به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، کابرد شمع موتور اشتعال و بهتر است بگوییم , ایجاد انفجار است .
همانطور که می دانید موتور ماشین وقتی شروع به کار می افتد که سوخت موجود در آن آتش گرفته و منفجر شود اما یعنی چه ؟ پس کار شمع چیست ؟
وقتی به خودرو بنزین می زنید و سپس استارت می زنید , سوخت به وسیله مکش و یا پمپ سوخت موجود در سیستم انقال سوخت در خودرو وارد موتور می شود .
در این هنگام پیستون با چرخش اولیه فلایویل که در اصل استارت آن را می چرخاند بالا آمده و سوخت تزریق شده را به شدت متراکم می کند , در این حالت شمع که در سرسیلندر قرار دارد و در بنزین متراکم شده کاملا غرق شده است , یک جرقه می زند .
این جرقه باعث می شود تا بنزین به شدت متراکم شده منفجر شده و پیستون را به سمت پایین سریعا هل دهد , که نتیجه آن می شود به حرکت در آمدن فلایویل و میل لنگ و در نتیجه موتور به کار می افتد .
پس شمع نقش ایجاد انفجار و اشتعال را در موتور دارد .
شیوه عملکرد شمع موتور
شیوه ی عملکرد شمع بدین صورت است که پس از اینکه کوئل خودرو جریان با ولتاژ پایین را از باتری دریافت کرده و ولتاژ آن را افزایش داد؛ آن را به شمع خودرو منتقل می کند.
سپس جریان بین دو الکترود مثبت و منفی(دو الکترود مرکزی و جانبی) افزایش یافته و ساختار گازهای موجود در محفظه احتراق را تغییر می دهد.
با افزایش ولتاژ، گازهای موجود یونیزه شده و رسانایی برای جریان الکتریکی می شوند و در محفظه، احتراق ایجاد می کنند.
شمع موتور به طور کلی از دو الکترود منفی و مثبت تشکیل شده که یک سمت آن با رزوه ای فلزی به داخل سیلندر بسته می شود و سمت دیگر آن با پوشش چینی، عایق ورودی جریان الکتریسیته با ولتاژ بالا از کوئل می باشد که وایر، بر روی آن قرار می گیرد.
اما ساده ترین توضیح این است که شمع موتور خودرو، وظیفه جرقه زنی در داخل سیلندر و مشتعل کردن ترکیب سوخت و هوای فشرده شده موجود در داخل سیلندر را برعهده دارد.
در واقع باید گفت که در تمامی موتورهای درونسوز که از بنزین برای سوخت خود استفاده می کنند، قطعه ای به نام شمع قرار دارد که با استفاده از برق جرقه ای را تولید می کند.
این جرقه، ترکیب سوخت و هوای فشرده شده درون سیلندر را مشتعل کرده و با این احتراق، عمل حرکت در خودرو اتفاق می افتد.
کد حرارتی که بر روی شمع خودرو نوشته می شود نشان دهنده چیست؟
این کد یا بازه حرارتی که به صورت یک عدد بر روی بدنه انواع شمع های خودرو نوشته شده است؛ در واقع میزان حرارت ایجاد شده در آخرین مرحله از عملکرد شمع را نشان می دهد.
چون این دما، هم باید به اندازه ای بالا باشد تا از ایجاد رسوبات بر روی سر الکترود جلوگیری کند و هم باید به اندازه ای پایین باشد؛ تا از احتراق پیش از زمان موعد ترکیب سوخت و هوا در محفظه احتراق، جلوگیری کند.
پس برای برآوردن هر دو منظور شمع به این رنج دمایی نیاز دارد؛ که به آن عملکرد حرارتی شمع گفته می شود.
کد حرارتی نشان دهنده عملکرد مطلوب شمع موتور خودرو در بازه دمایی و اندازه دمایی مشخصی است.