پی دی اف خوان همیشه یکی از اولین نرم افزارهایی است که افراد روی رایانه شخصی خود نصب می کنند. اپلیکیشن های جذاب و جالبی نیستند اما به هر حال وجودشان در یک رایانه تقریبا حیاتی است. همچنین این روزها بیشتر مرورگرها نیز قابلیت باز کردن فایل های پی دی اف را دارند. به عنوان مثال روی ویندوز 10 مرورگر اج وظیفه ی باز کردن فایل های پی دی اف را بر عهده دارد. اما در آخر چه باید کرد؟ آیا باید به همین مرورگرها اکتفا کنیم و یا یک ابزار اختصاصی را برای انجام این کار روی رایانه خود نصب نماییم؟ در این مطلب قصد داریم به شما در تصمیم گیری کمک کنیم. پس تا پایان با ما همراه باشید.
می دانیم که همه ی شما در حال حاضر یک مرورگر وب را روی سیستم خود نصب کرده اید. حتی اگر تا به حال اقدام به نصب یکی از مرورگرهای کروم و یا فایرفاکس نکرده اید، مرورگر اج به صورت پیش فرض روی ویندوز 10 و مرورگر سافاری به صورت پیش فرض روی سیستم عامل مک نصب شده است. اما سوال اصلی اینجاست که چرا باید زمان خود را برای دانلود و نصب ابزار و برنامه هایی صرف کنیم که می دانیم کار مشابهی را برای ما انجام می دهند؟ استفاده ی زیاد از فضای ذخیره سازی رایانه سبب کند شدن سرعت راه اندازی سیستم شده و عملکرد کلی رایانه شما را با تأخیر مواجه می سازد. به عنوان مثال ابزار ادوبی اکروبات ریدر 380 مگابایت از فضای ذخیره سازی را اشغال می کند. این در حالی است که کروم 470 مگابایت از این فضا را به خود اختصاص می دهد. با این حال با توجه به این که کروم هم قادر به خواندن فایل های پی دی اف است و هم می توانید از آن برای مرور صفحات وب استفاده کنید، موردی مناسب به شمار می رود.
نظر: پی دی اف خوان های بسیار سبک وزنی وجود دارند که می توانید از آن ها استفاده نمایید. اما باز هم استفاده از یک مرورگر برای تان امتیاز محسوب می شود. موارد گفته شده در لینک بالا سبب صرفه جویی در مصرف فضای ذخیره سازی و کمک به عملکرد سیستم می شود.
برخی از برنامه ها قادر هستند سریعتر از نمونه های مشابه فایل ها را باز کنند. این مورد به حجم و پیچیدگی فایل و حتی دمای رایانه شما در آن زمان بستگی دارد. هنگامی که در حال کار با فایل های پی دی اف هستید نیاز دارید تا آن ها را به سرعت باز نمایید. می دانیم که اصلاً دوست ندارید با منتظر ماندن برای باز شدن یک فایل تمام فکر و ذهنیت خود را تباه کنید.
بسته به دستگاهی که از آن استفاده می کنید، مرورگرها قادر هستند این نوع فایل ها را ظرف چند ثانیه باز کنند. در تست های اخیر مرورگر کروم و اج موفق شدند تا فایل های پی دی اف را ظرف 1.5 ثانیه باز کنند. این در حالی است که فایرفاکس با 1.6 و اپرا با 2.9 ثانیه رده های بعدی را به خود اختصاص داده اند.
ابزار اختصاصی ادوبی اکروبات تقریباً دو برابر زمان های بالا را برای باز کردن فایل های پی دی اف صرف می کند. در صورتی که حجم فایل ها افزایش یابد مدت زمان راه اندازی هر فایل نیز بالطبع زیاد می شود. با این حال اپلیکیشنی چون Sumatra PDF می تواند سریعتر باشد، به خصوص اگر از ورژن قابل حمل استفاده می کنید که در رجیستری نوشته نمی شود.
نظر: در این مورد باید ببینید که چه ویژگی هایی برای شما مهم تر هستند و پس از آن مورد مناسب را انتخاب کنید. اما باز هم فکر می کنیم مرورگرهای وب با وجود سرعت بالا و چند کاره بودنشان موارد مناسبی به شمار روند.
برای برخی از افراد قابلیت های قدرتمند مهم ترین جنبه یک نرم افزار پی دی اف خوان به شمار می رود. اگر زمان زیادی از وقت خود را صرف کار با فایل های پی دی اف می کنید، ممکن است در این دسته قرار بگیرید. فهرست قابلیت های متنوع پی دی اف خوان ها چیزی است که این ابزار را منحصر به فرد کرده است. در برخی زمینه ها مرورگرها دارای قابلیت های محدودی هستند. به عنوان مثال کروم تنها اجازه می دهد روی متن خود زوم کرده، آن را بچرخانید و ویرایش های محدودی را روی متن خود پیاده سازی کنید. این در حالی است که مرورگر اج به شما حتی اجازه ی چرخواندن متن را هم نمی دهد.
در مقابل، پی دی اف خوان های اختصاصی به شما اجازه می دهند تا حاشیه نویسی های خود را به یک فایل اضافه کنید، ویرایش های پیچیده ای روی آن انجام دهید، امضای الکترونیکی خود را به آن افزوده و حتی فرم نمایش صفحه را شخصی سازی نمایید. با این حال برخی برنامه های پیشرو در این زمینه و ویژگی هایی که دارند می توانند صدها دلار برای شما هزینه داشته باشند.
نظر: در این خصوص باید ببینید که آیا نیازی به این قابلیت ها دارید یا خیر. این نرم افزارها دارای ویژگی هایی هستند که اکثر مردم به آن ها توجهی نمی کنند. با این حال وجود ویژگی های بی حد و حصر در پی دی اف خوان ها سبب شده است تا موردی بسیار مناسب برای حرفه ای ترها به شمار رود.
پی دی اف ها اغلب اطلاعات مهم ما را با خود به همراه دارند. این موارد شامل صورت حساب های بانکی، صورت حساب ابزار، فاکتورها و... می شود که نیاز دارید آن ها را دور از دسترس هکرها نگه دارید. البته اگر قادر به نصب یک آنتی ویروس قدرتمند نیستید و یا بدتر از آن لپ تاپ تان به سرقت رفته، باید این را بدانید که نمی توانید کار زیادی انجام دهید. اما آیا می دانستید که اپلیکیشن های پی دی اف خوان خود می توانند بر نحوه ی حفاظت داده ی شما تأثیر گذار باشند؟ در سال 2015 شرکت امنیتی Secunia یک نظرسنجی انجام داد. آن ها توانستند 1114 آسیب پذیری را در 5 مرورگر محبوب (کروم، فایرفاکس، اینترنت اکسپلورر، اپرا ، سافاری) پیدا کنند. این در حالی بود که آن ها طی همین تحقیقات موفق به پیدا کردن 147 اشکال در 5 پی دی اف خوان محبوب (Adobe Reader ،Foxit Reader ،PDF-XChange Viewer ،Sumatra PDF ،Nitro PDF Reader) شدند. بسیاری از مشکلات در پی دی اف خوان ها به دلیل متن باز بودن و استفاده از پلاگین های شخص ثالث ایجاد شده بود.
نظر: موردی که باید بدانید این است که نه مرورگرهای وب و نه پی دی اف خوان ها در این خصوص بی اشکال نیستند. همچنین در تحقیقات مورد نظر نامی از مرورگر اج برده نشده اما گفته شده که برنامه های مایکروسافت در بین 50 اپلیکیشن بالا مسبب 21 درصد از اشکالات و باگ ها هستند.
همه ی فایل های پی دی اف به صورت یکسان ایجاد نشده و یا با یک روش باز نمی شوند. به عنوان مثال فایل های ایجاد شده با استفاده از ابزار Adobe LiveCycle به دلیل آن که توسط مرورگرهای وب باز نمی شوند از اقبال چندانی برخوردار نیستند. تنظیمات GPU Rendering در کروم باعث شده برخی فایل های پی دی اف پیش از آن که به درستی به نمایش در بیایند چند بار رفرش شوند. به روزرسانی ها نیز ممکن است به طور موقت توانایی باز کردن یک فایل را از مرورگر بگیرند (همانند چیزی که در Chrome v.46.0.2490.71 اتفاق افتاد).
نظر: مرورگر وب یک پی دی اف خوان اختصاصی نیست. ممکن است دارای ویژگی های خوبی باشد اما نمی تواند وظیفه ی اصلی یک پی دی اف خوان را انجام دهد. پیشنهاد می کنیم برای داشتن تجربه ی کاربری قابل اطمینان تر از یک پی دی اف خوان استفاده نمایید.
بیش از هرچیزی باید این سوال را از خود بپرسید. اگر نظر ما را می خواهید باید بگوییم که پی دی اف خوان ها ابزار مناسب تری برای مشاهده ی فایل های پی دی اف به شمار می روند. با این حال نیاز و نحوه ی استفاده ی هر فرد از این چنین فایل هایی متفاوت است. فردی نیاز به ویژگی های حرفه ای تر دارد و دیگری تنها ابزاری برای مشاهده ی فایل های پی دی اف می خواهد. علاوه بر این اگر مشکل و محدودیتی در فضای ذخیره سازی ندارید چرا از هر دو مورد استفاده نمی کنید؟ می توانید از مرورگر وب به صورت روزانه برای مشاهده ی فایل های پی دی اف استفاده نمایید . در مقابل نیز از ابزار حرفی ای تری برای ویرایش آن ها بهره بگیرید.
توجه داشته باشید که با دنبال کردن مسیر Start > Settings > System > Default Apps > Choose Default by File Type در ویندوز برنامه ی پی دی اف پیش فرض خود را تغییر دهید. روی مک نیز کافیست روی یک فایل پی دی اف راست کلیک کرده و مسیر Get Info > Open With > [App Name] > Change All را طی نمایید.
شما چه طور؟ آیا از یک مرورگر وب برای مشاهده ی فایل های پی دی اف استفاده می کنید و یا از یک پی دی اف خوان؟ بدمان نمی آید تجربیات خود در این خصوص را با ما در بخش نظرات به اشترک بگذارید. همچنین برای مشاهده ی مطالب مرتبط دیگر میتوانید به بخش آموزش ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.