به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از مهر، بعد از ظهر روز جمعه هفتم آذر ماه، محسن فخری زاده، دانشمند هسته ای و رئیس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع ایران، طی یک عملیات تروریستی در منطقه آبسرد دماوند در نزدیکی تهران به شهادت رسید.
اگرچه هنوز هیچ فرد یا گروهی به طور رسمی عهده دار مسئولیت ترور شهید محسن فخری زاده نشده است، اما این اتفاق نظر وجود دارد که این اقدام تروریستی در اتاق فکر مشترک آمریکا-رژیم صهیونیستی تدارک دیده شده است.
خبرگزاری مهر در همین راستا گفتگویی با «عبدالله آغار» کارشناس مسائل امنیتی انجام داده است که مشروح آن از نظر می گذرد:
*محسن فخری زاده، دانشمند هسته ای ایران در یک حمله تروریستی به شهادت رسید. با توجه به ترور برخی از دانشمندان ایرانی طی چند سال اخیر ارزیابی شما از این سلسله جنایات تروریستی چیست؟
دلیل اصلی ترور محسن فخری زاده مربوط به برنامه هسته ای ایران است اما فکر نمی کنم تنها انگیزه ترور مربوط به این موضوع باشد. انجام چنین ترور پیچیده ای با هدف تحت فشار قرار دادن ارزش های ملی ایران و از سویی تحریک دولت این کشور است؛ زیرا برنامه هسته ای مساله ای است که ایران در عرصه بین الملل برای آن تلاش می کند. عاملان این حمله تروریستی در حال مقابله با برنامه هسته ای ایران هستند. ترور روز ۲۷ نوامبر، نشان داد که آنها می خواهند وارد یک مرحله جدید برای جلوگیری از برنامه هسته ای ایران شوند.
*همانطور که شما نیز به این موضوع اشاره کردید برخی شواهد نشان می دهد که این حمله تروریستی توسط سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) انجام شده است. اهداف اصلی اسرائیل از این اقدامات تروریستی علیه دانشمندان ایرانی چیست؟
بسیاری از مقامات سیاسی ایران مطرح کرده اند اسرائیل در ترور محسن فخری زاده نقش داشته است؛ مطمئناً اسنادی در خصوص نقش اسرائیل در دست دارند که با این شفافیت آن را مطرح می کنند.
در جغرافیای خاورمیانه آمریکا، عربستان سعودی و رژیم اسرائیل مخالف برنامه هسته ای ایران هستند. همانطور که می دانید در ۲۲ نوامبر «یوسی کوهن» رئیس سازمان جاسوسی (موساد) و بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی به عربستان رفته و در آنجا با «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی و «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا جلسه ای تشکیل دادند. دیداری پشت درهای بسته و کاملاً غیرعلنی؛ اینکه پشت درهای بسته در مورد چه چیزی بحث کرده اند مشخص نیست اما نکته مورد توجه، انجام این ترور پس از این دیدار بوده است. همچنین نکته قابل تأمل دیگر همزمان شدن این اقدام تروریستی با مشخص شدن نتایج ایالات متحده آمریکا است.
*با نگاه اجمالی به ترور برخی دانشمندان کشورهای اسلامی از جمله کشته شدن ۹ نفر از مهندسان پهپادی و جنگنده های اف ۱۶ در کشور ترکیه از سال ۲۰۰۶ تا به امروز، ترور برخی دانشمندان فلسطین، مصر، تونس و … می توان دریافت عاملان اصلی این اقدام بیشتر بر پایه های علمی کشورها تمرکز کرده اند. تحلیل شما در این خصوص چیست؟
بله این یک واقعیت است که تحولات خاورمیانه به خصوص تحولات صنعت دفاعی تحت فشار قرار گرفته و پروژه های مربوط به آن به روش های مختلف بی نتیجه مانده است. ترور یا مرگ های مشکوک تنها به عنوان یک روش ارزیابی می شوند. در این باره شبهات زیادی وجود دارد. از طرف دیگر فرآیندها در واقع به شکل خیلی بزرگ تری دستخوش تغییر می شوند. برخی به شدت از توسعه پروژه های ملی و صنعت دفاعی کشورها در خاورمیانه بیم دارند. بنابراین این یک واقعیت است که آنها سعی می کنند تا آنجا که می توانند از این موضوع جلوگیری کنند. ترور یا مرگ های مشکوکی که به آن اشاره کردیم نیز فقط یکی از انواع مهارها است.