ساعدنیوز
ساعدنیوز

کاهش محدودیت‌های کرونایی دو هفته‌ای از شنبه؛ هشدار‌ها درباره خیز مجدد کرونا با عادی انگاری

  پنجشنبه، 13 آذر 1399 ID  کد خبر 118870
کاهش محدودیت‌های کرونایی دو هفته‌ای از شنبه؛ هشدار‌ها درباره خیز مجدد کرونا با عادی انگاری
ساعد نیوز: محدودیت های کرونایی از روز شنبه کاهش پیدا می کند و مسئولان و متخصصان نگران خیز مجدد کرونا با عادی انگاری شرایط هستند.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، چند روزی است که آمار مرگ و میر کرونا در ایران به زیر ۴۰۰ رسیده است، آماری که بر اساس پیش بینی های بین المللی قرار بود به ۸۰۰ برسد، اما تغییر رفتار مردم موجب شد ترمز افزایش بیماران مبتلا به کرونا و آمار بستری های در بیمارستان کشید شود و به دنبال آن شاهد کاهش موارد مرگ و میر کرونا هستیم.

روند افزایش موارد فوتی های کرونا در ماه گذشته شیب تندی داشت و در طول یک ماه از روزانه بیش از ۲۰۰ فوتی به روزی بیش از ۴۰۰ نفر فوتی رسید موضوع که موجب نگرانی متخصصان، مسئولان و مردم شده بود، از طرفی کادر درمان بیمارستان ها به دلیل ماه ها تلاش در میدان مبارزه با کرونا به شدت خسته شده بودند و این موضوع بر روی مراقبت از بیماران مبتلا به کرونا بسیار تاثیرگذار بود.

بر همین اساس با تصمیم ستاد ملی کرونا شهر ها به سه رنگ تقسیم بندی شدند و معیار رنگ بندی ها بر اساس آمار بیماران بستری مبتلا به کرونا در بیمارستان ها به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر است. اگر در شهری بیشتر از ۱۰ نفر به ازای هر ۱۰۰ هزارنفر بستری روزانه داشته باشیم، آن شهر قرمز است؛ بستری روزانه بیش از ۶ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر نیز نشان دهنده وضعیت نارنجی است و عدد ۴ بستری به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر هم مربوط به شهر زرد است.

تصویر

از ابتدای آذر ماه به مدت ۲ هفته اعمال محدودیت های کرونایی در شهر های با وضعیت قرمز، زرد و نارنجی آغاز شد و در شهر های قرمز مشاغل گروه های محدودیت ها به جز مشاغل گروه یک مانند مراکز درمانی، داروخانه ها، مراکز امدادی، سوپرمارکت ها و فروشگاه های تامین کننده، مایحتاج مردم و مراکز ارائه خدمات عموم، گروه های شغلی سه و چهار و در شهر های نارنجی گروه های شغلی سه و چهار ودر شهر های زرد گروه های شغلی چهار تعطیل بودند.

خوشبختانه به نظر می رسد سیاه ترین روز های آخرین پاییز قرن را پشت سر گذاشتیم و پیش بینی ها حاکی از آن است که با اعمال محدودیت ها آخرین روز های پاییز هم با روند نزولی بیماری مواجه باشیم.

آخرین وضعیت شهر های قرمز، نارنجی و زرد کرونایی

حالا بنابر اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا محدودیت های اعمال شده در آبان ماه که با ۴۳ شهر قرمز کلید خورد تا حدی موثر بوده و موجب تغییر رنگ ۹۶ شهر با وضعیت قرمز کرونا شده است.

در زمان آغاز اعمال محدودیت ها ۱۶۰ شهر در وضعیت قرمز، ۲۰۸ شهر در وضعیت نارنجی و ۸۰ شهر در وضعیت زرد قرار داشتند و همه مشاغل در شهرستان های قرمز استان تعطیل شدند و تمام آموزش ها در شهرستان های نارنجی و قرمز به صورت غیرحضوری و مجازی در حال برگزاری است.

علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره تاثیر محدودیت ها گفت: رعایت دستورالعمل های بهداشتی به بالای ۹۰ درصد رسیده است و قطعا امید داشتیم بعد از رعایت دقیق دستورالعمل ها شاهد کاهش بار بیماری کرونا باشیم و اگرچه الان فوتی ها کاهش یافته است، ولی این ها حاصل محدودیت های جدید از اول آذر نیست و مربوط به محدودیت های قبلی، افزایش مراقبت ها و... است.

وی افزود: ما از ۵ آبان، ۴۳ شهرستان را در وضعیت هشدار ۳ یا قرمز قرار دادیم و از ۱۴ آبان هم ۴۶ شهرستان در وضعیت قرمز قرار گرفت و همچنین محدودیت سراسری از اول آذر انجام شد که ۱۶۰ شهر شامل آن بودند. مردم و سایر نهاد ها خیلی خوب همکاری کردند و اکنون مزد این زحمات را می بینیم.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه امروز فقط ۶۴ شهر قرمز داریم و ۲۷۸ شهر نارنجی هستند و ۱۰۶ شهر در وضعیت زرد قرار دارند، گفت: از ۱۶۰ شهر قرمزی که در سطح هشدار ۳ بودند فقط با گذشت ۱۰ روز از اجرای محدودیت ها، تنها ۳۷ شهر از آن ۱۶۰ شهر قرمز باقی مانده است، ۱۲۰ شهر نارنجی و ۳ شهر هم به رنگ زرد درآمدند همچنین از ۴۳ شهرستانی که از ۵ آبان قرمز اعلام شدند حتی یک شهر هم قرمز نیست، ۴۱ شهر نارنجی و ۲ شهر زرد شده اند.

تصویر

تمدید یک هفته ای محدودیت ها در شهر های با وضعیت قرمز کرونایی

اکنون ۶۴ شهر در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند و در این شهر ها محدودیت ها شامل گروه های ۲، سه و چهار شغلی است.

رئیسی با اشاره به فهرست شهرستان های با وضعیت قرمز کرونا گفت: شهرستان های تکاب، چایپاره و شوت در آذربایجان غربی شهرستان؛ آبدانان و چرداول در ایلام، پیشوا در استان تهران؛ اردبیل، پارس آباد، مشکین شهر در استان اردبیل؛ اردستان، تیران، نائین و نظنز در استان اصفهان؛ سامان و کیار در استان چهارمحال و بختیاری؛ اسفراین، بجنورد و مانه در خراسان شمالی؛ جهرم، خرامه، داراب، سپیدان، شیراز، قیر و کارزین، کازرون، گراش، نی ریز و خفر و ممسنی در استان فارس، آبیک، البرز، بوئین زهرا، بویین زهرا و تاکستان و قزوین در استان قزوین؛ آق قلا، بندرگز، علی آباد، گمیشان، ترکمن، کلاله، گنبدکاووس و مرواه تپه در استان گلستان؛ آستارا، رشت، رودبار و تالش در استان گیلان؛ آمل، ساری، نور، گلوگاه و محمودآباد در استان مازندران؛ زابل و زاهدان در استان سیستان و بلوچستان؛ خلیل آباد، سبزوار، قوچان و مشهد در استان خراسان رضوی؛ یاسوج در استان کهگیلویه و بویر احمد و سنقر در استان کرمانشاه شهر هایی هستند که در وضعیت قرمز کرونا قرار دارند و گروه های ۲، سه و چهار شغلی در آن ها تعطیل خواهند بود.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره استان هایی که بیشترین شهرستان با وضعیت قرمز را دارند، بیان کرد: استان فارس با ۱۱ شهر قرمز، استان گلستان ۹ شهر قرمز، استان مازندارن ۶ شهر قرمز، قزوین ۵ شهر قرمز، اصفهان ۴ شهر، گیلان ۴ شهر، آذربایجان غربی ۳ شهر، اردبیل ۳ شهر، خراسان های رضوی و شمالی ۳ شهر، استان کرمان ۳شهر، ایلام ۲ شهر، چهارمحال و بختیاری ۲ شهر و سیستان بلوچستان ۲شهر قرمز دارند. در خراسان جنوبی، تهران، کرمانشاه و کهگیلویه و بویراحمد هم هر کدام یک شهر قرمز وجود دارد.

تصویر

وضعیت کرونایی تهران؛ خروجی بیمارستان ها بیش از ورودی است

در این بین شهر تهران به عنوان پایتخت و قطب اقتصادی کشور نقش مهمی در شیوع کرونا در کشور دارد و به گفته معاون کل وزارت بهداشت شهر تهران چهارراه تبادل کرونا در کشور محسوب می شود و از روز شنبه در وضعیت نارنجی کرونا قرار می گیرد و محدودیت ها کاهش پیدا می کند.

نادر توکلی معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران درباره وضعیت بیماری کرونا اظهار کرد: سیر بیماری کرونا در تهران نزولی است و آمار ورودی و خروجی بیمارستان ها تطابق دارد و اکنون خروجی بیمارستان ها بیش از ورودی هاست.

توکلی بیان کرد: ما روزانه بین ۸۰۰ تا هزار بیمار بستری و ۴۰۰ تا ۶۰۰ مورد خروجی (فوتی و ترخیصی) از بیمارستان ها داشتیم و اکنون بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ مورد ورودی بستری بیمارستان ها کم شده است.

چند درصد تخت های تهران مربوط به بیماران کرونایی است؟

معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران بیان کرد: ۵۰ درصد تخت های ویژه و ۲۵ درصد تخت های عادی بیمارستان ها مربوط به بیماران کرونایی است.

توکلی اظهار کرد: اغلب بیمارانی که در بیمارستان ها بستری می شوند بدحال هستند و ۹۵ درصد بیماران با اکسیژن پایین در آی سی یو بستری می شوند و عمده فوتی ها در این افراد اتفاق می افتد و همچنان در سن بالای ۷۰ سال بیشترین آمار مرگ و میر کرونا را داریم.

معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران به دنبال اینکه بیماران دیر مراجعه می کنند و اغلب بیماران در ۵ روز نخست علامت کمی دارند و اغلب فکر می کنند، چون در روز های نخست وضعیت بدی نداشتند بدحال نخواهند شد و دیر مراجعه می کنند.

توکلی تاکید کرد: بررسی مجدد و نظارت بر بیماران مبتلا به کرونا در روز های پنجم تا دهم باید بیشتر باشد و بیماران در هفته دوم بیماری نسبت به علامت ها هوشیارتر باشد و اگر تغییر علامتی رخ داد فرد باید بلافاصله به پزشک مراجعه کند.

معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران گفت: محدودیت ها هم در تهران با شدت کمتر ادامه دار خواهد بود و اگر مردم همچنان نکات بهداشتی را رعایت کنند از پیک بیماری عبور خواهیم کرد.

کاهش آمار فوتی ها و احتمال سقوط در تله عادی انگاری شرایط

البته باید توجه داشت که نباید فریب کاهش موارد فوتی های کرونا را خورد چرا که در این صورت کرونا دوباره از غفلت ما و عادی انگاری شرایط استفاده می کند و دوباره شاهد افزایش موارد فوتی های کرونا خواهیم بود.

سعید نمکی وزیر بهداشت هم به دنبال کاهش آمار فوتی های کرونا گفت: هر میلی متری از این منحنی ها که به سمت پایین خم می شود، پشت عزیزان بردبار ما در مراکز بهداشتی درمانی به شدت خمیده می شود. طوفان سهمگینی بود وخوشبختانه در اکثر استان ها داریم به تعادل جدید برمیگردیم.

وی تاکید کرد: از مردم تقاضا می کنیم این آمار را به فال عادی انگاری اوضاع نگیرند؛ اگر باز هم با این دستاورد ها به سمت این تفکر برویم که اوضاع به سمت عادی شدن می رود، همانند آنچه که در اردیبهشت ماه گفتم، ممکن است در دقیقه ۹۰ از گوشه های زمین گل بخوریم.

وی افزود: اگر توانستیم تعداد مرگ و میر و موارد بستری را کاهش دهیم فقط در سایه رعایت دقیق دستورالعمل ها و زحمات کادر بهداشت و درمان کشور است. خوشبختانه علی رغم پیش بینی های سازمان های علمی جهانی که در این ماه و ماه آینده مرگ بالای ۸۰۰ تا یک هزار نفر را برای ما پیش بینی کرده بودند و پیش بینی آن ها در مورد آمریکا و کشور های اروپایی درست از آب درآمد، اما این پیش بینی ها به دلیل مداخلات به موقع در کشور ما در حال عکس شدن است.

نمکی ادامه داد: ما اثرات محدودیت ها را در هفته های آتی خواهیم دید. این کاهش ها اثراتی است که از قبل همکاران ما در دانشگاه ها و بیمارستان ها اجرا کردند.

تاثیر محدودیت های کرونایی دو هفته ای را دی ماه خواهیم دید

مردانی عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا گفت: حتما اعمال محدودیت ها در کم کردن موارد بیماری تاثیر دارد و انشاالله تجزیه و تحلیل میزان کم شدن موارد بعد از ۲ هفته را تهیه خواهیم شد و به اطلاع مردم خواهد رسید.

وی ادامه داد: ادامه این محدودیت ها بستگی به میزان تاثیر آنها دارد. اگر این محدودیت های کرونایی میزان ورودی ما را کم کند ممکن است محدودیت ها برای مشاغل خاصی بر طرف شود.

مردانی گفت: کاهش میزان مرگ و میر که طی چند روز شاهد آن هستیم خیلی ارتباطی به این محدودیت ها ندارد. تاثیر محدودیت های کرونایی در میزان مبتلایان و فوتی ها در ابتدای دی ماه خود را نشان می دهد و امیدواریم که به طرز فاحشی از مرگ و میر کم شود.

تصویر

نگرانی از کاهش محدودیت های کرونایی و تکرار خاطره تلخ مرگ های کرونایی ۵۰۰ نفری

مینو محرز با تاکید بر اینکه زنجیره انتقال ویروس کرونا اکنون قطع شده است اما این به منزله پایان این بیماری نیست، اظهار کرد: این خبر خوشحال کننده است اما نگرانی من مربوط به پس از پایان محدودیت های دو هفته ای خواهد بود، ادامه روند موجود و رعایت هرچه بیشتر دستورالعمل های بهداشتی سبب قطع زنجیره کرونا برای همیشه خواهد شد.

وی با بیان اینکه مردم نباید با توجه به کاهش موقت بیماری و آمار مرگ و میر فکر کنند که ویروس کرونا از بین رفته است، گفت: مردم نباید خاطر تلخ پس از اردیبهشت ماه امسال را فراموش کنند زیرا به رغم اینکه در دو ماه ابتدای سال آمار ابتلا و مرگ و میر بسیار کم شده بود به دلیل جدی نگرفتن آمار تلفات بیماری کرونا پس از خرداد تا ۱۰ روز پیش به مرز ۵۰۰ نفر هم رسید.

این متخصص بیماری های عفونی با تاکید بر اینکه اگر دستورالعمل های بهداشتی جدی گرفته نشود همان آش و همان کاسه در انتظار مردم خواهد بود، اظهار کرد: به نظر من آمار مراجعه به مراکز درمانی، ابتلا، بستری و انتقال بیماری کرونا به دیگران به حدود ۶۰ درصد کاهش یافته است زیرا به عنوان مثال اگر تا ۱۰ روز پیش روزانه حدود ۳۰ بیمار به مراکز درمانی مراجعه می کرد این رقم به ۶ نفر رسیده است.

پس در روز های پیش رو حتی با وجود کاهش محدودیت ها زحمات مدافعان سلامت را به باد فراموشی نسپاریم، دستورالعمل های بهداشتی را رعایت کنیم تا در روز ها و هفته های آینده همچنان شاهد کاهش آمار موارد ابتلا، بستری و فوتی های کرونا باشیم.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
اگر یک بار تنگه هرمز را ببندیم تا شریعتمداری دلش خوش بشود و حکومتی هم به جلیلی بدهیم، دیگر همه چیز تمام و مشکلات حل می‌شود (2 نظر) نگاهی به عکس شناسنامه بازیگران و سلبریتی های مشهور سینمای ایران+عکس/ از شیلا خداداد و شهاب حسینی تا بهرام رادان و مرتضی پاشایی (1 نظر) کنایه سنگین جمهوری اسلامی به قالیباف: با فقط 6 درصد آراء حوزه انتخابیه رئیس مجلس شده است! (1 نظر) خانه ابدی مشترک آزاده نامدای و هنرمندی که سنگ قبرشان یکی است/روحش شاد و یادش گرامی (1 نظر) ذکر امروز با ناصر رفیعی برای "افزایش روزی" / توصیه پیامبر به دخترش فاطمه (س)؛ بگو یا رب العالمین... (1 نظر) خبر بسیار امیدبخش یک دیپلمات معروف درباره توافق قریب الوقوع ایران با دولت ترامپ در روزنامه دولت (1 نظر) رئیس دفتر آیت الله خامنه ای: اگر قدرت نظامی نداشتیم تا الان ما را خورده بودند (1 نظر) قاب ایران قدیم/ 3 تصویر خاطره‌انگیز از دختران شیک پوش بالاشهری در دهه 70 (1 نظر) (تصاویر) عاقبت شوم بشار اسد بعد از فرار به روسیه: لنگه کفش در دهان رهبر سابق شام (1 نظر) حسن خمینی: خدا نکند پرچم بیفتد! آنگاه رفقای دیروز هم سنگ می‌زنند (1 نظر) نگاه های معنادار دختر پزشکیان بعد از شنیدن جملات امروز پدرش: تصور می‌کنم اگر همسرم بود شاید فرزندانم بهتر تربیت می‌شدند+ویدیو (1 نظر) تصاویر دیده نشده از جنجالی‌ترین خواهر محمدرضا پهلوی با لباس عروس ابریشمی در روز خاکسپاری پدرش در ایران/ خاندانی که حتی حاضر به حفظ حرمت پدرشان هم نبودند (1 نظر) سلفی یلدایی عبدالله روا، مجری برنامه ویدیوچک با خواهرزاده بانمکش/ چقدر شبیه همدیگه هستن+عکس (1 نظر) برای اشک‌های پزشکیان! (1 نظر) اجرای بی نظیر آهنگ مادر توسط آرون افشار برای مامانای آسمونی +فیلم/ بگو باران ببارد...
تیتر امروز   
بازی فکری؛ اگه هوشت به عرش اعلا رسیده زیر 5 ثانیه بگو سه تا خوک بدون کلاه کجا قایم شدن؟!
اتفاقی عجیب و زشت در فوتسال/دیروز کاپیتان تیم فحش خورد!
از افزایش صف‌ها تا کاهش منابع؛ وام ازدواج در آستانه بحران اجتماعی؟
مهاجرت یا ماندن؟ انتخاب دشوار استادان دانشگاه‌های ایران
(ویدیو) فرانسوی صحبت کردن "نعیمه نظام دوست" به کمک ترجمه آنلاین گلوریا هاردی؛ اصالت رشتی خودش رو هم قاطی فرنگی بودنش کرده / احسان علیخانی از خنده روده‌بُر شد😂😂
رونالدو رقیب رویایی اسطوره ی بوکس!/رونالدو را در رینگ بوکس خواهیم دید؟!
انس خطاب، کلیددار امنیت تحریر الشام؛ از گذشته مبهم تا قدرت مطلق
خبر خوب برای دانش‌آموزان مناطق محروم؛ ممنوعیت انتقال معلمان جذب شده از طریق این سهمیه
حمله موشکی یمن به تل‌آویو/ تعطیلی فرودگاه بن‌گوریون
بازی فکری؛ اگه نابغه‌ی جمع دوستاتی بگو قاتل این آقا کیه؟!
سوژه جذاب امشب/ دو خواهر بهم چسبیده که با یک مرد ازدواج کردند + عکس شوهر
استعداد این بازیکن در پست غیر تخصصی اش امروز او را به بهترین بازیکن دربی خوزستان تبدیل کرد!
جدول زمانبندی قطعی برق امروز جمعه 7 دی تهران، تبریز، مشهد، اصفهان و... منتشر شد + لینک
سلامتی بازیکنان تیم پرسپولیس در خطر است!
فال ابجد روزانه جمعه 7 دی 1403 / خرداد ماهی ها خطر در کمین است پشیمان میشوی
منتخب روز   
رونمایی افسانه پاکرو از عکس برادرزاده اش/ گذر زمان چه بر سرش آورده؟ جدول زمانبندی قطعی برق امروز جمعه 7 دی تهران، تبریز، مشهد، اصفهان و... منتشر شد + لینک عکسی که ثابت می کند نیما فلاح و سحر ولدبیگی عاشق ترین زن و شوهر سینمای ایران هستند/ این شکلی به پای هم پیر بشید نوستالژی روز/ تیتراژ جذاب کارتون خاطره‌انگیز بچه‌های دهه60 و 70؛ «کاراگاه گجت»/ آخرشم نفهمیدیم کی پشت اون صندلی نشسته 🤣 داستان های هزار و یک شب / شب سی‌ و یکم؛ مرد گوش بریده و خیال ازدواج با دختر کم سال وزیر (ویدئو) مستند حیات وحش/مادر تو هر شکلی مادره/ فداکاری‌های عاشقانه گورِخر شجاع برای نجات کُره‌اش از چنگال شیر بی‌رحم! قاب ایران قدیم/ از بابانوئل در دبیرستان دخترانه سال 78 تا استایل دانشجویان دانشکده هنر سال 70 این املت خوردن داره/ راز خوشمزگی املت قهوه‌خانه‌ای استقبال ویژه و منحصربفرد از مسعود پزشکیان با رقص محلی و جمله آذری که به مذاق رئیس‌جمهور خوش آمد+ویدیو 7 کتاب موفق و پرفروش که قبل از ازدواج حتما باید بخوانید جنجال برانگیزترین درخت کریسمس در آلمان / 5 میلیون دلار فقط برای درخت؟! + تصاویر 10 غذای سنتی کریسمس در کشورهای مختلف جهان