دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

جامعه /

کلاهبردارانی که نذری می‌دزدند!!! 

یکشنبه، 24 تیر 1403
کد خبر: 397325
ساعدنیوز: پلیس فتا نسبت به کلاهبرداری‌های اینترنتی در ماه محرم به بهانه دریافت نذورات مردمی هشدار داد.

به گزارش پایگاه خبری ساعدنیوز فارس نوشت: «هر سال محرم نذری داشتیم، اما به دلیل بیماری مادرم تصمیم گرفتیم، نذرمان را با کمک به نیازمندان ادا کنیم. همه پول را به حساب یک صفحه اینستاگرامی که هزاران فالوئر‌ داشت فرستادیم چون هر روز گزارش تصویری از رساندن نذری به کودکان و زنان بی‌سرپرست و نیازمند می‌گذاشت، اما چند روز بعد آن صفحه ناپدید شد..» این را مرد 43 ساله، یکی از قربانیان کلاهبرداری اینترنتی می‌گوید.پلیس فتا، 22 تیرماه هشدار داد که مجرمان سایبری با سوءاستفاده از احساسات کاربران فضای مجازی «با ارسال لینک‌های جعلی در شبکه‌های اجتماعی و ارسال پیامک با عناوین مختلف از جمله جمع‌آوری کمک‌های مالی نذورات و احسان برای نیازمندان و افراد بی‌بضاعت سعی در جلب اعتماد و کلاهبرداری از کاربران را دارند.»

در سال 88، ماده 13 قانون جرایم رایانه‌ای به تصویب رسید. در این ماده ذکر شده که چنانچه فردی به صورت غیرمجاز از سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی برای منفعت، خدمات یا امتیازات مالی برای خود یا دیگری استفاده کند، علاوه بر برگرداندن مال به صاحب آن به حبس از 1 تا 5 سال یا جزای نقدی از 20 میلیون ریال تا 100 میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

طبق اعلام پلیس فتا، میزان کلاهبرداری‌های اینترنتی حدود 37 درصد است و امکان کشف حدود 90 درصد از این جرایمی که درصورتی که شاکی به پلیس فتا مراجعه کند، وجود دارد. البته آمار مستقلی از کلاهبرداری به بهانه نذری در دست نیست.سال گذشته روزانه بیش از 2 هزار شکایت کلاهبرداری اینترنتی گزارش‌شده است؛ بیشترین و بالاترین حجم کلاهبرداری سایبری در 4 استان تهران، اصفهان، مازندران و خراسان رضوی است. تخلفاتی که طبق اعلام پلیس فتا، اغلب توسط مجرمان 18 تا 30 ساله به انجام می‌رسد. البته در این میان برخی از افراد به دلایل مختلف شکایت نمی‌کنند.

در شبکه‌های اجتماعی شاهد روش‌های جدیدی از کلاهبرداری با عنوان فروش اقلام و اجناس مخصوص ایام محرم و ایجاد نرم‌افزار‌های نذری یاب هستیم که در این شگرد، مجرمان با ایجاد صفحات درگاه بانک جعلی (فیشینگ) به دنبال سرقت اطلاعات کاربران و خالی کردن حسابشان هستند.

ادیب حافظی، کارشناس سایبری، می‌گوید که «مسأله مهم در بحث کلاهبرداری‌های اینترنتی این است که اقشار نیازمند حساب‌های‌شان را اجاره می‌دهند. تا کسی حساب خود را اجاره ندهد، کلاهبرداری صورت نمی‌گیرد.»اما‌ امیرحسین صفدری، محقق و پژوهشگر علم حقوق، معتقد است که «با پیشرفت تکنولوژی و فناوری این روز‌ها کاربران فضای مجازی هم افزایش چشمگیری داشته است و همین مسأله باعث شده سودجویان و کلاهبرداران از هر شگردی استفاده کنند»، افراد زیادی از گوشی هوشمند استفاده می‌کنند، اما طریقه درست استفاده از آن را نمی‌دانند.

به توصیه کارشناسان، در صورت تمایل به اهدای نذورات یا کمک‌های نقدی یا غیرنقدی به مردم آسیب‌دیده باید از طریق سایت‌های رسمی و مراجع قانونی که مجوز دارند و نام، مشخصات و شماره‌حساب آن‌ها از طریق رسانه‌های ملی و خبرگزاری‌های معتبر اطلاع‌رسانی می‌شود، اقدام کرد؛ شماره‌حساب‌هایی که شخصی نیست و متعلق به نهاد، سازمان و مراجع قانونی است. یا اینکه حضوری نذورات خود را ادا کنند.


1 پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز جمعه 02 آذر
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
تعرفه استخراج مقاله از پایان نامه
خلاقیت خنده دار کارمند باهوش برای خوابیدن در اداره بدون اینکه کسی متوجه بشه+عکس/مغز تو رو باید طلا گرفت😂
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
سامان صفاری، امیرِ دلدادگان: قطعا با یک بازیگر ازدواج خواهم کرد+ویدیو
استخراج مقاله از پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری و چاپ در مجلات isi، علمی پژوهشی، Scopus + پاورپوینت آموزشی
اصول مهم ویراستاری تخصصی کتاب چیست؟
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
چاپ مقاله در ژورنال های معتبر+ گارانتی چاپ فوری
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب + ویدئو آموزشی
شیلا خداداد: موهامو رنگ نمیکنم چون همینجوری و نچرال بودن رو دوست دارم؛ وقتی عروسی برم لاک میزنم و برمیگردم پاک میکنم+ ویدیو