به گزارش سرویس علم و فناوری ساعدنیوز با توجه به بیانیه این کمپانی، BriteStorm میتواند جلوتر از نیروی اصلی «جمینگ نزدیک ایستا» را انجام دهد و اساساً قابلیت اعمال پارازیت رو به جلو را برای ایجاد اختلال در سیستمهای دفاع هوایی یکپارچه دشمن ارائه می کند. این متمایز از سیستمهای پارازیت «دورایستا» معمول است – مانند EA-37B Compass Call یا Boeing EA-18G Growler – که در فاصله ای ایمن از سیستم های دفاعی دشمن عمل میکنند.
این سیستم توسط لئوناردو انگلستان در پایگاه تحقیقاتی و تولیدی جنگ الکترونیک آن در لوتون، انگلستان توسعه یافته است. لئوناردو با مشارکت دفتر قابلیتهای سریع نیروی هوایی بریتانیا (RCO)، از قبل BriteStorm را با موفقیت آزمایش کرده است، سیستمی که برای سازگاری با “گسترده ترین طیف ممکن از پهپادها و اثرات پرتابی” ساخته شده است.
به گزارش دیفنس نیوز، ظاهراً خود این محصول به اندازه شش قوطی کوکاکولا است و وزنی در حدود 2.5 کیلوگرم خواهد داشت. این دستگاه از فناوری حافظه فرکانس رادیویی دیجیتال (DRFM) ساخت لئوناردو برای “تشخیص و ارزیابی محیط تهدید جنگ الکترونیک” استفاده خواهد کرد و دارای طیف گسترده ای از قابلیت ها برای گیج کردن سیستم های دشمن خواهد بود.
برخلاف سیستم BriteCloud لئوناردو – که از فناوری مشابهی برای مختل کردن سیستم های هدایت راداری موشک استفاده می کند – BriteStorm برای فلج کردن رادارهای زمینی دشمن طراحی شده است و از استفاده آن ها از رادار برای ردیابی هواپیماهای خودی جلوگیری می کند. این ترفند شامل جعل ردپای «شبح گونه» جت جنگنده – که اساساً سیستم های دشمن را فریب می دهد تا هواپیماهای شبح را ردیابی کند – یا با نویزهای الکترونیکی این سیستم ها را خسته نماید.
در حالی که بدیهی است سرمایه گذاری در فناوری های موثری مانند BriteStorm خوب است، هزینه هر واحد یکی از موارد مهم در این زمینه به شمار می آید. در این مورد، لئوناردو میگوید این سیستم بسیار مقرونبهصرفه و در نتیجه قابل مصرف خواهد بود، به این معنی که اگر پهپادهایشان سرنگون شود، اپراتورها پول پول زیادی نمیدهند. به نقل از دیفنس نیوز، مایکل لی، معاون بخش فروش جنگ الکترونیک لئوناردو بریتانیا، گفته است:
«قیمت آن به گونهای است که میتوان آن را به عنوان یک دارایی قابل مصرف در نظر گرفت، بنابراین در صورت سرنگونی، شما را ورشکسته نمیکند یا باعث ایجاد یک مشکل استراتژیک بزرگ نمیشود.»
محصول پایه شامل یک آنتن مخصوص پلتفرم، ماژول های گیرنده و فرستنده و ژنراتور Miniature Technique ساخت لئوناردو خواهد بود. این شرکت BriteStorm را در همایش انجمن ارتش ایالات متحده (AUSA) در واشنگتن این هفته به نمایش می گذارد و مدعی شده که وزارت دفاع ایالات متحده (DoD) را به عنوان مشتری کلیدی بالقوه این سیستم می بیند و همچنین انتظار جلب توجه مشتریان در اروپا،خاورمیانه و آسیا و اقیانوسیه را نیز دارد.
بسیاری از کشورها به عنوان بخشی از نسل ششم جنگنده مفهومی خود، بر روی توسعه پلتفرم های هوایی بدون سرنشین پیشرفته تمرکز کرده اند و محصولاتی مانند BriteStorm یک مکمل کلیدی برای چنین پلتفرم هایی خواهد بود. ایالات متحده در حال توسعه مفهوم هواپیمای رزمی مشترک (CCA) خود برای همراهی با جنگنده نسل بعدی تسلط هوایی (NGAD) است، در حالی که بریتانیا، ایتالیا و ژاپن برنامه مشترکی برای برنامه هوایی رزمی جهانی (GCAP) دارند.
برای مشاهده سایر اخبار علمی با سرویس علم و فناوری ساعدنیوز همراه باشید.