دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / گردشگری /

مکانهای دیدنی و جاذبه های گردشگری استانبول 

یکشنبه، 19 خرداد 1398
این کلان شهر به عنوان پایتخت فرهنگ اروپا در سال ۲۰۱۰ انتخاب شده ‌است. همچنین از لحاظ تعداد گردشگران خارجی سومین شهر توریستی جهان به شمار می رود.

ایاصوفیه

این مسجد به خاطر معماری شگفت انگیز، نماهای باشکوه داخلی و اهمیت تاریخی اش گردشگران را به شهر استانبول جذب می کند. بین سال های 532 و 537 ساختمان آن به مدت هزار سال کلیسا بود. سپس از سال 1453 تا 1934 که تبدیل به موزه شود، مسجد بود. می توانید از این مسجد در محله سلطان احمد، در روزهای سه شنبه تا یکشنبه از ساعت 09:30 تا 04:30 دیدن کنید. ورودی آن 13 دلار آمریکا است.

 

مسجد سلطان احمد (مسجد آبی)

سلطان احمد همیشه می خواست مسجدی بسازد که با مسجد ایاصوفیه رقابت کند و همه تقریباً موافق هستند که او در این کار موفق شده است. این مسجد یکی دیگر از جاذبه های توریستی اصلی استانبول است.

اگر می خواهید از این مکان مذهبی دیدن کنید، یادتان نرود که لباس پوشیده به تن کنید. خانم ها روسری سرشان می کنند که در این محل مرسوم است. اگر یادتان رفت می توانید از مسجد یک روسری قرض کنید.
مسجد آبی در محله سلطان احمد واقع شده است. این مسجد همه روزه از ساعت 9 صبح تا 5 بعد از ظهر باز است. ورودی آن رایگان است، ولی در ساعات نماز به خصوص جمعه ها، ورود ممنوع است.

 

مسجد رستم پاشا

مسجد رستم پاشا یکی از زیباترین مساجد استانبول باشد. این مسجد جایگاه زیباترین کاشی های ایزنیک در شهر استانبول است. مطمئناً مسجد آبی باشکوه ترین مسجد استانبول است، اما در اینجا، هم در دیوارهای حیاط و هم در فضای داخلی مسجد بهترین نمونه های کاشی که با دست رنگ آمیزی شده است و به طرز باشکوهی در رنگ های آبی، قرمز و سبز نقاشی شده اند را مشاهده خواهید کرد.

 
 

کلیسای سرجیوس و باکوس

قبل از اینکه امپراطور یوستینیاتوس ایاصوفیه را بسازد، مجبور بود برای اینکه ساختار بیرونی ساختمان را امتحان کند، قبل از هر چیز یک مدل مینیاتوری از ایاصوفیه بسازد. نام اصلی این مکان کلیسای سرجیوس و باکوس بود، اما به دلیل شباهت معماری ‌اش با ایاصوفیه، نام مستعارش ایاصوفیه کوچک شد. در دوره عثمانی این مکان از کلیسا به مسجد تبدیل شد و هنوز هم به عنوان مسجد پذیرفته شده است.

 

کاخ توپکاپی (توپکاپی سارایی)

این کاخ منزلگاه سلاطین عثمانی از سال 1465 تا 1856 بوده است و یکی از محبوب ترین جاذبه های شهر استانبول است. معماری بی نظیر و حیاط های زیبایی دارد. این سرا در سال 1924 یعنی اندکی پس از دوره عثمانی تبدیل به موزه شد.

کاخ توپکاپی محل حرم سلطنتی نیز بوده است. تور حرم جداگانه است و گردشگرانی که می خواهند از حرم دیدن کنند باید علاوه بر ورودی 13 دلاری این کاخ، 10 دلار دیگر هم بپردازند. این موزه از ساعت 9 صبح تا 7 بعد از ظهر همه روزه بجز سه شنبه ها باز است.

 

کاخ دلمه باغچه

این کاخ که در راستای تنگه بسفر قرار دارد، زیبایی و اهمیت تاریخی زیادی دارد. کاخ دلمه باغچه در قرن نوزدهم ساخته شد، و آخرین سلاطین عثمانی از این کاخ به عنوان محل اقامت اولیه و کرسی حکومتی استفاده می کردند. معماری داخلی و خارجی این کاخ ترکیبی از طراحی های عربی و اروپایی است که فقط در این تقاطع دو قاره دیده می شود.

این کاخ همه روزه بجز دوشنبه ها و پنج شنبه ها از ساعت 9 صبح تا 4 بعدازظهر به روی عموم باز است.

 

کاخ «بیلر‌بی»

یکی از مجلل‌ترین کاخ‌های عثمانی و جاهای دیدنی استانبول، کاخ «بیلر‌بی» (Beylerbeyi Palace) است. این کاخ در قرن نوزدهم و در بخش آسیایی شهر استانبول ساخته شده و یکی از زیباترین جاذبه‌های گردشگری استانبول است که از گل‌های مگنولیا پوشیده شده است. این قصر پیش از آنکه اقامتگاه تابستانی پادشاهان عثمانی باشد، برای اقامت مهمانان خارجی در نظر گرفته شده بود و به همین دلیل برای دکوراسیون داخلی و نمای بیرونی کاخ، تمام هنرشان را به‌کار بسته‌اند. مجموعه‌ی بیلربی از ساختمان کاخ اصلی و چند خانه‌ی ییلاقی تشکیل شده است که کاخ اصلی چشم‌انداز بسیار زیبایی از تنگه‌ی بسفر دارد.

 

بازار بزرگ استانبول (کاپالی چارشی)

بازار بزرگ استانبول که به ترکی کاپالی چارشی یعنی بازار سرپوشیده نامیده می شود در یک مایلی غرب سلطان احمد است و یکی از بزرگترین مراکز خرید سرپوشیده در دنیاست. محصولاتی که در آن فروخته می شوند عبارتند از فرش و قالی و پوشاک تا کارهای دستی و هنری و شطرنج. رستوران ها، کافه ها و مساجد زیادی هم در این بازار هست.

 

بازار ادویه استانبول

یکی از هیجان انگیزترین قسمت سفر به استانبول بازدید از بازار ادویه است، در این بازار می توانید انواع اقسام مواد غذایی، میوه خشک، آجیل، گیاه و مهم‌تر از همه ادویه جات را تهیه کنید. بازار ادویه یکی از مهم ترین جاذبه های گردشگری استانبول است و بعضی روزها با گروه عظیمی از توریست هایی که با کشتی کروز به استانبول می آیند پر می شود. بهترین زمان رفتن به این بازار قبل از ساعت ۱۱ صبح یا بعد از ساعت ۴ بعدازظهر است.

 

موزه باستان شناسی استانبول

در این موزه میلیون ها شیء عتیقه نگهداری می شود. خود موزه در سال 1891 باز شد و در واقع سه ساختمان جداگانه است که شامل موزه شرق باستان می شود. این موزه در نزدیکی کاخ توپکاپی قرار دارد. ورودی آن حدوداً 8 دلار است و همه روزه بجز دوشنبه ها از ساعت 9:30 تا 5 بعدازظهر باز است.

 

موزه هنر مدرن استانبول

این گالری هنری روز به روز مجموعه گسترده‌تری از هنر مدرن ترکی را به نمایش می‌گذارد و به طور مداوم در حال تغییر است. موزه هنر استانبول با اختلاف یکی ازبهترین جاهای دیدنی استانبول است، چراکه می توانید مستقیماً انگشت خود را بر روی نبض صحنه هنر معاصر ترکیه بگذارید. این موزه درست در کنار تنگه بسفر قرار دارد که از امتیازهای این مکان دیدنی به شمار می رود.

 

 میدان تکسیم

میدان تقسیم و خیابان استقلال مشهورترین جاهای دیدنی استانبول و شاید بتوان گفت در تمام ترکیه هستند. دلیل معروفیت این خیابان به دلیل وجود مغازه ها، رستوران ها، کافه تریاها، سینماها، گالری های هنری  و آثار تاریخی است که در این منطقه قرار گرفته است. در طول خیابان استقلال یک تراموای قدیمی در حال حرکت است که مسیر ۳ کیلومتر از میدان تقسیم تا انتهای خیابان استقلال را طی می کند. این تراموا بعد از تراموای لندن، دومین تراموای قدیمی در سرتاسر دنیا می‌باشد. تکسیم یک محله مدرن و شلوغ در بخش اروپایی استانبول است. رستوران ها و کافه های باکلاس و هتل هایی همچون جیلان اینترکانتیننتال و گراند هایت استانبول، در این محله واقع اند. فست فود خور ها هم می توانند در این محله سراغ برگر کینگ بروند.

ساختمان جمهوریت در بخش غربی این میدان واقع است که به یاد جمهوری ترکیه در سال 1923 ساخته شد.

 

پارک مینیاتورک

پارک «مینیاتورک» (Miniatürk) یکی از بزرگ‌ترین پارک‌های مینیاتوری جهان در شهر استانبول است. در این پارک انواع مجسمه‌ها، ساختمان‌ها و بناهای تاریخی از سراسر ترکیه در ابعاد کوچک و مینیاتوری به نمایش گذاشته شده‌اند.

 

 کلیسای چورا

این کلیسا که در ابتدا به منظور کلیسای بیزانسی ساخته شده بود بعدها تبدیل به مسجد شد و حالا یک موزه است. موزائیک ها و کاشی های زیبای این کلیسا، نمونه باقیمانده از هنر بیزانسی در دنیاست. بخش هایی از آن در سال 400 ساخته شده است، ولی ساختمانی که امروزه می بینیم حدود سال 1500 ساخته شد. این کلیسا تقریباً در سه مایلی شمال غربی سلطان احمد قرار دارد. این موزه همه روزه بجز چهارشنبه ها از ساعت 9:30 تا 18:30 باز است. ورودی آن 6 دلار آمریکا است.

 

 برج گالاتا

 بهترین نمای شهر استانبول از برج گالاتا از محله بی اوغلو مشخص است. این سازه بر روی تپه ای روبروی شاخ طلایی واقع شده است. این برج از ساعت 9 صبح تا 5 بعد از ظهر به روی بازدیدکنندگان باز است. ورودی آن 11 لیره ترک است.

 

قلعه روملی حصار

این قلعه در تنگه بسفر در ساحل «روملی» در شهر استانبول در بندر طبیعی شاخ طلایی یا خلیج واقع شده ‌است و یکی از قلعه‌های مشهور کشور ترکیه است، بنای بسیار بزرگ و زیبا به شکل مستطیل، این قلعهٔ بسیار زیبا توسط سلطان محمد فاتح ساخته شده‌است.

 

 آب انبار باسیلیکا سیسترن 

آب انبار باسیلیکا سیسترن فضایی جادویی و هم برانگیز درست در قلب منطقه تاریخی استانبول است. تنها کافیست چند قدم از مسجد سلطان احمد دور شوید و از پله ها پایین بروید تا به سرزمینی از گذشته وارد بشوید. این آب انبار در قرن ۶ و به دستور امپراتور ژوستین یکم برای تامین آب مورد نیاز اهلی استانبول ساخته شده است. این آب انبار با ستون های باشکوه و زیبایی که دارد از لحاظ معماری در نوع خود بی نظیر است و نشان دهنده پیشرفت های معماری دوران بیزانس دارد. ۳۳۶ ستون در ۱۲ ردیف این آب انبار بی نظیر را تشکیل می دهند، اما یکی از مشهورترین بخش های آب انبار، پایه های ستونی است که به نام سنگ های مدوسا شهرت پیدا کرده اند و شبیه به مدوسای افسانه ای تراشیده شده اند.

 

 میدان هیپودروم

میدان هیپودرم یا میدان سلطان احمد در قلب منطقه تاریخی استانبول قرار دارد و بسیاری از جاذبه های گردشگری استانبول در نزدیکی و مجاورت این میدان قرار گرفته اند. میدان هیپودروم در دوران امپراتوری روم محل برگزاری مسابقات اسب سواری و ارابه رانی و برنامه های سرگرم کننده بوده است و امروزه تنها بخش های کمی از آن باقی مانده است. یکی از بخش های قابل توجه میدان هیپودروم بنای ستون مانند به ارتفاع ۲۰ متر است که با نقش و نگارهای مصری تزئین شده است. همچنین ستون مار هم که از دلفی به این میدان آورده شده از جمله دیدنی های میدان تاریخی هیپودروم است. مسجد سلطان احمد یا همان مسجد آبی و آب انبار باسیلیکا سیسترن در نزدیکی همین میدان قرار دارند.

 

از دیگر جاذبه های استانبول می توان به کلیسای سیسترن، مسجد سلیمانیه، موزه هنرهای اسلامی ترکیه، برج دختر، (میسیر چارشیسی)، جزیره بیوک آدا (پرنسس)، تنگه بسفر، کاخ چراغان، تپه های چاملیجا (بام استانبول)، موزه فرش ترکیه، مسجد اورتاکوی و غیره اشاره نمود.

 


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز یکشنبه 16 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
هندی حرف زدن محمدرضا گلزار در آنتن تلویزیون/ آیسان خانوم باید به این همه استعداد افتخار کنه +فیلم
تبدیل پایان نامه به مقاله آی اس آی
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
پذیرش و چاپ مقاله علمی پژوهشی در کمترین زمان
قیمت استخراج مقاله از پایان نامه
برای چاپ کتاب و تبدیل پایان نامه تان به کتاب با سرعت نور کلیک کنید!
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
استخراج فوری مقاله از پایان نامه برای مجلات ISI