به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ساعدنیوز به نقل از همشهری، اردیبهشت سال 94، حسن روحانی رئیسجمهور وقت ایران به اندونزی رفت، اما عزیمت روحانی به مالزی به منظور شرکت در مراسم شصتمین سالگرد تأسیس کنفرانس کشورهای آسیا- آفریقا بود و سفری دوجانبه محسوب نمیشد.
از سویی تشریفات و مدل سفر روحانی به اندونزی موجب انتقاداتی شد. حسن کامران که آن زمان نماینده مردم اصفهان در مجلس بود، از تریبون مجلس انتقادات خود را مطرح کرد.
او با اشاره به اشتیاق برخی مسئولان برای انجام سفرهای خارجی، گفت: «دیروز جلسه هیئت نظارت بر سفرهای خارجی کارکنان دولت را داشتیم؛ مثلاً در سفر رئیسجمهوری به اندونزی، 38 نفر درخواست داشتند. 9 تا کم کردیم یعنی 29 نفر همراه رئیسجمهوری رفتند که البته به نظر من 29 نفر هم زیاد است. مثلاً گفتیم دو پزشک نرود، یک پزشک برود. خدمه ویژه نرود، ولی گفتند یکی باید باشد غذا را چک کند که مسموم نباشد. 12 نفر خبرنگار و عکاس بودند، نیروهای امنیتی ایرادی ندارد، اینها توجیه دارد؛ ولی این همه خبرنگار و عکاس نیاز نیست. مترجم اشکالی ندارد، برخی چیزها لازم است و برخی چیزها نیاز نیست.»
جالب آنکه همین حسن روحانی در جریان انتخابات ریاست جمهوری دو سال قبل و زمانی که هنوز محمدرضا عارف را مجبور به انصراف از کاندیداتوری به نفع او نکرده بودند، یک سفر تفریحی عارف به اندونزی را دستمایه انتقاد از او و تلاش برای حذفش کرد.
روحانی با انتقاد از سفرهای پرهزینه و بیفایده برخی مسئولان به کشورهای خارجی گفت که «عدالت یعنی وقتی یک مسئول یک هواپیمایی برمیدارد، فقط زن و بچههای خود و خبرنگاران را همراه خود به سفری نبرد، بلکه کارآفرینان را در آن سفر به همراه داشته باشد؛ باید از ترکیه یاد بگیریم که وقتی مقامی از این کشور بهجایی سفر میکند 100 تا 200 کارآفرین را همراه خود میبرند...»
سال 1384 روزنامه جمهوری اسلامی که در دوره اصلاحات – از حب هاشمی و بغض تخریب هاشمی توسط اصلاحطلبان- منتقد خاتمی شده بود، در یک افشاگری نوشته بود که یکی از کارکنان سفارت ایران در جاکارتا با ارسال نامهای از ولخرجیهای عارف در سفر به اندونزی خبر داده است، اینکه عارف 60 نفر را با خود به سفر آورده بود بهرغم اینکه فقط 3 نفر از آنان از جنبش عدم تعهد دعوت رسمی داشتند! در این نامه با اشاره به حضور همسر عارف با چهار همراه، استفاده از بنزهای آخرینمدل استیجاری، سکونت در هتلهای گرانقیمت، خریدهای کلان و بی بندو باری بعضی از اعضا این هیئت اشاره شده بود.
جالب آنکه روحانی در سفر سال 94 به اندونزی به جای هواپیمای ریاست جمهوری، با یک ایرباس برجامی به اندونزی رفت که فخر برجام را بفروشد، اما عملاً آن سفر آوردهای برای ایران نداشت.