ساعدنیوز
ساعدنیوز

هر آنچه که باید درمورد اندروید ۱۲ بدانید!

  چهارشنبه، 18 آبان 1401   زمان مطالعه 8 دقیقه
هر آنچه که باید درمورد اندروید ۱۲ بدانید!
سیستم عامل اندروید در سال‌های اخیر آهسته آهسته پیشرفت کرده و به انتخابی بدون تردید برای کاربران تلفن‌های هوشمند تبدیل شده است. حالا زمزمه‌هایی پیرامون انتشار دوازدهمین نسخه این سیستم عامل وجود دارد. برای آشنایی با اندروید 12 همراه ما باشید.

یشتر از ده سال پیش و در سال ۲۰۰۸ که برند فنلاندی نوکیا پادشاه بازار تلفن های همراه بود، غول سبزی متولد شد که رویاهای بزرگی داشت. سیستم عامل اندروید با تلاش های شبانه روزی برنامه نویسی به نام اندی رابین در شرایطی معرفی شد که کاربران تلفن های همراه نوکیا از خلاقیت رو به افول این شرکت ناراضی بودند و مدعی جدیدی در بازار ظهور کرده بود که تلفن های هوشمند جذابی به نام آیفون را عرضه می کرد. در چنین وضعیت جذابی این شرکت بزرگ گوگل بود که تصمیم گرفت یک سیستم عامل متن باز برای تلفن های هوشمند عرضه کند تا سازندگان تلفن های هوشمند را برای جذب حداکثری مشتریان بازار هم متحد کرده باشد. پیش از آن که همه اطلاعات مورد نیاز درباره اندروید ۱۲ به عنوان جدیدترین نسخه سیستم عامل محبوب گوگل را واکاوی کنید شاید بهتر باشد تاریخچه این سیستم عامل جذاب را بررسی کنید.

تاریخچه اندروید؛ از کیک فنجانی تا اعداد دو رقمی

اولین نسخه پایدار از سیستم عامل اندروید در ۳۰ آوریل ۲۰۰۹ و با نام کیک فنجانی معرفی شد. تنها چند ماه نوبت به اندروید دونات رسید و پس از آن نسخه دوم اندروید با نام نان خامه ای هم از راه رسید. اندروید ۲ با بروزرسانی های متعدد برای مدتی طولانی در میان تلفن های هوشمند بازار استفاده شد و با انتشار اندروید ۳ که بیشتر برای تبلت ها بود، سیستم عامل متن باز گوگل که فرصت توسعه توسط هر مجموعه ای را داشت، وارد عصر جدیدی شد. در نوامبر ۲۰۱۱ بود که گوگل از نسخه ۴ سیستم عامل اندروید با نام بستنی حصیری رونمایی کرد. نسخه های بعدی اندروید به عنوان بروزرسانی هایی برای اندروید ۴ با نام های آب نبات ژله ای و کیت کت عرضه شدند و پس از نوبت به بزرگترین بروزرسانی تاریخ سیستم عامل آزاد گوگل رسید؛ اندروید ۵ با نام آب نبات چوبی در تاریخ ۱۲ نوامبر ۲۰۱۴ معرفی شد و این سیستم عامل را یک پله ارتقا داد. اندروید که در دوران نسبتا کوتاه حضورش در بازار تلفن های هوشمند به رایج ترین سیستم عامل میان کاربران تبدیل شده بود با نسخه پنجم وارد دورانی شد که استفاده از آن را راحت تر از قبل می کرد. گوگل با اندروید ۵ تلاش کرد تا سیستم عاملش را پایدارتر از همیشه و در اختیار همه کاربران قرار دهد. اندروید ۵ روان تر و سریع تر از همیشه بود و تصمیم داشت به بروزرسانی های متعدد سیستم عامل محبوب کاربران پایان دهد. ظاهر جدید و امکانات بیشتری که اندروید ۵ به کاربران ارائه می داد با اندروید ۶ توسعه بیشتری پیدا کرد؛ اندروید مارشمالو که در پنجمین روز ماه اکتبر سال ۲۰۱۵ معرفی شد. در ادامه بروزرسانی های سالانه اندروید نوبت به اندروید ۷ رسید تا در سال ۲۰۱۶ و با نام نوقا منتشر شود. در ادامه همکاری های گوگل با شرکت های تولیدکننده مواد غذایی این اندروید ۸ بود که با نام اندروید اوریو عرضه شد و پیشرفت بزرگی در دنیای هوش مصنوعی تلفن های هوشمند رقم زد. در سال ۲۰۱۸ نوبت به اندروید ۹ رسید تا با نام پای عرضه شود. بروزرسانی های نه چندان متعدد اندروید باعث شده بود که تلفن های هوشمند بیشتر از قبل به آخرین نسخه اندروید مجهز شوند و این نسخه پایدار در اختیار کاربران بیشتری قرار بگیرد. از سوی دیگر گوگل امیدوار بود با انتشار نسخه های کم تر اندروید موفق شود مدل های پایدارتر این سیستم عامل را در اختیار تعداد حداکثری کاربران قرار دهد. به همین دلیل اندروید پای تنها یک نگارش داشت. با معرفی اندروید ۱۰ دومین انقلاب بزرگ در دنیای اندروید رقم خورد. این سیستم عامل که دهمین نسخه اصلی و هفدمین نسخه کلی پلتفرم اندروید بود بدون این که نام هیچ خوراکی خاصی را به دوش بکشد، معرفی شد. گوگل در اقدامی بی سابقه که همه از آن شگفت زده شدند، نام هفدهمین نگارش اندروید را اندروید Q گذاشت و این سنت شکنی را با دهمین نسخه اندروید جشن گرفت. گوگل که در طی ده سال ابتدایی حضور اندروید در بازار نام نگارش های اندروید را از نام دسرهای معروف انتخاب می کرد به یکباره تصمیم گرفت تا حروف های تکی را به جانشین نام های خوشمزه کند. بنابراین اندروید ۱۱ با نام اندروید R معرفی شد. حالا نوبت به اندروید ۱۲ یا اندروید S رسیده که زمان کوتاهی تا معرفی نسخه نهایی آن باقی مانده است. شاید جالب باشد بدانید که گوگل نام نگارش های اندروید را براساس حروف الفبا تعیین می کند.

اندروید

زمان انتشار اندروید ۱۲

ابتدا تاریخ انتشار نسخه های قبلی اندروید در سال های گذشته را بررسی می کنیم:

  • اندروید ۸.۰: ۳۰ مرداد ۱۳۹۶
  • اندروید ۹: ۱۵ مرداد ۱۳۹۷
  • اندروید ۱۰: ۱۲ شهریور ۱۳۹۸
  • اندروید ۱۱: ۱۸ شهریور ۱۳۹۹

با توجه به زمان انتشار نسخه های قبلی اندروید در چهار سال گذشته انتظار می رود نسخه بعدی اندروید در تاریخ های زیر منتشر شود:

  • تاریخ انتشار پیش نمایش توسعه دهنده: حدود اسفند ۱۳۹۹
  • تاریخ انتشار بتا عمومی: حدود اردیبهشت ۱۴۰۰
  • عرضه رسمی برای مصرف کنندگان: حدود شهریور ۱۴۰۰

با توجه به تاریخ های بالا، انتظار داریم نسخه بعدی اندروید بطور عمومی در مرداد یا شهریور ۱۴۰۰ منتشر شود. البته با توجه به دورکاری کارکنان گوگل به دلیل شیوع ویروس کرونا، احتمال تغییر در این تاریخ و عرضه دیرهنگام این نسخه از اندروید وجود خواهد داشت.

کدام گوشی ها ابتدا اندروید ۱۲ را دریافت می کنند؟

  • دستگاه های Pixel مطمئناً ابتدا Android 12 را دریافت می کنند.
  • پرچمدار بعدی Pixel احتمالاً با اندروید 12 روانه بازار می شود.
  • سایر دستگاه ها نیز ممکن است در عرضه اولیه با اندروید ۱۲ روانه بازار شوند.

هنگامی که نسخه نهایی Android 12 منتشر شود احتمالاً ابتدا دستگاه هایی همانند مجموعه Pixel خود Google آن را دریافت می کنند. به عنوان مثال، هنگام راه اندازی اندروید 11 فقط از گوشی های Pixel 2 و Pixel جدیدتر و همچنین در دستگاه های معدودی از OnePlus ،Xiaomi ،OPPO و Realme استفاده شد.

قابلیت های احتمالی اندروید ۱۲

اطلاعات زیادی درباره اندروید ۱۲ منتشر نشده و همچنین هنوز نسخه پیش نمایش آن نیز در اختیار توسعه دهندگان قرار نگرفته است، اما و با توجه به نسخه های قبلی، می توانیم برخی ویژگی های مربوط به آن را حدس بزنیم.

  • دسترسی آسان تر و ایمن به سایر فروشگاه های اپلیکیشن: گوگل در واکنش به بازخورد توسعه دهندگان می خواهد قابلیت هایی به اندروید ۱۲ اضافه کند که «استفاده از اپ استورهای متفرقه را برای کاربران آسان تر کرده و در عین حال مانع از نقض قوانین امنیتی اندروید شود». در واقع کاربران اندروید ۱۲ احتمالا می توانند اپ ها را از دیگر فروشگاه های اپلیکیشن مانند گلکسی استور سامسونگ نصب کنند.

  • ایجاد محدودیت در دسترسی به شبکه: گوگل قصد دارد در نسخه ۱۲ اندروید تنظیمات و کنترل های بیشتری را برای مجوز های اپ ها در نظر بگیرد. برای مثال، برای برنامه ها محدودیت هایی در اتصال به شبکه در نظر خواهد گرفت. این ویژگی به برنامه هایی که دارای مجوز “اتصال محدود به شبکه” هستند اجازه دسترسی به شبکه را می دهد و سایر برنامه ها بدون این اجازه نمی توانند داده ارسال یا دریافت کنند.

  • تجربه استفاده از جفت برنامه های تقسیم شده روی صفحه: در اندروید ۱۱ تجربه تقسیم صفحه نمایش به دو قسمت و باز کردن دو برنامه به صورت همزمان را داشتیم. در اندروید ۱۲ گوگل قصد دارد این ویژگی را بهبود دهد.

  • بروزرسانی مستقیم سیستم عامل از فروشگاه Play: گوگل در اندروید ۱۲ قابلیت بروزرسانی را آسان تر خواهد کرد و دریافت بروزرسانی مستقیم سیستم عامل از پلی استور را امکان پذیر می کند.

  • Hibernate کردن برنامه های بلااستفاده: این قابلیت برنامه های بلااستفاده را “Hibernate” می کند تا فضای بیشتری آزاد شود. در واقع «هایبرنیشن» برنامه های باز كه در حال حاضر استفاده نمی شوند را Hibernate می كند و باعث می شود منابع کمتری را استفاده کنند و فضای بیشتری روی گوشی آزاد شود.

اندروید 12
  • قابلیت دو ضربه (double-tap): گوگل ویژگی دوبار ضربه را برای بازگشت به مرحله قبلی، به عنوان شورتکات برای دسترسی به دستیار گوگل اسیستنت، قطع آلارم یا اسکرین شات گرفتن و … به اندروید ۱۲ اضافه می کند.

قابلیت دو ضربه
  • تغییر رنگ بندی اپ ها و منو ها: اندروید ۱۲ به قابلیت تغییر رنگ بندی اپ ها و منو ها مجهز می شود. گوگل با توسعه اندروید ۱۰، حالت تاریک را با هدف کاهش خستگی چشم کاربران ارایه کرد و این بار در تلاش است تا سیستم تم جدیدی را به همراه اندروید ۱۲ توسعه دهد تا کاربران بتوانند با اپلیکیشن ها در تم های متنوع رنگی کار کنند.

تغییر رنگ بندی

رابط کاربری اندروید ۱۲

از سال ۲۰۱۴ و معرفی طراحی متریال، شاهد تغییر چندانی در طراحی رابط کاربری اندروید نبوده ایم، با توجه به این مساله شاید نسخه بعدی اندروید شروعی برای یک تغییر بزرگ باشد. اما به احتمال زیاد شاهد تغییر چندانی در رابط کاربری اندروید ۱۲ نخواهیم بود و البته جای تعجب چندانی هم نخواهد داشت، چرا که طراحی کنونی ظاهر جذاب و مناسبی دارد. شاید گوگل برخی از المان های لانچر پیکسل را تغییر دهد یا آن ها را به اندروید بیاورد. با این حال با توجه به اینکه با رابط های کاربری متفاوتی از سوی شرکت هایی مانند سامسونگ روبه رو هستیم، تغییر چشمگیر یا کلی رابط کاربری اندروید ۱۲ چندان منطقی به نظر نمی رسد.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
علی پروین خطاب به علی دایی: بیا مصاحبه کن/ دایی: من صدا و سیما را دوست ندارم! (34 نظر) (عکس) عذرخواهی همسر قالیباف از پزشکیان بعد از گریه رئیس جمهور به خاطر عشق پاک قدیمی به همسرش ... (29 نظر) مهران غفوریان: نمی‌دانم چه کسی این سرمربی را به تیم ما انداخت؟! / استقلالی بودم، وقتی دیدم پرسپولیس همیشه استقلال را می برد، پرسپولیسی شدم! (11 نظر) (ویدئو) حیات وحش ؛ مستند حیات وحش حیوانات / مار، قورباغه، رتیل سیاه، هزار پا (10 نظر) فریبا نادری: کسایی که پول دارند همه چیز دارند / پولدارها رو آدما بیشتر قبول دارند+فیلم (8 نظر) مازیار لرستانی: هورمون تراپی نکردم چون اجاره نشینم/بازیگران زن مثل خواهرم هستند، حرمت و حریمشون مشخصه+ویدئو (7 نظر) ساعد سهیلی: دعوای من و گلوریا اینطوری نیست، مثلا یه حرفی من میزنم متوجه نمیشه یه جواب دیگه میده، خندمون میگیره دعوا تموم میشه+ویدئو (4 نظر) همسر رهبر معظم انقلاب با دیدن ظروف چینی خارجی در منزلشان: غذاهایی که ما می‌خوریم، با این ظرف‌ها جور درنمی‌آید، این‌ها را رد کنید (3 نظر) (ویدئو) مهران مدیری: شب یلدا برای پدری که دست خالی میره خونه، بلندترین شب ساله، برای مادری که شبکه‌های تلوزیون رو عوض میکنه تا بچه‌هاش اون چیزایی رو که ندارن، نببینن، بلندترین شب ساله (2 نظر) علی دایی تغییر چهره داد ؛ قیافه آقای اسطوره بانمک شد (2 نظر) ایده‌های یلدایی/ 15 چیدمان متفاوت و خاص میوه‌ در شب یلدا / میوه اسلایسی یا درسته؟ یلدای امسال شیک و با کلاس میزتو بچین👌 (2 نظر) قاب تاریخ امروز/ عکس یلدایی ملکه ژست‌های عکاسی حرمسرای قاجار با انار/ زیباترین دختر ناصرالدین شاه قاجار در شب یلدا+ ترانه شب یلدای حرمسرای قاجار (2 نظر) پرستو بازی ابطحی در لبنان و عکس با مایو در ساحل! / هر چه گشتم در لبنان پرستو پیدا نکردم! (2 نظر) بغض خداداد عزیزی هنگام صحبت درباره علی انصاریان و مهرداد میناوند/خداداد عزیزی: طبیعتا حق داره مادر علی که بیهوش بشه و غش کنه از گریه و ناراحتی (2 نظر) اگر یک بار تنگه هرمز را ببندیم تا شریعتمداری دلش خوش بشود و حکومتی هم به جلیلی بدهیم، دیگر همه چیز تمام و مشکلات حل می‌شود (2 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
فال ابجد روزانه جمعه 7 دی 1403 / خرداد ماهی ها خطر در کمین است پشیمان میشوی
فال انبیاء روزانه جمعه 7 دی 1403 / مهر ماهی مراقب باشید ممکن است سختی در پیش داشته باشید
نیروهای سپاه پاسداران در فرودگاه‌ها؛ چرا این تصمیم گرفته شد؟
فال قهوه با نشان روز جمعه 7 دی ماه 1403/ اردیبهشتیا بیشتر مراقب آدمهای دور و بر باشن
فال شمع روزانه جمعه 7 دی ماه 1403/ فروردینی‌ها نگران پول از دست رفته نباشن
فال روزانه امروز جمعه 7 دی ماه 1403/ بهمن ماهی‌های عزیز هرچه زودتر به خودتون بیاین!
فال حافظ با تفسیر روز جمعه 7 دی 1403+فیلم / دی ماهی ها هوشیار باشید و به دیگران تکیه نکنید
اسم زیبای بارانا انتخاب همسر لُری علیرضا بیرانوند برای تک دخترشان/ ستاره تیم ملی هیچ دخالتی نکرد!
پشت پرده افشا شده به بیراهه کشاندن گاریدو / بادامکی شهامت داشته باشد و شفاف‌سازی کند!
گام دوم رفع فیلترینگ رسانه ای شد: این دو شبکه اجتماعی معروف آزاد می شود
داستان های هزار و یک شب / شب سی‌ و یکم؛ مرد گوش بریده و خیال ازدواج با دختر کم سال وزیر
این 10 ترفند علمی می‌تواند عمر تلویزیون و مانیتور شما را چند برابر کند!
رئیس دولت اصلاحات هشدار داد: فقط با این کار می توانیم از این وضعیت ناگوار عبور کنیم!
همسر مدل کریم بنزما: در ماه رمضان قرآن می‌خوانم و گریه می‌کنم این دین بسیار زیباست
مایلی کهن: من عادل را دوست دارم اما اسمش را گذاشتم کی روشی پور/ میخواهید خیابانی هم ما را ببرد زندان؟
منتخب روز   
نوستالژی روز/ تیتراژ جذاب کارتون خاطره‌انگیز بچه‌های دهه60 و 70؛ «کاراگاه گجت»/ آخرشم نفهمیدیم کی پشت اون صندلی نشسته 🤣 داستان های هزار و یک شب / شب سی‌ و یکم؛ مرد گوش بریده و خیال ازدواج با دختر کم سال وزیر (ویدئو) مستند حیات وحش/مادر تو هر شکلی مادره/ فداکاری‌های عاشقانه گورِخر شجاع برای نجات کُره‌اش از چنگال شیر بی‌رحم! قاب ایران قدیم/ از بابانوئل در دبیرستان دخترانه سال 78 تا استایل دانشجویان دانشکده هنر سال 70 این املت خوردن داره/ راز خوشمزگی املت قهوه‌خانه‌ای استقبال ویژه و منحصربفرد از مسعود پزشکیان با رقص محلی و جمله آذری که به مذاق رئیس‌جمهور خوش آمد+ویدیو 7 کتاب موفق و پرفروش که قبل از ازدواج حتما باید بخوانید جنجال برانگیزترین درخت کریسمس در آلمان / 5 میلیون دلار فقط برای درخت؟! + تصاویر 10 غذای سنتی کریسمس در کشورهای مختلف جهان پیشخوان روزنامه‌ها؛ مهم‌ترین عناوین ورزشی پنجشنبه 6 دی 1403 در یک نگاه! /خاطرات علی دایی با آهنگ های عباس قادری پاسخ جالب رهبر معظم انقلاب به سوال چالشی: حکم شرعی شبیه‌سازی صدای مردگان با استفاده از هوش مصنوعی؟ (ویدئو) صحبت‌های جنجالی داریوش کاردان : مهران مدیری رفتارهای خاصی با من داشت/ در مقابل خیلی از حرف‌ها سکوت کردم!