جهنمی که به قربانیان مثل سگ غذا می‌دهند! عکس

  پنجشنبه، 11 خرداد 1402 ID  کد خبر 342529
جهنمی که به قربانیان مثل سگ غذا می‌دهند! عکس
ساعد نیوز: سازمانی حقوق بشری در السالوادور از مصاحبه با صد‌ها نفر که به اشتباه بازداشت شده یا پس از اعلام بیگناهی آزاد شده اند وجود یک رژیم وحشت را در آن کشور توصیف می‌کند. یکی از بازماندگان میگوید: آنان یک وعده غذایی حاوی لوبیا با یک تورتیلا به زندانیان می‌دادند. بعد درمانمان می‌کردند تا بهبود یابیم تا دوباره ما را ببرند تا کتک بزنند.

به گزارش پایگاه خبری-تحلیلی ساعد ینوز به نقل از فرارو، سازمانی حقوق بشری در السالوادور از مصاحبه با صد‌ها نفر که به اشتباه بازداشت شده یا پس از اعلام بیگناهی آزاد شده اند وجود یک رژیم وحشت را در آن کشور توصیف می‌کند. یکی از بازماندگان تجربه خود را این گونه به یاد می‌آورد: آنان یک وعده غذایی حاوی لوبیا با یک تورتیلا به زندانیان می‌دادند. بعد درمانمان می‌کردند تا بهبود یابیم تا دوباره ما را ببرند تا کتک بزنند.

ده‌ها نفر از زندانیان بر اثر شکنجه، ضرب و شتم یا خفگی مکانیکی از طریق خفه شدن یا جراحت جان خود را از دست داده اند و یا به دلیل عدم دسترسی به مراقبت‌های پزشکی به حال خود رها شده‌اند.

به گزارش فرارو به نقل از ال پائیس، این نتیجه تحقیقات جامع "کریستوسال" سازمان حقوق بشر جامعه مدنی السالوادور درباره یک سال وضعیت استثنایی است که توسط دولت تحت ریاست "نایب بوکله" رئیس جمهور السالوادور در به اصطلاح "جنگ علیه باندها" اجرایی شده است.

این گزارش واضح‌ترین تحقیق صورت گرفته در مورد وضعیت السالوادور تا به امروز است. نتایج آن گزارش وحشتناک است. آن سازمان برای نگارش گزارش مذکور با صد‌ها نفر که در شرایط استثنایی ماه‌ها در بازداشت به سر می‌بردند و پس از اعلام بیگناهی آزاد شدند و هم چنین با خویشاوندان زندانیانی که در همان بازه زمانی جان شان را از دست دادند مصاحبه کرده است. هم چنین، کریستوسال شهادت‌ها را با اسناد پزشکی قانونی، اسناد پلیس و عکس‌ها مقایسه کرد. مقام‌های دولتی السالوادور اطلاعات رسمی را پنهان کرده و اصرار دارند که تمام موارد مرگ رخ داده در زندان‌ها به دلایل طبیعی بوده اند.

گزارش تازه منتشر شده روایت بازماندگانی را ارائه می‌دهد که شکنجه را در زندان تجربه کردند. برای مثال، آنان مجبور بودند غذا را با دهان از روی زمین بردارند، شوک الکتریکی دریافت می‌کردند و در معرض اپیدمی‌های درمان نشده قارچ پوستی قرار گرفتند.

"نوآ بولاک" مدیر کریستوسال می‌گوید: "تخلفات گسترده و سیستماتیک اکنون یک سیاست دولتی است. تعلیق حقوق و نظامی سازی دیگر یک استثنا نیست بلکه تبدیل به یک هنجار شده که زندگی تمام مردم السالوادور را تحت تاثیر قرار می‌دهد".

اعدام در زندان‌ها

کریستوسال مرگ 153 زندانی در بازداشتگاه ایالتی را در فاصله تاریخ 27 مارس 2022 تا 27 مارس 2023 میلادی مستند کرده. در 75 مورد پارگی، هماتوم ناشی از ضرب و شتم، زخم از طریق اجسام نوک تیز و علائم خفگی یا خفه شدن در اجساد دیده شده است. بر اساس این گزارش مرگ ناشی از خفگی مکانیکی یکی از شایع‌ترین علل مرگ است که در گزارش‌های پزشکی قانونی ذکر شده بود.

یکی از بارزترین موارد مربوط به مردی 30 ساله است که جسد او با برآمدگی گردن به خویشاوندانش تحویل داده شده است. اسناد پزشکی حاکی از آن است که وی در نتیجه "خفگی مکانیکی" جان خود را از دست داده است. کالبد شکافی مرد 42 ساله دیگری که در سلول پلیس جان خود را از دست داد نیز علت مرگ را بر اثر "خفگی مکانیکی" ذکر کرده بود.

خفگی مکانیکی و خفگی غوطه ور به عنوان روش‌های شکنجه در السالوادور توسط نیرو‌های امنیتی در طول جنگ داخلی مورد استفاده قرار گرفت. بولاک می‌گوید: "بسیار غم انگیز است که می‌بینیم دولت به نام امنیت ملی بار دیگر به بازداشت‌های خودسرانه و شکنجه بازگشته است".

اجساد دیگر نشانه‌های دیگری از شکنجه را نشان دادند. در مورد مرد 32 ساله‌ای که جسدش به خانواده‌اش تحویل داده شد کالبد شکافی علت مرگ را "ترومای شدید قفسه سینه از نوع کوفتگی" اعلام کرد. بر اساس این گزارش جسد دارای جراحات عمیق از ناحیه آرنج، ضربات در ناحیه ساعد و زخمی حدودا هشت سانتی متری در سمت چپ سر بود. در موارد دیگر، طبق تحقیقات صورت گرفته افراد به دلیل بیماری‌های مرگبار و عدم دسترسی به مراقبت پزشکی یا به دلیل عدم دسترسی به دارو جان خود را از دست دادند. زن 50 ساله‌ای که در زمان بازداشت از بیماری کبدی رنج می‌برد یکی از آن موارد بوده است.

در آن گزارش آمده است: "علیرغم آن که خانواده اش دارو‌ها را به زندان محل بازداشت او می‌بردند مسئولان زندان دارو‌ها را به او تحویل نداده بودند و زمانی که اعضای خانواده اش در مورد او سوالی می‌پرسیدند مقام‌های زندان پاسخ می‌دادند که در صورت نیاز به دارو پزشک به آنان اطلاع خواهد داد".

اعداد پنهان

تحقیقات نشان داد که در 39 مورد از 153 مورد، کارشناسان پزشکی قانونی به وضوح علت مرگ را مشخص نکرده اند. مرد 23 ساله‌ای که در 18 آوریل 2022 درگذشت از جمله این موارد است. در گزارش آمده است: "جسد دارای علائم ضربات به قسمت‌های مختلف بدن، شکستگی در پا‌ها و دست‌ها و زخم‌های طولانی از نوع سوختگی در پشت است". در آن گزارش آمده است که جسد در تابوت دربسته به خانواده داده شد. در گزارش پزشکی قانونی آمده که این یک مورد "مرگ ناگهانی" بوده است

این گزارش هم چنین حاکی از آن است که در برخی موارد علت مرگ توسط پزشکان قانونی با وضعیت سلامت قبلی متوفی منطبق نیست. برای مثال، طبق نتایج کالبدشکافی یک زن 42 ساله او بر اثر "شوک سپتیک ناشی از سرکوب سیستم ایمنی ناشی از کارسینوم بینی" و خفگی در نتیجه یک تومور فوت کرد، اما خانواده اش هرگز نمی‌دانستند که او مبتلا به سرطان بوده است. نتایج کالبد شکافی دیگری نشان می‌داد یک کشاورز 44 ساله که به مدت چهار ماه بازداشت شده بود و در روز‌های پایانی عمرش در بیمارستان بر اثر "ذات الریه" جان باخت. با این وجود، آثاری از زخم بر روی بدن اش دیده می‌شد و به قدری وزنش کاهش یافته بود که اعضای خانواده اش او را نمی‌شناختند.

واقعیت دیگری که ممکن است تعداد مرگ و میر را افزایش دهد آن است که برخی از زندانیان بدون اطلاع خانواده‌های شان در گور‌های دسته جمعی دفن می‌شوند. کریستوسال دست کم چهار مورد از این موارد را شناسایی کرده و در این باره می‌افزاید: "جسد یک مرد 45 ساله که دچار ناتوانی ذهنی بوده با نام خانوادگی متفاوت در یک گور دسته جمعی دفن شده بود".

در گزارش فوت پزشکی قانونی اشاره شده که او بر اثر "اِدِم ریوی" فوت کرده است. با این وجود، عکس‌های پزشکی قانونی نشان می‌دهند که جسد دچار اِدِم در صورت شده بود. افراد مصاحبه شونده اطلاع دادند که او در زندانی که در آن بازداشت بود مورد ضرب و شتم قرار گرفت لگد‌هایی به شکمش زده شد که باعث خارج شدن خون از بینی و دهان اش شده بود و همین موضوع باعث شد تحرک اش را از دست بدهد و نتواند غذا بخورد. در این گزارش آمده است که او تحت مراقبت پزشکی قرار نگرفت.

براساس این سند برخلاف خواسته خویشاوندان زندانیان دولت در شرایط استثنایی اطلاعی درباره محل نگهداری زندانیان نمی‌دهد و زندانیان در عمل قربانی ناپدید شدن‌های اجباری می‌شوند که توسط دستگاه قضایی ثبت نشده است.

الکتروشوک، ضرب و شتم و سلول‌های مجازات

این گزارش هم چنین داستان‌های ترسناکی از زندانیان سابق را ذکر می‌کند که ماه‌ها تحت شرایط استثنایی در زندان ماندند و در نهایت بی گناه اعلام شدند. براساس شواهد موجود در آن گزارش ازدحام بیش از حد، ضرب و شتم و بدرفتاری رفتار‌های متداول روزانه در زندان‌های السالوادور هستند.

مرد 20 ساله‌ای که در زندان ماریونا نگهداری شده بود به یاد می‌آورد که نگهبانی به نام "مونتانا" مدام زندانیان را به مرگ تهدید می‌کرد. او به زندانیان می‌گفت: "تنها اگر خوش شانس باشید زنده اینجا را ترک خواهید کرد". او می‌افزاید: "در حالی که زندانیان زانو زدند نگهبانان به آنان شوک الکتریکی می‌دادند". در گزارش آمده زمانی که زندانیان وارد محوطه‌ای شدند که نگهبانان در آنجا حضور داشتند بار دیگر مورد ضرب و شتم قرار می‌گرفتند. نوع دیگری از شکنجه در زندان‌های بوکله به نظافت و شرایط زندگی زندانیان مربوط می‌شود. بر اساس این گزارش زندانیان در برخی موارد در طول یک روز تنها مجاز به نوشیدن یک فنجان آب هستند.

مرد 20 ساله‌ای که در ماریونا بازداشت شده بود موارد ذیل را به یاد می‌آورد: "یک روز نگهبانی با یک سطل غذا آمد و گفت: "گرسنه هستید"؟ وقتی زندانیان پاسخ دادند که گرسنه هستند نگهبان غذا را روی زمین انداخت زمینی که همراه با گِل و کثیفی بود. به آنان گفته شد:" شما فقط آن را با دهان‌تان می‌گیرید و اگر با دست بگیرید شما را بیرون می‌آورم و کتک می‌زنم" و پنج ثانیه به آنان مهلت داد تا غذا را با دهان بردارند.

او می‌افزاید:"ما گرسنه بودیم و او می‌گفت باید این گونه غذا بخوریم فقط با دهان. سپس حرکت کرد. نگهبان سپس گفت: "سگ‌ها گرسنه بودند".

در همان هفته نمایندگان خارجی یک سازمان حقوق بشر وارد زندان شدند، اما یک نگهبان از قبل به زندانیان هشدار داده بود که گلایه‌ای از وضعیت شان نداشته باشند. نگهبان گفته بود: "فردا بازدیدکنندگان می‌آیند و اولین نفری که در مورد نوع رفتار در اینجا صحبت کند با شوک الکتریکی به قتل خواهد رسید".

یکی دیگر از انواع شکنجه‌هایی که آن گزارش به نقل از بازماندگان به آن اشاره می‌کند سلول‌های انفرادی بوده است. در آن گزارش آمده است: "این سلول‌ها برای هر کسی که در شب شکایت می‌کند یا صحبت می‌کند یا دستورات نگهبانان را دنبال نمی‌کند گاهی اوقات بدون هیچ دلیلی مورد استفاده قرار می‌گیرد".

اومی افزاید: "سلول‌ها بسیار کوچک و معمولا تاریک هستند و نوری در آن قابل مشاعده نیست. آن سلول‌ها فاقد تختخواب هستند و برخی از آن‌ها سرویس بهداشتی نیز ندارند. زندانیان در سلول‌ها به ندرت آب آشامیدنی دریافت می‌کنند و اجازه حمام ندارند. در این گزارش آمده که تعداد زیادی از زندانیان تایید کرده اند که برخی از زندانیانی که به سلول انفرادی همراه با انزوا می‌روند دچار سوء تغذیه می‌شوند و یا اصلا زنده از آنجا بیرون نمی‌آیند".

یکی از بازماندگان تجربه خود را در سلول این گونه به یاد می‌آورد:"آنان یک وعده غذایی حاوی لوبیا با یک تورتیلا به زندانیان می‌دادند". وقتی آنجا را ترک کرد او را به منطقه سوء تغذیه بردند و در آنجا به خوبی با آنان رفتار کردند تا بهبود یابند و دوباره آنان را ببرند تا کتک بخورند. او حدود 20 روز پس از حضور در آنجا سکته کرد وقتی از خواب بیدار شد او را به بیمارستان بردند دهانش کج شده بود و احساس لرزش و گزگز در صورت اش داشت.

شکنجه بدنی

دولت بوکله از 27 مارس 2022 به عنوان پاسخی به خشونت باند‌های تبهکار وضعیت استثنایی را در آن کشور اعلام کرده است. این اقدام پس از آن اتخاذ شد که MS-13 و Barrio 18 دو باند بزرگ آن کشور قتل عام‌هایی را سازماندهی کردند که تنها در یک مورد 87 کشته در خیابان‌ها بر جای گذاشت. بر اساس تحقیقات روزنامه نگاران این قتل عام به دلیل گسست پیمانی بود که بوکله از ابتدای دولت‌اش با باند‌ها داشت که خشونت را در سطح پایینی حفظ کرده بود.

وضعیت استثنایی از ابتدای اجرای آن مورد انتقاد سازمان‌های ملی و بین المللی حقوق بشر قرار گرفته است نه تنها به دلیل تمدید خودسرانه این اقدام فراتر از آن چه قانون اجازه می‌دهد بلکه بدان خاطر که در عمل نقض سیستماتیک حقوق بشر را مجاز می‌داند. بوکله هیچ گونه انتقادی در مورد کارزار خشونت بارش را نمی‌پذیرد و سازمان‌های حقوق بشری را "مدافع باندها" خوانده است.
با این وجود، واقعیت نشان می‌دهد که همه تقریبا 67000 بازداشتی واقعا اعضای باند نیستند. به گفته مقام‌های دولتی دست کم 5 هزار نفر از آنان آزاد شده اند. برای مدافعان حقوق بشر این اقدام السالوادور را به گذشته بازمی گرداند. در تاریخ سالوادور اعمال وضعیت استثنایی تازگی ندارند و ابزار ترجیحی کنترل اجتماعی و سرکوب سیاسی دیکتاتوری‌های نظامی گذشته هستند.

وضعیت امروز یک سناریوی آشنا، نگران کننده و دردناک از تاریک‌ترین دوران تاریخ السالوادور است. خودسانسوری واضح است. مردم دیگر حرف نمی‌زنند. همه مردم سالوادور می‌دانند که هرگونه برخورد با یک افسر پلیس ممکن است به دستگیری منجر شود.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
رهبر معظم انقلاب: از وقتی که رهبر شده‌ام آجیل نخوردم؛ چون رهبر باید مثل فقرا زندگی کند! (489 نظر) 10 اقدامِ منجر به گرانی در 100 روز (254 نظر) 10 ایده تبلیغات مؤثر برای کسب‌وکارهای کوچک (246 نظر) (تصاویر) سفر به عصر قاجار؛ منظره‌های «کلاردشت»، 158 سال قبل (244 نظر) داریوش ارجمند: زنی که وزنه برداری می کند نه رَحِم دارد و نه تخمدان ریش درآورده نه می‌تواند شوهر کند و نه می‌تواند بچه داشته باشد! (243 نظر) مهران مدیری: من رفتم مسافرت و بهترین هتل اون شهر رو پیدا کردم ولی من رو نشناخت و گفت اتاقامون پُره، من هنوزم که هنوزه فکر میکنم دارم خواب میبینم+ویدیو (189 نظر) آخرین جشن تولد ساده و خلوت بهاره سرگل زایی، یکی از استعدادهای برتر کشورمان/ روحت شاد بانوی کرمانی+عکس (99 نظر) مهراب قاسم خانی: معرفی میکنم عضو جدید خانواده/ چه پشمالو و گوگولی هم هست+عکس (77 نظر) شهرام قائدی: دنیا دیگه نمیزاد مادرهای مارو، مادر من هیچوقت کرم به دستش نزد، نفهمید مو رنگ کردن چیه لباس خونه با مهمونی چه فرقی داره...+ویدیو (65 نظر) بهاره رهنما: من کاهل نماز بودم که بعد از شرط گذاشتن همسر دومم درباره نماز خواندن الان نمازم را میخوانم و دیگه کاهل نماز نیستم (61 نظر) رونالدو: برای اولین بار جورجینا را برای شام دعوت کردم متعجب بود چون باورش نمی شد که به جای اتوبوس با بوگاتی به خانه برمی گردد+فیلم (45 نظر) خلاقیت خنده دار پدر ایرانی با طراحی سینما در توالت خانه اش حماسه آفرید+عکس/ هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (41 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (40 نظر) پریناز ایزدیار؛ هرچقدر هم شلوغ باشم بازم وقت دارم که به ازدواج فکر کنم، شرایط خانواده‌مون این مدلی نیست که ازدواج حتما باید سنتی باشه یا نباشه، ولی خودم دوست دارم همسرم رو انتخاب کنم (39 نظر) مهران مدیری: شایعه نیست؛ هواپیمای شخصی دارم سوئیچ رو هم دادم به بچه‌های پشت صحنه! / برشی از برنامه تلویزیونی جذاب «دورهمی» با اجرای بی‌نظیر مهران مدیری (39 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
ابلاغیۀ رئیس جمهور مبنی بر اصلاح مصوبۀ ماده واحدۀ تأسیس سازمان ملی هوش مصنوعی
ویدیو | فلسفۀ زندگی از نگاه حسین پناهی: عشق یک جفت النگو، عدالت نیم کیلو سیب‌زمینی!
معنا و مفهوم ضرب المثل «هر چی سنگه، مال پای لنگه» در ادبیات فارسی / ضرب المثل در حقیقت یک باور هست، و هر باور یک ماتریکس!
اجاره خانواده برای ازدواج مجدد پنهانی / مواظب باشید سرتان کلاه نرود!
ویدیو/ شعر مفهومی و فی‌البداهۀ مهران مدیری برای سربازان/ تمجید و تحسین سروش صحت و نادر سلیمانی
بهترین سن یادگیری زبان انگلیسی در کودکان چه سنی است؟ / این یک هشدار است؛ قبل از 18 سالگی یک زبان جدید بیاموزید!
شوخی با تاریخ/ وقتی «خشایارشا» اینستاگرامی می‌شود؛ شاهنشاه هخامنشی در جستجوی فالوور + عکس
ویدیو| دکلمه‌ای که به عمق روح می‌نشیند؛ دکلمه شعر زیبا و حزن‌انگیز "خوار گشتم" از استاد شهریار / من از بازار دنیا زار گشتم ...
قبل از دیر شدن، این 5 ارز دیجیتال را به سبد سرمایه‌گذاری خود اضافه کنید
ویدئو| معماری شگفت‌انگیز هخامنشی‌ها؛ شیرهای خشمگین یا خندان؟ راز چهره‌های دوگانه مجسمه‌های سنگی تخت‌جمشید
قلعه قجرها چگونه روسپی‌خانه شد؟/ پایان سبز یک داستان سیاه و غم‌انگیز
ویدئو| نگاهی به آمار و ارقام میلیاردی ریخت‌وپاش‌های سلطنتی جشن‌های 2500 ساله شاهنشاهی؛ خزانه‌ای که به بهانه‌ی عیش و نوش تاراج شد
بازی فکری؛ اگه هوشت بیداد میکنه و چشای عقاب رو داری زیر 4 ثانیه «دزد رژ لب» رو پیدا کن
داداش من تتو کار سلطانم ؛ شلوار شش جیبتو عشق است/ چرا بلاگرهای شرارت در اینستاگرام طرفدار دارند!
ویدئو| یادگیری زبان انگلیسی با انیمیشن سیندرلا و تایم ناهار | همراه با زیرنویس فارسی چسبیده
منتخب روز   
استفاده از ویروس کووید 19 برای مبارزه با سرطان! تب دنگی خطرناک شد؛ شیوع در جنوب شرقی ایران! سردار آزمون: وقتی دو تا گل میزنیم فکر میکنیم بازی رو بردیم و این ایراد بزرگ ماست/ناراحتی سردار آزمون بعد از بازی با قرقیزستان جزئیات پرونده آزار و اذیت دختر 16 ساله مشهدی از طرف 2 برادر ناتنی و پناه بردن او به کلانتری / از چند سال قبل که 2 برادر ناتنی ام به مصرف شیشه اعتیاد پیدا کردند مدام مرا کتک می زدند... مرگ پسر جوان بعد از خوردن الکل ضدعفونی اولین تمرین تیم ملی در استادیوم شهر بیشکک/ماشالله به این انرژی گروگانگیری افغان‌ها در تهران توسط 3 پاکستانی اخاذ اندروید 15 برای شیائومی و سامسونگ کی میاد؟ /لیست کامل تبلت‌هایی که اندروید15 سامسونگ را دریافت می‌کنند سلیقه‌ی خاص همسر پوریا پورسرخ برای سوپرایز تولد شوهر خوش‌تیپش با دیزاین شیک و کیک روکش طلا/ چه تیپ خفنی زده شادوماد! تصاویری از اولین تمرین ستاره های همیشه درخشان تیم ملی ایران، از طارمی گرفته تا بیرانوند و... در بیشکک قبل از بازی با قرقیزستان/به امید پیروزی✌ قتل خانمی جوان به دست یک مرد 43 ساله در تبریز/ پول و جواهرات انگیزه متهم از قتل بود سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه: دلم می‌خواهد طارمی در پرسپولیس باشد؛ قهرمانی پرسپولیس آرزوی همیشگی من است+ویدیو