به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از سلام دنیا،مسلما کودک شما با دیدن اسباب بازی بسیار خوشحال می شود. به نظر می رسد جذب شدن به سمت اسباب بازی امری غریزی است. شاید به این خطر باشد که اسباب بازی ها نیاز های کودک را در تجسم و کنکاش کردن، تظاهر نمودن و به اشتراک گذاشتن احساسات شان بر آورده می سازد. اسباب بازی ها نه تنها سرگرم کننده هستند، بلکه می توانند ابزارهای با ارزشی برای هوشمندسازی و آماده کردن کودکان در زمینه مهارت هایی که در طول زندگی به آن ها نیاز خواهند داشت، باشند.
بهترین اسباب بازی برای کودک شما، چیزی است که خودش انتخاب می کند و می تواند یه چیز خیلی ساده مانند یک جعبه مقوایی یا یک ظرف باشد. وقتی او از یک اسباب بازی لذت می برد، آن اسباب بازی بهترین تجربه آموزشی را برای وی فراهم می آورد. کودک شمادارای ذاتی یاد گیرنده است و هر چیزی که او را جذب کند، چیزی را به او خواهد آموخت. همچنین، هرچه تنوع اسباب بازی های او بیش تر باشد، کودک شاد تر بوده و تجربیات یادگیری او نیز متنوع تر خواهد بود. کودک ممکن است به تمامی اسباب بازی هایی که دلش می خواهد دسترسی نداشته باشد، بنابراین شما باید تا جایی که می توانید این اسباب بازی ها را برای او فراهم کنید. در ادامه پیشنهاداتی را درباره انتخاب اسباب بازی هایی برای کودک باهوش تان به شما ارائه خواهیم داد.
نکات کلیدی برای انتخاب بهترین اسباب بازی برای باهوش تر شدن کودکان
اسباب بازی هایی را انتخاب کنید که متناسب با سن کودک تان باشد: اگر اسباب بازی بیش از حد پیشرفته باشد، کودک به دلیل دشواری آن بازی دچار سرخوردگی شده و آن را رها خواهد کرد. همچنین ممکن است این گونه اسباب بازی ها به روحیه کودک لطمه بزنند. همچنین اگر اسباب بازی هایی که انتخاب می کنید پایین تر از سطح سنی کودک شما باشد نیز برای کودک کسل کننده خواهد بود.
اسباب بازی هایی را انتخاب کنید که برای جنسیت کودک شما مناسب باشند: کودک تان را زیر نظر بگیرید تا ببینید به چه چیزهایی علاقه دارد، سطح مهارت های او در چه حد است، شخصیت های مورد علاقه او چه کسانی هستند و ... تا از این طریق بفهمید به چه اسباب بازی هایی علاقه مند خواهد بود.
اسباب بازی هایی را انتخاب کنید که نیازمند تجسم باشند: این ها شامل اسباب بازی هایی بدون پایان خاص هستند و بازی کردن را به سمت تجسم می برند. از انتخاب اسباب بازی هایی که می توان تنها به یک یا دو صورت با آن ها بازی کرد، پرهیز کنید. اسباب بازی هایی که روی قوه ی تجسم کودک کار می کنند، بهتر از اسباب هایی هستند که صرفا با باتری کار می کنند. به عنوان مثال، یک اسباب بازی که کودک می تواند حالت دست و پاهای آن را به طرق دلخواهش تغییر دهد، بهتر از یک اسباب بازی است می تواند فقط به خوبی پشتک بزند. اسباب بازی هایی که باعث رشد باور کودک شما می شوند، او را قادر می سازند تا ایده هایش را در دنیای واقعی آزمایش کرده و خلاقیت خود را پرورش دهد. تحقیقات همچنین نشان داده اند که این امر باعث پرورش زبان کودک و مدت زمان تمرکز او خواهد شد.
اسباب بازی هایی را انتخاب کنید که به کودک شما اجازه می دهند کاری را با آن ها انجام دهد، مثلا آن ها را به هم بچسبانند یا به آن ها را شکل دهند: این اسباب بازی ها هوش فضایی و عمق برداشت کودک را تقویت می نمایند. او همچنین درباره اشکال، رنگ ها و اندازه ها نیز مطالبی را می آموزد.
اسباب بازی های متنوعی را در اختیار کودکان بگذارید تا بتوانند مهارت های متنوعی را بیاموزند: گروه آموزگاران مخالف با سرگرمی های نامناسب در کودکان، لیستی از مزایای بعضی انواع اسباب بازی ها را بیان کرده است:
اسباب بازی هایی که بازی های دراماتیک را تشویق می کنند: مثل لگوها، ماشین های اسباب بازی، حیوانات اسباب بازی و عروسک ها برای شبیه سازی یک زندگی واقعی و کمک کردن به او برای امتحان کردن ایده هایش درباره جهان بسیار موثر هستند.
اسباب بازی هایی که کودک را ترغیب به درست کردن می کند: مانند اسباب بازی های ساختنی، پازل ها و اسباب بازی هایی با قطعات جفت شونده که باعث پرورش کنترل کودک بر روی ماهیچه ها و هماهنگی دست و چشم ها می شوند.
اسباب بازی هایی هنری و خلاقانه: مانند تکه های کاغذ خالی، رنگ ها، قیچی، چسب و خمیر بازی را که باعث خودباوری و یادگیری مهارت های ضروری حل مساله در فرزند شما می شوند و او را در این زمینه ها تشویق می کنند.
اسباب بازی هایی که توانایی بدنی کودکان را بهبود می بخشد: مانند دوچرخه، طناب بازی و توپ را که فعالیت های بدنی کودک تشویق کرده و به کودک اجازه تخلیه انرژی و کسب توانایی های بدنی و هماهنگی عضلات را می دهند.
بازی های استراتژیک: مانند کارت بازی، دومینو، شطرنج و چکرز که به کودک نوبت بازی، برنامه ریزی، پیروی از قوانین و همکاری با اعضای تیم یا رقبا را می آموزند.
این گروه انجام بازی های خشن و بازی با ابزارهای هوشمند مثل گوشی، تبلت یا ... را که برای افراد با سن بالاتر طراحی شده به کودکان توصیه نمی کند.
نکات مهم دیگر در رابطه با اسباب بازی های کودک
وقتی اسباب بازی انتخاب شده را به کودک تان می دهید، او را تنها به حال خود نگذاشته و رهایش نکنید، با او بازی کنید، عملکرد آن اسباب بازی و جذابیت های بازی با آن را برای او توضیح دهید. بازی کردن با کودک علاقه شما نسبت به او را نشان داده و این مساله یادگیری او را ارتقا می بخشد. همچنین، بررسی کنید که آیا واقعا کودک شما به آن اسباب بازی علاقه مند است یا خیر. اگر این گونه نبود، ممکن است اسباب بازی بیش از حد برای او پیشرفته باشد. شما می توانید آن اسباب بازی را تا زمانی که بتواند به درستی با آن بازی کند، نگه دارید و در حال حاضر اسباب بازی های دیگری را جایگزین آن کنید.
هر بار یک یا دو اسباب بازی جدید در اختیار کودک قرار دهید. داشتن انتخاب های بسیار زیاد، کودک را به ویژه اگر کم سن و سال کمی داشته باشد، سردرگم خواهد کرد. اگر شما به تدریج اسباب بازی های جدید را به او ارائه کنید، کودک فرصت خواهد داشت تا حداکثر استفاده را از هر اسباب بازی برده و به دلیل آشنایی با هر اسباب بازی، احساس بهتری نسبت به آن ها داشته باشد.
از ایمنی اسباب بازی ها اطمینان حاصل کنید. این به ویژه در مورد نوزادان و کودکان کم سن و سال خیلی مهم است. به عنوان مثال مطمئن شوید که جغجغه نوزاد دارای حفره هایی نیست که احیانا باعث شوند انگشت او در داخل آن ها گیر کند. نوزادان دوست دارند اسباب بازی ها را به دهان شان ببرند، بنابراین از اسباب بازی هایی که امکان بلعیدن آن ها توسط کودک وجود دارد، استفاده نکنید. برای کودکان بزرگ تر، در صورتی که اسباب بازی ها به گونه ی طراحی شده اند که قرار است وزن کودک را تحمل کنند، از استحکام و سلامت آن ها اطمینان حاصل کنید.
اسباب بازی ها را به نحوی نگهداری کنید که کودک به بازی با آن ها تشویق شود (مانند قرار دادن آن ها در یک محیط خاص یا استفاده از چیدمان های خلاقانه). اسباب بازی ها را در یک جعبه بر روی هم انبار نکنید که باعث شود کودک حتی به خاطر نیاورد که در آن جعبه چه اسباب بازی هایی برای بازی دارد.