کارشناسان رنگ خودرو را چگونه تشخیص می دهند؟

  پنجشنبه، 20 خرداد 1400   زمان مطالعه 6 دقیقه
کارشناسان رنگ خودرو را چگونه تشخیص می دهند؟
جهت تشخیص رنگ شدگی بدنه خودرو در بحث کارشناسی رنگ، بدنه و فنی خودرو از دستگاه های تست رنگ مگنتی و یا ضخامت سنج دیجیتال استفاده می شود که در ادامه مطلب خدمتتان معرفی می شوند.

یکی از مراحل کارشناسی خودرو قبل از خرید و یا فروش خودرو ، تشخیص و کارشناسی رنگ آن می باشد. در کارشناسی و تشخیص رنگ خودرو ، مشخص می شود که خودرو رنگ فابریک کارخانه را دارد یا رنگ شده است.

این کار به روش های متفاوتی انجام می شود. امروزه به لطف پیشرفت فناوری و ابزارهای کار دقیق ، یک کارشناس بهتر می تواند این مسئله را تشخیص دهد.

زمانی که شما خودروی کارکرده می خرید ، طبیعی است که در برخی از قسمت های بدنه آن خط و خش ، رد کلید و … وجود داشته باشد.

این موضوع تا حدی روی قیمت ماشین تأثیر می گذارد. برخی فروشندگان این موضوع را از قبل رفع می کنند و احتمال دارد به شما بگویند که خودرو در برخی موارد رنگ شدگی دارد.

اما برخی دیگر آن ها را برای فروش خودرو برطرف نمی کنند که رنگ اصلی کارخانه بماند و خودرو به نام خودروی رنگ شده فروخته نشود.

پیشنهاد ما به شما این است که حتما مرحله کارشناسی خودرو و تشخیص رنگ خودرو را انجام دهید ، چون ممکن است خودرو آسیب ها و خسارات شدیدی دیده و شما بعد از خرید آن مجبور شوید هزینه هنگفتی پرداخت کنید. این در حالی است که با تشخیص رنگ خودرو از این مشکل جلوگیری می شود.

ابزار تشخیص رنگ خودرو

تشخیص رنگ خودرو

شاید برایتان سوال شده باشد که کارشناسان با استفاده از چه ابزار آلاتی رنگ شدگی را تشخیص می دهند؟ شاید در محل هایی که خرید و فروش خودرو انجام می شود دیده باشید که دلالانی که برای خرید خودرو حاضر می شوند، با استفاده از یک آهنربا با شکلی شبیه به خودکار شروع به بررسی دور تا دور خودرو می کنند و برایتان سوال شده باشد که چطور با استفاده از آهنربا تشخیص رنگ شدگی می دهند؟

به طور عمده از دو وسیله برای تشخیص رنگ خودرو استفاده می شود.

  1. یکی دستگاه های مکانیکی مغناطیسی
  2. و دیگری دستگاه های تست دیجیتال یا دستگاه های ضخامت سنج بدنه خودرو

ابزار­های­ مغناطیسی

تست رنگ خودرو

ابزار­ مغناطیسی تشخیص رنگ خودرو، شبیه قلمی است که از یک خط کش آهن ربایی و یک فنر تشکیل شده است. با حرکت دادن این ابزار بر روی سطح خودرو، در قسمت های رنگ شده به دلیل افزایش ضخامت رنگ، شاهد قدرت جذب کمتری هستیم. هرچه ضخامت رنگ کمتر باشد، نیروی مغناطیسی بیشتر است و درجه روی قلم نیز عدد کوچک ­تری را نشان می دهد و بالعکس.

ابزار تست رنگ دیجیتال

ابزار تست رنگ دیجیتال

دستگاه های دیجیتالی تشخیص رنگ، ابزار­های مدرن تری هستند که به کمک کارشناسان خودرو آمده ­اند. این ابزار­های کوچک اما قابل اعتماد، درواقع نوعی ضخامت سنج دیجیتالی رنگ هستند که قابلیت تشخیص، اندازه گیری و نمایش ضخامت لایه های رنگ بدنه تا دقت یک هزارم میلی متر (میکرون) را دارند. دستگاه تشخیص رنگ دیجیتال، یکی از دقیق ترین و قابل اطمینان ترین ابزار و روش ها در کارشناسی رنگ بدنه خودرو هستند که قابلیت سنجش ضخامت و کیفیت رنگ بدنه خودرو را با استفاده از امواج الکترومغناطیس یا فراصوت دارند. با قراردادن این ابزارهای کوچک بر روی بدنه خودرو، می ­توان عدد مربوط به میزان ضخامت رنگ را روی نمایش گر آن ها مشاهده کرد. مقایسه اعداد به دست آمده از نواحی مختلف خودرو، می تواند قسمت های رنگ شده را به آسانی مشخص کند.

نکات کلیدی در مورد ابزار تشخیص رنگ

  • از مزایای دستگاه های دیجیتال نسبت به دستگاه های مغناطیسی می توان به دقت بالاتر دستگاه های دیجیتال برای کارشناسی رنگ خودرو اشاره کرد.
  • همچنین از دستگاه های مغناطیسی فقط روی خودروهایی که بدنه آهنی دارند می توان استفاده کرد اما دستگاه های دیجیتال روی خودروهایی با هر جنس بدنه ای اعم از آلومینیومی و فایبرگلاسی و غیره کاربرد دارد.
  • لازم به ذکر است که حتی با وجود این ابزار ها، اصلی ترین ابزار برای تشخیص رنگ شدگی خودرو مهارت و تجربه کارشناس است. زیرا به دلیل مهارت و توانایی بالای بعضی از صافکار ها، تشخیص رنگ شدگی بدنه حتی با استفاده از این ابزارها نیز کاری سخت و گاهی غیر ممکن است! در این صورت تنها کارشناسانی با تجربه و مهارت بالا می توانند تشخیص درستی از وضعیت رنگ شدگی خودرو داشته باشند.

کارشناسی بخش های اصلی مثل ستون ها، سقف و شاسی

مهمترین بخش بدنه خودرو شاسی و ستون ها سقف خودرو است که وجود آسیب در این بخش ها معمولا به نشانه تصادف شدید خودرو می باشد. همچنین وجود آسیب در این بخش ها بیشترین تاثیر نسبت به دیگر بخش های بدنه را دارد و هرگونه آسیب در این بخش ها معمولا با افت قیمت محسوسی در قیمت خودرو همراه خواهد بود. لذا در هنگام خرید خودرو باید به سالم بودن و یا داشتن اطلاعات درستی از این قسمت ها دقت فراوانی شود. وجود آسیب در سقف خودرو معمولا به این معنی است که یا خودرو چپ کرده است یا چنان تصادف شدیدی داشته است که باعث موج برداشتن سقف خودرو شده است. وجود نشانه های ضربه خوردگی در شاسی خودرو نیز به معنای تصادف و ضربه خوردگی شدید در خودرو است. همچنین در خودرو های آفرودی یا خودروهایی که در مناطق مرطوب تردد می کنند احتمال وجود پوسیدگی در شاسی خودرو وجود دارد که قطعا از مقاومت شاسی کم کرده و آسیبی جدی محسوب می شود. آسیب دیدگی ستون ها نیز معمولا به معنی تصادف شدید در خودرو است. تشخیص آسیب دیدگی این قسمت ها معمولا از عهده فرد عادی خارج است و نیاز به تشخیص کارشناسان با تجربه دارد.

کارشناسی قطعات بیرونی خودرو ; گلگیر ها، درب های کناری، درب صندوق عقب و کاپوت

از آنجایی که قسمت های بیرونی خودرو مانند درب ها و گلگیر ها بیشتر از قسمت هایی که پیش تر به آنها اشاره شد در معرض دید هستند، فروشندگان خودرو در مورد اصلاح آسیب دیدگی آنها وسوای بیشتری به خرج می دهند. حال با توجه به مهارت صافکاری که مسئولیت صافکاری و یا نقاشی قسمت آسیب دیده را بر عهده گرفته، می تواند تشخیص رنگ شدگی این قسمت ها را سخت تر کند. چه بسا صافکار هایی هستند که طوری بدنه را صاف میکنند که وقتی شما به عنوان یک فرد عادی بدنه صافکاری نقاشی شده را با یک بدنه خودرو سالم مقایسه می کنید، اصلا متوجه رنگ شدگی قطعه مذبور نشوید. این جا نیز فقط تجربه یک کارشناس خبره می تواند گره گشای کار باشد!

کارشناسی و تشخیص قطعات تعویضی بدنه خودرو

بعضی اوقات تصادف خودرو به قدری جدی است که قسمت آسیب دیده یا قابل صافکاری نقاشی نیست یا صافکاری کردن آن به صرفه نیست، در این مواقع مالک خودرو قطعه آسیب دیده را کلا تعویض می کند و قطعه ای نو خریداری کرده و به نقاش می دهد تا رنگ شده و به جای قطعه آسیب دیده نصب شود. حال بعضی از مالکان خودرو به جای خرید قطعه خام و رنگ کردن آن، اقدام به خرید قطعه دست دوم می کنند. یعنی قطعه ای مثل درب را از اصطلاحا استوک فروشان خریداری می کند که در واقع رنگ کارخانه ای دارد و نقاشی نشده است. تشخیص تعویضی بودن چنین قطعه ای فقط و فقط نیاز به تجربه کارشناسی ماهر دارد که از نشانه هایی مثل جای پیچ ها و علائم بسیار دیگر متوجه تعویضی بودن قطعه شود.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها