گذر ایران از موج هفتم کرونا / الزامات بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها

  دوشنبه، 14 شهریور 1401 ID  کد خبر 221672
گذر ایران از موج هفتم کرونا / الزامات بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها
ساعد نیوز: دبیر کمیته اپیدمیولوژی و پژوهش کمیته علمی کشوری مقابله با کووید۱۹ با اشاره به ضرورت توجه به واکسیناسیون نوبت سوم در دانش‌آموزان و سایر افراد جامعه، گفت: بر اساس آنچه در روند بیماری مشاهده می‌کنیم، موج هفتم کووید ۱۹ را در کشور پشت سر گذاشته‌ایم و بر همین اساس هم تعداد مرگ‌های ناشی از بیماری باید طی این هفته کاهش یابد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ساعد نیوز به نقل از ایسنا، دکتر مسعود یونسیان - اپیدمیولوژیست درباره وضعیت کرونا در کشور، گفت: بر اساس آنچه در روند بیماری می بینیم، موج هفتم کووید ۱۹ را در کشور پشت سر گذاشته ایم و بر همین اساس هم تعداد مرگ های ناشی از بیماری ان شاءالله باید طی این هفته کاهش یابد. اکنون بیش از دو هفته است که تعداد موارد جدید ابتلا و بستری مان کاهشی شده و ان شاءالله مرگ ها هم به زودی کاهش می یابند. در سایر نقاط دنیا هم به جز کشورهایی که در منطقه غرب اقیانوس آرام هستند که شرایط شان با کل دنیا متفاوت است چراکه دیرتر وارد پاندمی شدند، کرونا در مابقی کشورهای دنیا و مناطق و از جمله کشور ما رو به کاهش است.

تزریق ۲ دز واکسن کرونا در ۸۰ درصد جمعیت دانش آموزی

وی با اشاره به نزدیکی بازگشایی مدارس و دانشگاه ها، افزود: نکته ای که در پیش داریم، بحث بازگشایی مدارس و دانشگاه ها است که طی هفته های آینده انجام می شود. خبر خوب این است که گفته می شود، بیش از ۸۰ درصد از دانش آموزان دو دز واکسن کرونا را تزریق کرده اند و بنابراین قسمت اعظم جمعیت دانش آموزی ما دو نوبت واکسن شان را دریافت کرده اند. حال اگر سه واقعیت را کنار هم بگذاریم؛ یکی اینکه اصولا بیماری در کودکان و نوجوانان بسیار بسیار خفیف تر از بزرگسالان است، دوم اینکه قسمت اعظم جمعیت دانش آموزی و سایر افراد کشور دو نوبت واکسن دریافت کرده اند و سوم اینکه ما در حال حاضر با واریانت اُمیکرون مواجهیم که کشندگی بسیار پایین تری دارد؛ اگر این سه واقعیت را کنار هم قرار دهیم، می توانیم بگوییم که نگرانی بابت اکثریت جمعیت کودک و نوجوان مان نداریم.

فرصت طلایی واکسیناسیون نوبت سوم در دانش آموزان

مدارس، پایگاه واکسیناسیون علیه کرونا شوند

یونسیان ادامه داد: البته سه موضوع دیگر هم وجود دارد که باید آن ها را مورد توجه قرار دهیم؛ اول کودکان و نوجوانانی که ممکن است بیماری های سیستم ایمنی داشته و در نتیجه خیلی نتوانند از واکسن استفاده ببرند. نکته دوم اینکه به طور کلی در کودکان، واکسن از شدت بیماری و مرگ ناشی از کرونا جلوگیری می کند، اما تاثیر واکسن در پیشگیری از ابتلا به ویروس کمتر از قدرتش در پیشگیری از فرم های شدید و کشنده است و در نتیجه کودکان می توانند برای سالمندان و افراد پرخطر، حامل ویروس باشند. موضوع سوم هم این است که طبیعتا انتظار داریم که نوبت سوم واکسیناسیون علیه کرونا بتواند دو نوبت قبلی را تقویت کند.

وی با بیان اینکه آماری از تزریق نوبت سوم واکسن کرونا در مدارس نداریم، گفت: فرصت طلایی که اکنون تا پایان شهریور ماه در اختیار داریم، بسیار مهم است و اگر در این مدت کودکان نوبت سوم واکسن کرونا را دریافت کنند، بسیار مناسب خواهد بود. زیرا در مدت یک هفته بعد از تزریق نوبت سوم واکسن، سیستم ایمنی تقویت می شود و اثرات مثبت تری را خواهیم دید. حتی یکی از پیشنهاداتم این است که مدارس در روزهای آغازین، خودشان به پایگاه های واکسیناسیون برای کودکانی که واکسن تزریق نکردند، تبدیل شوند. شاید اعلام این پیش شرط که کودکان واکسن کرونا زده باشند تا بتوانند در سر کلاس حاضر شوند، پیش شرط معقول و منطقی باشد.

یونسیان درباره احتمال مواجهه با موج جدید کرونا در کشور، گفت: پاسخ به این سوال بستگی به شرایط بازگشایی مدارس و دانشگاه ها دارد. تکرار می کنم که در زمینه ابتلای کودکان به کووید ۱۹ بنابه دلایلی که ذکر کردم، نگران نیستیم، اما از آنجایی که کودکان می توانند ویروس را منتقل کنند و تماس شان با هم در مدارس زیاد است، ممکن است منجر به تاثیری در کل جامعه باشد. بر همین اساس تزریق نوبت سوم واکسن کرونا در جمعیت عادی کشور هم حائز اهمیت است که متاسفانه در جامعه بزرگسال هم پوشش نوبت سوم واکسیناسیون علیه کرونا، به خوبی نوبت های اول و دوم نیست.

لزوم تمهیداتی برای رعایت پروتکل های ضدکرونایی در مدارس

وی با بیان اینکه آموزش و پرورش هم بیان نکرده که آیا تمهیدی برای رعایت و افزایش تهویه و فراهم کردن ماسک در مدارس اندیشیده است یا خیر، گفت: بالاخره با اطلاعاتی که از وضعیت مدارس غیر دولتی مان داریم که بسیاری از آن ها حتی در یک منزل مسکونی کلاس تشکیل می دهند، طبیعتا نمی توانیم انتظار فضاهای استانداردی را داشته باشیم.

یونسیان ادامه داد: مولفه دیگری که می تواند تعیین کند که آیا خیز جدیدی از کرونا خواهیم داشت یا خیر، جهش هایی است که ممکن است در سایر نقاط دنیا رخ دهد و طبیعتا به کل دنیا منتشر شده و می تواند کشور ما را هم درگیر کند، اما همه این موارد مانع و نافی از ضرورت بازگشایی مدارس و دانشگاه ها نیست. آسیب شدیدی از تعطیلی مدارس دیدیم و برخلاف آسیب های کرونا که سریع ظاهر می شوند، بسیاری از آسیب های ناشی از تعطیلی مدارس و دانشگاه ها، ممکن است دهه ها طول بکشد تا خودش را نشان دهد و نسل بعدی که قرار است جامعه را اداره کنند، آسیب جدی خوردند. جدای بحث های آموزشی و فنی که تعطیلی مدارس به همراه داشته است، مسائل اجتماعی مانند ترویج فرهنگ تقلب، عادی انگاری تقلب و... معضلاتی هستند که اثرات درازمدتی خواهند داشت.

وی تاکید کرد: بنابراین تردیدی نیست که مدارس و دانشگاه ها باید بازگشایی شوند. نگرانی چندانی هم برای این بازگشایی نداریم. با این حال نباید هم بیکار نشست، بلکه باید واکسیناسیون علیه کرونا را در دانش آموزان و کل جامعه پیش بُرد و در نهایت هم تمهیدات حداقلی که شامل رعایت فاصله، تهویه و استفاده از ماسک در مدارس است، در نظر بگیریم تا مشکل جدی نداشته باشیم. در عین حال تصمیم بازگشایی یا بستن مدارس باید یک تصمیم پویا باشد و به محض اینکه سیگنال جدی از بروز یک خیز جدید را مشاهده کردیم، قطعا باید تمام نهادها از جمله آموزش و پرورش و وزارت علوم بر اساس پیشنهادات کارشناسان مربوطه و تصمیماتی که در ستاد ملی اتخاذ می شود، تمکین کنند تا خدایی نکرده معضل جدی نداشته باشیم.

توصیه هایی برای اربعین

یونسیان با اشاره به در پیش بودن ایام اربعین نیز گفت: به طور کلی مهمترین نکته فاصله فیزیکی و حضور در فضای باز است. وقتی در فضای باز قرار داشته باشیم، امکان انتقال ویروس کمتر می شود. در فضاهای بسته طبیعتا نمی شود فاصله فیزیکی را رعایت کرد و ترجیحا باید به گونه ای برنامه ریزی شود که حضور افراد در مراسم ها در فضای بسته به حداقل برسد. استفاده از ماسک و تزریق واکسن هم دو نکته مهمی است که باید مد نظر باشد. در محرم مشکل جدی نداشتیم و امیدواریم در راهپیمایی اربعین هم مشکلی نداشته باشیم.

فعلا واریانت نگران کننده ای در دنیا نداریم

وی درباره واریانت های جدید کرونا در دنیا که مورد توجه قرار گرفته اند، گفت: در هند یک زیرگونه ای از اُمیکرون داشتیم که سرعت انتقالش بیش از BA۵ بوده است، که BA۲.۷۵ نام گذاری شده است، اما به دلایلی که هنوز مشخص نیست، از هند خارج نشده است. هنوز هم دنیا آن را به عنوان واریانت نگران کننده نمی شناسد، بلکه به عنوان واریانتی مورد توجه به آن نگاه می کنند. بنابراین فعلا در حال حاضر واریانت نگران کننده ای در دنیا نداریم.

از داروهای مولنی پیراویر و پکسلووید چه خبر؟

یونسیان در ادامه درباره آخرین بحث ها درباره دو داروی پکسلووید و مولنی پیراویر در کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا، گفت: درباره این داروها بحث های زیادی در گرفت و در این مباحث موضوع اصلی که اقتصاد دارو و اقتصاد سلامت است، باید مد نظر قرار گیرد. اساتید مختلفی درباره این داروها مطالعه کرده و نتایج مطالعات شان را نشان دادند. این داروها بسیار گران قیمت بوده اما فوایدی که دارند در برابر هزینه ای که به جامعه تحمیل می کنند، اصلا قابل مقایسه نیست. به طوری که اگر این هزینه را صرف اقدامات پیشگیرانه چه برای بیماری کووید و چه برای سایر بیماری ها و یا هزینه اقدامات درمانی برای سایر جنبه ها کنیم، به مراتب ارزش بیشتری خواهد داشت. اگرچه البته تولیدکنندگان و واردکنندگان این دارو شروع به تبلیغات می کنند، اما غاطبه دانشمندانی که در کمیته علمی حضوری داشتند و با استناد به منابع علمی و مطالعاتی که ارائه شد، دال بر این بود که ورود این داروها چه به فرم وارداتی و چه به فرم تولید داخلی تا زمانیکه هزینه هایش به مقدار قابل توجهی کاهش نیابد، به صلاح سلامت جامعه نیست. اگر قیمت تمام شده این دارو حدودا ۲۰ برابر شرایط فعلی کاهش یابد، در آن زمان قابل طرح و ورود به چرخه دارویی کشور باشند. در حال حاضر به هیچ عنوان مقرون به صرفه نیست. اگر این داروها در کشورهای دیگر مصرف می شود، باید توجه کرد که شرایط هر کشور و جامعه را باید با خودش مقایسه کرد.


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
الهام چرخنده: نمی‌خواهم در قطعه هنرمندان دفن شوم! (207 نظر) مراسم عزای جگرسوز همسر جوان فریبا نادری عروس حشمت فردوس و ضجه های خانم بازیگر/ روحش شاد+ عکس (102 نظر) لحظه اعطای جایزه 60 میلیاردی بهروز تابانی قهرمان پرورش اندام تبریزی در دبی پرو +فیلم (53 نظر) (ویدیو) پیام مهم شهربانو منصوریان ووشوکار قهرمان برای مردم ایران / وی بعد از ثبت نام در دانشگاه گفت : رییس جمهور بعدی خودمم منتظر باشید ! (41 نظر) خلاقیت خنده دار پدر ایرانی در تعمیر صندوق شکسته ماشین اش حماسه آفرید+عکس/ هنر نزد ایرانیان است و بس🤣 (38 نظر) تصویری ناب از آب نوشیدن هاشمی رفسنجانی از چشمه‌یِ باغ حضرت فاطمه در مدینه+عکس/ توجه نکردن مرحوم هاشمی به تذکر نیروهای سعودی درباره آلوده بودن آب (34 نظر) خلاقیت خنده دار میوه فروش شمالی با عکس حشمت فردوس حماسه آفرید/هنر نزد ایرانیان است و بس+ عکس (30 نظر) صحبت های خنده دار آقای قرائتی: اسمم محسنه یعنی نیکوکار ولی نافرمانم مثل کچلی که مو نداره و اسمشو میذارن زُلف علی +ویدئو😂👌 (28 نظر) خلاقیت خنده دار اُوستا معمار در ابداع توالت خیلی عمومی در هوای آزاد/ دکترای معماری و طراحی حق توئه😂+عکس (18 نظر) (فیلم) طنین انداز شدن آهنگ کُردی شاد در لندکروز میلیاردی هادی چوپان +فیلم/ گرگ پارسی گشت و گذار در ایران را آغاز کرد (18 نظر) نگاهی به ماشین مرسدس بنز هوش پران سامان صفاری، امیر سریال دلدادگان که همه آرزوشو دارن/آقای بازیگر سوار بر هواپیمای رویاهایش😍 (18 نظر) گریه های جگر سوز نرگس محمدی در مراسم عزای برادرزاده اش +عکس/ روحش شاد و مسیرش غرق در نور (16 نظر) داریوش ارجمند: خودم را سرباز سردار سلیمانی میدانم+عکس (15 نظر) نگاهی به خانه ابدی باشکوه اولین هنرمند دفن شده در قطعه هنرمندان بهشت زهرای تهران/ چه شعر زیبایی روی مقبره‌اش حک شده+عکس (15 نظر) آخرین لبخند از ته دل شهید اسماعیل هنیه در آغوش رهبر معظم انقلاب +عکس/ شهادت مزد اخلاصش بود (14 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
تور دلال ها برای دانشجویان متقاضی مهاجرت / به رومانی نروید!
نه به شیر خشک! / معجزه تناسب اندام برای مادر با شیردهی به نوزاد!
فال ابجد روزانه پنجشنبه 11 مرداد 1403
فال روزانه امروز پنجشنبه 11 مردادماه 1403
فال شمع روزانه امروز پنجشنبه 11 مرداد 1403
فال قهوه با نشان روز پنجشنبه 11 مرداد ماه 1403
فال انبیاء روزانه پنجشنبه 11 مرداد 1403
فال حافظ با تفسیر امروز پنجشنبه 11 مرداد 1403 + فیلم
ویدیو/ علت ایجاد میخچه در پا/ آسان‌ترین روش نابودی میخچه بدون درد و خون‌ریزی
ویدیو/ طوبی آزموده، معلمی بزرگ که "ناموس" را برای دختران ایرانی تأسیس کرد
این شمشیرباز مصری در ماه هفتم بارداری شگفتی‌ساز المپیک پاریس شد+عکس
فرزاد حسنی: بین ما سه برادر خوش‌تیپمان فرهاد است، حرف‌زنمان من هستم و عاقلمان فرشاد!
هدیه فضایی‌ها در گنجینه باستانی کشف شد!
جنایت هولناک خانوادگی بیخ گوش مادر و خواهر / جسد برادرم را در باغچه دفن کردم
پیام رئیس جمهور پزشکیان در پی ترور اسماعیل هنیه / دیروز دستش را بالا بردم، امروز روی شانه‌هایم باید تشییعش کنم
منتخب روز   
شهاب حسینی در دنیای واقعی رقیب عشقی این مرد بود! + فیلم/ پاسخ جالب آقای بازیگر... حضور مصطفی زمانی در مراسم تشییع پدر شهاب حسینی +ویدئو/روحش شاد و یادش گرامی سکانس عاشقانه امیر و ارغوان سریال دلدادگان/ تا به تو فکر می کنم خودت زنگ میزنی+ویدئو نگاهی به آشپزخانه دلباز و زیبای مسعود پزشکیان با رونمایی از عکس جوانی همسرش بالای کمد/باورتون میشه این خونه ساده مال رئیس جمهور مملکته+عکس طرز تهیه غذای محبوب ناصرالدین شاه قاجار! /فسنجان ناصری با مواد اعلا ابتکار جالب یک مرد خلاق در دادن انواع لقب به مسعود پزشکیان حماسه آفرید+ویدئو/ هنر نزد ایرانیان است و بس... (فیلم) سکانس فوق عاشقانه شهاب حسینی و لیلا حاتمی در فیلم "پرسه در ماه" / ما کاملا شبیه همیم طرز نگاهامون دو دو زدن چشامون ...😍 استارت تمرینات سخت علیرضا بیرانوند در تراکتور +فیلم/ آقای دروازه بان آمادگی بدن بالایی دارد! سکانس عاشقانه دل باختن قباد به شهرزاد/ نشود فاش کسی آنچه میان من و توست (فیلم) سکانس فوق العاده احساسی و عاشقانه از شهاب حسینی و معشوقه‌اش در سریال "شهرزاد" / با چراغی همه جا گشتم و گشتم در شهر هیچکس به تو مانند نشد😍