دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

اقتصاد /

خریداران ارز نوبت شان در صف‌ها را ٢٠٠ تا ٣٠٠ هزار تومان می‌فروشند 

یکشنبه، 13 اسفند 1396
کد خبر: 3442
ساعدنیوز: با وجود کاهش قیمت اسکناس آمریکایی، همچنان خرید و فروش ارز در شرایط ویژه قرار دارد.

به گزارش سایت خبری ساعدنیوز و به نقل از فرارو، صف‌های دلار هنوز کوتاه نشده است. با وجود آن‌که خبرهای منتشرشده حاکی از ایجاد آرامش در بازار ارز و کوتاه آمدن دلار است، اما چهارراه استانبول همچنان میزبان خریدارانی است که از ساعت ٨ صبح تا ساعاتی پس از ظهر سرگردان تهیه دلار شده‌اند.

«٤ روز است که هر روز ٨ صبح برای نوبت گرفتن می‌آیم، اما یا نوبت نمی‌رسد یا دلار. صرافی‌ها می‌گویند دلار نداریم و اگر هم کسی دلار دارد ٤‌هزار و ٨٠٠ تومان می‌فروشد.» این موضوع را کسی مطرح می‌کند که کمتر از یک روز به پروازش مانده و هنوز دلار ٤‌هزار و ٤٠٠ تومانی گیر نیاورده است. برخی از متقاضیان بعد از گذشت چند ساعت عطای خرید از صرافی‌های معروف شهر را به لقایش می‌بخشند. «خرید دلار از صرافی‌های فردوسی دست‌نیافتنی شده خانم.»

آیدا با اشاره به این موضوع به «شهروند» می‌گوید: بعد از یک هفته آمدن و رفتن نهایتا از یک صرافی سمت قصرالدشت دلار خریدم. مغازه‌های اطراف این صرافی وقتی متوجه شدند که این واحد دلار آورده، صبح زود نوبت گرفتند و ساعت ٩ صبح نوبت‌هایشان را ٢٠٠ تا ٣٠٠‌هزار تومان می‌فروختند.

احمد که از کسبه میدان امام‌خمینی(ره) است، روایت دیگری دارد: «صراف‌ها می‌گویند دلار نداریم اما دلار را برای عده‌ای خاص هر روز با پیک می‌فرستند. در شرایطی که ما هر روز این‌جا صف می‌ایستیم و نمی‌توانیم دلار بخریم. ساعت به ١١ نرسیده دلار تمام می‌شود. دلال‌ها را می‌بینید؟ آنها همیشه دلار دارند و ٣٠٠، ٤٠٠ تومان بالاتر از نرخ رسمی می‌فروشند. قیمت دلارهای آنها امروز ٤‌هزار و ٨٠٠ است. سوال من این است که چه کسی به آنها دلار می‌دهد؟»

اما واقعا مشکل از صرافی‌هاست؟ رضایی صاحب یک صرافی در خیابان طالقانی به «شهروند» می‌گوید: مشکل از صرافی نیست. ما هر روز ١٠٠‌هزار دلار از بانک مرکزی می‌گیریم. در روزهای عادی خیلی‌ها کمتر از ١٠٠‌هزار دلار می‌گیرند چرا که اصلا این تعداد دلار در یک روز فروش نمی‌رود. این روزها هم وضع طوری شده که ما هرچقدر هم دلار بیاوریم، پاسخگوی تقاضا نیست.

بخش مهمی از این نابسامانی، نگاه سرمایه‌گذارانه به دلار است. مشاهدات میدانی «شهروند» نشان می‌دهد تنها عده‌ نسبتا کمی برای کار و کسب یا تأمین هزینه سفر، به چهارراه استانبول آمده‌اند. درحالی‌که تعداد قابل توجهی از افرادی که در صف ایستاده‌اند، یا خانم‌های خانه‌دارند یا از شهرستان آمده‌اند یا قصد دارند تا آن‌جا که می‌توانند دلار دپو کنند. برخی از این افراد هر روز در صف یک صرافی متفاوت ایستاده و برای خرید‌ هزار دلار در روز، تلاش می‌کنند چرا که سقف توزیع دلار بانکی همراه با کارت ملی‌ هزار دلار است.

وزیر اقتصاد: نرخ ارز واقعی نیست

درحالی‌که هر روز بازار ارز ملتهب‌تر از روز گذشته است، دیروز وزیر امور اقتصادی و دارایی به فارس گفته است: نرخ فعلی ارز واقعی نیست. مسعود کرباسیان در پاسخ به این سوال که قیمت دلار در بازار برخلاف آنچه گفته می‌شود، پایین نیامده و بانک مرکزی اجازه فروش بالاتر از ارز مداخله‌ای را نمی‌دهد، اظهار داشت: این موضوع را باید از رئیس‌کل بانک مرکزی بپرسید.

او در مورد این مسأله که اکنون نرخ دلار در بازار بیش از ٤٨٠٠ تومان است، گفت: نه؛ قیمت‌ها ٤٨٠٠ تومانی که می‌گویید، نیست.

او در مورد این‌که صرافان می‌گویند اگر بانک مرکزی ارز مداخله‌ای ندهد، ارز نمی‌فروشیم، گفت: سوال من این است، واقعا ما که مشکل ارز نداریم، اگر نرخ بالا برود، غیرواقعی است،‌ چون دولت نرخ را تنظیم می‌کند.

کرباسیان در پاسخ به این سوال که یعنی نرخ ارز و دلار را دستوری تنظیم می‌کنید، بیان داشت: مگر نرخ دلار دستوری بالا رفته که دستوری پایین بیاید. اصلا نرخ فعلی واقعی نیست.

مگر بانک مرکزی چقدر دلار دارد؟

بانک مرکزی ناچار به تزریق نقدی شده است. این موضوعی است که میثم رادپور، کارشناس بازار ارز در گفت‌وگو با «شهروند» به آن اشاره کرده و می‌گوید: بازار نقدی بخش کوچکی از بازار ارز است. بیشتر بازار ارز را بازار حواله تشکیل می‌دهد. واقعیت این است که در بازار ارز عواملی وجود دارد که از کنترل بانک مرکزی خارج است. همه ما می‌دانیم بانک مرکزی مجبور به دخالت نقدی در بازار شده است چرا که چاره‌ دیگری برای کنترل بازار نداشت اما واقعیت این است که اختلالات کنونی بازار ارز ناشی از حواله‌هاست نه بازار نقدی.

این کارشناس ادامه می‌دهد: بانک مرکزی مگر چقدر دلار دارد؟ فراهم کردن، توزیع و پخش این حجم از اسکناس کار سخت و هزینه‌بری است.

به گفته این کارشناس بازار ارز، درحال حاضر عدد نقدی دلار موجود در بازار جهان تنها ٧٠٠‌میلیارد دلار است. چه انتظاری از بانک مرکزی داریم؟

او تأکید می‌کند: باید بدانیم که ما یک کشور تورمی هستیم و دلار اگر متناسب با تورم کشورمان رشد نکند، دردسرساز می‌شود.
دلار نیم‌ساعته تمام می‌شود «صد‌هزار دلار در نیم‌ساعت تمام می‌شود.»

مسعود رضایی صاحب یک صرافی با طرح این موضوع می‌گوید: ما همه سعی خود را می‌کنیم که به دلال دلار نفروشیم اما واقعا قابل تشخیص نیست که چه کسی دلار را برای دلالی می‌خواهد، چه کسی واقعا نیاز دارد.

او به «شهروند» می‌گوید: تعدادی را برای مشتریان همیشگی خود کنار می‌گذاریم اما در ١٠٠‌هزار تا رقمی نمی‌شود. او تأکید می‌کند که با روشی که امروز بانک مرکزی به صرافی‌ها دلار می‌دهد، برای خود صرافی‌ها هم مقرون به‌صرفه نیست، چرا که باید صبح علی‌الطلوع به اندازه ١٠٠‌هزار دلار سرمایه داشته باشیم. نوبت بگیریم و دردسرهایش را به جان بخریم. درنهایت هم روزی چندبار با دلال‌ها، مردم معترض و ... سروکله بزنیم.

دلار دیروز چند؟

دیروز درحالی هر دلار آمریکا با قیمت ۴۷۶۰ تومان در بازار آزاد به فروش می‌رسید که قیمت فروش رسمی هر دلار بانکی، ۴۴۵۱ تومان و یورو ۵۴۸۱ تومان بود و این درحالی بود که برخی دلال‌ها، دلار را ٤‌هزار و ٨٠٠ تومان هم می‌فروختند. نخستین روز کاری هفته درحالی آغاز شد که هفته گذشته شاهد ادامه افت دلار در کانال ٤٤٠٠ تومان بودیم. به نظر می‌رسد این کاهش با توجه به این‌که ارزش این ارز در بازار شهرهای مرزی به‌طور معمول بالای کانال ٤‌هزار و ٧٠٠ تومان ثبت شده است، باعث ایجاد صف‌های خرید در مقابل صرافی‌های منتخب برای خرید دلار در کانال ٤‌هزار و ٤٠٠ تومان شد تا از تفاوت قیمت بازار تهران با سایر شهرستان‌ها و شهرهای مرزی استفاده شود.


پسندیدم 1 دیدگاه

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز یکشنبه 16 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه ها
Reza
6 سال پیش

دیگه شورش در اومده این قضیه ی دلار واقعا.
پاسخ
دیدگاه خود را ثبت نمایید
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
سابمیت مقاله چیست؟
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
چاپ فوری مقالات علمی پژوهشی
قیمت استخراج مقاله از پایان نامه
تبدیل پایان نامه به مقاله !
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
هزینه استخراج مقاله ISI از پایان نامه
استخراج فوری مقاله از پایان نامه برای مجلات ISI