دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سلامت خانواده / اطلاعات دارویی /

خواص درمانی برگ سنا و نحوه مصرف آن 

سه شنبه، 02 بهمن 1397
سنا نوعی گیاه گلدار دارویی است از این گیاه معمولا برای درست کردن چای استفاده می‌شود. سال‌هاست که از برگ، پوسته و غلاف بیرونی گیاه سنا برای درست کردن چای به‌عنوان مُسهل و ملَیِن بهره می‌برند. از خواص برگ سنا می‌توان به درمان یبوست، درمان التهاب و مشکلات پوستی اشاره کرد.

خواص برگ سنا چیست؟

ازجمله خواص برگ سنا باید به رفع موقتی یبوست اشاره کرد. ضمن اینکه برای تمیز کردن دستگاه گوارش و روده‌ها برای انجام برخی از آزمایش‌ها نیز مورداستفاده قرار می‌گیرد (مثلا قبل از انجام کولونوسکوپی). برگ سنا یکی از معروف‌ترین ملین‌های طبیعی است. البته باید دقت کنید که با شناخت درست خواص برگ سنا مشکلات احتمالی برای بدن‌تان به‌وجود نخواهد آمد. 

طریقه مصرف برگ سنا

برگ سنا را میبرگ سنا را می توان همانند چای معمولی دم کرد. لازم به ذکر است، سنا را 10 دقیقه بیشتر دم نکنید و به جوش هم نرسد. میزان مصرف روزانه برگ گیاه سنا برای افراد بزرگسال، بین نیم تا یک گرم است.

بهترین زمان مصرف شب هنگام است و می توان این دمنوش تلخ را با نبات یا عسل شیرین کرد، ولی تلخی آن کاملاً از بین نمی رود. در مصرف سنا نباید زیاده روی کرد، چرا که ممکن است باعث اسهال شدید گردد. همچنین نباید از سنا به طور ممتد و طولانی استفاده کرد، چون باعث تنبلی روده میگردد. بهتر است پس از دو هفته استفاده، یک یا دو هفته مصرف آن را قطع کنید. نکته قابل توصیه دیگر این است که مصرف سنا برای کودکان کمتر از ده سال، زنان باردار، شیرده و افراد دارای بیماریهای خاص ممنوع است.

دقت کنید که با شناخت درست خواص برگ سنا مشکلات احتمالی برای بدن‌تان به‌وجود نخواهد آمد.

 
 

چای سنا چیست؟ 

گیاه سنا از گونه‌ی بزرگی از گیاهان گلدار تیره باقلاسانان و زیرتیره ارغوانیان به وجود می‌آید. این گیاه متعلق به مناطق گرمسیری و نیمه‌گرمسیری مانند آفریقا و هند است. برخی از انواع وحشی آن هم (Cassia hebecarpa و Cassi marilandica) در شرق آمریکا می‌روید. از برگ، غلاف و پوسته‌ی بیرونی و میوه‌ی سنا می‌توان فراورده‌های دارویی مانند چای و مکمل‌های دیگر را تولید کرد. چای سنا معمولا از دو نوع خاص این تیره‌ی گیاهی موسوم به سنای انگلیسی و مصری به‌دست می‌آید. آیا سنا نوعی ملین و برطرف‌کننده‌ی یبوست است؟ در پاسخ باید گفت که بله. ازجمله خواص برگ سنا می‌توان به رفع این مشکلات اشاره کرد.

اگر ملین را ماده‌ و عاملی برای سهولت تخلیه روده‌ها بدانیم، سنا هم یک ملین خواهد بود. در واقع، سنا می‌تواند به تحریک و افزایش انقباضات روده‌ها کمک کند و یبوست را ازبین ببرد. افزایش انقباضات روده به‌خاطر وجود مؤلفه‌های شیمیایی فعال سنا است که گلیکوزیدهای آنتراکوئینون (anthraquinone glycosides) نام دارند. به این مواد سنوسید (sennosides) گفته می‌شود. سنا تنها زمانی به‌عنوان ملین مؤثر واقع می‌شود که سنوسیدهای موجود در آن به رایناترونز (rheinanthrones) تبدیل بشوند. این تبدیل هم کار باکتری‌های مفید روده‌ بزرگ است.

عوارض جانبی سنا چیست؟ ازجمله شایع‌ترین عوارض جانبی مصرف سنا می‌توان به مشکلات گوارشی اشاره کرد. البته این مشکل هم با مصرف به‌اندازه‌ی سنا و عدم استفاده محصولات سنا بیش از یک هفته رفع می‌شود.

شیوه‌ی درست کردن چای سنا چگونه است؟ 

برای درست کردن چای سنا در منزل فقط به مقداری برگ سنا نیاز دارید. اگرچه این چای در خاورمیانه، آسیا و آفریقا بیشتر استفاده می‌شود، در آمریکا و سایر نقاط دنیا هم برگ‌های این گیاه برداشت می‌شود. با کاشت درختچه‌ی سنا در منزل کارتان راحت‌تر می‌شود. بعد از اینکه برگ‌ها رسید و آنها را چیدید و خشک کردید، به‌راحتی می‌توانید از آنها چای درست کنید.

مواد لازم
یک‌چهارم قاشق چای‌خوری برگ خشک سنا؛
۲ فنجان آب (تصفیه‌شده)؛
نصف قاشق چای‌خوری عسل یا شکر برای طعم دادن به چای.

دستور تهیه چای

آب را در قوری کوچکی به‌جوش بیاورید؛
برگ‌های خشک را به آب جوش اضافه کنید تا تمام قوری پر شود. آنها را ۸ تا ۱۰ دقیقه بخیسانید؛
مخلوط را در فنجان یا هر ظرفی که موردنظرتان است بریزید؛
درصورت تمایل به آن شکر، عسل یا هر چه دوست دارید، اضافه کنید.

چقدر طول می‌کشد تا چای سنا اثر کند؟

۱ تا ۳ ساعت بعد از نوشیدن دمنوش سنا باید منتظر تأثیر آن در بدن باشید. بدن هر فرد از نظر سوخت‌وساز با دیگری متفاوت است. به‌خاطر این عامل و عوامل مختلف دیگر سرعت اثرگذاری چای سنا هم در بدن افراد گوناگون با هم فرق می‌کند. بااین‌حال، اگر داروی دیگری مصرف نمی‌کنید و با معده‌ی خالی چای را میل کرده‌اید، باید طی ۲ ساعت پس از خوردن چای منتظر دیدن اثرات آن باشید. اگر می‌خواهید از خواص برگ سنا بهره ببرید باید از میزانِ کم، مصرف را شروع کنید تا اثرات و نتایج آن را ارزیابی و مشاهده کنید. ملین بودن سنا گاهی به‌صورت شدید نمایان می‌شود و ممکن است افراد با معده‌ی حساس را اذیت کند. چای سنا را به‌اندازه‌ای که با بدن‌تان سازگار است، مصرف کنید. یادتان باشد که مصرف این چای در بلندمدت توصیه نمی‌شود.

منبع: سایت چطور 


28 پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز سه شنبه 18 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
مراحل چاپ کتاب با بهترین کیفیت
قیمت استخراج مقاله از پایان نامه
ترجمه رسمی انگلیسی اسناد و مدارک
مراحل اکسپت مقاله
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
استخراج مقاله از پایان نامه ارشد و دکترا + پاورپوینت آموزشی
مراحل سابمیت مقاله
تبدیل پایان نامه به مقاله علمی پژوهشی
هزینه استخراج مقاله ISI از پایان نامه