دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

جامعه /

کشف برکه‌های نمکی زیر سطح سیاره مریخ 

سه شنبه، 12 تیر 1403
کد خبر: 395276
ساعد نیوز: پژوهش‌های جدید از احتمال وجود شبکه‌ای از برکه‌های نمکی در عمق مریخ حکایت دارد.

به گزارش پایگاه خبری-تحلیلی ساعد نیوز به نقل از فرادید، بر اساس یافته‌های جدید احتمال می‌رود شبکه‌ای از برکه‌های نمکی در زیر قطب جنوبی مریخ و در کنار دریاچه‌ای بزرگ زیر سطح این سیاره وجود داشته باشد؛ مسئله‌ای که احتمال وجود حیات در این سیاره سرخ را افزایش می‌دهد.

دانشمندان ایتالیایی پس از گذشت دو سال از شناسایی آنچه به اعتقاد آن‌ها، یک دریاچه بزرگ در زیر سطح این سیاره است، روز دوشنبه از کشف یافته‌هایی جدید در این خصوص خبر دادند.

آن‌ها این یافته‌ها را با افزایش منطقه مورد پوشش تحقیقاتی خود تا چند صد مایل و با استفاده از داده‌های بیشتری که از یک رادار صوتی که بر روی فضای پیمای مارس اکسپرس (Mars Express) متعلق به آژانس فضایی اروپا، نصب شده، به دست آوردند.

طبق آخرین پژوهش‌هایی که در نشریه «Nature Astronomy» (متعلق به گروه انتشاراتی نیچرانگلیس) به چاپ رسیده، دانشمندان شواهد بیشتری را از وجود این دریاچه نمکی زیر سطح مریخ ارائه داده اند که اندازه آن به 12 تا 18 مایل (20 تا 30 کیلومتر) می‌رسد و در یک مایلی (1.5 کیلوکتری) زیر سطح یخی این سیاره وجود دارد.

این دانشمندان همچنین «سه توده آبی کوچکتر» را در اطراف این دریاچه کشف کرده‌اند. این برکه‌های آبی به نظر می‌رسد که دارای اندازه‌های گوناگونی بوده و از دریاچه اصلی جدا هستند.

سیاره مریخ در گذشته‌های دور

تقریبا در حدود 4 میلیارد سال پیش، سیاره مریخ مانند زمین گرم و مرطوب بود؛ اما این سیاره سرخ در نهایت به سرزمینی خشک به مانند آنچه امروز می‌بینیم، تبدیل شد.

این محققان به سرپرستی «سباستین امانوئل لارو» (Sebastian Emanuel Lauro) از دانشگاه رُم (Roma Tre University) شیوه‌ای مشابه آنچه که بر روی کره زمین به منظور کشف دریاچه‌های مدفون در قطب جنوب و نیز مجمع الجزایر قطبی کانادا (که به آن مجمع الجزایر شمالگانی نیز گفته می‌شود) انجام گرفته را در مریخ به کار بستند. یافته‌های این محققان مبتنی بر بیش از 100 رصد راداری از سوی فضاپیمای «مارس اکسپرس» و در طی سال‌های 2010 تا 2019 به دست آمده است. این فضاپیما در سال 2003 برای انجام مأموریت به سوی مریخ ارسال شد.

در ادامه این گزارش آمده است تمامی این آب‌ها احتمال وجود حیات در اندازه میکروبی را بر روی سطح و یا داخل سیاره مریخ نشان می‌دهد. دانشمندان می‌گویند این مقدار زیاد نمک، احتمالا سبب جلوگیری از انجماد آب‌ها در این مکان بسیار سرد می‌شود.

دمای سطح قطب جنوبی مریخ منفی 172 درجه فارنهایت (برابر با منفی 113 درجه سانتی گراد) برآورد می‌شود که هرچه به عمیق این سیاره برویم، دما گرم‌تر می‌شود.

این برکه‌های آبی، احتمالا از لحاظ زیست شناختی دارای اهمیت هستند و در مأموریت‌های بعدی به مریخ باید این منطقه مورد بررسی قرار گیرد.

  برچسب ها: گیاه مریخ

پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز یکشنبه 13 آبان
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
تغییر چهره پوریا پورسرخ 9 سال بعد از سریال "کیمیا" در 49 سالگی + عکس
بهترین ترجمه با بهترین مترجم آنلاین + معرفی 8 پلتفرم برتر ترجمه
تبدیل پایان نامه به مقاله
پربازیدشدن تبریک تولد جالب یکتا ناصر به خودش با گریم هالووینی+عکس/ سوفیا کوچولو رو ببینید فقط😍
تکیه کلام های جالب و بانمک استادان معروف دانشکده ادبیات تهران 78 سال پیش/ از ملک الشعرای بهار تا ذبیح الله صفا+عکس
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب + ویدئو آموزشی
ترجمه تخصصی کتاب
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟
اصول مهم ویراستاری تخصصی کتاب چیست؟