به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، بسیاری از والدین در تلاش اند با استفاده از روش های تربیتی از دروغگویی کودکشان جلوگیری کنند. اما باز هم با وجود رعایت تمامی نکات شاهد دروغگویی در کودکشان هستند. همه افراد از جمله کودکان ممکن است درمورد هر چیزی دروغ بگویند. دروغگویی کودکان می تواند دلایل مختلفی از جمله نفع شخصی، جلوگیری از آسیب و رؤیا پردازی داشته باشد. بسیاری از دروغ های کودکان کاملا طبیعی هستند اما این به معنای عدم نیاز به توجه به دروغگویی کودکان نیست. لازم است کودکان را در جهت ارزش دادن به راستگویی و عادت نکردن به دروغ پرورش داد. با استفاده از روش های صحیح تربیت فرزند می توان مشکلات رفتاری در کودکان را کاهش داد.
علت دروغگویی در کودکان و نوجوانان
ترس از عصبانی شدن پدر و مادر مهم ترین علت دروغگویی در کودکان و نوجوانان است . بنابراین اگر می خواهید فرزندتان با شما صادق باشد ، سعی کنید ترس او را از عصبانی شدن خود به حداقل برسانید .
نخست بر اهمیت اعتماد و اطمینان تاکید کنید ( و این مطلب را به تکرار به او بگویید ) : « چیزی مهم تر از اعتماد متقابل میان پدر ومادر و فرزند وجود ندارد . تنها دراین صورت است که می توانیم به یکدیگر ایمان داشته باشیم . » آن گاه برای تخفیف عامل ترس به فرزند خود بگویید :
« وقتی کاری کرده ای که نباید می کردی و می ترسی اگر به من بگویی عصبانی شوم ، پیش من بیا و بگو : « اگر عصبانی نمی شوید می خواهم مطلبی به شما بگویم … » با شنیدن این جمله می فهمم که نباید عصبانی شوم . البته ، بسته به شدت کار خلافی که کرده ای خودت باید فکری به حالش بکنی . اما من قول می دهم عصبانی نشوم ، اگر راستش را بگویی به داشتن فرزندی چون تو افتخار می کنم . »
بد نیست گهگاه در این باره با فرزند خود صحبت کنبد ، در این صورت عادت قدیمی آن ها مجددا . گاه و بی گاه عود می کند . توجه داشته باشید بی تفاوت گذشتن از دروغگویی هم کار درستی نیست .
گاه مجازات منصفانه و در حد تناسب کودکی که دروغ گفته لازم است و گاهی هم یک عذرخواهی ساده کفایت می کند . نکته مهم این است که باید در هرشرایط بر خویش مسلط بوده ، آرامش خود را از دست ندهید و فراموش نکنید که کودک را به خاطر حقیقت گویی تشویق کنید .