جرائم برخورد با پروفایلهای بدون حجاب در شبکه های اجتماعی
به گزارش سرویس جامعه ساعدنیوز به نقل از خبرگزاری فارس، برخی از مخاطبان این خبرگزاری با راه اندازی پویشی خواستار برخورد با کشف حجاب برخی از خانمها از طریق انتشار عکس خود در صفحات مجازی شدند.در بیانیه این پویش آمده است: متاسفانه بعضی از خانمها در پروفایل خود در شبکههای اجتماعی از عکس کشف حجاب کرده، استفاده میکنند حتی در شبکههای اجتماعی ایرانی و کسی هم کاری به آنها ندارد. چرا حاکمیت و قوه قضاییه با این افراد برخورد نمیکنند؟ بعضی از اینها در شرکتهای بزرگ هم کار میکنند و ترسی از گذاشتن عکس بی حجاب خود در پروفایل و پستهای خود ندارند. از قوه قضاییه و پلیس فتا میخواهیم به این موضوع رسیدگی و حکم آن را صادر کنند. این در حالی است که بر اساس مواد قانونی ماده 14 قانون جرایم رایانه ای و 640 قانون مجازات اسلامی انتشار عکس بدون حجاب، جرمانگاری شده است. اما باید در نظر داشت که گذاشتن عکس پروفایل به جهت معرفی خود با انتشار متفاوت است.
در همین رابطه یک رای در سامانه آرای قضایی منتشر شده که در ادامه مشروح آن آمده است: به موجب کیفرخواست صادر شده از دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه 31 تهران ف.ف. فرزند ح. 30 ساله، متأهل و مسلمان و فاقد سابقه کیفری و با وکالت الف.م. متهم است به انتشار تصاویر خلاف اخلاق و عفت عمومی (در فضای مجازی) موضوع شکایت ع.ع. (همسر متهمه) با وکالت ق.ر. و بـا وکالت در توکیلی الف.غ.؛ دادگـاه با عنایت به محتویات پرونده و صرف نظر از اختلافات فیمابین زوجین (شاکی و متهم) و دفاعیات متهم و وکیل وی مبنی بر اینکه صفحه فیس بوک متهم توسط شاکی ساخته شده است و عکس وی را نیز شاکی در فیس بوک قرار داده است اما پس از به وجود آمدن اختلافات اقدام به شکایت کرده است که با توجه به انکار شاکی این امر محرز نیست. اما نظر به مفهوم ماده 14 قانون جرایم رایانه ای و 640 قانون مجازات اسلامی 1375 و معنای انتشار، صِرف قرار دادن تصویر بدون حجاب در صفحه فیس بوک جهت معرفی خود اگرچه نفس عمل مذموم و مورد تقبیح است اما فاقد وصف انتشار است و لذا به جهت عدم احراز عنصر مادی به استناد ماده 177 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری رأی بر برائت نامبرده از بزه مذکور صادر و اعلام می گردد. این رأی حضوری و ظرف بیست روز پس از ابلاغ، قابل اعتراض در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رأی دادگاه تجدیدنظر استانتجدیدنظرخواهی ع.ع. نسبت به دادنامه 400780 مورخ 1/7/92 صادره از شعبه 1089 دادگاه عمومی جزایی تهران در خصوص برائت خانم ف.ف. از اتهام انتشار تصاویر خلاف اخلاق، توجهاً به لایحه تقدیم شده از سوی تجدیدنظرخواهان و دادنامه معترض عنه و سایر محتویات پرونده مطروحه حاوی ادله لازمه کافیه بر قابلیت نقض دادنامه تجدیدنظرخواسته از نظر شکلی و ماهوی نمیباشد، فلذا با رد آن دادنامه تجدیدنظرخواسته به استناد بند الف از ماده 257 از قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری تأیید مینماید. رأی صادره قطعی است. با این وجود باید توجه داشت که فصل چهارم قانون جرائم رایانهای به جرائم علیه عفت و اخلاق عمومی پرداخته است. بر اساس ماده 14 این قانون هرکس به وسیله سامانه های رایانه ای یا مخابراتی یا حامل های داده محتویات مستهجن را منتشر، توزیع یا معامله کند یا به قصد تجارت یا افساد تولید یا ذخیره یا نگهداری کند، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (5.000.000) ریال تا چهل میلیون (40.000.000) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.تبصره1ـ ارتکاب اعمال فوق درخصوص محتویات مبتذل موجب محکومیت به حداقل یکی از مجازات های فوق می شود. محتویات و آثار مبتذل به آثاری اطلاق می گردد که دارای صحنه و صور قبیحه باشد.تبصره2ـ هرگاه محتویات مستهجن به کمتر از ده نفر ارسال شود، مرتکب به یک میلیون (1.000.000) ریال تا پنج میلیون (5.000.000) ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد. تبصره3ـ چنانچه مرتکب اعمال مذکور در این ماده را حرفه خود قرار داده باشد یا به طور سازمان یافته مرتکب شود چنانچه مفسد فی الارض شناخته نشود، به حداکثر هر دو مجازات مقرر در این ماده محکوم خواهد شد.
تبصره4ـ محتویات مستهجن به تصویر، صوت یا متن واقعی یا غیر واقعی یا متنی اطلاق می شود که بیانگر برهنگی کامل زن یا مرد یا اندام تناسلی یا آمیزش یا عمل جنسی انسان است.