در صورت کلی، هزینه های زندگی در نروژ و به طور معمول برای یک زندگی دانشجویی، با نظر به این که فرد به عنوان تحصیل وارد کشور نروژ می شود و با صرف نظر از شهری که در آن زندگی کند؛ مبلغی معادل ۸ تا ۱۰ هزار کرون نروژی در ماه هزینه زندگی خواهد داشت ، که این مبلغ تقریبا معادل ۱۲۰۰ تا ۱۴۰۰ یورو در ماه خواهد بود . که برای یک سال تحصیلی و زندگی شخص دانشجو حدود ۹۰ هزار کرون نروژی هزینه در بر خواهد داشت .
هزینه های تحصیل مقطع کارشناسی در کشور نروژ :
در مقطع کارشناسی، تحصیل در عموم رشته ها در کشور نروژ رایگان و بدون هزینه می باشد. زبان تحصیل در مقطع لیسانس در کشور نروژ ، نروژی است. دانشجویانی که قصد تحصیل در مقطع لیسانس در کشور نروژ را دارند، به صورت اجباری باید در خارج از دانشگاه های کشور نروژ به تعداد ۳۰ واحد دانشگاهی را در همان رشته ی مرتبط را پاس کرده باشد و مرتبط با همان واحدهای گذرانده شده یک پذیرش تحصیلی دریافت نماید. دانشجو در این دوره در ابتدای امر باید به مدت ۱ سال زبان نروژی را آموزش دیده باشد و پس از آنکه به این زبان مسلط شد می تواند وارد مقطع تحصیلی خود در دانشگاه های این کشور شود. لازم به ذکر است که متقاضیان این مقطع باید به زبان انگلیسی نیز یک تسلط ابتدایی در حد آیلتس ۵/۵ را به صورت الزامی داشته باشند، نکته حائز اهمیت در رابطه با مهاجرت تحصیلی به کشور نروژ این می باشد که پذیرش در رشته های علوم پایه و رشته های پزشکی و میسر نخواهد بود .
هزینه تحصیل در مقطع فوق لیسانس در کشور نروژ :
همانند مقطع لیسانس ، تحصیل در مقطع فوق لیسانس در کشور نروژ نیز رایگان می باشد و اکثر رشته هایی که نیز در دانشگاه های این کشور ارائه می گردد به زبان انگلیسی خواهد بود. متقاضیان تحصیل رایگان در نروژ می توانند فقط رشته هایی را اپلای نمایند که در مقطع لیسانس همان رشته را با پاس کردن تعداد ۶۰ واحد به پایان رسانده باشند ، بنابراین رشته های مورد انتخاب در مقطع فوق لیسانس باید با رشته مورد تحصیل در مقطع لیسانس مرتبط باشد. برای پذیرش مقطع کارشناسی ارشد داشتن یک مدرک زبان آیلتس با نمره ۶/۵ الزامی می باشد . دانشجویان برای پذیرش مقطع فوق لیسانس در کشور نروژ اگر دارای معدل بالای ۱۶ در مقطع لیسانس باشند از شانس بسیار بهتر و بالاتری برای اخذ پذیرش برخوردار خواهند بود ، بنابراین تحصیل در دانشگاه Telemark universitycollege کاملا رایگان بوده و در ترم پاییز ثبت نام شروع شده و تا نیمه اول اسفند می باشد و مدرک زبان آیلتس ۶/۵ ی اتافل ۹۰ نیز از شرایط پذیرش در این دانشگاه می باشد .
تحصیل در نروژ در مقطع دکترا :
همانند مقاطع لیسانس و فوق لیسانس درکشور نروژ تحصیل در مقطع دکترا نیز رایگان می باشد ضمن اینکه متقاضی مقطع دکترای تواند یک درآمد و حقوق مناسب دریافت نماید. این درآمد معادل ۲۲/۰۰۰ کرون در ماه خواهد بود و این مبلغ برای سال دوم به بعد می تواند افزایش داشته باشد . طول دوره ی تحصیل در مقطع دکترا در کشور نروژ بین ۳ تا ۵ سال خواهد بود .
هزینه اقامت در نروژ
اگر بورسیه تحصیلی خود را برای تحصیل در نروژ از پیش تضمین کردهاید، دیگر جای نگرانی نیست. هزینه اقامت مهمترین نگرانی و بیشترین هزینه را برای یک دانشجوی خارجی با قصد تحصیل در نروژ در پی خواهد داشت. میزان تقاضا برای اتاقها بسیار بالا است، بنابراین پس از ثبتنام در دانشگاه، مکان اقامت باید اولویت اول یک دانشجو باشد؛ زیرا وقتی که ترم تحصیلی آغاز شده باشد، پیدا کردن یک اتاق بسیار سختتر میشود.
هزینه ماهیانه اتاقهای دانشجویی بدون احتساب هزینههای دیگر همچون آب، برق و غیره، تا ۴۰۰۰ کرون (۲ میلیون تومان در ماه) هم میشود. یک سپرده تقریبا ۵۰۰۰ کرونی (۲ میلیون ۵۰۰ هزار تومان) هم عموما باید در ابتدا پرداخت شود که در زمان تخلیه اتاق عودت داده خواهد شد.
هزینه خرید کتاب و دیگر لوازم تحصیل در نروژ
هزینه تحصیل در نروژ شامل هزینههای خرید کتاب و لوازم تحصیلی هم میشود؛ شما در نهایت مبلغ زیادی را برای لوازم تحصیلی همچون کتاب پرداخت خواهید کرد. اگرچه هزینههای این چنینی تنها در ابتدای هر ترم و بسته به رشته تحصیلی پرداخت خواهد شد. خرید کتاب دست دوم در نروژ از دانشجوهای فارغالتحصیل بسیار رایج است؛ بنابراین برای کاهش هزینه تحصیل در نروژ میتوانید آگهیهای فروش کتاب را دنبال کنید.
هزینه رفت و آمد در شهرهای نروژ
یکی از هزینههای زندگی و تحصیل در نروژ، هزینه رفت و آمد است. حمل و نقل عمومی حتی با تخیف دانشجویی بسیار گران و تقریبا ۵۰۰ کرون در ماه (۲۵۰ هزار تومان) است؛ بنابراین آسانترین راه برای پسانداز، خرید یک دوچرخه است. زمانی که به دلایلی همچون بارندگی، امکان استفاده از دوچرخه را ندارید، بلیطهایی با اعتبار یک ساعته را برای اتوبوس و تراموا میتوانید تهیه کنید. بلیطهای یک روزه و همچنین کارتهای بلندمدت هم در مراکز خدماتی شهر قابل خرید است.
هزینه غذا در نروژ
همچون دیگر هزینهها در نروژ، غذا هم میتواند تهدیدی بزرگ برای بودجه محدود دانشجویی شما باشد. اما یک فهرست خرید معقول و همچنین خریدهای روزانه از سوپرمارکتها تا حد زیادی به شما برای ادامه تحصیل در نروژ کمک خواهد کرد. مغازههای کوچک فروش غذا همچون موارد زیر هم بسیار مناسب است:
- بونپریس (Bunnpris)، که با فاصله ارزانترین اجناس را دارد.
- رما ۱۰۰۰ (Rema 1000)
- ایکا مکسی (Ica Maxi)
- کوپ پریکس (Coop Prix)
بسیاری از آنها برای اغلب محلههای مسکونی با پای پیاده قابل دسترسی هستند. قیمت برخی اقلام خوراکی از قرار زیر هستند:
- نان: ۲۵ کرون (۱۲۵۰۰ تومان)
- یک لیتر شیر: ۱۲ کرون (۷۵۰۰ تومان)
- ۵۰۰ گرم پنیر: ۵۰ کرون (۲۵۰۰۰ تومان)
- ۱۲ تخم مرغ: ۳۰ کرون (۱۵۰۰۰ تومان)
به علاوه رستورانهای فراوانی با غذاهای کشورهای دیگر (البته گران) و فست فودهای ارزان هم در سرتاسر شهر یافت میشود.
سایر هزینه های تحصیل در نروژ
برای مثال، بزرگترین مراکز خرید در تروندهایم تورگ، سولسیدن و مرکور نام دارند؛ مراکزی مملو از اجناس مختلف از قبیل لباس، لوازم خانگی، کفش، کتاب، لوازم آرایشی بهداشتی، لوازم ورزشی، اسباب بازی و غیره که برای همه سلایق با سطح درآمدی مختلف، به خصوص دانشجویان بینالمللی که قصد تحصیل در نروژ دارند، بسیار مناسب است.
از آنجایی که شهری همچون تروندهایم بسیار نزدیک به مرز سوئد است، بسیاری از افراد سفر با اتوبوس به کشور همسایه را برای خرید مایحتاج خود ترجیح میدهند. قیمتها در سوئد پایینتر است، سفر ارزان است و همچنین اگر رسید خرید از سوپرمارکتهای سوئد را به راننده نشان دهید، هزینه بلیط اتوبوس را به شما بر میگردانند. قبل از این که اتوبوس به سمت تروندهایم حرکت کند، یک ساعت فرصت دارید تا در سوئد اجناس خود را بخرید. کل سفر در مجموع ۳ ساعت به طول میانجامد؛ در حالی که سفر در کشور سوئد با عبور از تونلهای مختلف و کوهستانهای زیبا بسیار لذتبخش است.
همچنین اگر در فهرست پستی دانشجویان خارجی مشترک شوید، ایده خوبی است؛ چرا که اطلاعات به روز از دانشجویانی که تحصیلات خود را به پایان رساندهاند و اجناس خود را با قیمتهای عالی به فروش میرسانند، دریافت خواهید کرد. مثلا تخفیفهای فوقالعادهای بر اجناسی همچون دوچرخه، لوازم خانه، کتاب و تجهیزات برقی خواهید گرفت.