کاشت میلگرد عملیاتی است که برای افزایش دوام و مقاومت بتن صورت می گیرد. در واقع امروزه یکی از پرکاربرد ترین کارها برای افزایش مقاومت سازه های بتنی، کاشت میلگرد می باشد. از جمله شرایطی که مهندسین را مجبور می کند تا از این روش برای تقویت سازه های بتنی استفاده کنند می توان به تغییر مشخصات فنی و نقشه های طرح و اجرای سازه ها، تغییر کاربری و شرایط بهره برداری، ایجاد سهولت در اجرا و در دسترس بودن مصالح و تجهیزات اشاره کرد. مراحل روش کاشت میلگرد در بتن به ترتیب ایجاد سوراخ در بتن ها به وسیله ی دریل یا کرگیری در سطوح بتنی، شست و شو و تمیز کاری سطوح بتنی و داخل سوراخ های ایجاد شده به وسیله ی دمنده و مکنده های هوا، تزریق چسب کاشت میلگرد به وسیله تجهیزات مخصوص در عمق کافی و در نهایت هم نصب میلگرد بر روی سازه ی بتنی است.
چسب کاشت میلگرد چیست؟
در ساختمان سازی و کارهای عمرانی ممکن است بنا به دلایلی نیاز به مقاوم سازی و بهینه سازی سازه های بتنی وجود داشته باشد. خطا در طراحی و اجرای سازه ها و یا تغییر کاربری و شرایط بهره برداری از جمله این دلایل هستند که مقاوم سازی بتن را ضرورت می بخشند. برای این منظور از کاشت میلگرد استفاده می شود. کاشت میلگرد درون بتن از جمله اقداماتی ست که برای بالا بردن ضریب مقاومت بتن استفاده می شود اما با وارد کردن میلگرد درون بتن می بایست شرایطی ایجاد شود که میلگرد به بتن متصل گردد. برای اینکار از چسب کاشت میلگرد استفاده می شود.
مزایای استفاده از چسب کاشت میلگرد
استفاده از چسب های کاشت میلگرد مزایایی بسیاری دارد از آن جمله:
- سهولت و راحتی در اجرا و به کارگیری
- عدم نیاز به حلال
- روان و نرم بودن و عدم چکه و سرریز
- عدم تاثیر شرایط جوی و محیطی بر عملکرد آن
- تنوع محصول
کاربرد چسب کاشت میلگرد
میلگردها در مرحله بتن ریزی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند و در بتن ریزی مشخص می شود که کاربرد چسب کاشت میلگرد چیست. این چسب ها با فیکس کردن میلگرد به افزایش مقاومت سازه و تحمل بهتر وزن آن کمک می کنند. گاهی اوقات بتن ریزی سازه ای به پایان رسیده، اما به هر دلیلی بتن های آن استحکام کافی برای تحمل بار ساختمان را ندارند. مثلا ممکن است ساختمان نیاز به بازسازی داشته باشد و پایه های بتنی آن مقاومت کافی برای این کار نداشته باشند. در چنین مواقعی، باید داخل بتن های موجود در پایه ساختمان، میلگرد قرار داد تا مقاومت آن به حد کافی برسد. این مورد هم از دیگر کاربردهای چسب کاشت بولت در ساختمان است. کاربرد چسب کاشت میلگرد در هر موقعیتی که به ایجاد اتصال با دوام و مقاومت بالا نیاز باشد، مشخص می شود. در ادامه به برخی از کاربردهای این محصول که ارتباط چندانی با میلگرد ندارد، اشاره می کنیم.
- نصب نرده، قفسه یا سایر قطعات به بدنه اصلی سازه
- انکراژ اتصالاتی مثل پروفیل یا ستون های فولادی به بتن
- اتصال قسمت های بتنی به یکدیگر
- پر کردن فضاهای خالی بین دیوارها و نمای ساختمان
یکی از چند کاربرد چسب کاشت میلگرد، اضافه کردن قطعات و الحاقات به بتن است؛ این کار ممکن است برای اهداف مختلفی مثل مقاوم سازی، تقویت مفاصل یا ایجاد فضاهای جدید مانند بالکن انجام شود.
ویژگی های فنی چسب کاشت میلگرد چیست؟
- این چسب مقاومت فشاری برابر با ۱۰۹ مگاپاسکال دارد.
- توان پایداری کششی آن ۹۰ مگاپاسکال می باشد.
- قدرت استحکام خمشی آن ۸۴ مگاپاسکال است.
- قدرت چسبندگی آن ۸۱ مگاپاسکال است.
- توان پایداری در برابر حرارت ۸۵ درجه سانتی گراد است.
- مقاومت فشاری ناشی از ضربه ۸/۷ کیلوگرم بر متر است.
- این محصول را با چسب پودری نباید اشتباه گرفت.
جمع بندی
این فراورده را در انبار سر پوشیده دور از نور مستقیم خورشید و بارندگی نگهداری نمائید. از دیگر چسب ها می توان به چسب کاشی – چسب پودری و چسب پرسلانی اشاره نمود.ا ز اینکه تا پایان مطالعه این مطلب همراه ما بودید سپاسگزاریم و امید است ارائه این موضوعات برای شما مفید بوده باشد.