از عصر روز جمعه آب محدوده ستارخان، تهران ویلا بدون اطلاع قبلی قطع شده! چند بار زنگ زدیم که علت را بپرسیم، کارشناس پاسخگو گفت: مخازن آب خالی است و آب نداریم، فعلا وضعیت همین است.
اغلب مخاطبین از قطع آب بدون اطلاع معترض هستند. این افراد می گویند: ابتدا فکر کردیم به علت بدهی آب قطع شده است اما حتی اگر علت قطعی آب بدهی باشد قبل از قطع کردن باید اطلاع و هشدار داده شود. با این حال پس از پرس و جو متوجه شدیم که مشکل از بدهی قبوض نیست.
به استحضار شهروندان محترم میرساند، مشکل افت فشار در محلاتی از شهر که در روزهای اخیر اتفاق افتاده بود، تا ساعاتی دیگر برطرف میشود.
️بر اثر بارش باران، جاری شدن سیلاب و رانش گسترده زمین و کوه در حوالی جاده چالوس، مسیر انتقال آب از سد امیرکبیر به تاسیسات آبرسانی تهران در بستر رودخانه کرج مسدود شده بود.
️در پی این حادثه، بلافاصله گروههای عملیاتی به همراه تجهیزات و ماشینآلات در منطقه حاضر شدند و عملیات رفع انسداد مسیر باتلاقی رودخانه آغاز شد.
️با تلاش شبانهروزی و بسیج امکانات، هماکنون مسیری از میان تودههای عظیم سنگ به همراه گل و لای در بستر رودخانه ایجاد و آب در مسیر رودخانه جاری شده است.
️افزون بر این اقدامات در این مدت بخش قابل توجهی از نیاز شبکه از طریق سامانههای دیگر آبرسانی تامین شد تا از گسترش محدودههای افت فشار جلوگیری شود.
️ضمن تشکر از شکیبایی مردم، روند توزیع آب در شبکه و محدودههای دارای افت فشار تا ساعاتی دیگر عادی میشود.
️گفتنی است در جریان رفع انسداد مسیر انتقال آب از آنجا که تغییر ناگهانی رفتار مصرف، تعادل شبکه توزیع آب را تحت تاثیر قرار میداد، تمهیداتی برای توزیع مدیریتشده آب اندیشیده شد، لذا با پوزش از شهروندان عزیز، ابعاد رفع این رخداد متعاقباً اطلاعرسانی خواهد شد.
به گزارش 17 خرداد ماه وزارت نیرو، حجم ذخیره آب سدهای تامین کننده آب شرب استان تهران در حال حاضر 581 میلیون مترمکعب است که در مقایسه با ذخیره 632 میلیون مترمکعبی روز مشابه سال گذشته، حدود 51 میلیون مترمکعب کاهش را نشان میدهد.
میزان ورودی آب سدهای پنجگانه استان، از ابتدای سال آبی جاری تاکنون، حدود 799.5 میلیون مترمکعب است که این مقدار در مدت مشابه سال آبی گذشته بیش از 881.9 میلیون متر مکعب بوده و 9 درصد کاهش یافته است.
حجم آب سد امیرکبیر تاکنون حدود 148 میلیون مترمکعب اعلام شده، در حالی که این میزان در مدت مشابه سال گذشته 130 میلیون مترمکعب بوده است.
حجم آب سد طالقان نیز از 252 میلیون مترمکعب سال گذشته به 235 میلیون مترمکعب و حجم آب سد لتیان نیز از 62 میلیون مترمکعب رسال گذشته، به 64 میلیون مترمکعب رسیده است.
حجم ذخیره آب سد لار در 16 خرداد ماه سال گذشته، 121 میلیون مترمکعب بوده که در مقایسه با موجودی 77 میلیون مترمکعبی امسال، 44 میلیون مترمکعب کاهش را نشان میدهد.
حجم آب سد ماملو نیز از 66 میلیون مترمکعب روز مشابه سال گذشته، در حال حاضر به 57 میلیون مترمکعب رسیده است.
این آمار در حالی است که همراهی شهروندان در خصوص مدیریت مصرف و صرفهجویی ضروری است تا وضعیت کم آبی فعلی پشت سر گذاشته شده و کمترین چالش در حوزه تامین آب شرب پایدار به ویژه در روزهای پیش رو و پیک مصرف آب را شاهد باشیم.