کرونا چه عوارض بلندمدتی برای سلامتی بیماران دارد؟

  یکشنبه، 18 خرداد 1399 ID  کد خبر 83140
کرونا چه عوارض بلندمدتی برای سلامتی بیماران دارد؟
ساعد نیوز: ویروس جدید کرونا (کووید-۱۹)، علاوه بر ریه، سایر اعضای مهم بدن انسان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. دانشمندان می‌گویند برخی از اثرات کرونا ممکن است تا مدت‌ها بعد از خروج ویروس از بدن، باقی بمانند.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از فرارو، در مراحل اولیه شیوع بیماری کرونا، گزارش هایی از کشور هایی نظیر ژاپن، چین و کره جنوبی درباره ابتلای دوباره به کرونا منتشر شد که موجب نگرانی دانشمندان شد. دانشمندان نگران بودند که ابتلای دوباره به کرونا، به این معنا باشد که بدن انسان قادر نیست در مقابل ویروس کرونا مصونیت بلندمدت ایجاد کند.

اما حالا معلوم شده است که احتمال ابتلای دوباره به کرونا قطعی نیست. مقامات کره جنوبی گفته اند که دلیل مثبت شدن دوباره آزمایش حدود ۲۹۰ بیمار کرونایی بهبودیافته این است که بدن آن ها هنوز حاوی ویروس های مرده بود. به همین خاطر، در حالی که آن ها دوباره به کرونا مبتلا نشده بودند، آزمایش آن ها مثبت شد.

اما به موازات آشکار شدن شواهدی در زمینه عدم ابتلای دوباره به کرونا، شواهد دیگری به دست آمده که نشان می دهد همان یک بار ابتلا به کرونا هم می تواند اثرات و عوارض دائمی برای مبتلایان در پی داشته باشد.

در ابتدا تصور می شد که بیماری کرونا صرفا یک ویروس تنفسی است و در نتیجه، فقط ریه ها را تحت تاثیر قرار می دهد. اما حالا معلوم شده است که کرونا تقریبا بر تمام اعضای حساس بدن مثل قلب، مغز، رگ های خون، چشم، کلیه و... تاثیر می گذارد. همچنین، در ابتدا تصور می شد که آسیب هایی که کرونا به بدن وارد می کند، بعد از بهبودی از بیماری، برطرف می شوند. اما اکنون مطالعات جدید نشان می دهند که آسیب های ویروس کرونا در برخی بیماران ممکن است دائمی باشد.

در همین رابطه، روزنامه ایندیپندنت نوشت که شواهد روزافزون نشان می دهند که حتی کسانی که بیماری خفیف کرونا گرفته اند، ممکن است در آینده برای مدت ها بعد از خروج ویروس از بدن های شان با مشکلاتی مواجه شوند. روبرتو پدرتی، رئیس بخش قلب در انستیتوی بالیتی علمی پاویای ایتالیا، به مجله «گود هلث» گفت: «آنچه در بیمارستان ها دیده ایم، نوک کوه یخ هست. در حال حاضر، بر معالجه بیماران حاد متمرکز هستیم تا به آن ها کمک کنیم از کووید-۱۹ بهبود پیدا کنند. اما ما نیاز داریم که اثرات آینده ویروس بر سلامتی را بررسی کنیم.»

ایندیپندنت به بخشی از این اثرات بر اعضای مختلف بدن پرداخت.

ریه ها

یک گزارش از چین نشان داد که از میان ۷۰ درصد بیمارانی که از التهاب ریه کووید-۱۹ نجات پیدا کرده اند، ۶۰ درصد نوعی آسیب ریه داشته اند که در سی تی اسکن ها معلوم بود.


پژوهشگران دانشگاه علم و فناوری هواژونگ در ووهان، متوجه شده اند که آسیب های کرونا به ریه ها می تواند به انسداد رگ های خونی در ریه ها که مسئول جذب اکسیژن هستند منجر شود. همچنین، کرونا می تواند بافت ریه ها را زخمی یا ضخیم کند. این زخمی شدن یا ضخیم شدن باعث تنگی نفس افراد می شود. در حال حاضر، هیچ دارویی برای معالجه این رخم ها وجود ندارد. پژوهش ها نشان داد که حتی افرادی که هیچ علایمی ندارند، ریه های شان آسیب دیده اند.

قلب و عروق

یک پژوهش منتشر شده در نشریه «JAMA Cardiology» وقوع آسیب قلبی در ۲۰ درصد بیماران بستری شده در ووهان را اثبات کرد. یک پژوهش دیگر نشان داد که ۴۴ درصد ۳۶ بیماری که در بخش مراقبت های ویژه پذیرش شده بودند، از آریتمی قلب (نامنظم بودن ضربان قلب) رنج می بردند. گمان می رود که این مشکل ناشی از وقوع طوفان سایتوکین در بدن است. به واکنش اغراق آمیز سیستم ایمنی بدن به ویروس، طوفان سایتوکین گفته می شود. این طوفان در بدن برخی بیماران کرونایی دیده شده است. پژوهش ها نشان می دهند که این طوفان می تواند به التهاب ماهیچه قلب منجر شود که این نیز بر سیستم الکتریکی قلب تاثیر می گذارد و باعث ضربان غیرعادی قلب می شود. همچنین التهاب ماهیچه قلب، بر قدرت آن در پمپاژ خون به بدن تاثیر منفی می گذارد.

آسیب های قلبی عروقی فقط مختص کووید-۱۹ نیستند. بسیاری از ویروس های دیگر باعث التهاب ماهیچه قلب می شوند. اگر چه اکثر بیماران به مرور زمان از این التهاب بهبود پیدا می کنند، اما برخی دیگر متحمل آسیب دائمی به ماهیچه قلب می شوند. یوچی هان، دانشیار پزشکی در دانشگاه پنسیلوانیا، گفته است افرادی که دارای بیماری قلبی و عروقی هستند، احتمالا از بیماری کووید- ۱۹ آسیب بیشتری می بینند. با این حال، هان هشدار داد که افراد سالم هم آسیب پذیر هستند. او به دیلی میل گفت: «التهابی که در قلب ایجاد می شود، به افراد دارای بیماری قلبی و عروقی محدود نیست و همه ممکن است دچار آن بشوند.»

به نظر می رسد کرونا حتی به خون هم آسیب می زند. از میان ۱۸۴ بیمار کرونا در بخش های مراقبت ویژه هلند، ۳۸ درصد لخته خون داشتند.

کلیه ها

اگر چه هدف اولیه ویروس، ریه ها هستند، اما شواهد نشان می دهد که کرونا در برخی بیماران به کلیه ها هم آسیب می زند. طبق یک پژوهش در ووهان، ۲۷ درصد ۸۵ بیمار بستری شده، نارسایی کلیه داشته اند. همچنین یک پژوهش دیگر، نشان داد که ۵۹ درصد ۲۰۰ بیمار بستری شده کرونا در استان های هوبی و سیچوان، در ادرارشان پروتئین و ۴۴ درصد خون داشتند. هر دو این ها نشانه ای از آسیب دیدگی کلیه است. در همین پژوهش آمده است که افراد دارای آسیب شدید کلیه پنج برابر احتمال مرگ شان نسبت به بیمارانی که آسیب شدید کلیه ندارند، بیشتر است.

مغز

یک پژوهش درباره ۲۱۴ بیمار کرونا نشان داد که یک سوم از این بیماران علایم عصبی مانند گیجی، سردرد و اختلال شناختی داشته اند. در حال حاضر معلوم نیست که علت این علایم چیست. دیدگاه هایی وجود دارد مبنی براینکه ویروس روی عصب های بدن تاثیر می گذارد. فقدان حس های چشایی و بویایی در برخی بیماران، نشان دهنده تاثیر بیماری بر سلول های عصبی است. اختلال شناختی نیز می تواند با باقی ماندن در بخش مراقبت های ویژه مرتبط باشد. گاهی وقت ها به آن اختلال بخش مراقبت ویژه گفته می شود. این اختلال که می تواند موجب هذیان گویی و پارانویا شود، به طور مکرر در بیماران مسن اتفاق می افتد. اگر چه برخی علایم به مرور زمان بهبود پیدا می کنند، اما برخی علایم دیگر ادامه پیدا می کنند. برخی دانشمندان گفته اند که سن و شدت بیماری می تواند روی وضعیت شناختی بیماران کرونا تاثیر بگذارد.

پرفسور اد بلمور، عصب شناس دانشگاه کمبریج، به ایندیپندنت گفته است که شواهد کافی نشان می دهد که کرونا باعث بیماری عصبی می شود. بلمور افزود که اثرات روانی بیماری ممکن است بیش از یک دهه ادامه پیدا کند.


دیدگاه ها
  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
خلاقیت خنده دار هندونه فروش شیرازی، برای فرار از گرما حماسه آفرید/ هنر نزد ایرانیان است و بس... (174 نظر) نگاهی به سفره مفصل و تمام و کمال حضرت ابوالفضل در منزل شاه نشین علی دایی+عکس/ از گل آرایی و شمع‌دان‌هایی طلایی تا پَک هایی لاکچری و جذاب (109 نظر) مراسم تشییع پدر حامد بهداد، با حضور چهره های سرشناس و بازیگران +عکس/ روحش شاد و یادش گرامی (69 نظر) نگاهی به اعلامیه ترحیم مادر جوان حمید گودرزی که دیشب خبر فوتش را آقای بازیگر اعلام کرد +عکس/ روحش شاد (47 نظر) رهبر معظم انقلاب: بعد از فوت پدرم همه‌ی موجودی خانه‌اش 45 هزار تومان شد که نمی‌شد با آن گاز یا یخچال خرید (40 نظر) انتخاب محمدرضا گلزار و بهرام رادان به عنوان خوش‌تیپ‌ترین و خوش قیافه‌ترین بازیگران ایران از منظر الیف ارول بازیگر چشم آبیِ ترکیه‌ای+ ویدیو/ چشم آیسان خانوم و مینا مختاری روشن! (28 نظر) خلاقیت خنده‌دار اوستا بنّا در ساختن توالت کنار روشویی برای راحتیِ صاحبخانه حماسه آفرید+ عکس/ مغز نیست که فسفر خالصه😂 (25 نظر) نگاهی به ماشین مازراتی هوش پران علی دایی که همه آرزوشو دارن/ شهریار فوتبال ایران سوار بر دلبر مشکی😍 (25 نظر) خلاقیت خنده دار میوه فروش وانتی با عکس رضا گلزار حماسه آفرید/هنر نزد ایرانیان است و بس+ عکس (23 نظر) مات و مبهوت موندن مهران مدیری از دیدن همزاد خودش تو دورهمی/ چقدرم که شبیه همدیگه هستن!+عکس (21 نظر) درخت خرمای بزرگ حیاط باصفای خونه ویلایی زهرا گونش/ نخل های هم قد والیبالیست مشهور ترکیه ای (19 نظر) سینه زنی شاهرخ خان، بازیگر معروف هندی در هیئت عزاداری امام حسین (ع) +ویدئو (16 نظر) خلاقیت منحصر به فرد آرایشگر خوش ذوق در تغییر چهره داماد حماسه ساز شد+ویدئو/سلطان بی چون و چرای گریم در سطح خاورمیانه😂 (16 نظر) هنرمندان و ورزشکارانی که در مراسم نذری پوریا پورسرخ بازیگر سریال کیمیا حضور داشتند/ علی پروین هم بود+عکس (14 نظر) رهبر معظم انقلاب: من در کلاس اول ابتدایی چشمانم ضعیف بود و تخته سیاه و چهره معلم رو نمی‌دیدم +ویدیو/ از 13 سالگی عینکی شدم (13 نظر)
تیتر امروز   
ورود نمایندگان تهران به تنش بین شورا و شهرداری
صفر تا صد واردات خودروهای کارکرده | هزینه واردات خودروی دست دوم چقدر است؟
ماهانه 200 پرستار مهاجرت می‌کنند! / مسئولان به هوش باشند
تذکر جالب رهبر انقلاب وقتی فرزندشان اجازه دست زدن به خرمای مهمانان را نداشتند!
(تصاویر) کشف نیم‌کیلو طلای ناب، یک «کمربند» خارق‌العاده در شهر چهل‌دروازه
پزشکیان در مجلس حاضر شد و سرجای خودش نشست
تقویم آموزشی دانشگاه پیام‌نور اعلام شد
جزئیات استفاده از تسهیلات بنیاد ملی نخبگان برای جذب دانش‌آموختگان برتر به عنوان عضو هیئت علمی
پوشش بازیگر زن ایرانی، راز زندگی‌اش را فاش کرد!+ویدئو
آمار وحشتناک نزاع و دعوای خیابانی / از سقط جنین تا قتل جوان!
(ویدئو) ارتشی از ربات‌های سوسکی در ماموریت‌های سری شرکت می‌کنند!
ویدیو/ نقاشی منحصربه‌فرد خلاقانه با کمک ذره‌بین غول‌پیکر در دل طبیعت/ ترکیب علم فیزیک و هنر مساوی با شاهکاری از جنس آتش
ویدیو/ سبک تخصصی و تضمینی آموزش مکالمۀ زبان انگلیسی فقط در یک جلسه/ فینیشرِ بی‌رحمانۀ "سیامک انصاری" به "رامین ناصرنصیر" در سریال "عطسه"
ویدیو/ سفر افسانه‌ای "هرکول" خدای اسطوره‌ای رومیان به بیستون کرمانشاه
ویدیو/ حقایقی باورنکردنی از ساخت "خزانۀ سوالبارد" برای روز قیامت در نروژ/ دنیایی زیرزمینی برای جلوگیری از انقراض انسان‌ها در پایان جهان
منتخب روز   
(فیلم) سکانس فوق عاشقانه شهاب حسینی و لیلا حاتمی در فیلم "پرسه در ماه" / ما کاملا شبیه همیم طرز نگاهامون دو دو زدن چشامون ...😍 استارت تمرینات سخت علیرضا بیرانوند در تراکتور +فیلم/ آقای دروازه بان آمادگی بدن بالایی دارد! سکانس عاشقانه دل باختن قباد به شهرزاد/ نشود فاش کسی آنچه میان من و توست (فیلم) سکانس فوق العاده احساسی و عاشقانه از شهاب حسینی و معشوقه‌اش در سریال "شهرزاد" / با چراغی همه جا گشتم و گشتم در شهر هیچکس به تو مانند نشد😍 (فیلم) خرید دکتر مسعود پزشکیان از یک سوپرمارکت در تهران به همراه نوه‌ها و عروسش با کارت بانکی شخصی / نوه‌ها پدربزرگ را به خرج انداخته‌اند اقدام منحصربفرد و زیبای طلافروش یزدی به احترام دختر سه ساله امام حسین(ع)+عکس/ این جور تصاویر مخصوص ایران ماست والسلام👌 (فیلم) رهبر معظم انقلاب: به من می‌گویند شما گفتید سوءاستفاده جویان را افشا نکنید / ما حق نداریم افراد را به صرف گمان متهم کنیم سکانس خوشحالی قُباد از بارداری شهرزاد/ قُباد: من تا الان نمیدونستم از این دنیا و از این زندگی چی میخوام اما الان.... (عکس) هدایای ارزشمندی که پزشکیان در پشت صحنه یک هیئت دریافت کرد / خوشا راهی که آغازش با حسین است ... (ویدئو) شعر سوزناک شهریار برای مادر بزرگش که با شنیدنش اشک از چشمانتان سرازیر خواهد شد به یادماندنی ترین سکانس عاشقانه سریال شهرزاد / از بله گفتن شهرزاد تا مرگ مرگ بزرگ آقا نقش دختر رهبر انقلاب در ترمیم دست مجروح ایشان/ فرزند دختری که به پدر اُنس داشت