خانهداری یک کدبانو؛ فوت و فن تهیه خیار شور خانگی/ فوت کوزهگری خیارشورهای ترد و خوشمزه+نکته مهم برای کپک نزدن خیارشور
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ساعدنیوز، خیار شور یکی از مواد غذایی پر مصرف است که موارد استفاده گوناگونی دارد. بسیاری از افراد به دلایل مختلف علاقه دارند که به صورت خانگی و با سلیقه خود این محصول را تهیه کنند.
خیار شور یکی از مواد غذایی پر مصرف است که موارد استفاده گوناگونی دارد. بسیاری از افراد به دلایل مختلف علاقه دارند که به صورت خانگی و با سلیقه خود این محصول را تهیه کنند. به ویژه اینکه به لحاظ اقتصادی تهیه خانگی آن بسیار به صرفه تر است. به شرط اینکه طرز تهیه درست آن را رعایت کنیم تا مواد ما هدر نرود. اتفاقا تهیه خیار شور چندان پیچیده نیست و بسیار ساده و آسان است.
مواد لازم برای تهیه خیار شور به مقدار یک دبه 15 لیتری:
8 کیلو خیار بوته ای در اندازه های ریز یا متوسط
700 گرم نمک دریایی
7 لیتر آب
100 گرم شوید
10 حبه سیر
5 عدد فلفل
برای تهیه خیار شور باید توجه داشته باشید که به هیچ عنوان از خیار درختی استفاده نکنید؛ اگر می خواهید خیار شور درجه یک و مرغوب داشته باشید صرفا خیار بوته ای تهیه کنید. اندازه خیارها هر چه کوچک تر باشد بهتر است.
ابتدا خیارها را کاملا و با دقت شستشو دهید. سپس با یک خلال ندان یا میخ در اندازه متوسط خیارها را با فاصله های یک سانتیمتر از جهات مختلف سوراخ کنید تا آب نمک به درستی در مغز خیار رسوخ کند. فایده سوراخ کردن خیارها این است که مانع از پوک شدن آنها می شود.
سپس خیارها را داخل دبه یا ظرف پلاستیکی و شیشه ای مورد نظر بریزید. در تهیه ظرف دقت کنید که در آن به درستی بسته و محکم شود.
حالا نوبت تهیه آب نمک است. برای یک دبه معمول خیار شور با ظرفیت 15 لیتر، 7 لیتر آب نمک لازم دارید. دقت داشته باشید که با نمک یددار خانگی نمی توانید خیارشور خوب داشته باشید حتی الامکان نمک تصفیه نشده یا دریایی برای این منظور تهیه کنید.
700 گرم نمک را در 7 لیتر آب حل کنید و آب نمک را به قدری هم بزنید که مطمئن شوید نمک کاملا در آب حل شده و دیگر رسوب نخواهد کرد.
حال آب نمک را داخل دبه ای که قبلا خیارها را داخل آن ریخته اید، بریزید تا کاملا خیارها را پوشش دهد.
پس از آن نوبت سیر است؛ سیرها را به دو صورت می توانید استفاده کنید؛ هم به شکل سالم می توانید به ظرف مورد نظر اضافه کنید یا اینکه آنها را بکوبید تا له شوند.
به همین ترتیب فلفل ها را هم به آن اضافه کنید.
در تهیه شوید مهم است که شوید گُل کرده و تا حدی خشک باشد. در مرحله آخر شوید را به ظرف خیار شورتان اضافه کنید.
به مدت 24 ساعت در ظرف را باز بگذارید؛ اگر ظرف شما در معرض مستقیم آفتاب باشد بسیار بهتر است و در تخلیه کف و حباب خیار شور موثر است.
پس از 24 ساعت، خواهید دید که ظرف خیار شور کف کرده و احتمالا سرریز می شود؛ در این صورت مقداری آب نمک به آن بیفزایید تا کف ها از ظرف تخلیه شود. سپس، با استفاده از یک کیسه فریزر در ظرف را محکم ببندید.
ظرف خیار شور را در محل خنک قرار دهید و به مدت 15 الی 20 روز صبر کنید تا خیار شور شما حسابی رسیده باشد. اکنون دستپخت شما قابل استفاده است.
دقت کنید که به هنگام مصرف، به اندازه مصرفتان خیار شور را از ظرف خارج کرده و دوباره در ظرف را محکم کنید.
جلوگیری از کپک زدن
یکی از مهم ترین دلایل کپک زدن خیارشور این است که سبزیجات موجود در خیارشور ضد عفونی نشده اند. حتما سبزیجات معطر و خیار و سیر را ضدعفونی کرده و در آخرین مرحله، یک تکه لیمو ترش برش خورده روی خیارشور بگذارید و درش را ببندید تا کپک نزند.
نکات جالب
روی ظرف خیار شور، تکه ای نان به همان اندازه قرار دهید و سپس در ظرف را ببندید.
اگر خیارها خیلی ریز است، می توانید حتی در شیشه نوشابه خانواده نیز خیارشور ها را تهیه کنید.
جهت جلوگیری از ورود هوا به داخل ظرف می توانید دور آن را گچ بگیرید.
از سبزی های معطری مثل ترخون، مرزه، نعناع و شوید استفاده کنید.
حتما خیارشورها را در جای خنک نگهداری کنید.
1 ماه پیش