درباره دکتر محسن صدیقی مشکنانی
دکتر محسن صدیقی مشکنانی متولد سال 1329 است و مؤسس و مدیرمسئول نشر ممد که از اسفند 1392 شروع به کار کرده. او همچنین سوابق متعدد علمی و آموزشی در مناصب مختلف در دانشگاه های کشور را در کارنامه ی خود دارد؛ در تولید کتاب های صوتی برای نابینایان و کم بینایان فعالیت کرده است و سری کتاب های «مهندسی و مدیریت زندگی» را در انتشارات مُمِد به انتشار رسانده است. از دیگر آثار این نویسنده می توان به کتاب های «برنامه و برنامه سازی»، «گشت در اینترنت»، «دنیای صفر و یک ها» اشاره کرد.
درباره کتاب مهندسی و مدیریت زندگی
از میان اصول اولیه ای که باعث می شود روابط ما در زندگی خصوصی و شغلی یا اجتماعی مان استوارتر گردد، می توان به اعتماد بین افراد اشاره کرد. هر فردی برای اینکه احساس قدرت و امنیت را در فعالیت های خود داشته باشد، نیاز به جمعی از افراد قابل اعتماد در اطراف خود دارد. کتاب راهنمای اعتمادسازی به دنبال معرفی راه های جلب و افزایش اعتماد افراد است. این کتاب قصد دارد مخاطب خود را با ریشه های شکل گیری اعتماد آشنا سازد تا ازاین طریق بتوان طرح دقیقی از چگونگی افزایش اعتماد ارائه کرد. مبنای اعتماد مجموعه نشانه هایی است که اعتمادکننده از اعتمادشونده دریافت می کند. این کتاب بحث مفصلی درباب ویژگی ها، شرایط، نارسایی ها و دیگر وجوه اعتماد ارائه می کند که هر یک به صورت مجزا و در کلیت اثر به فهم دقیق تر پدیده ی اعتماد می انجامد. لحن این کتاب آموزشی است و دقت نظرهای دکتر صدیقی مشکنانی باعث می شود هنگام مطالعه ی کتاب خود را مشغول فکر کردن به سؤالاتی در مورد اعتماد بیابید. این روش کمک می کند تا کتاب از حالتی خسته کننده و یکنواخت به یک فعالیت پویا تبدیل شود. عملکرد بهتر، فهم روشن، نتیجه ی مطلوب تر و دستیابی به اهداف مختلف همه بخشی از ثمراتی است که کتاب مهندسی و مدیریت زندگی: راهنمای اعتمادسازی در پی تحقق آن است. در این کتاب راه ها و روش هایی تبیین می شوند که انواع اعتمادسازی را پوشش می دهند؛ به عبارت دیگر، دکتر صدیقی مشکنانی با معرفی روش های ثمربخش اعتمادسازی، حالات گوناگون جلب و اعتماد افراد را بر می شمارد. در بخش های ابتدایی این کتاب با روان شناسی فرد اعتمادکننده، زمینه سازهای اعتماد و معیارهای اعتماد به افراد آشنا می شویم و در ادامه می آموزیم که چطور این معیارها و شرایط زمینه ساز را متناسب افراد مختلف، به صورت نظام مند ایجاد کنیم. کتاب مهندسی و مدیریت زندگی: راهنمای اعتمادسازی نوشته ی محسن صدیقی مشکنانی توسط انتشارات مُمِد به چاپ رسیده است.
درباره ی مجموعه ی مهندسی و مدیریت زندگی
انتشارات مُمِد با مدیریت دکتر محسن صدیقی مشکنانی مجموعه ای با عنوان «مهندسی و مدیریت زندگی» را با بهره گیری از روش های مورداستفاده در علوم کامپیوتر و مهندسی نرم افزار طراحی کرده اند تا بررسی و حل مشکلات زندگی روزمره و روابط بینافردی سهل تر گردد. این روش های فنی و تخصصی موجب نشده است که کتاب های این مجموعه دشوارخوان باشند، بلکه در کمال سادگی و ایجاز مطالبی را برای مخاطب ارائه کرده اند. تاکنون از این مجموعه کتاب هایی نظیر «راهنمای انتخاب»، «تمومش کن» و «راهنمای مقابله با حاشیه» به قلم دکتر محسن صدیقی مشکنانی، به چاپ رسیده است.
در بخشی از کتاب مهندسی و مدیریت زندگی: راهنمای اعتمادسازی می خوانیم
اعتماد به نقش وابسته است. هدف ما در این کتاب اعتماد سازی است. این که اعتماد مخاطبان ما به ما افزایش یابد. اما در طول زمان، حتی در طول یک روز و کمتر، به دفعات نقش ما تغییر می کند، و هر نقش مخاطبان خاص خود را دارد. برای مثال یک کارمند را در نظر بگیرید. در محیط کار، ارباب رجوع، همکار و مدیر، از مخاطبان او هستند. همین شخص در خانه به عنوان همسر و همچنین پدر یا مادر نقش دارد، همین فرد برای پدر و مادر خودش، نقش فرزند را دارد. اگر در تمام این موارد به این شخص به عنوان اعتماد شونده نگاه کنیم، می بینم که اعتماد کننده ها و موضوع اعتماد در طول زمان تغییر می کنند. و برای هر یک از این موارد، بحث اعتماد به این شخص و عملکرد او برای اعتماد سازی می تواند (و به نظر من باید) مورد توجه او باشد. در واقع در هر نقش و در مقابل هر مخاطبِ این نقش، بحث اعتماد سازی می تواند (و به نظر من می باید) مطرح باشد. به این ترتیب انواع مختلفی از اعتماد سازی شکل می گیرد. مثل اعتماد سازی در قبال همکار، اعتماد سازی در قبال مدیر، اعتماد سازی در مقابل همسر، در مقابل فرزند، در مقابل والدین. و این داستان در نقش های دیگر ادامه دارد. اعتماد به ارائه وابسته است. نشانه ها مبنای شکل گیری اعتماد است. اگر ارائه ای در کار نباشد، اساسا نشانه ای تولید نمی شود و بنابراین اعتمادی هم نمی تواند شکل بگیرد. اعتماد متقارن نیست. اعتماد کننده و اعتماد شونده، هریک شرایط و معیارهای خود را دارند. بنابراین حتی اگر موضوع اعتماد برای طرفین یکسان باشد، باز معمولا اعتماد متقارن نیست. اعتماد طرف اول به طرف دوم، کاملا متفاوت از اعتماد طرف دوم به طرف اول است.
فهرست مطالب کتاب
- فصل 1: در مورد اعتماد
- فصل 2: در مورد اعتماد سازی
- فصل 3: اعتماد سازی با روش های رهیافتی
- فصل 4: اعتماد سازی با همخوانی (مقابله با اعتماد سوزی)
- فصل 5: اجرای یک پروژه اعتماد سازی (چگونه به هدف خود برسیم؟)
- فصل 6: به کی اعتماد کنم؟ چگونه؟
شناسنامه کتاب مهندسی و مدیریت زندگی
- نویسنده: محسن صدیقی مشکنانی
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر ممد
- تعداد صفحات: 68
- موضوع کتاب: کتاب های ارتباطات و روابط عمومی
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی: ندارد
بنابراین با توجه به سطح نوشتار کتاب و نثر روان و ساده ی آن کتاب برای تمام سنین مناسب است. مخاطب اصلی کتاب کسانی هستند که در بخشی از فعالیت های شغلی یا روابط خود، قصد ایجاد تغییر و تحول دارند و به بهبود سطح کیفی روابطشان می اندیشند. امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.