دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

دانشگاه / آموزش / رزومه نویسی / رزومه کاری /

همه آنچه که باید در مورد عکس رزومه بدانید 

پنجشنبه، 27 مرداد 1401
عکس رزومه کاری تاثیر خیلی زیادی روی پذیرش یا رد شما در مصاحبه استخدامی دارد.در این مقاله با ویژگی های عکس استاندارد و خوب برای یک رزومه کاری برای استخدام آشنا می‌شویم.

عکس رزومه

عکسی که از خودتان در رزومه قرار می دهید، اولین تصویری است که یک مدیر یا مسئول مصاحبه از شما می بیند بنابراین برای انتخاب آن وسواس به خرج دهید و هر تصویری را برای این کار استفاده نکنید. برای انتخاب عکسی که می خواهید در رزومه تان قرار دهید کافی است چند نکته زیر را در نظر بگیرید:

  • برای رزومه از عکس رنگی استفاده کنید: عکس های رنگی اغلب تصویر شفاف تری از شما نشان می دهند. حتی نیازی نیست این عکس حتما عکس پرسنلی باشد. یک عکس رنگی که با موبایل با ظاهری رسمی از شما گرفته شده باشد، کافی است.
  • کیفیــت عکـس رزومه کاری مهم است: تا جای ممکن از عکس های با رزولوشنdpi ۳۰۰ استفاده کنید.
  • پس زمینه عکس شلـــوغ نباشد: تلاش کنید بک گراند عکس رزومه تان خلوت و ساده باشد.
  • لباسی آراسته بپوشید: داشتن ظاهر و لباس رسمی برای عکس رزومه موضوعی کاملا واجب است.
  • عکـس تمـام رخ باشد: عکس های تمام رخ ظاهر رسمی تری به شما و رزومه کاری تان می دهند.
  • اندازه عکس باید مناسب باشد: سایز عکس رزومه کاری نباید خیلی بزرگ و یا کوچک باشد .عکس های استاندارد سایز شناسنامه یا پاسپورت برای رزومه هم مناسب هستند.
  • عکس سلفی نگیرید: برای عکس رزومه سلفی نگیرید چون هم ظاهر غیر رسمی دارد و هم اینکه ممکن است نتیجه چندان مناسب از آب درنیاید.
  • لبخند را فراموش نکنید: در عین جدی بودن، سعی کنید در عکس ها یک لبخند کم رنگ بزنید. این موضوع در برقراری ارتباط تصویری شما با فردی که رزومه تان را می بیند بسیارتاثیر گذار است.

چرا بهتر است رزومه عکس دار داشته باشیم؟

درست است که دلایل موجود برای نداشتن عکس در رزومه کاملاً منطقی به نظر می رسند، اما نکته ای که باید به آن توجه کنیم این است که ما در دنیای دیجیتال زندگی می کنیم و بیشتر وقت خود را در شبکه های اجتماعی که کاملاً عکس محور هستند می گذرانیم. بسیاری از افراد از حساب کاربری خود در شبکه های اجتماعی برای یافتن شغل و برندسازی استفاده می کنند و حتی شبکه اجتماعی به نام لینکدین وجود دارد که مخصوص ساخت رزومه و یافتن شغل های مرتبط است. بسیاری از متخصصان منابع انسانی معتقدند در دنیای امروزی رزومه ها باید عکس داشته باشند و استدلال شان نیز منطقی است:

عکس در رزومه به برندسازی شخصی شما کمک می کند:

قراردادن عکس در رزومه به صنعت و نوع فعالیت شما هم بستگی دارد. اگر فعالیتی هنری یا خلاقانه انجام می دهید یا در حوزه محتوا کار می کنید، در رزومه خود فرصت و آزادی عمل بیشتری برای معرفی شخصیت خود دارید. به خاطر فعالیت هنری و خلاقانه ای که دنبال می کنید، می توانید تا حدودی استانداردهای یک رزومه را زیر پا گذاشته و علایق خود را به نمایش بگذارید. بنابراین برای معرفی و برندسازی خود لازم نیست حتماً عکسی را در رزومه قرار دهید یا حتماً عکس رزومه تان بر اساس آن استانداردها باشد. با این حال، در مشاغل دیگر استفاده از عکس در رزومه می تواند به برندسازی کارجو کمک شایانی کند. تحقیقات نشان می دهد قرار دادن عکس های آنلاین مفیدتر هستند. اگر عکس های خود در لینکدین و شبکه های اجتماعی شما با عکس رزومه تان یکی باشد، کمک زیادی به اعتمادسازی خواهد کرد. عکس در رزومه به شما اعتبار می بخشد. امروزه روزنامه ها و مجلات نیز عکسی از نویسنده هر بخش قرارمی دهند. گاهی به همراه عکس، بیوگرافی کوتاهی هم در کنار عکس نویسنده قرار می دهند، این کار باعث اعتبار بخشی بیشتر به مطالب می شود. همچنین، در نظر داشته باشید که یک کارفرمای حرفه ای ممکن است نام شما را در گوگل سرچ کند، پس باید دقت داشته باشید که گوگل چه چیزی از شما نشان می دهد. به این ترتیب، عکس پروفایل خود و یا تنظیمات حریم خصوصی را طوری بهبود دهیم تا تنها چیزهایی که می خواهیم به کارفرما نمایش داده شود.

به انتخاب متقاضیان بین المللی کمک می کند:

در بعضی کشورها، قرار دادن عکس در رزومه مرسوم نیست و کارفرمایان حق چنین درخواستی از کارجو را ندارند. وجود عکس در رزومه در این کشورها باعث می شود کارجو غیرحرفه ای قلمداد شود و قرار ندادن عکس در کشورهایی که عکس جزوی از رزومه ها است، باعث می شود رزومه شما جدی گرفته نشود. در کشورهای اروپایی به جز ایرلند، بریتانیا، هلند و سوئد در رزومه خود حتماً عکس قرار دهید. در چین و ژاپن هم معمولاً در رزومه افراد عکس دیده می شود. در کشوری مثل آلمان، کارفرما در آگهی استخدام اجازه ندارد درخواست عکس کند، اما او انتظار دارد عکس شما در رزومه تان باشد. کارفرمایان بر این باورند که رزومه با عکس، نماینده بسیار بهتری از وضعیت هر کارجو است و به آن ها کمک می کند با کارجو بهتر ارتباط برقرار کنند تا اینکه بخواهند تک تک کلمات را با دقت بیشتری بخوانند. در کشورهایی مانند آمریکا، کانادا و بریتانیا، قوانین کار و ضد تبعیض جامعی در این خصوص وجود دارد کارفرمایان اجازه ندارند اطلاعات شخصی زیادی از کارجویان بپرسند که عکس نیز بخشی از این اطلاعات شخصی به شمار می آید.

توجه کارفرمایان ناخودآگاهانه به عکس شما جلب می شود:

امروزه، همه افراد اعم از کارجویان و کارفرمایان، در دنیای مصور رسانه های اجتماعی زندگی می کنیم. اگر به محبوبیت پلتفرم های تصویری مانند اینستاگرام توجه کنید، متوجه خواهید شد که عکس های زیبا چگونه دنبال کنندگان و کلیک کنندگان فراوانی را به دنبال خود می کشاند. به همین منظور به شما توصیه می کنیم که عکس جذابی از خود در رزومه قرار دهید تا بتوانید توجه استخدام کننده را به خود جلب کنید.

چرا نباید در رزومه خود عکس قرار دهیم؟

همانطور که در بالا اشاره کردیم، نحوه نگارش و ساخت رزومه در کشورهای مختلف از فرهنگ آن مناطق تغذیه می شود. برای مثال هنوز در برخی کشورها، قرار دادن عکس در رزومه امری غیر حرفه ای قلمداد می شود. دلایل آن نیز عبارتند از:

  1. ممکن است کارجو، فارغ از رزومه خود و بر اساس نژاد یا جنسیتش استخدام بشود (یا نشود).
  2. قرار دادن عکس در رزومه امری غیر حرفه ای است و چهره شخص نباید مهارت های وی را تحت الشعاع قرار دهد.
  3. فضای رزومه بسیار محدود است و نباید آن را با عکس اشغال کنیم.

قرار دادن عکس در رزومه می تواند امری غیر حرفه ای قلمداد شود

عده ای بر این باورند که هیچ عکسی نباید در رزومه کارجویان باشد، مگر آنکه آن شخص برای موقعیت شغلی مانند بازیگری یا مُدلینگ رزومه می فرستد که در این مواقع، قرار دادن عکسِ چهره اشتباه خواهد بود و باید از عکس های تمام قد استفاده شود. این عده باور دارند که ظاهر کارجو هیچ نسبتی با توانایی او در انجام کار ندارد.

قرار دادن عکس در رزومه باعث می شود کارفرما به جسنیت یا نژاد کارجو حساس شود

بر اساس قانون، فاکتورهایی مانند سن، نژاد، جنسیت، دین، تمایلات جنسی یا معلولیت های جسمی نباید در تصمیم گیری های استخدامی دخالت داده شوند. به خاطر امکان برچسب زدن و ادعاهای مبنی بر رفتارهای تبعیض آمیز، معمولاً کارفرمایان حرفه ای به دریافت رزومه های عکس دار علاقه ندارند. این موضوع در کشورهای پیشرفته حساسیت بالاتری دارد. برای مثال در بسیاری از شرکت های آمریکایی براساس مقررات استخدام های دولتی، رزومه های دارای عکس در مرحله اول از میان متقاضیان حذف می شوند. طبق قانون کمیسیون فرصت های برابر شغلی، اگر کارفرمایی در ایالات متحده قبل از پیشنهاد یک موقعیت شغلی از او درخواست عکس کند، وی مقررات را زیر پا گذاشته است. اگر درخواست عکس به منظور تکمیل مدارک شناسایی باشد، باید پس از اینکه فرد پذیرفته شد از او درخواست عکس شود. بسیاری از افراد پیشنهاد می کنند به جای قرار دادن عکس در رزومه، عکسی از خود در صفحه لینکدین قرار دهید یا لینکی از صفحه لینکدین خود در رزومه بیاورید (البته در ذهن داشته باشید که اطلاعات صفحه لینکدین شما باید کامل باشد).

قرار دادن عکس فضای رزومه را محدود می کند

کارجویان باید تجارب، مهارت ها، و دستاوردهای شغلی خود را تا حد امکان فشرده کنند و در صفحات کمتری جای دهند. ۶۶% کارفرمایان بر این باورند که رزومه یک فرد تازه فارغ التحصیل، نباید بیشتر از یک صفحه باشد. حال هرچه تخصص و سابقه شما بیشتر باشد، می توانید صفحات بیشتری را به رزومه اختصاص دهید. بنابراین نباید فضای محدود و گاهی اوقات بسیار کم خود را به عکس در رزومه اختصاص دهیم.

عکس داشتن یا عکس نداشتن، مسئله این است!

اگر به دنبال کار در صنایع محافظه کاری مانند فناوری اطلاعات، بهداشت، مالی و از این نوع هستید، بهتر است که عکسی در رزومه خود نداشته باشید یا اگر تصمیم به استفاده از عکس دارید، حتماً استانداردها را رعایت کنید. اگر در صنایعی به دنبال کار هستید که خلاقیت جزو انکارناپذیر آن است، عکس در رزومه می تواند مفید واقع شده و باعث توجه بیشتر کارفرما به شما شود. چه عکسی در رزومه خود قرار بدهید و چه این کار را نکنید، باید انتظارات سازمانی که برایش رزومه می فرستید را برآورده کنید، خود را جای کارفرما و آن مجموعه گذاشته و سعی کنید بفهمید که آن ها چه انتظاری از رزومه یک کارجو دارند. شاید منطقی باشد که چند رزومه متفاوت، با عکس، بدون عکس و با سوابق کاری مختلف (متناسب با موقعیت های شغلی متفاوت) آماده داشته باشید و برای هر سازمان، رزومه مناسب آن جا را ارسال کنید.

نظر شما در این باره چیست؟ آیا رزومه باید عکس داشته باشد یا خیر؟ اگر نکته ای را در این مقاله فراموش شده می توانید آن را از طریق بخش دیدگاه ها با ما در میان بگذارید.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز شنبه 15 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
قیمت استخراج مقاله از پایان نامه
هندی حرف زدن محمدرضا گلزار در آنتن تلویزیون/ آیسان خانوم باید به این همه استعداد افتخار کنه +فیلم
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
مراحل تالیف کتاب و به چاپ رساندن آن
مراحل سابمیت مقاله
استخراج مقاله از پایان نامه ارشد و دکترا + پاورپوینت آموزشی
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب در چند ثانیه
مراحل چاپ کتاب با بهترین کیفیت