دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

ویدیو / دیدنی ها /

کفتربازی لاکچری با هزینه میلیاردی: از 3 صبح تا 10 شب +فیلم/ عشق باز واقعی اینان بقیه اداش رو درمی آرن 

پنجشنبه، 10 آبان 1403
ساعدنیوز: کفتربازی یکی از قدیمی ترین تفریحات هست. کبوتر یکی از محبوبترین پت های خانگی در اعصار مختلف درکشورمان بوده است. در اینجا فیلمی جذاب از یک کفترباز حرفه ای در تهران را می بینیدکه برای عشق بازی هزینه میلیاردی می کند.

به گزارش پایگاه خبری ساعدنیوز، کفتربازی یا کبوتربازی، که بدان عشقبازی نیز اطلاق شده، یکی از بازی‌های سنتی به‌شمار می‌رود و این بازی منحصراً به مردان اختصاص داشت و امروزه نیز در اکثر شهرهای کشور هنوز هم رواج دارد. اصولاً کبوتر بازی در ایران به دو شکل مختلف انجام می‌شود: شکل اول رقابت بازیکنان به وسیلهٔ کبوتران در حین پرواز و شکل دیگر آن، شرط‌بندی بین صاحبان کبوتر است. در این روش کبوتر باز می‌کوشد کبوتران حریف را در حین پرواز به بام خود بکشاند و آن‌ها را تصاحب کند.

تربیت کبوتر و کبوتربازی در دوران بعد از اسلام در ایران و دیگر ممالک معمول بود و حتی کتابهایی در مورد این حیوان مفید و پُرثمر، تألیف شده‌است، که از آن جمله می‌توان به کتاب تمائم الحمائم، تألیف محی الدین بن عبدالطاهر اشاره نمود.

بر اساس تاریخ ابن کثیر (جلد12، صفحه411)، رسم کبوتربازی در قرن چهارم و پنجم معمول بود و چون کبوتربازها برای مردم ایجاد مزاحمت می‌کردند، گاهی از طرف فرمانروایان دستور جلوگیری از آنان داده می‌شد؛ چنانکه مقتدی عباسی (نیمه دوم قرن پنجم)، از کبوتربازی منع نمود. آن طور که سیوطی در تاریخ خود (صفحه 280) آورده، همین مقتدی عباسی بود که دستور داد برج‌های کبوتر را نیز خراب کنند، زیرا این برج‌ها مُشرف بر خانه‌های مردم بود.

از مندرجات تاریخ ابن الجوزی (جلد 7، صفحه: 212) چنین برمی آید که در زمان عضدالدوله، به وسیلهٔ کبوتران نامه بر، در فاصله 6 ساعت، دستور شاه به حکمران کوفه ابلاغ شده و جواب آن می‌رسید.

از دیرباز، برای استفاده از گوشت و کود کبوتران، ساختن کبوترخان یا کبوترخانه معمول بود. ژان شاردن که در عصر صفوی از کشورمان بازدید کرده‌است، به پیشینه بناهای کبوترخان و وضعیت آن‌ها در عصر صفویه چنین اشاره کرده‌است:

کبوترخان را در ایران، اصولاً برای تزئین نساخته بودند، بلکه به منظور انتفاع و بهره‌برداری، به ساختن کبوترخان اقدام می‌کردند، حتی در زمان حاضر نیز، یکی از مناظری که در اطراف دهات ایران دیده می‌شود، همین برج‌های کبوترخان است، که صدها سوراخ چهارگوش در آن تعبیه شده‌است…..در ایران گوشت کبوترها را می‌خورند و از همه بالاتر فضولات آن‌ها را که کود حیوانی بسیار گرانبهایی است، جمع می‌کنند. جالیزهای معروف خربزه اصفهان در سایهٔ همین کود بارور می‌شود و قرنهاست که این کار معمول است. تاورنیه که در سال 1677 میلادی (1088 هجری) سفرنامه خود را نوشته، می‌گوید در اطراف اصفهان بیش از سه هزار کبوتر وجود داشته‌است…


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز پنجشنبه 10 آبان
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
له کردن ساعت 70 میلیونی عمو رشید وسط برنامه "جوکر" توسط حمید لولایی / کولی بازی و گریه زاری رشید: این چه کاری بود کردی لولا، قربون اون لولا درت برم+ ویدئو
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
گریم ترسناک و هالووینی چهره‌های معروف ایرانی/ از تم خانوادگی شاهرخ استخری و خانواده تا گریم طبیعی و خوف‌انگیز مریم معصومی
تعرفه استخراج مقاله از پایان نامه
سکانس غَش آور از سریال در حاشیه 🤣/ جواد رضویان همه رو روده بُر کرد ؛ همه رفتن رو هوا
اصول مهم ویراستاری تخصصی کتاب چیست؟
(عکس) قدردانی و تشکر ویژه شهربانو منصوریان، قهرمان ووشو از تمامی مربیانش/ به سلامتی همه استادها/ شمع را می‌سازند تا بسوزد، اما استاد می‌سوزد تا بسازد
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
امین زندگانی تغییر چهره داد ؛ آقای سوپر استار اصلا قابل شناسایی نیست
کَل کَل امیر مهدی ژوله و پژمان جمشیدی در حضور لژیونر آلمانی / سمی ترین سکانس از سریال «دیوار به دیوار» با هنرمندی پژمان جمشیدی در شبکه 3؛ زن من خودش توی فدراسیون کار میکنه!