واژهٔ شیمی از کیمیا که نام یکی از علوم پنجگانه خفیه در دوران کهن است، اقتباس شده است. در زبان مصری باستان، کیمیا از واژهٔ خامه یا خَمِه به معنای زمینِ سیاه برگرفته شده است. پس ازتسلط ایرانیان بر مصر در ۵۲۰ پیش از میلاد، این واژه به صورت کیمیا به شرق آمده است و پس از تسلط یونانیان در ۳۳۰ پیش از میلاد به صورت خومِیا (به یونانی: χυμεία) در یونانی نیز وارد گردیده است. در دوران تسلط خلافت اسلامی در خاور میانه، به صورت الکیمیاء درآمده است و با جنگ های صلیبی به صورت الشمی(به انگلیسی: Alchemy) مجدداً است. در زبان فارسی، شیمی یک ترانویسی از برابر فرانسوی است و نخستین بار در سال ۱۸۳۱ توسط میرزا صالح شیرازی در یک رسالهٔ علوم طبیعی که خود وی مرقوم داشته بود به کار برده شد که بعدها در مدرسهٔ دارالفنون با عنوان رسالهٔ طبیعیات تدریس می گردید.
اکثریت کسانی که مایلند در زمینه های شغلی و تحصیلی پیشرفت چشمگیر و بسزایی داشته باشند ، تمام تلاش خود را برای چاپ مقاله در نشریات معتبر خواهند کرد . معمولا این پروسه بسیار طولانی و زمان بر است. حال اگر دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته شیمی موفق شوند ، در یکی از مجلات معتبر بین المللی ، مقاله خود را به چاپ برسانند ، قطعا در حوزه کاری خود بیشتر پیشرفت خواهند شد و زمینه را برای مطرح شدن خود در سطح کشور و بین الملل ، مهیا خواهند کرد . از جمله دستاورد های مقاله در مجلات معتبر می توان به کسب ۲ نمره پایان نامه دانشجویان کارشناسی ارشد، تقویت رزومه علمی، اخذ بورسیه تحصیلی، ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر، ارتقاء رتبه علمی و شغلی و … اشاره کرد. به همین دلیل چاپ مقاله علمی و پژوهشی رشته شیمی و چاپ مقاله ISI رشته شیمی در مجلات معتبر برای دانشجویان، اساتید و پژوهشگران این رشته اهمیت ویژه ای دارد.
موضوعات کاربردی مقاله ISI شیمی
دانشجوی هر مقطعی که باشید احتمالا با برخی از موضوعات روز رشته خود آشنا هستید یا حداقل نام آنها به گوشتان خورده است. اما باید بدانید تنها دانستن نام آنها کافی نیست. باید به تحقیق در آن زمینه ها بپردازید تا موضوعات کاربردی را از دل آنها استخراج کنید. خواندن مقالات روز دنیا و نگاهی انداختن به پایان نامه ها در سایر دانشگاه های داخلی و خارجی، به شما کمک می کند تا با این موضوعات به خوبی آشنا شوید. یک راه ساده و آسان برای پیدا کردن موضوعات خوب برای نگارش، پذیرش و چاپ مقاله ISI شیمی کمک گرفتن از اساتید و دانشجویان برتر در این زمینه است. آنها به خاطر ارتباط همیشگی با تحقیق و پژوهش به خوبی با موضوعات روز رشته شیمی آشنایی دارند. به هرحال به خاطر داشته باشید که از هر راهی که می توانید باید بهترین موضوعات رشته خود را بیابید. زیرا موضوع مقاله ISI شیمی یکی از مهمترین و اولین موارد تاثیرگذار در چاپ مقاله است.
موضوعات جدید برای نگارش مقاله شیمی
- سنتز و عامل دار کردن گرافن و گرافن اکسید و استفاده از آنها به عنوان نانو کاتالیزور در برخی از واکنش های شیمی آلی.
- سنتز و عامل دار کردن نانولوله های کربن و استفاده از آنها به عنوان نانو کاتالیزور در برخی از واکنش های شیمی آلی.
- سنتز وشناسایی و عامل دار کردن نانو ذرات مغناطیسی و استفاه از آنها در برخی از واکنش های شیمی آلی.
- سنتز ترکیبات هتروسیکل آروماتیک و غیر آروماتیک اکسیژن دار و نیتروژن دار دارای یک و یا دو اتم هتروسیکل.
- استفاده از ترکیبات گرافن به عنوان حامل های دارورسانی هدفمند.
- حذف زيستي واناديوم از واناديوم اکسايد اکتا اتيل پورفيرين به عنوان مدلي از پورفيرين هاي فلزي موجود در نفت خام
- حذف بيولوژيک آلودگي هاي نفتي از خاک
- سنتز و شناسايي ماده نانوحفره 41-MCM و استفاده از آن در تثبيت آنزيم ها
- بررسي سنتز و زيست تخريب پذيري کوپليمر پيوندي آکريلونيتريل بر روي نشاسته
- حذف بيولوژيک DSO از خاک هاي آلوده
- استفاده از باکتري ها براي مقابله با ايجاد رسوبات واکسي در ترکيبات نفتي همراه واکس زياد
- امولسيون زدايي زيستي سيستم دو فازي آب-نفت توسط ميکروارگانيسم ها
- مدلسازي خوردگي ميكروبي حاصل از باكتري هاي كاهنده سولفات در برج هاي خنک کننده صنعت نفت
- توليد و ارزيابي يک سورفکتانت زيستي جديد جهت ازدياد برداشت ميکروبي از نفت
- بررسي عوامل موثر بر عملکرد مواد فعال سطحي (سورفكتانت) در ازدياد برداشت نفت
- تعيين حداقل فشار امتزاجي در تزريق مخلوط چند گاز توسط معادلات حالت
- پيش بيني تغييرات چگالي و گرانروي سيالات مخزن در اثر تزريق دي اکسيد کربن يا نيتروژن در فرآيند فرازآوري با گاز
- مدل سازي رسوب آسفالتين در مخازن نفت
- بهبود خواص رئولوژيکي گلهاي حفاري با استفاده از کوپليمر پيوندي نشاسته-آکريل آميد
- بررسي تاثير عوامل فرآيندي بر روي اندازه متوسط و توزيع اندازه ذرات (PSD) در پليمريزاسيون امولسيوني وينيل کلرايد در واكنشگاه ناپيوسته
استخراج مقاله ISI از پایان نامه های دانشجویی
دانشجویان ممتاز که وقت و انرژی زیادی روی انجام پایان نامه شیمی صرف می کنند در نهایت نتیجه تلاش خود را خواهند دید. در صورتی که تحقیقات پایان نامه روی موضوعات روز رشته شیمی انجام شده باشد و کیفیت قابل قبولی داشته باشد این شانس را دارد که تبدیل به مقاله شود. در واقع تبدیل پایان نامه به مقاله ISI همان استخراج مقاله از پایان نامه شیمی است. در چنین شرایطی نیازی به نوشتن مقاله جداگانه نیست بلکه کافی است خلاصه ای از تحقیقات پایان نامه همراه با توضیحات کافی و مطابق با اصول مقاله نویسی آماده شود. اگر با این روال آشنایی ندارید می توانید از موسسات معتبر کمک بگیرید تا این کار را در سریعترین زمان برای شما انجام دهند. در این صورت نه تنها مقاله شما زود آماده می شود بلکه نگرانی بابت اصول مقاله نویسی نیز نخواهید داشت.
اقدام به نگارش مقاله ISI شیمی
اگر از کیفیت پایان نامه خود راضی نیستید و یا به هر دلیل دیگری میخواهید موضوع دیگری برای نگارش مقاله ISI شیمی انتخاب کنید، باید به شما بگوییم که احتمالا باید تحقیقات در مورد موضوع انتخابی خود را از ابتدا شروع کنید. باید به فرضیات آشنا باشید و بدانید در انجام پژوهش خود به دنبال اثبات چه چیزی هستید. داده های مورد نیاز را باید از منابع آگاه جمع آوری کنید و تحقیقات را با کیفیت مطلوب به انجام برسانید. فراموش نکنید که نگارش مقاله ISI در هر زمینه ای اصول مخصوص به خود را دارد. بهتر است پیش از نوشتن نتایج پژوهش، نگاهی به مقالات مشابه بیندازید تا سریعتر بتوانید کار نگارش مقاله به صورت اصولی و صحیح را به پایان ببرید. در نهایت باید مقاله نوشته شده بازبینی شود. برای اینکار باید از افراد باتجربه که دانش کافی دارند کمک بگیرید. البته قابل اعتماد بودن نیز شرط مهمی در این بخش است زیرا نمی توان مقاله نگارش شده را به هر کسی سپرد.
ترجمه مقاله ISI رشته شیمی
با به پایان رساندن نگارش مقاله ISI شیمی، یک قدم به اتمام کار نزدیکتر شدید. حالا باید مقاله نوشته شده به زبان انگلیسی بازگردانی شود. کار ترجمه مقاله ISI کار مهمی است و باید به دنبال مترجمی باتجربه باشید. سعی کنید خودتان اقدام به ترجمه مقاله نکنید زیرا ممکن است به خاطر پیش زمینه هایی که در مورد موضوع دارید از بیان برخی از مفاهیم اجتناب کنید. بهتر است شخص سومی این کار را برای شما انجام دهد. اما اگر روی ترجمه صحیح وسواس دارید خوب است از ابتدا برخی موارد را به مترجم گوشزد کنید. همینطور توصیح می کنیم که اگر می توانید ترجمه کلیدواژه های تخصصی رشته شیمی را که در مقاله خود به کار برده اید در اختیار مترجم قرار دهید. با این کار، خیالتان از ترجمه واژه های تخصصی آسوده خواهد بود. پس از تحویل ترجمه از مترجم، بازبینی را حتما توسط خود یا مترجم دیگری انجام دهید تا از انتقال صحیح مفاهیم اطمینان حاصل کنید.
جستجوی ژورنال معتبر برای چاپ مقاله isi شیمی
برای پیدا کردن ژورنال مناسب برای پذیرش و چاپ مقاله ISI شیمی خوب است کمی جستجو کنید. به یاد داشته باشید آنچه انتخاب ژورنال مناسب راه شما را در گرفتن پذیرش و چاپ مقاله هموار خواهد کرد. اما چطور می توان ژورنال مناسبی پیدا کرد: اول از همه خوب است نگاهی به مقالات منتشر شده در زمینه موضوع انتخابی خود بپردازید. این ژورنال ها احتمالا شانس پذیرش خوبی برای مقاله دارند. از اساتید و یا سایر دانشجویان که به تازگی مقاله خود را چاپ کرده اند سوال بپرسید. آنها نه تنها ژورنال های معتبر را می شناسند بلکه با ژورنال هایی که در زمینه کاری شما مقاله چاپ کرده اند نیز به خوبی آشنا هستند. از موسسات معتبر چاپ مقاله ISI کمک بگیرید. این موسسات به خاطر تعداد بالای مقالات به خوبی شما را راهنمایی خواهند کرد و شانس پذیرش مقاله ISI شیمی شما را افزایش می دهند.
معرفی 10 مجله برتر رشته شیمی
در این بخش به معرفی برترین مجلات رشته شیمی می پردازیم. مجلات ارائه شده در لیست زیر برترین ها در رشته شیمی بوده و دارای نمایه های معتبری همچون اسکپوس و تامسون هستند.
- مجله Nature Chemistry: این مجله یکی از معتبرترین مجلات رشته شیمی بوده و زیر نظر انتشارات Nature Publishing Group اقدام به چاپ مقاله می نماید. این مجله دارای چارک Q1 از پایگاه اسکپوس می باشد.
- مجله Journal of Biological Chemistry: مجله Journal of Biological Chemistry یکی دیگر از مجلات معتبر در رشته شیمی می باشد که در کشور ایالات متحده فعالیت می نماید. این مجله دارای ایمپکت فکتور 4 از سایت تامسون می باشد.
- مجله Chemical Society Reviews: مجله Chemical Society Reviews زیر نظر انتشارات Royal Society of Chemistry اقدام به ارائه خدمات به محققین می نماید.این مجله معتبر در نمایه هایی همچون اسکپوس و تامسون نمایه شده است.
- مجله Journal of Physical Chemistry B: این نشریه که در ایالات متحده و زیر نظر انجمن شیمی آمریکا فعالیت می نماید.
- مجله Journal of Agricultural and Food Chemistry: کشور: United States / انتشارات: American Chemical Society
- مجله Coordination Chemistry Reviews: کشور: Netherlands / انتشارات: Elsevier BV
- مجله Energy and Environmental Sciences: کشور: United Kingdom / انتشارات: Royal Society of Chemistry
- مجله Journal of Medicinal Chemistry: کشور: United States / انتشارات: American Chemical Society
- مجله Biochemistry: کشور: United States / انتشارات: American Chemical Society
- مجله Journal of Physical Chemistry C: کشور: United States / انتشارات: American Chemical Society
اعتبار سنجی مجلات برای چاپ مقاله ISI رشته شیمی
در زمینه چاپ مقاله رشته شیمی هر چقدر اعتبار مجله ای که مقاله در آن چاپ شده است بیشتر باشد، امتیازی که به مقاله تعلق می گیرد بیشتر خواهد بود. پس مهم ترین نکته ای که در چاپ مقاله رشته شیمی باید بدان توجه کرد، نوع مجله است. در واقع انتخاب مجله معتبر جهت ارسال و پذیرش مقاله بسیار اهمیت دارد.
مزایای چاپ مقاله ISI برای پژوهشگران رشته شیمی
- ارتقای رتبه برای آن دسته از اساتیدی که مایلند جزء هیات علمی دانشگاه ها باشند.
- کمک برای دفاع از پایان نامه در مقطع دکتری.
- ارتقا رتبه شغلی در برخی از مشاغل دولتی و خصوصی .
- کمک به تقویت رزومه جهت استخدام شغلی
- دریافت دو نمره پایان نامه برای دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد.
- تقویت رزومه علمی در مصاحبه دکتری.
- تقویت رزومه علمی و پژوهشی برای پذیرش در دانشگاه های معتبر.
- دریافت بورسیه برای تحصیل در دانشگاه ها .
پذیرش و چاپ مقاله ISI شیمی
در اینجا دیگر کار سختی پیش رو ندارید. با انجام صحیح تمامی مراحل قبلی حالا نوبت به اقدام برای سابمیت مقاله در ژورنال انتخابی است. در چنین شرایطی تنها باید دقت کنید که طبق برنامه ژورنال مراحل آپلود فایل ها و مدارک را به درستی و به همان ترتیب خواسته شده انجام دهید. اشتباه در این مراحل منجر به رد شدن مقاله در همان مراحل ابتدایی و بدون رسیدن به مرحله داوری خواهد شد. برای اطمینان می توانید این کار را به افراد کارآزموده یا موسسات معتبر در زمینه خدمات آموزشی بسپارید. اغلب در قبال دریافت هزینه ای اندک این کار را برای شما انجام خواهند داد.
مقاله مشارکتی ISI شیمی
اگرچه ما توصیه میکنیم برای نگارش، پذیرش و چاپ مقاله مهندسی شیمی سعی کنید مقاله خود را به صورت یک نفره و یا حداکثر دونفره انجام دهید تا بیشترین امتیاز را بگیرید اما گاهی مقاله مشارکتی ISI شیمی اجتناب ناپذیر است. زمانی که موضوع انتخابی دشوار باشد، دانشجویان برای تقسیم کار اقدام به مشارکت در چاپ مقاله شیمی می کنند. در این حالت، اغلب یکی از دانشجویان سرگروه است و تحقیقات را هدایت می کند و دیگران بسته به توانایی های خود در چاپ مقاله مشارکت می کنند. این روش باعث می شود تا هم با مشارکت در پژوهش، زمان نگارش مقاله کوتاه شود و هم هزینه های مقاله میان همه دانشجویان مشارکت کننده، به نسبت مشارکت آنها تقسیم شود.
سخن آخر
دانشجویان تحصیلات تکمیلی رشته شیمی همانند دانشجویان سایر رشته ها باید به فکر نگارش و چاپ مقاله در رشته خود باشند تا آینده بهتر و شانس بالاتری در مصاحبه های شغلی و یا مصاحبه برای قبولی در مقطع دکتری داشته باشند. نگاش و چاپ مقاله پیچیدگی های خاص خود را دارد در این مطلب همه تلاش ما بر این بود که به تمامی سوالات و ابهامات موجود در این باره پاسخ دهیم.