به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از روزنامه همشهری، یاسمن مقبلی، فضانورد ایرانی تبار اهل ایالات متحده است که از سال ۲۰۱۷ برای انجام ماموریت آرتمیس (سفر به ماه) تحت آموزش قرار گرفته بود حالا در جمع ۱۳ فضانورد نامزد معرفی شده از سوی ناسا برای قرار گرفتن در نوبت سفر به ماه و مریخ است.
از پروژه آرتمیس به عنوان نخستین ماموریتی یاد می شود که قرار است طی آن یک زن در سال ۲۰۲۴ قدم روی ماه بگذارد.
پس از گذشت بیش از ۲ سال آموزش، حالا به تازگی فضانوردانی که نامزد سفر به ماه و احتمالا در ادامه مریخ هستند فارغ التحصیل شده اند. به گزارش سی ان ان، این افراد که در سال ۲۰۱۷ انتخاب شده بودند، در هیوستون مدال فارغ التحصیلی خود را از دست رئیس ناسا دریافت کردند و در نوبت سفر هیجان انگیز به ماه نشسته اند.
در طول مراسم، به هرکدام از فارغ التحصیلان یک سنجاق نقره ای که نمادی از ماموریت mercury ۷ بود اهدا شد. این نشان متعلق به نخستین گروه فضانوردان ناساست که در سال ۱۹۵۹ انتخاب شده بودند. به گفته ناسا پس از انجام نخستین ماموریتشان نیز به آن ها سنجاق طلایی اعطا خواهد شد.
این گروه ۱۳ نفره شامل ۶ زن و ۷ مرد است.۲ نفر از کاندیدا ها از آژانس فضایی کانادا و ۱۱ نفر دیگر از ناسا هستند که آن ها نیز از میان ۱۸ هزار نفر انتخاب شده اند. در مراحل آموزشی دوساله این گروه، به آن ها روباتیک، چگونگی استفاده از سیستم های ایستگاه فضایی، تمرینات شبیه سازی راه رفتن در فضا، به پرواز درآوردن جت های T-۳۸ و زبان روسی برای برقراری ارتباط با فضانوردان روس در ایستگاه فضایی آموزش داده شده است.
این مهارت ها به فضانوردان جدید اجازه می دهد علاوه بر توانایی در توسعه و ساخت فضاپیما، از فضانوردانی که هم اکنون در ایستگاه فضایی هستند حمایت کنند و در نهایت احتمال قرار گرفتن بین ۵۰۰ فضانوردی را داشته باشند که پایشان به فضا باز شده است. در بیوگرافی های جدید ناسا جزئیات جدید تحصیلی و آزمایش های هرکدام از این فضانوردان جدید گنجانده شده است.
آماده سازی برای ماموریت مریخ
به گزارش سی ان ان، پس از انجام موفقیت آمیز پروژه آرتمیس و سفر به ماه، ناسا برنامه هایی برای ماموریت های سالانه به ماه و پس از آن اکتشافات انسانی در مریخ را برای اواسط ۲۰۳۰ درنظر دارد. جیم برایدنستین، مدیرعامل ناسا در مراسم انتخاب ۱۳ فضانورد پروژه آرتمیس گفت: این افراد نماینده بهترین های آمریکا هستند و چه زمانی بهتر از این می توانستند برای پیوستن به سپاه فضانوردان انتخاب کنند. ۲۰۲۰ سال پرتاب فضاپیمای آمریکایی با موشک آمریکایی از خاک این کشور خواهد بود. امسال برای پیشرفت برنامه های آرتمیس و ماموریت های ما به ماه و پس از آن مریخ، سال مهمی است.
با درنظر گرفتن کلاس فضانوردان آرتمیس، ناسا هم اکنون ۴۸ فضانورد فعال در بدنه خود دارد و آژانس در حال برنامه ریزی برای دریافت درخواست های کاندیدای فضانورد جدید برای بهار امسال است. تد کروز، سناتور تگزاس به عنوان سخنران در این مراسم گفت: من به این زنان و مردان استثنایی برای فارغ التحصیل شدن به عنوان نخستین کلاس پروژه آرتمیس تبریک می گویم. آن ها پیشگامانی هستند که به تقویت سلطه آمریکا در فضا برای نسل های آینده کمک می کنند. من برای فرصتی که به زودی در اختیارمان قرار می گیرد بسیار هیجان زده ام؛ فرصت هایی مانند قدم گذاشتن نخستین زن روی کره ماه و البته نخستین قدم ها روی سیاره مریخ.
در انتظار آرتمیس
پروژه آرتمیس ناسا، مربوط به فرستادن نخستین فضانوردان زن به کره ماه برای اولین بار پس از سال۱۹۶۹ است. براساس گفته های ناسا این پروژه تا سال۲۰۲۴ اجرایی شده و از فضانوردان کلاس ۲۰۱۷ در آن حضور خواهند داشت.
ناسا می گوید که از فناوری های نوآورانه برای کشفیات بیشتر سطح ماه نسبت به گذشته استفاده خواهد کرد. ما با شرکای تجاری و بین المللی مان همکاری خواهیم کرد و اکتشافات پایداری را تا سال ۲۰۲۸ انجام خواهیم داد. آرتمیس دومین مجموعه ماموریتی به ماه ایجاد شده توسط آژانس فضایی آمریکایی ها خواهد بود. ماموریت آپولوی ناسا بین سال های ۱۹۶۸ و ۱۹۷۲ انجام شد و ناسا ۹ ماموریت انسانی را به ماه انجام داد. در این بین ۶ ماموریت موفقیت آمیز بود که ۱۲ مرد طی آن توانستند سطح ماه را لمس کنند. نخستین مردی که روی ماه قدم گذاشت نیز نیل آرمسترانگ بود.
اما پروژه آرتمیس به کرات پیچیده تر از آپولو خواهد بود، زیرا این یک همکاری خصوصی/ عمومی است با لایه های بسیار و بیشتر که در آن از روباتیک استفاده شده است نه پرواز های اولیه. به عنوان مثال زمانی که فضانوردان به ماه برسند همه تجهیزات و دستگاه های لازم برای آزمایش ها، پیش از آن ها رسیده است. این روند و این تحویل ها کاملا خودکار خواهد بود و برخی از آن ها توسط شرکت های خصوصی انجام می شود که برای ناسا کار می کنند. مأموریت های آینده نیز از زمین پرتاب می شوند، در ایستگاه فضایی متوقف شده و سپس با یک سفینه ماه نشین به سمت سطح ماه حرکت می کند.
ماموریت های آرتمیس با پرتاب بزرگ ترین موشک هایی که تاکنون ساخته شده است، انجام می شود. به گفته ناسا، فضانوردان در یک سفینه فضایی کوچک تر به نام اوریون خواهند بود که طی چند روز به ماه پرواز خواهد کرد. ناسا همچنین گفت درحالی که آپولو عنوان نخستین ماموریت قدم روی ماه را دارد، آرتمیس در ها را برای تجربه زندگی بشر از نوع دیگری باز می کند. زندگی روی ماه می تواند به عنوان زمینه اثبات زندگی در مریخ باشد. این فصل بعدی اکتشاف برای همیشه حضور ما در کنار ستاره ها را رقم خواهد زد.
با آنکه ناسا هنوز زمان مشخصی را برای ماموریت به مریخ مشخص نکرده است، اما فضانوردان جدید به عنوان کاندیدا های حضور در این ماموریت معرفی شده اند. آژانس فضایی آمریکا معتقد است این اتفاق در دهه ۲۰۳۰ و احتمالا اوایل ۲۰۳۵ انجام می شود. اما مقامات رسمی امیدوارند ماموریت ماه به انسان کمک کند تا زندگی و کار در سیاره ای دیگر را بیاموزد و توانایی ها و فناوری ها را برای زندگی در سیاره قرمز به اثبات برساند.
یاسمن مقبلی کیست؟
یاسمن مقبلی که با مدرک لیسانس مهندسی هوافضا و اطلاعات فناوری و فوق لیسانس مهندسی هوافضا در کلاس ۲۰۱۷ در پروژه آرتمیس حضور داشته است. او همچنین تجربه پرواز با بالگرد های H-۱ را در کارنامه دارد.
نامزد های فضانوردی
با درنظر گرفتن کلاس فضانوردان آرتمیس، ناسا هم اکنون ۴۸ فضانورد فعال در بدنه خود دارد و آژانس در حال برنامه ریزی برای دریافت درخواست های کاندیدای فضانورد جدید برای بهار امسال است
ماجراجویی یاسمن مقبلی
با مدرک لیسانس مهندسی هوافضا و اطلاعات فناوری و فوق لیسانس مهندسی هوافضا در کلاس ۲۰۱۷ در پروژه آرتمیس حضور داشته است. او همچنین تجربه پرواز با بالگرد های H-۱ را نیز در کارنامه دارد