سارقان خودرو در کمین خودروهایی می نشینند که صاحبان آن کمترین دقت و ایمنی را در نگهداری از خودروی خود در پیش گرفته و سارقان نیز از این غفلت، هر چند کوتاه، استفاده کرده و نیت خود را عملی می کنند.
سرقت از خودروها با شگردهای خاصی انجام می شود اما نکته قابل تامل در این نوع سرقت، غفلت مالباختگان و تیزبینی و سرعت عمل سارقان است.
سارقان در بیشتر موارد در کمین خودروهایی می نشینند که صاحبان آن ها در کمال خونسردی و بی خیالی بدون رعایت نکات ایمنی، خودروهای خود را در مکانی پارک می کنند و سارقان از این فرصت طلایی استفاده کرده و با شگردهای خاص خود لوازم داخل خودرو و در مواقعی خود خودرو را سرقت می کنند.
در سرقت های حرفه ای خودرو، سارقان ضمن باز کردن در قفل، تمام سیستم های ایمنی را نیز قطع می کنند.
پنج روش رایج سرقت خودرو
سرقت فرصت طلبانه
این مورد زمانی رخ می دهد که فردی خودرو خود را در حالی که روشن است و سوئیچ داخل خودرو قرار دارد، رها می کند. در همین حین سارق می تواند به راحتی وارد عمل شده و خودرو را ببرد.
سرقت خودرو در حالی که راننده در آن نشسته است
در این مورد، دزد راننده را به زور یا با تهدید از خودرو پیاده می کند. این روش یکی از خطرناک ترین متدها است چرا که ریسک زد و خورد بین راننده و سارق افزایش پیدا می کند.
کلاهبرداری
زمانی که فردی خودرو را می خرد اما پولی برای آن پرداخت نمی کند.
سرقت در زمستان
گاهی افراد در حالی که خودرو را روشن گذاشته و در حال از بین بردن یخ زدگی آن هستند، موقعیت مناسبی برای دزدان فرصت طلب فراهم می کنند.
سرقت بی هدف
زمانی که افراد بدون اینکه هدفی خاص یا مدلی زیر نظر داشته باشند، اولین خودرویی که ببینند را می دزدند. بیشتر این افراد به دنبال هیجان و لذت هستند تا خود خودرو.
مراحل قانونی پیگیری سرقت خودرو
زمانی که خودرویی به سرقت می رود، لازم است مالک خودرو با مراجعه به کلانتری محل وقوع جرم سرقت خودرو را اعلام کند، سپس پرونده تشکیل و مراتب به دادسرای محل وقوع جرم اعلام شود.
در پرونده های مربوط به سرقت خودرو برخلاف سایر جرایم، پرونده برای بررسی و تحقیقات بیشتر به اداره آگاهی ارسال می شود؛ در اداره آگاهی تحقیقات و پیگیری های لازم در این مورد صورت می گیرد، همچنین در دادسرا نیز در خصوص پرونده تحقیقات لازم انجام می شود.
در این گونه جرایم، نیاز به تقدیم دادخواست به دادگاه کیفری برای پس گرفتن خودرو نیست و دادگاه کیفری ضمن صدور حکم جرم، سارق را به پس دادن خودرو محکوم می کند.
اقدامات لازم پس از سرقت خودرو به طور کلی عبارتند از:
- تماس با پلیس ۱۱۰
- اطلاع محل و زمان دزدی به پلیس
- ثبت اطلاعات توسط پلیس
- ارسال نیروی گشت به محل مورد نظر
- تهیه گزارش توسط مامور
- ارائه برگ از گزارش به مال باخته
- مراجعه به نزدیک ترین کلانتری به محل و گزارش سرقت
- ارجاع به بخش تجسس کلانتری
- پیگیری سرقت خودرو به صورت اینترنتی
- اگر خودروی شما به سرقت رفته، می توانید به صورت آنلاین استعلام خودروی سرقتی تان را از طریق سامانه postyafteh.post.ir با وارد کردن اطلاعات مشخصات فردی از قبیل نام و نام خانوادگی و نام پدر و یا از طریق وارد کردن کد ملی مالک وسیله می توانید پیگیری خودروی به سرقت رفته را انجام دهید.