ساعدنیوز
ساعدنیوز

جزئیات جدید گم شدن جمجمه نوجوان 14 ساله در بیمارستان میناب از زبان پدرش/ به من گفتند تو اغتشاشگری

  یکشنبه، 29 مرداد 1402 ID  کد خبر 353326
جزئیات جدید گم شدن جمجمه نوجوان 14 ساله در بیمارستان میناب از زبان پدرش/ به من گفتند تو اغتشاشگری
ساعد نیوز: پدر نوجوان 14 ساله که بخشی از جمجمه‌اش در یخچال آزمایشگاهی بیمارستان ابوالفضل میناب گم شده است، گفت: طلبکار هم شدیم و مسئولان بیمارستان ابوالفضل میناب به ما گفتند که شما نباید به پسرتان موتوسیکلت می‌دادید.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ساعد نیوز به نقل از اعتماد، بهاره شبانکارئیان- اواخر هفته گذشته خبری عجیب در فضای مجازی و رسانه‌ها منتشر شد. این خبر افکار عمومی را به‌شدت متعجب کرد و خیلی سریع هم تبدیل به تیتر یک اکثر رسانه‌های داخلی شد. در تیترهای خبری قید شده بود: «استخوان جمجمه پسری نوجوان در بیمارستان میناب گم شده است»

حدود دو ماه پیش پسر نوجوان 14 ساله‌ای بر اثر تصادف دچار جراحت و عارضه شدید مغزی و به بیمارستان «ابوالفضل» در شهرستان میناب استان هرمزگان منتقل و بستری می‌شود. پس از عمل موفقیت‌آمیز این نوجوان، قسمتی از استخوان جمجمه او برداشته و فریز می‌شود تا در زمان مناسب توسط جراح متخصص مغز و اعصاب دوباره پیوند زده شود، اما در زمان پیوند، استخوان جمجمه این نوجوان پیدا نمی‌شود.

سه‌شنبه 24 مرداد ماه جاری وقتی جراح متخصص «حمزه حسینی»؛ نوجوان آسیب‌دیده را برای عمل جراحی پیوند استخوان جمجمه فرا می‌خواند ناگهان هنگام عمل جراحی پرسنل بیمارستان به خانواده این نوجوان اطلاع می‌دهند که استخوان جمجمه نیست!...

«اصغر حسینی»؛ پدر این نوجوان در مورد روز جراحی به «اعتماد» توضیح می‌دهد: «وقتی به ما اطلاع دادند؛ استخوان جمجمه نیست ما تعجب کردیم. خودکار یا لنگه کفش نبود که به ما بگویند؛ نیست! بعد هم ما طلبکار شدیم و مسوولان بیمارستان ابوالفضل میناب به ما گفتند که شما نباید به پسرتان موتوسیکلت می‌دادید.»

پدر حمزه مدعی است که حتی مسوولان بخش آزمایشگاهی در پرس و جوی بیشتر به خانواده گفتند؛ از ماجرای گم شدن استخوان جمجمه اطلاعی ندارند.

اما «حسن زارعی» معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان موضوع بی‌سابقه گم شدن استخوان جمجمه در بیمارستان ابوالفضل میناب را حاد نمی‌داند و در واکنش به ما توضیح می‌دهد که یخچال آزمایشگاهی بیمارستان، گاوصندوق نبوده که چیزی گم نشود. او در ادامه می‌گوید: «افکار عمومی فکر می‌کند چه اتفاق حادی افتاده است! در صورتی که این موضوع عجیب نیست و امکان دارد استخوان جمجمه از اتاق عمل تا رسیدن به آزمایشگاه گم شده باشد. در کل گم شدن استخوان جمجمه برای بیمار تهدیدکننده حیات نیست.» زارعی در پاسخ به اینکه چرا استخوان جمجمه گم شده است؛ عنوان می‌کند که این موضوع دیگر پلیسی است و باید بررسی شود چرا استخوان جمجمه گم شده.»

«آرمان سورانی» جراح مغز و اعصاب این نوجوان نیز در مورد روند جراحی به «اعتماد» می‌گوید: «آماده عمل جراحی شده بودم که دیدم استخوان جمجمه‌ای که تحویلم دادند متعلق به این بیمار نیست. بعد هم خبر رسید که آزمایشگاه اعلام کرده؛ چند وقت پیش نمونه مورد نظر با رضایت مسوول آزمایشگاه و یکی از مسوولان رسمی بیمارستان از بیمارستان خارج شده است. احتمال داده شده پرسنل آزمایشگاه استخوان جمجمه را یا به صورت سرخود و بدون اطلاع به پزشک آزمایشگاه یا با اطلاع به مسوولان آزمایشگاه که هنوز این موضوع مشخص نیست، بدون اطلاع به پزشک متخصص که بنده باشم از بیمارستان out کردند.»

همچنین یک منبع آگاه در مورد این اتفاق به «اعتماد» می‌گوید که مسوولان بیمارستان معتقد بودند که چنین بیماری با آن شرایط اصلا نباید عمل می‌شده. چون توقع مردم از کادر درمانی بیمارستان بالا می‌رود. پس از این ماجرا وقتی برای بازرسی آمدند، عنوان کردند که اشکال از آزمایشگاه بوده است.

از ابتدای سال جاری تاکنون به علت قصور عوامل یا کادر برخی بیمارستان‌های کشور «دست‌کم شش کودک» جان خود را از دست داده‌اند که در این راستا نیز پرونده‌های قضایی تشکیل شده است.

  • اول اردیبهشت ماه در بیمارستان امام سجاد شهریار یک نوزاد متولد می‌شود، اما کادر درمان اعلام می‌کنند که نوزاد هنگام تولد علائم حیاتی نداشته است. بنابراین نوزاد به سردخانه منتقل و درنهایت فوت می‌شود. پس از این ماجرا رییس بیمارستان امام‌سجاد با دستور رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران برکنار می‌شود.

  • 6 خرداد ماه یک نوزاد 13 ماهه به علت قصور پزشکی در بیمارستان مفید تهران فوت می‌کند.

  • 17 خرداد ماه دو نوزاد دوقلو در بیمارستان چابهار بنا به تشخیص اشتباه کادر درمان فوت می‌کنند.

  • اوایل مرداد ماه در زنجان در پی قصور پزشکی در دو بیمارستان مجزا در استان زنجان، یک کودک مصدوم و کودکی دیگر جان خود را از دست می‌دهد.

  • 11 مرداد ماه یک نوزاد دو روزه در بیمارستانی در غرب تهران به علت قصور پزشکی جانش را از دست می‌دهد و خانواده او به همین دلیل شکایت و پرونده تشکیل می‌دهند.

مورد آخر همین نوجوانی است که به دلیل «سهل‌انگاری مسوولان بخش آزمایشگاهی» بیمارستان میناب استخوان جمجمه‌اش در بیمارستان گم و پزشک درمانگر او مجبور می‌شود از پروتز به جای استخوان جمجمه در سر این نوجوان استفاده کند. حالا «اعتماد» طی گفت‌وگویی با پدر حمزه، پزشک متخصص او و یک منبع آگاه گزارشی را تنظیم کرده است.

به من گفتند تو اغتشاشگری و می‌خواهی شلوغ کنی

پدر این نوجوان 14 ساله در مورد این واقعه عجیب به «اعتماد» می‌گوید: «حدود دو ماه پیش پسرم تصادف کرد و ما او را به بیمارستان ابوالفضل میناب منتقل کردیم. آنجا پسرم را عمل کردند و گفتند؛ چند وقت بعد از عمل باید برای پیوند استخوان جمجمه، او را مجدد به بیمارستان بیاورید. روز پیوند که سه‌شنبه بود از ساعت 9 صبح تا 5 بعدازظهر پسرم را در اتاق عمل نگه داشتند. ساعت 12 ظهر متوجه شدیم در بیمارستان همهمه شده و بیشتر پرسنل دارند به سمت اتاق عمل می‌روند. نگران شده بودیم پرسیدیم چی شده که چند پرستار در جواب به ما گفتند؛ استخوان جمجمه پسرتان نیست که بخواهند پیوند بزنند. بعد که مطلع شدم، رفتم پیش رییس بیمارستان و گفتم استخوان جمجمه بچه من کجاست؟ رییس بیمارستان گفت که من خبر ندارم. سر و صدا که شد رییس بیمارستان به اتاق عمل آمد و مرا داخل اتاق عمل بردند و برایم توضیح دادند که پرسنل استخوان جمجمه را در یخچال مخصوص آزمایشگاه گذاشته بودند، اما الان نیست!» پدر این نوجوان به سوالات دیگر «اعتماد» این‌گونه پاسخ می‌دهد.

*اینکه به شما گفتند؛ استخوان جمجمه نیست! یعنی امکان دارد به خاطر سهل‌انگاری مسوولان بخش مربوطه آن را داخل سطل آشغال انداخته یا به هر دلیل از بیمارستان خارج کرده باشند؟

یا استخوان جمجمه افتاده و آن را گم کردند یا داخل سطل آشغال انداختند. ما هم نمی‌دانیم، اما تنها چیزی که به ما گفتند؛ همین بود که استخوان جمجمه نیست. بعد هم گفتند که 24 ساعت فرصت بدهید تا ما استخوان جمجمه را پیدا کنیم. الان 6 روزگذشته، ولی هنوز استخوان جمجمه پیدا نشده است.

*شکایتی مبنی بر این موضوع ثبت نکردید؟

فردای همان روز رفتم دفتر رییس بیمارستان و پرسیدم استخوان جمجمه چی شد؟ شما که گفتید 24 ساعت بعد استخوان جمجمه را پیدا می‌کنید باز گفتند که داریم دوربین‌ها را چک می‌کنیم و زمان می‌برد. آنجا بود که شکایت کردم. بعد به رسانه‌ها اطلاع دادم و خبر همه جا پیچید. وقتی خبر پیچید مسوولان استان به من گفتند؛ تو اغتشاشگری و می‌خواهی شلوغ کنی. باز رییس بیمارستان و مسوول بخش آزمایشگاه که همسر رییس بیمارستان بود با حضور خانواده ما جلسه گذاشتند، اما در آن جلسه ما را محکوم کردند و گفتند که شما نباید به پسرتان موتوسیکلت می‌دادید. مسوول آزمایشگاه گفت؛ ما الان فقط به فکر آبروی خودمان هستیم و پسر شما اصلا برای‌مان مهم نیست. این نوع جواب دادن یعنی چی؟ یعنی ارباب رجوع به بیمارستان مراجعه کند و استخوان جمجمه بچه‌اش هم در بیمارستان گم شود و اینها را جواب بگیرد! پس این افراد چه جور مسوولانی هستند؟ اگر هر جای دیگر ایران بود رییس یا مسوولی که این اشتباه را مرتکب شده از سمتش برکنار می‌کردند، اما شهرستان میناب این‌طور نیست. یکی مثل من چه گناهی کرده که پسرش را به این بیمارستان آورده است. پسرم را به این بیمارستان آوردم که به من بگویند؛ نباید به پسرت موتور می‌دادی!

مسوولان آزمایشگاه فکر کردند بیمار فوت شده برای همین استخوان را out کردند

«آرمان سورانی» جراح مغز و اعصاب بیمارستان ابوالفضل شهرستان میناب در مورد روند جراحی این نوجوان به «اعتماد» می‌گوید: «بیمار در 6 خرداد ماه با علایمی مشابه به مرگ مغزی و با هوشیاری 3 به بیمارستان منتقل می‌شود. بیمار به خاطر تصادفی که کرده بود مغز او دچار خونریزی و ورم شدید شده بود. ما در این موارد استخوان جمجمه را برمی‌داریم که به اصطلاح مغز فتق نکند. استخوان جمجمه یک استخوان بسته است که وقتی خونریزی شدید می‌کند، اصطلاحا باعث خفگی مغز می‌شود. برای همین در جریان تصادفاتی که باعث صدمه به مغز می‌شوند ما استخوان جمجمه را برمی‌داریم تا خونریزی را کنترل کنیم. باز اگر مغز ورم داشته باشد کاسه سر را پیوند نمی‌زنیم تا شرایط بیمار بهتر شود. در این مواقع استخوان جمجمه را یا در شکم بیمار قرار می‌دهیم یا در یخچال. اکثر کشورهای پیشرفته در یخچال نگهداری می‌کنند تا در زمان مناسب مجدد استخوان را پیوند دهند، اما چون بیمار روده‌هایش شکافته و جراحی شده بود، نمی‌توانستیم استخوان را در شکم او قرار دهیم. پس از جراحی موفقیت‌آمیز، بیمار با هوشیاری 10 ترخیص شد، اما استخوان جمجمه او را به بانک پاتولوژی که یخچال مخصوص نگهداری این اعضا است، منتقل کردند. استخوان جمجمه بسته‌بندی و استریل و تمام مشخصات بیمار روی آن قید شد.»

او در ادامه توضیح می‌دهد: «بعد از دو ماه بیمار را ویزیت کردم. شرایط بیمار مساعد بود. بنابراین تصمیم گرفتم کاسه سر را پیوند بزنم تا مغز محافظت شود. روز عمل بیمار آماده جراحی بود که متوجه شدم استخوان جمجمه شخص دیگری را به اشتباه برای پیوند آوردند. مشغول کارهای جراحی بودم که شنیدم؛ آزمایشگاه اعلام کرده؛ چند روز پیش نمونه مورد نظر با رضایت مسوول آزمایشگاه و یکی از مسوولان رسمی بیمارستان از بیمارستان out شده است. یعنی بدون اطلاع به بنده که پزشک متخصص بیمار بودم این اقدام را انجام دادند. شنیده شده که مسوولان آزمایشگاه فکر کردند بیمار فوت شده برای همین استخوان را out کردند. چون هیچ کس فکر نمی‌کرد این بیمار با شرایط وخیمی که داشت جان سالم به در ببرد. لحظه‌ای که شنیدم استخوان جمجمه نیست به عنوان جراح بیمار سورپرایز شدم، ولی باز می‌دانستم که جایگزین‌های دیگری هم در این مواقع وجود دارد، اما بیمارستان دو جایگزینی که مدنظرم بود را هم نداشت. فقط ماند جایگزین سوم که ورقه فلزی محکم بود. باید به اندازه کاسه سر برش می‌زدیم و آن را جایگزین می‌کردیم. بنده در 4 ساعت و نیم، تمام کار دستگاه را برای برش اندازه کاسه سر به صورت دستی انجام دادم. درنهایت پیوند با این ورقه فلزی انجام شد. سپس بیمار را روانه بخش کردم.»

یک منبع آگاه که نخواست نامش فاش شود نیز درباره گم شدن استخوان جمجمه این نوجوان به «اعتماد» توضیح می‌دهد: «پس از این موضوع مسوولان بیمارستان دنبال این بودند گم شدن استخوان جمجمه را گردن هر کسی که می‌توانند بیندازند. از خانواده بگیرید تا پزشک و پرستار بیمارستان. مسوولان بیمارستان معتقد بودند که چنین بیماری با آن شرایط اصلا نباید عمل می‌شده. چون توقع مردم شهرستان از کادر درمانی بیمارستان بالا می‌رود. پس از این ماجرا وقتی برای بازرسی آمدند، عنوان کردند که اشکال از آزمایشگاه بوده است.»

2 دیدگاه

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
رهبر معظم انقلاب: از وقتی که رهبر شده‌ام آجیل نخوردم؛ چون رهبر باید مثل فقرا زندگی کند! (505 نظر) 10 اقدامِ منجر به گرانی در 100 روز (254 نظر) 10 ایده تبلیغات مؤثر برای کسب‌وکارهای کوچک (246 نظر) (تصاویر) سفر به عصر قاجار؛ منظره‌های «کلاردشت»، 158 سال قبل (244 نظر) داریوش ارجمند: زنی که وزنه برداری می کند نه رَحِم دارد و نه تخمدان ریش درآورده نه می‌تواند شوهر کند و نه می‌تواند بچه داشته باشد! (243 نظر) مهران مدیری: من رفتم مسافرت و بهترین هتل اون شهر رو پیدا کردم ولی من رو نشناخت و گفت اتاقامون پُره، من هنوزم که هنوزه فکر میکنم دارم خواب میبینم+ویدیو (192 نظر) آخرین جشن تولد ساده و خلوت بهاره سرگل زایی، یکی از استعدادهای برتر کشورمان/ روحت شاد بانوی کرمانی+عکس (99 نظر) مهراب قاسم خانی: معرفی میکنم عضو جدید خانواده/ چه پشمالو و گوگولی هم هست+عکس (77 نظر) شهرام قائدی: دنیا دیگه نمیزاد مادرهای مارو، مادر من هیچوقت کرم به دستش نزد، نفهمید مو رنگ کردن چیه لباس خونه با مهمونی چه فرقی داره...+ویدیو (65 نظر) بهاره رهنما: من کاهل نماز بودم که بعد از شرط گذاشتن همسر دومم درباره نماز خواندن الان نمازم را میخوانم و دیگه کاهل نماز نیستم (61 نظر) رونالدو: برای اولین بار جورجینا را برای شام دعوت کردم متعجب بود چون باورش نمی شد که به جای اتوبوس با بوگاتی به خانه برمی گردد+فیلم (55 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (44 نظر) خلاقیت خنده دار پدر ایرانی با طراحی سینما در توالت خانه اش حماسه آفرید+عکس/ هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (41 نظر) الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (39 نظر) پریناز ایزدیار؛ هرچقدر هم شلوغ باشم بازم وقت دارم که به ازدواج فکر کنم، شرایط خانواده‌مون این مدلی نیست که ازدواج حتما باید سنتی باشه یا نباشه، ولی خودم دوست دارم همسرم رو انتخاب کنم (39 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
رونمایی از سند ازدواج در زمان قاجار؛ آداب عجیب خواستگاری رفتن بدون خبر دادن به صاحبخانه+ عکس
یک فیلم ایرانی نداریم که مردها در آن نرقصند!
بشار اسد و نبیه بری به پیام رهبر انقلاب چه جوابی دادند؟
واکنش ایران به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام چیست؟
تصویب قطعنامه ضدایرانی کشورهای غربی در آژانس اتمی
ابلاغیۀ رئیس جمهور مبنی بر اصلاح مصوبۀ ماده واحدۀ تأسیس سازمان ملی هوش مصنوعی
ویدیو | فلسفۀ زندگی از نگاه حسین پناهی: عشق یک جفت النگو، عدالت نیم کیلو سیب‌زمینی!
معنا و مفهوم ضرب المثل «هر چی سنگه، مال پای لنگه» در ادبیات فارسی / ضرب المثل در حقیقت یک باور هست، و هر باور یک ماتریکس!
اجاره خانواده برای ازدواج مجدد پنهانی / مواظب باشید سرتان کلاه نرود!
ویدیو/ شعر مفهومی و فی‌البداهۀ مهران مدیری برای سربازان/ تمجید و تحسین سروش صحت و نادر سلیمانی
بهترین سن یادگیری زبان انگلیسی در کودکان چه سنی است؟ / این یک هشدار است؛ قبل از 18 سالگی یک زبان جدید بیاموزید!
شوخی با تاریخ/ وقتی «خشایارشا» اینستاگرامی می‌شود؛ شاهنشاه هخامنشی در جستجوی فالوور + عکس
ویدیو| دکلمه‌ای که به عمق روح می‌نشیند؛ دکلمه شعر زیبا و حزن‌انگیز "خوار گشتم" از استاد شهریار / من از بازار دنیا زار گشتم ...
قبل از دیر شدن، این 5 ارز دیجیتال را به سبد سرمایه‌گذاری خود اضافه کنید
ویدئو| معماری شگفت‌انگیز هخامنشی‌ها؛ شیرهای خشمگین یا خندان؟ راز چهره‌های دوگانه مجسمه‌های سنگی تخت‌جمشید
منتخب روز   
هدیه‌ دست‌ساز مادران سرزمین آفتاب، سیستان و بلوچستان به مسعود پزشکیان+ویدیو استفاده از ویروس کووید 19 برای مبارزه با سرطان! تب دنگی خطرناک شد؛ شیوع در جنوب شرقی ایران! سردار آزمون: وقتی دو تا گل میزنیم فکر میکنیم بازی رو بردیم و این ایراد بزرگ ماست/ناراحتی سردار آزمون بعد از بازی با قرقیزستان جزئیات پرونده آزار و اذیت دختر 16 ساله مشهدی از طرف 2 برادر ناتنی و پناه بردن او به کلانتری / از چند سال قبل که 2 برادر ناتنی ام به مصرف شیشه اعتیاد پیدا کردند مدام مرا کتک می زدند... مرگ پسر جوان بعد از خوردن الکل ضدعفونی اولین تمرین تیم ملی در استادیوم شهر بیشکک/ماشالله به این انرژی گروگانگیری افغان‌ها در تهران توسط 3 پاکستانی اخاذ اندروید 15 برای شیائومی و سامسونگ کی میاد؟ /لیست کامل تبلت‌هایی که اندروید15 سامسونگ را دریافت می‌کنند سلیقه‌ی خاص همسر پوریا پورسرخ برای سوپرایز تولد شوهر خوش‌تیپش با دیزاین شیک و کیک روکش طلا/ چه تیپ خفنی زده شادوماد! تصاویری از اولین تمرین ستاره های همیشه درخشان تیم ملی ایران، از طارمی گرفته تا بیرانوند و... در بیشکک قبل از بازی با قرقیزستان/به امید پیروزی✌ قتل خانمی جوان به دست یک مرد 43 ساله در تبریز/ پول و جواهرات انگیزه متهم از قتل بود