به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از نی نی سایت، چگونه اسباب بازی مناسب برای فرزندتان را تهیه می کنید؟ کودکان بسیار کنجکاو هستند و بازی با آنها می تواند فرصتی عالی برای یادگیری مهارت های جدید در آنها باشد. اسباب بازی هایی که در دسترس او قرار می گیرد می تواند او را در مسیر پیشرفت مهارت قرار دهد.
اگرچه به نظر می رسد انتخاب اسباب بازی مناسب کودکان آسان است اما در حال حاضر که تعداد و تنوع اسباب بازی ها زیاد است انتخاب اسباب بازی مناسب ساده به نظر نمی رسد. تعداد زیادی اسباب بازی برای کودک شما وجود دارد. حالا باید انتخاب کنید. در ادامه برخی نکات مهم در انتخاب اسباب بازی کودک را با هم مرور میکنیم.
اسباب بازی هایی انتخاب کنید که به روش های مختلف قابل استفاده است
کودک شما دوست دارد بتواند اسباب بازیش را از هم جدا کند، کنار هم قرار دهد، بیرون بکشد، اضافه کند و بسازد و ... . بنابراین اسباب بازی هایی را انتخاب کنید که همه اینها را داشته باشد به این معنی که بتواند بازی های مختلفی با یک اسباب بازی انجام دهد. برای مثال می توان از بلوک های چوبی یا بلوک های درهم پیوسته پلاستیکی برای ساخت جاده، باغ وحش، یک پل، کشتی و ... استفاده کرد. اسباب بازی هایی که می تواند تخیل کودک شما را تقویت کند و باعث توسعه مهارت های حل مسئله و تفکر منطقی شود.
مثال: بلوک، بلوک های لانه دار و فنجانی و اسباب بازیهای شن و ماسه و آب
اسباب بازی هایی انتخاب کنید که همراه کودک رشد کند
همه ما این تجربه را داریم که کودک با یک اسباب بازی دو روز بازی کرده و دیگر سراغش نرفته است. شما می توانید با جستجو در اسباب بازی هایی که می توانند مراحل مختلف سرگرم کننده داشته باشند، از این اتفاق پیشگیری کنید. به عنوان مثال حیوانات کوچک پلاستیکی برای کودک نوپایی که خانه ای برای آنها ساخته، سرگرم کننده است و کودکان بزرگتر می توانند از این حیوانات یه داستان تخیلی بسازند. همچنین بعضی اسباب بازی ها هوش فرزندتان را زیاد می کند.
مثال: حیوانات پلاستیکی، عروسک ها، قطار، کامیون
اسباب بازی هایی انتخاب کنید که مهارت حل مسئله را تقویت کند
بازی با کودکان این فرصت را به آنها می دهد که بارها و بارها مهارت های جدید را تمرین کنند. اسباب بازی هایی که به بچه ها کمک می کند مهارت های تفکر منطقی را پیدا کنند و مسائل را حل کنند. این قبیل اسباب بازی ها باعث هماهنگی چشم و مهارت های حرکتی و استفاده از ماهیچه های کوچک دست و انگشتان را توسعه می دهد.
مثال: پازل ها، بلوک ها، مواد هنری مانند خشت، سفال، رنگ، خمیر بازی
اسباب بازی هایی انتخاب کنید که تخیل کودک را پرورش دهد
در طول سه سال اول زندگی فرزندتان خلاقیتش پرورش پیدا می کند. او قادر است نقش شخص دیگری را به عهده بگیرد و تصور کند جای دیگری است. به دنبال اسباب بازی هایی باشید که کودک بتواند با آنها داستان بگوید. نمایش بازی مهارت های زبانی و حل مسئله را در اون تقویت می کند.
مثال: بشقاب و مواد غذایی، چهره ها، حیوانات، عروسک، قطار و کامیون، وسایل اسباب بازی از زندگی واقعی.
فرصت بازی با اشیای واقعی را به کودک بدهید
کودک نوپای شما کم کم متوجه می شود که اشیا در دنیای او چه نقشی دارند مانند کنترل تلویزیون، سویچ و ... او همچنین علاقه مند است با اشیا واقعی مانند تلفن همراه شما بازی کند. اسباب بازی هایی شبیه این می تواند به کودک در حل مسئله و ایجاد روابط مکانی و مهارت های حرکتی کمک کند.
مثال: ظروف پلاستیکی، کلید اسباب بازی، تلفن اسباب بازی، آلات موسیقی، جاروبرقی و ...
اسباب بازی هایی برای خواندن بخرید
کتاب ها، حروف الفبای مغناطیسی، لوازم هنری و مداد رنگی به مهارت نوشتن و خواندن در اوایل زندگی کمک می کند. حتی کاتالوگ ها، مجلات و ... هم می توانند برای کودکان سرگرم کننده باشند.
اسباب بازی هایی که کودک را ترغیب به فعالیت کند
کودکان نوپا از فعالیت های بدنی استقبال می کنند. این کار باعث قوی شدن بدن شان می شود. به دنبال اسباب بازی هایی باشید که به تقویت مهارت های بدنی فرزندتان کمک کند.
مثال: توپ ها به اشکال و اندازه های مختلف، سه چرخه و اسکوتر، بولینگ، حلقه بسکتبال، اسباب بازی های کششی، ابزارهای باغبانی
راهنمای خرید اسباب بازی از تولد تا یکسالگی را در نی نی سایت بخوانید.
انتخاب اسباب بازی هایی برای پرورش بازی های متقابل
بازی هایی را انتخاب کنید که کودک و بزرگسال در آن با هم بازی کنند. برخی از اسباب بازی ها مشارکت بزرگسالان را لازم دارد. بعد از 3 سالگی کودک می توانید از بازهای تخته ای استفاده کنید. یک شب در هفته را به بازی خانوادگی اختصاص دهید. این بازی ها به کودک مفهوم برنده بودن، بخشندگی و چگونگی مقابل با ضرر را یاد می دهد.
مثال: تخته، تطبیق و مهارت حافظه، کارت بازی