دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / گردشگری /

جاذبه های گردشگری و جاهای دیدنی گرمی 

سه شنبه، 18 تیر 1398
در این مطلب از جاذبه های گردشگری گرمی و جاهای دیدنی گرمی برایتان می‌گوییم. سفر به شهر گرمی سفر به طبیعتی پاک و دست نخورده است. روستاهای شهرستان گرمی از منطقه‌های مهم گردشگری‌اند.

دریاچه گیلارلو

دریاچه گیلارلو در ابتدا با هدف ذخیره آب و تأمین آب آشامیدنی شهر گرمی ساخته شد اما پس از انتقال آب از روستای جعفرآباد به شهرستان گرمی این دریاچه با هدف گردشگری مورد استفاده قرار گرفت. آب دریاچه از رودخانه برزند و دیزه‌چای تأمین می‌شود و محل مناسبی برای انجام ورزش‌های آبی است.

 

روستای قلعه برزند

روستای برزند در شهر گرمی به همراه چند روستای نزدیکش از بقایای شهر تاریخی برزند‌ بودند که در زمان حمله مغول‌ها به‌طور کامل از بین رفتند. از شهر قدیمی برزند با نام شهر سوخته نیز یاد می‌کنند. روستای برزند آب‌و‌هوایی گرم و طبیعتی باصفا و خرم دارد. جاذبه مذهبی این روستا بارگاه محمد بن حنفیه، از نوادگان امام اول شیعیان، است.

 

آبشار چالاچوخور

رودخانه‌های زیادی در شهر گرمی جریان دارند که بعد از رسیدن به دره‌ها و ارتفاعات کوه‌ها آبشارهای زیبایی را تشکیل می‌دهند. یکی از بکرترین آبشارهای شهر گرمی آبشار چالاچوخور است. این آبشار زیبا از میان دره‌‌ای عمیق بین دو صخره بزرگ سنگی سرازیر می‌شود و منظره‌ای زیبا را به‌ وجود می‌آورد. آبشار چالاچوخور در مسیر رودخانه دومولی در روستای آلیله، نزدیک به مرز ایران و آذربایجان، قرار دارد.

 

روستای هدف گردشگری قلعه برزند

در فاصله ۳۰ کیلومتری بخش انگوت از توابع شهرستان گرمی در ارتفاع ۱۰۹۰ متری از سطح دریا واقع شده است . جاذبه های شاخص آن عبارتند از امامزاده محمد حنیفه , قبرستان قدیمی , بقایای قلعه افشین , باغات میوه و کوچه باغها , تپه موزیک , یاریم تپه سی , رودخانه برزندچای , عشایر شاهسون مغان و کمپینگ رفاهی و گردشگری .

 

آبشارهای شوله لر دره سی

آبشارهای شوله لر دره سی در موقعیت جغرافیایی N3859 E4808 در استان اردبیل واقع است. شوله‌ لر دره‌سی (به فارسی دره آبشارها) با داشتن ده‌ها آبشار بزرگ و کوچک یکی از نقاط مهم و دیدنی روستای قوزلو است. با توجه به ویژگی‌ها خاص و منحصر به فرد این دره به مانند تعداد بی شمار آبشار ریز و درشت و همچنین طول نسبتا زیاد آن و همچنین همراهی با جلوه طبیعی منطقه به مانند کوه و سنگ و درخت؛ در صورت شناسانده شدن به صورت یک جاذبه طبیعی و با فراهم کردن خدمات گردشگری در اطراف آن می‌تواند به عنوان یکی از مهمترین جاذبه‌های منطقه مغان و استان اردبیل درآید. این دره در شعبه قوزلوچای رودخانه اوجرلو چای واقع شده و از آبشارهای مهم آن می­توان به بویوک شوله، قیزیل قایا شوله‌سی، یوخاری شوله و… اشاره کرد. بویوک شوله با ارتفاع حدود ۲۱ متر، در حد فاصل روستاهای قوزلو و شاوون و یوخاری شوله با ارتفاع ۱۶ متر در ۳۰۰ متری جنوب شرقی روستا از دیدنی ترین آبشارهای آن می‌باشد. آبشارهای دیگر با ارتفاع­های زیر ۱۶ متر به صورت متوالی در طول دره قرار گرفته‌اند. در پایین دست رودخانه قوزلو چای – نرسیده به روستای شوون و بعد از بویوک شوله، آبشار خاصی وجود ندارد.

قوزلو در شمال غربی کشور ایران، غرب دریای خزر، شمال شرقی آذربایجان، شمال استان اردبیل و جنوب شـرقی شهر گرمی مغــان، در دهستان اینی از بخش مرکزی شهرستان مغان، بین ۴۸ درجه و۸ دقیقه طــول شرقی از نصف النهار مبدأ و۳۹ درجه و۱دقیقه عرض شمالی از خط استوا واقع شـــده‌است. این روستا از سمت شمال به اراضی روستاهای ایزمارا و قنبرلو از سمت شرق به اراضی روستاهای تپه، شاوون و بی‌اره و از سمت جنوب به اراضی روستای اینی و از سمت غرب به اراضی روستای ایزمارا متصل است. ارتفاع متوسـط آن از سطـح دریاهــای آزاد حــدود ۱۰۰۰ (هزار) متر است. فاصله آن هم با شهــر گرمی مغــــان حدود هفت کیلومتر و با اردبیل صد و ده کیلومتر می‌باشد.

 

مسجدجامع گرمی

مسجدجامع گرمی یکی از بناهای مذهبی فرهنگی گرمی بوده که در سال‌های اخیر نوسازی شده است. مسجدجامع گرمی دو مناره بلندو یک گنبد دارد.

مسجدجامع گرمی محل برگزاری نمازهای جمعه و جماعات و مراسمات و اجتماعات مذهبی فرهنگی شهرستان گرمی بوده و نزد اهالی بومی از تقدس و جایگاه والایی برخوردار است.

روستای خان کندی

روستای «خان كندی» مغان از توابع شهرستان گرمی با داشتن جاذبه های زیبای خدادادی دل هر گردشگری را به سمت خود مجذوب می کند. این روستای خوش اب و هوا با داشتن مراتع سرسبز و کوهها و دریاچه های زیبا ، چشمه های طبیعی، حیات وحش و، مزارع کشاورزی و باغات زیبا چشم هر بیننده ای را خیره می کند. همچنین این روستا دارای اثار تاریخی و قبور تاریخی نیز می باشد.

 

روستای آزاد لو

این منطقه دارای جاذبه گردشگری بالایی بوده و تمامی ماه‌های بهار و تابستان شاهد گردشگرانی از هر نقطه ایران می‌باشد. دهستان آزادلو در شمال و شمال غرب بخش موران و شمال و شمال شرقی شهرستان گرمی واقع شده است. این دهستان از شمال و شرق، به جمهوری آذربایجان و از جنوب به دهستان اجارود شرقی و از غرب به بخش مرکزی شهرستان گرمی محدود است. همچنین وجود چند صد هکتار باغات مختلف در این روستا یکی از دیگر از مزیت‌های مهم این منطقه به شما می‌آید. وجود گمرک در سالهای دور جو سیاسی منطقه را افزایش داده است و همچنان احتمال افتتاح این گمرک وجود دارد که با افتتاح این گمرک پیشرفت اقتصادی منطقه چشمگیر خواهد بود. ساختمان گمرک در این روستا از چند سال پیش احداث و آماده بهره‌برداری می‌باشد. مرکز دهستان آزادلو; روستای مرزی آزادلو (آز-آد-لو) می‌باشد که در محل تلاقی رودخانه‌های داشدیبی چای و بلغارچای واقع شده است. این روستا در ۲۲ کیلومتری شمال شرقی شهر گرمی واقع شده است.

 

روستای انگورد

انگورد روستایی واقع دراردبیل تابع شهرستان گرمی میباشد.شواهدی که به دست رسیده مارابه این نتیجه رسانده که کلمه انگورد دراصل انگوتی بوده که به معنای برو پایین وبردار است که این موضوع به خاطرمنابع فروان گنج درمحوطه این روستا است.
غار داش توشن: این غاردرقسمت غربی روستای انگورد قرار گرفته است که حدودا یک تا دو کیلومتر از روستا فاصله دارد تا به حال کسی نتوانسته است به انتهای غاربرسد فقط چند نفری وارد غار شده اند که آنها نیزپس از طی چندده متر ازترس حیوانات وحشی وطلسم بازگشته اند بنا به سخنان ایشان داخل غار به صورت پلکان های منظم به سمت پایین رفته است .بیش ازاین افراد روستا درمورد این غار نمیدانند

چشمه های روستای انگورد : جالب است بدانید که درهرچهارطرف این روستا چشمه هایی قرار گرفته است .

 

1 پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز یکشنبه 16 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
چاپ فوری مقالات علمی پژوهشی
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب
مراحل تالیف کتاب و به چاپ رساندن آن
تبدیل پایان نامه به مقاله آی اس آی
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
پذیرش و چاپ مقاله علمی پژوهشی در کمترین زمان
اکسپت فوری مقاله علمی پژوهشی
سابمیت مقاله چیست؟
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟