دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

دانشگاه / آموزش / عمومی /

هر آنچه که باید در مورد سن و شرایط ثبت نام در مدارس ابتدایی بدانید!+ جدول حداکثر و حداقل سن مجاز ثبت نام 

سه شنبه، 13 تیر 1402
شما عزیزان در این مقاله حداقل و حداکثر سن ثبت نام در مدارس را مشاهده میکنید. مطابق این جدول سن رفتن به کلاس اول دبستان تا ششم دبستان و متوسطه اول و دوم برای مدارس شهری و روستایی مشخص شده است. همچنین حداقل و حداکثر سن مجاز برای ثبت نام در تمام مقاطع مدارس از اول ابتدایی تا پایه دوازدهم دوم متوسطه شرح داده شده است. همراه ما باشید.

با شروع تابستان، ثبت نام مدارس نیز در مقاطع مختلف تحصیلی انجام می شود و دانش آموزان و والدین با کسب اطلاعات کافی درباره شرایط ثبت نام در مدارس اقدام به ثبت نام دانش آموز در مدرسه مورد نظر خود برای سال تحصیلی اخیر می نمایند. یکی از نقاط عطف زندگی هر کودک، ورود او به مدرسه و در واقع آغاز به تحصیل در مقطع اول ابتدایی می باشد، که والدین وی می بایست با رسیدن فرزند به سن 6 سال تمام، او را در مدرسه برای تحصیل در مقطع اول ابتدایی ثبت نام نمایند.

مسئله ای که بسیار حائز اهمیت است، آگاهی از سن ورود به اول ابتدایی می باشد و کودکان با رسیدن به سن مورد نظر مشمول ثبت نام برای سال تحصیلی اخیر خواهند شد. هم چنین می توان گفت که سن 6 سالگی، حداقل سن مورد نیاز برای ورود به مدارس می باشد و در شرایط خاص مانند مناطق روستایی سن حداکثری هم برای ورود به مقطع اول ابتدایی وجود دارد. با توجه به موارد مطرح شده و اهمیت سن ورود به اول ابتدایی برای والدین دانش آموزان در ادامه این مقاله به ارائه جزئیات بیشتری درباره سن ورود به اول ابتدایی اخیر و قانون جدید نیمه دومی ها خواهیم پرداخت.

حداقل و حداکثر سن ورود به اول ابتدایی

قوانین جدید ثبت نام کلاس اولی ‌ها در سال تحصیلی اخیر تغییری نکرده است و دانش آموزان متولد نیمه اول سال که تا مهر ماه، 6 سال تمام هستند، می ‌توانند برای کلاس اول ابتدایی ثبت نام کنند. بدین ترتیب کودکان متولد نیمه اول سال 96 به قبل مشمول ثبت نام در مقطع اول ابتدایی خواهند بود.

لازم به ذکر است ثبت ‌نام کودکان 6 سال تمام فقط در مدارس ابتدایی به عنوان دانش‌ آموز پایه اول مجاز است و ثبت‌ نام آنان در سایر مراکز از جمله ثبت نام پیش ‌دبستانی ممنوع می‌ باشد، لذا مدیران محترم مدارس و مراکز پیش ‌دبستانی موظفند در ثبت ‌نام، شرایط سنی را رعایت نمایند.

ثبت نام طرح سنجش سلامت دانش ‌آموزان اول ابتدایی و نوآموزان پیش دبستانی از اول تیر ماه انجام می ‌شود. در مواردی که کودک 6 ساله‌ با توجه به استاندارد های تعیین شده (سنجش بدو ورود به دبستان)، آمادگی لازم برای ثبت‌نام در پایه اول را نداشته باشد، سازمان آموزش و پرورش کودکان استثنایی تصمیم ‌گیری می ‌نماید و مرجع تعیین عدم امکان ثبت‌ نام و حضور کودک با 6 سال تمام در پایه اول و صدور مجوز ثبت‌ نام در این پایه با سن بالاتر (در چهارچوب سن متعارف)، کمیسیون خاص منطقه با ذکر دلایل (عدم دسترسی به مدرسه، بیماری و …) می‌ باشد.

از آن جایی که وزارت آموزش و پرورش وظیفه تحت پوشش قرار دادن کلیه کودکان لازم التعلیم را بر عهده دارد و موظف است شرایط را برای بهره‌ مندی از این فرصت برای تمامی کودکان فراهم نماید، سن حداکثری هم برای ورود به اول ابتدایی در نظر گرفته شده که این سن در مناطق شهری 9 و در مناطق روستایی 11 سال می باشد که همان طور که پیشتر به آن اشاره شد در شرایط خاص و با رای کمیسیون منطقه و دلیل موجه امکان پذیر می باشد. در ادامه جدول سن پذیرش بر اساس سال جاری ارائه شده است.

جدول سن پذیرش بر اساس سال جاری ارائه شده است.

محل استقرار مدارس

ابتدای سن پذیرش

انتهای سن پذیرش

شهر

1396/07/01

1394/07/01

روستا

1396/07/01

1392/07/01

ثبت نام نوآموزان در کلاس اول دبستان به دو صورت مراجعه حضوری و الکترونیکی در بازه زمانی مشخصی انجام می شود. والدین باید در زمان مقرر مدارک ثبت نام در پایه اول ابتدایی را در سامانه پادا pada.medu.ir ثبت کرده و فرزند خود را در کلاس اول دبستان ثبت نام نمایند.

چرا نیمه دومی‌ ها یک سال دیرتر به مدرسه می‌ روند؟

سن ورود پیش دبستانی و مدرسه یک چالش جهانی است و در اکثر کشور‌ ها 6 سال تمام و در برخی دیگر 5 سالگی زمان ورود به مدرسه در نظر گرفته شده است و در این میان نکته قابل توجه در معرض یادگیری قرار گرفتن کودک چه در خانواده و چه در مراکز پیش دبستانی است.

  • تفاوتی که میان دانش آموز متولد نیمه اول سال و نیمه دوم سال اخیر از لحاظ آمادگی ورود به مدرسه وجود دارد، آمادگی بدنی از لحاظ رشد ماهیچه‌ ها، توانایی تمرکز و تحمل مدت زمان حضور در کلاس است که در سن 6 سال تمام و در شرایط عادی آمادگی لازم از سوی کودک برای این موارد وجود دارد.

  • بسیاری از خانواده‌ها درخواست برداشت تاخیر در زمان مدرسه رفتن کودکان متولد نیمه دوم سال را در سال تحصیلی اخیر​​ دارند تا بتوانند در زمان ثبت نام مدارس، فرزندان خود را در مدارس مورد نظرشان ثبت نام نمایند.

  • خبرها حاکی از طرحی است که ابعاد مختلف آن در شورای عالی آموزش و پرورش در حال بررسی است که در آن، برای آن که متولدین نیمه دوم سال هم زمان با متولدین نیمه اول به مدرسه بروند باید سنجش آمادگی ورود به مدرسه برای آن ‌ها انجام شود و اگر شرایط لازم را داشتند، اجازه نام نویسی را داشته باشند.

  • البته با قوانین جدید کلاس اولی ها، سن ورود به اول ابتدایی، اگر کودک متولد نیمه دوم سال باشد و هم زمان با متولدین نیمه اول سال به اول ابتدایی نرود خانواده ‌ها می‌ توانند با فعالیت ‌های بیشتر از سوی خود یا مراکز پیش دبستانی آمادگی و توانمندی ‌های لازم دوران کودکی را در فرزندشان شکل دهند.

راهنمای والدین برای انتخاب مدرسه فرزندشان

یکی از دغدغه‌های مهم والدین، انتخاب مدرسه خوب است و معیارهای خانواده‌های مختلف برای خوب یا بد بودن یک مدرسه متفاوت است. علی‌اکبرزین العابدین، یک معلم و نویسنده کودکان است که در یادداشتی، توصیه‌هایی برای انتخاب مدرسه داشته و شاید به والدین در انتخاب مدرسه موردنظرشان کمک کند:

  1. اولاً هیچ مدرسه‌ای پیدا نمی‌کنید که همه‌ آرزوهای شما را برای فرزندتان برآورده کند. چون به تدریج نگرش شما به تربیت آنها عوض خواهد شد. مدرسه‌ها را هم آدم‌ها اداره می‌کنند و آدم‌ها هم در معرض نوسانات فکری، مالی، جسمی و روانی‌اند.

  2. بروید گوشه‌ای بایستید و بچه‌های مدرسه‌ای را که کاندیدای شماست بعد از تعطیلی نگاه کنید. ببینید بچه‌ها از قفس آزاد شده‌اند یا از سفر باز می‌گردند؟

  3. از مسئولان مدرسه اجازه بخواهید داخل مدرسه را ببینید. زمانی که مدرسه دایر است و کلاس‌ها برقرار است زنگ تفریح‌ و کلاس‌ها را ببینید. اگر با دلایل غیرمنطقی چنین اجازه‌ای ندادند یک جای کار می‌لنگد.

  4. اگر در راهروهای مدرسه راه رفتید و دیدید چند بچه بیرون کلاس مثل نهال خمیده اخراج شده‌اند و کسی به امورشان رسیدگی نمی‌کند، این مدرسه روی هواست.

  5. اگر جیکی از کلاس‌ها در نمی‌آمد و فقط صدای معلم‌ها می‌آمد، یعنی فاجعه؛ همه چیز دارد دیکته می‌شود . اگر از کلاس‌ها سر و صدای بچه‌ها بلند بود و کسی هم دعوای‌شان نمی‌کرد یعنی مشغول کار و فعالیت لذت‌بخش هستند.

  6. خدا کند مدرسه‌ای که انتخاب می‌کنید معلمانش به غیر از گچ و ماژیک از فیلم و نمایش و نقاشی و انواع کارهای دستی و کتاب و مجله غیردرسی و موسیقی هم برای یادگیری استفاده کنند.

  7. آدم حاضر است جانش را بدهد برای مدرسه‌ای که «گروه» در آن مهم است نه فرد. یعنی فعالیت‌های بچه‌ها در بستر گروه‌ها باشد تا بچه‌ها تک به تک با هم رقابت نکنند و به جنگ هم نروند تا در بزرگسالی هم بلد باشند با آدم‌های دیگر کار کنند.

  8. این چند نقطه را با دقت رصد کنید: آزمایشگاه، کتابخانه، کارگاه. نه که مثل تشکیلات دانشگاه هاروارد مجهز و بزرگ باشند؛ ببینید دارند خاک می‌خورند یا فعال هستند؟

  9. اگر بر دیوارهای مدرسه عکس و اسم همه بچه‌ها بود خوب است اما اگر فقط رتبه‌های اول و دوم و سوم را دیدید، هشدار می‌دهد که فضای مقایسه‌ بچه‌هاست.

  10. مثل گالری تابلوهای افتخارات مدرسه را تماشا کنید. اگر تمرکزشان بر آزمون‌های انتشارات کمک‌آموزشی‌هاست یا فقط قبولی کنکور (آن هم بدون ذکر رتبه و محل دانشگاه‌ها) از آنها بترسید. این‌ها فهمیده‌اند که تن و بدنمان می‌لرزد بچه‌مان نمره‌ نیاورد. این مدرسه‌ها بچه‌ها را ابزار ترقی خود می‌دانند.

  11. معمولا افتخارات خاص هنری و ورزشی بچه‌ها مال مدرسه نیست؛ مثلاً طلای مسابقات شنای کشوری یا رتبه اول تکنوازی استان و حتی رتبه دو رقمی کنکور. بخش زیادی از این موفقیت‌ها محصول برنامه‌ریزی خانواده‌هاست و کلاس‌های بیرون. کافی است مدرسه به آنها بها بدهد و تشویق‌شان کند.

  12. از خانواده‌های آنجا پرس‌وجو کنید که تنبیه و تشویق‌ها چطوری است؟ اگر به بچه‌ها «باج» می‌دهند که صدای پدر و مادر درنیاید، طرفشان نروید. اما اگر حمایتگر هستند ولی بچه را مسئولیت‌پذیر بار می‌آورند، «جواب» است.

  13. از پدر و مادرهای آنجا بپرسید آیا انجمن اولیا و مربیان‌شان تزیینی است یا وسط گود؟ اگر دومی بود یعنی بعداً که بچه شما آنجا درس بخواند و حرفی داشته باشید، خوب شنیده می‌شود.

  14. از مدیر مدرسه سوال کنید در این اطراف چه مدرسه‌های دیگری را پیشنهاد می‌کند؟ اگر بر اساس مشخصات بچه شما راهنمایی کرد، خودش و مدرسه‌اش را دودستی بچسبید. اگر مدرسه‌ای را قابل ندانست یا کلا اهمیت نداد شما هم به مدرسه‌اش اهمیت ندهید.

  15. اگر کسی گفت: «مدرسه مدرسه است. مگر ما کجا درس خوانده‌ایم و بزرگ شده‌ایم؟» هر چند معلوم نیست روند رشد ایشان قابل دفاع باشد؛ اگر معنی‌اش این است که وقتی سفر می‌رویم لازم نیست در هتل پنج ستاره سوپر دولوکس اقامت داشته باشیم حرفش را با طلا باید نوشت اما اگر منظور این است که با زن و بچه برویم وسط جنگلی بخوابیم که موقع خواب خرس‌ها هم ممکن است خر و پف کنند، خنده‌دار است.

  16. به نام مشهور مدرسه‌ها اکتفا نکنید. بعضی‌ها دارند نان سال‌های قبل‌شان را می‌خورند و برخی هم تبلیغ خوب کرده‌اند. شما با معیارهایی که در تربیت فرزندتان با ارزش می‌دانید پیش بروید. بسیاری از مدرسه‌های محلی بی اسم و رسم خاطره‌ی ابدی آدم‌ها شده‌اند.

  17. برای اینکه توقع‌مان را میزان کنیم ببینیم هر کدام‌مان در حرفه‌ای که شاغل هستیم چند گل به سر این مُلک زده‌ایم که حالا مدرسه‌ها ما را گلباران کنند!

سخن پایانی

بنابراین در مطالب فوق به تمام شرایط ثبت نام در مخقاطع تحصیلی در دوره ابتدایی پرداختیم و جدول شرایط سنی ثبت نام در سه مقطع تحصیلی را ارائه دادیم. امیدوارم نهایت استفاده را برده باشید.همچنین برای مشاهده ی مطالب مرتبط دیگر میتوانید به بخش آموزش ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز سه شنبه 15 آبان
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
ترجمه تخصصی کتاب
استخراج فوری مقاله از پایان نامه برای مجلات ISI با بهترین کیفیت
استوری متفاوت نیلوفر پارسا، بازیگر سریال آوای باران برای تبریک تولد همسر آبان ماهی‌اش، میلاد +عکس/ عشقتون جاودانه
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
خلاقیت مهندس تنبل و باهوش برای شکستن تخم مرغ / انقد که روی این کار کرد روی اعصابش کار میکرد بهتر نتیجه میگرفت + ویدئو
اصول مهم ویراستاری تخصصی کتاب چیست؟
رونمایی هادی چوپان از پت خانگی کیوتش با آهنگ معروف آمو بند +فیلم/ چقدر ناز بغل بابایی رو مبل سلطنتی لالا کرده مردم براش
(ویدئو) «حامد آهنگی» با جواباش «رامبد جوان» رو آچمز کرد😁/ فقط جواب‌های خنده‌دار حامد آهنگی به سوال 3 فامیل پدری را نام ببرید
خلاقیت چندش‌آور یک ناخن‌کار برای طرح زدن وحشتناکترین ناخن‌های هالووینی/ 6 طرح هالووینی خاص ولی چندشناک