به گزارش پایگاه خبری_ تحلیلی ساعدنیوز به نقل از ایرنا، بانک جهانی اعلام کرد که انتظار دارد رشد تولید ناخالص داخلی جهانی در سال ۲۰۲۳ به ۱.۷ درصد برسد که کمترین رقم رشد از زمان رکود اقتصاد جهانی در سال های ۲۰۰۹ و ۲۰۲۰ است. این در حالی است که در چشم انداز قبلی بانک جهانی از اقتصاد جهانی در ماه ژوئن سال ۲۰۲۲، این بانک رشد تولید ناخالص داخلی دنیا را در سال ۲۰۲۳ رقمی معادل ۳ درصد پیش بینی کرده بود.
بانک جهانی تاکید کرد که کاهش شدید رشد اقتصادی در اقتصادهای پیشرفته، از جمله کاهش شدید پیش بینی آن از رشد اقتصادی آمریکا و منطقه یورو به ۰.۵ درصد، می تواند رکود جهانی جدیدی را در کمتر از سه سال پس از رکود جهانی قبلی رقم بزند.
در بیانیه بانک جهانی در این خصوص آمده است: با توجه به شرایط شکننده اقتصادی، هرگونه تحول نامطلوب جدید مانند تورم بالاتر از حد انتظار، افزایش ناگهانی نرخ بهره برای مهار آن، تجدید حیات همه گیری کووید-۱۹ یا تشدید تنش های ژئوپلیتیکی، می تواند اقتصاد جهانی را به سمت رکود سوق دهد.
بانک جهانی درباره چشم انداز رشد اقتصادی برای بازارهای نوظهور و کشورهای در حال توسعه، از چشم اندازی تیره خبرداد و نوشت که این کشورها با بدهی های سنگین، ارزهای ضعیف و رشد درآمد و کاهش سرمایه گذاری تجاری دست وپنجه نرم می کنند و چشم انداز رشد سالانه اقتصادی آنها در حال حاضر و برای دو سال آینده ۳.۵ درصد است. این رقم کمتر از نیمی از سرعت رشد اقتصادی این کشورها برای دو دهه گذشته است. دیوید مالپاس رییس بانک جهانی در بیانیه خود نوشت: ضعف در رشد و سرمایه گذاری در کسب وکار، عقب نشینی ویرانگری در آموزش، بهداشت، فقر و زیرساخت ها است و تقاضا برای تغییرات آب وهوایی را تشدید می کند.
در گزارش بانک جهانی، رشد اقتصادی چین در سال ۲۰۲۲ برابر با ۲.۷ درصد اعلام شده که دومین رشد اقتصادی پایین دومین اقتصاد دنیا از اواسط دهه ۷۰ میلادی است. دلیل این امر نیز محدودیت های ناشی از کووید-صفر، آشفتگی بازار املاک و خشکسالی بود. این بانک رشد اقتصادی چین را برای سال ۲۰۲۳ معادل ۴.۳ درصد پیش بینی کرد که ۰.۹ درصد کمتر از پیش بینی رشد اقتصادی ماه ژوئن است.