دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سلامت خانواده / طب سنتی و گیاهان دارویی /

خواص و مضرات گیاه دارویی مخروط سانان 

دوشنبه، 07 مرداد 1398
تحقیقات نشان می‌دهند که عصاره‌ی مخروط سانان می‌تواند تاثیر چشمگیری در کاهش خطر ابتلا به عفونت‌های تنفسی، عفونت گوش، ورم لوزه و گلو درد داشته باشد. با ما همراه باشید تا به بررسی فواید و عوارض مصرف این گیاهان بپردازیم.

مخروط سانان یکی از محبوب ترین گیاهان دارویی در سراسر جهان است. بومیانِ آمریکا (سرخ پوستان) قرن ها از این گیاه برای درمان بیماری های مختلف استفاده کرده اند. امروزه، این گیاه به عنوان یک داروی گیاهی مرسوم و بدون نیاز به نسخه برای درمان سرماخوردگی یا آنفلوآنزا شناخته می شود. با این حال، از مخروط سانان برای درمان درد، التهاب، میگرن و سایر مشکلات سلامتی نیز استفاده می شود.

مخروط سانان نام گروهی از گیاهان گل دار در خانوادۀ کاسنیان است. این گیاهان بومیِ آمریکای شمالی بوده و در نواحی باز و جنگلی و چمن زارها می رویند. به طور کلی این گروه از گیاهان حاوی ۸ گونه است، اما تنها ۳ گونه از آنها در مکمل های گیاهی استفاده می شوند. این سه گونه Echinacea purpurea، Echinacea angustifolia و Echinacea pallida نام دارند. قسمت های بالایی و ریشه های این گیاهان هر دو در قرص ها، معجون ها، عصاره ها و چای ها استفاده می شوند. مخـروط سانان حاوی طیف قابل توجهی از ترکیبات فعال هستند که برخی از آنها عبارتند از: کافئیک اسید، فنولیک اسید، آلکامیدها، رزمارینیک اسید و پلی استیلن ها. علاوه بر این، مطالعات نشان داده اند که مخروط سانان و ترکیبات آنها با بسیاری از فواید برای سلامتی نظیر کاهش التهاب، بهبود سیستم ایمنی و کاهش قند خون در ارتباط هستند. در ادامه با خواص مخروط سانان آشنا شوید.

درمانگر مشکلات تنفسی

به گزارش عطارباشی به نقل از «کر۲» تحقیقات نشان می دهند که عصاره ی مخروط سانان می تواند تاثیر چشمگیری در کاهش خطر ابتلا به عفونت های تنفسی، عفونت گوش، ورم لوزه و گلو درد داشته باشد. این گل زیبا همچنین در کاهش و تسکین علائم عفونت های تنفسی موثر است. مطالعات نشان می دهند که این اثرات مخـروط سانان ناشی از خواص ضدالتهابی موجود در این گیاه می باشند.

دوستدار غدد لنفاوی

مخروط سانان یک پاک کننده قدرتمند برای سیستم لنفاوی است. سیستم لنفاوی در واقع شبکه ای از گره ها، لوله ها، مایعات و غدد است که مواد زائد، سموم و فرآورده های فرعیِ ناشی از التهاب را از بافت های بدن خارج می کند.

تسکین دهنده سندرم تونل کارپل

مطالعات اخیر نشان می دهند که ترکیب مخـروط سانان با اسید آلفا لیپوئیک، اسید لینولئیک و کوترستین می تواند اثر شگرفی بر کاهش درد و سایر علائم سندرم تونل کارپل داشته باشد.

درمان گزش حشرات

تابستان نزدیک است و هوای گرم باعث می شود تا سر و کله ی حشرات پیدا شود. گزش حشرات می تواند بسیار آزاردهنده باشد و خارش نیش آنها حقیقتا عذاب آور است. مخروط سانان می تواند بعنوان یک درمانگر طبیعی برای رفع این مشکل عمل کند. تنها مقدار کمی از این گیاه می تواند به سرعت خارش و ورم ناشی از گزش حشرات را متوقف کند.

خواص ضدالتهابی و ضد درد

مخروط سانان سابقه ای طولانی در کاهش التهاب دارد. محققان در پژوهش های خود دریافتند که مـخروط سانان قادر به تنظیم کردن مواد مختلف شیمیایی که در واکنش به درد و التهاب در بدن شکل می گیرند، میباشد. این یافته ها نشان داد که مخروط سانان میتواند دارویی موثر برای عارضه هایی باشد که با علائمی همچون درد و التهاب همراه هستند.

مقاومت به انسولین و درمان دیابت

تعداد کمی از مردم هستند که از خواص بی نظیر مخـروط سانان برای مدیریت دیابت و سندرم پیش دیابت یا همان مقاومت به انسولین اطلاع دارند. مطالعات نشان داده اند که مخروط سانان دارای خواص فوق العاده ی ضددیابتی بوده و قادر به تنظیم متابولیسم انسولین و قند خون در بدن می باشد.

سرشار از آنتی اکسیدان ها

مخروط سانـان سرشار از ترکیبات گیاهی هستند که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند. آنتی اکسیدان ها مولکول هایی هستند که از سلول ها در برابر استرس اکسیداتیو محافظت می کنند. استرس اکسیداتیو وضعیتی است که با بیماری های مزمن نظیر دیابت، بیماری قلبی و… ارتباط داده شده است. برخی از این آنتی اکسیدان ها عبارتند از فلاونوئیدها، سیوکوریک اسید و رزمارینیک اسید. به نظر می رسد که عصاره های بدست آمده از میوه و گل های گیاهان، در مقایسه با سایر قسمت ها نظیر برگ ها و ریشه، مقادیر بیشتری از این آنتی اکسیدان ها را در خود جای داده اند. بعلاوه، مخـروط سانان حاوی ترکیباتی به نام آلکامیدها هستند که می توانند فعالیت آنتی اکسیدانی را افزایش دهند. آلکامید ها می توانند آنتی اکسیدان های از کارافتاده را بازسازی کرده و به آنتی اکسیدان ها کمک کنند تا دسترسی بهتری به مولکول هایی که مستعد استرس اکسیداتیو هستند داشته باشند. تحقیقات انجام شده بر مخروط سانان نشان می دهند که این دسته از گیاهان ممکن است فواید قابل توجهی برای سلامتی داشته باشند.

مفید برای سیستم ایمنی بدن

مشهورترین خاصیت مخروط سانان مربوط به فواید آنها برای سیستم ایمنی بدن است. مطالعات فراوانی نشان داده اند که این گیاه ممکن است به مبارزۀ سیستم ایمنی با عفونت ها و ویروس ها کمک کند که این خاصیت می تواند برای افزایش سرعت ریکاوریِ بعد از بیماری مفید باشد. این یکی از دلایلِ استفادۀ رایج از مخروط سانان برای پیشگیری یا درمان سرماخوردگی است. در واقع، بررسی ۱۴ مطالعه نشان می دهد که مصرف مخروط سانان ممکن است خطر ابتلا به سرماخوردگی را بیش از ۵۰ درصد کاهش داده و همچنین دورۀ نقاهتِ سرماخوردگی را یک و نیم روز کمتر کند. با این حال، بسیاری از مطالعات انجام شده در این زمینه طراحی خوبی نداشته اند و فایدۀ چندانی ندارند. این باعث می شود تا تشخیص فواید مخروط سانان برای سرماخوردگی دشوار باشد. به طور خلاصه می توان گفت که اگرچه مخروط سـانان ممکن است برای سیستم ایمنی بدن مفید باشد، اما اثرات آن بر روی سرماخوردگی مشخص و واضح نیستند.

کاهش قند خون

مطالعات درون کشتگاهی نشان داده اند که گیاهانِ مخروط سانان ممکن است به کاهش سطوح قند خون کمک کنند. یک مطالعۀ درون کشتگاهی نشان می دهد که عصارۀ Echinacea purpurea آنزیم هایی که هضم کنندۀ کربوهیدرات ها هستند را سرکوب می کند. این فرآیند می تواند مقدار قند وارد شده به خون را کاهش دهد. البته تحقیقات انسانی پیرامونِ اثرات مخروط سانان بر روی قند خون در دسترس نیستند.

سایر فواید احتمالی

ممکن است احساس اضطراب را کاهش دهد
خواص ضدالتهابی
ممکن است به درمان مشکلات پوستی کمک کند
ممکن است از بدن در برابر سرطان محافظت کند

عوارض جانبی احتمالی

به نظر می رسد که مصرف محصولات مخروط سانان بی خطر بوده و در کوتاه مدت به خوبی تحمل می شوند.
مواردی نشان می دهند که افراد با مصرف مخروط سانان عوارض جانبی را تجربه کرده اند. برخی از این عوارض عبارتند از:
راش
خارش پوست
کهیر
ورم
درد شکم
حالت تهوع
تنگی نفس
با این حال، این عوارض جانبی بیشتر در میان کسانی رایج هستند که به سایر گل ها نظیر مینای چمنی، گل داودی، گل جعفری، کهنه واش و… حساسیت دارند.
از آنجایی که به نظر می رسد مخروط سانان باعث تحریک سیستم ایمنی می شود، افرادی که اختلالات خودایمنی داشته یا کسانی که داروهای سرکوب کنندۀ سیستم ایمنی بدن را مصرف می کنند، باید از مصرف این گیاه خودداری کرده یا برای مصرف آن با پزشک خود مشورت کنند.
در حالی که به نظر می رسد مصرفِ کوتاه مدتِ مخـروط سانان بی خطر است، اما اثرات درازمدت آن همچنان نسبتا ناشناخته اند.

مقدار مصرف توصیه شده

در حال حاضر هیچ مقدار توصیه شده ای برای مصرف مخروط سانان وجود ندارد.
یکی از دلایل این موضوع این است که یافته های مربوط به مخروط سانان بسیار متغییر و بی ثبات هستند. بعلاوه، محصولات حاوی مخروط سانان ممکن است چیزی که بر روی برچسب آنها درج شده است را دارا نباشند. یک مطالعه نشان می دهد که ۱۰ درصد از نمونه های گرفته شده از محصولات مخروط سانان حاوی مخروط سانان نبوده اند. به همین دلیل است که باید محصولات مخروط سانان را از برندهای معتبر و قابل اعتماد تهیه کنید.

تحقیقات نشان داده اند که دوزهای زیر برای کمک به سیستم ایمنی بدن موثر می باشند:
عصارۀ پودر خشک: ۳۰۰ تا ۵۰۰ میلی گرم از Echinacea purpurea، سه مرتبه در روز.
عصارۀ تنتور مایع: ۲٫۵ میلی لیتر، سه مرتبه در روز، یا تا ۱۰ میلی لیتر در روز.
با این حال، بهترین کار این است که دستورالعمل های همراه با مکمل خریداری شده را دنبال کنید.
فراموش نکنید که این توصیه ها برای مصرفِ کوتاه مدت هستند، زیرا اثرات درازمدت مخروط سانان بر روی بدن همچنان نسبتا ناشناخته اند.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز چهارشنبه 19 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
عکس قدیمی دیده نشده از جواد نکونام و لیلا اوتادی با یک ژست عجیب و غریب! / واقعا مغز طراح این ژست رو باید تو موزه نگه داشت!
تبدیل پایان نامه به مقاله و کتاب
هندی حرف زدن محمدرضا گلزار در آنتن تلویزیون/ آیسان خانوم باید به این همه استعداد افتخار کنه +فیلم
هزینه چاپ یک کتاب
نگاهی به تغذیه مدرسه ساده و سالم پناه و نبات دخترای شاهرخ استخری در بلژیک+عکس/ مثل همیشه مقوی و مفید
(فیلم) بالکن زیبا و پر از گل سوگل طهماسبی با ویویی ابدی رو به کوه / چقدر خوش سلیقه‌اس ...
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
رونمایی از چهره واقعی و زیبای کیمیا خاتون و شمس تبریزی برای اولین بار/ چشمان بادامی و ابروی کمانی دختر مولانا+عکس
(فیلم) داماد کم شعور گریه عروس را درآورد! / وقتی مامان و بابات برات زن می‌گیرن و تو جنبه نداری!