دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

علم و فناوری / فناوری ارتباطات /

لحظه هیجان انگیز تماس تصویری (اولین ویدیو) کال تاریخ جهان 50 سال پیش + ویدئو 

یکشنبه، 13 آبان 1403
ساعد نیوز: 50 سال قبل در چنین روزی اولین تماس تصویری تجاری بین «Peter Flaherty»، شهردار شهر «پیتسبرگ» و «John Harper» مدیرعامل شرکت «آلکوا» (Alcoa) بوسیله تلفن تصویری Picturephone Mod II انجام شد.

به گزارش سرویس علم و فناوری ساعدنیوز، تماس تصویری یکی از کاربردی ترین شیوه‌های تماس است و در دوران کرونا مردم اهمیت آن را بیشتر درک کردند. به کمک تماس تصویری برقراری ارتباط با دوستان و نزدیکان آسان شده و خلاء ملاقات‌های حضوری تا حد زیادی پر شده است. برنامه‌هایی مثل واتساپ و اسکایپ روی میلیون‌ها گوشی نصب شده و گپ ویدیویی را آسان تر کرده است. برقراری تماس ویدیویی در گذشته اصلا ساده نبوده و فناوری برای رسیدن به اسکایپ و Zoom مسیری طولانی را طی کرده است.

50 سال قبل در چنین روزی اولین تماس تصویری تجاری بین «Peter Flaherty»، شهردار شهر «پیتسبرگ» و «John Harper» مدیرعامل شرکت «آلکوا» (Alcoa) بوسیله تلفن تصویری Picturephone Mod II انجام شد. این دستگاه سال 1970 توسط شرکت AT&T به بازار عرضه شد و اولین تلفن تصویری بود که مردم می‌توانستند از آن در خانه یا محل کار استفاده کنند.

داستان برقراری اولین تماس ویدیویی به قبل از دهه 70 میلادی باز می‌گردد و ایده آن همزمان با ظهور تلفن و سینما از حدود صد سال قبل از دهه 70 شکل گرفت. البته پیشرفت کند فناوری اجازه محقق شدن چنین رویایی را تا نیمه دوم دهه 20 میلادی نداد. سیستم‌های مداربسته آن زمان شامل یک دوربین و تلویزیون می‌شدند که بوسیله سیم کشی به سیستمی مشابه در یک مکان دیگر وصل شده و تماس تصویری را ممکن می‌کردند.

در دهه 30 میلادی شرکت AT&T توسعه سیستمی را آغاز کرد که اجازه استریم ویدیو از طریق شبکه تلفن را می‌داد و دیگر نیازی به کابل کشی مخصوص نبود. این شرکت نمونه اولیه تلفن تصویری خود را در نمایشگاه جهانی سال 1939 به معرض نمایش گذاشت. این شرکت سال 1964 تلفن تصویری Picturephone Mod I را به بازار عرضه کرد و باجه‌های آن را در شهرهای نیویورک، واشنگتن و شیکاگو نصب کرد.

همانند دیگر سیستم‌های مدار بسته آن زمان، تماس گیرنده و مخاطب برای برقراری تماس با تلفن Mod I باید زمان مشخصی را برای تماس معین کرده و وقت رزرو می‌کردند. تماس گرفتن با این وسیله بسیار گران بود به طوری که انجام یک تماس سه دقیقه‌ای حدود 133 دلار با نرخ امروز تمام می‌شد. مردم از این وسیله استقبال نکردند و باجه‌های آن پس از مدت زمان کوتاهی بسته شدند.

با کوچک شدن دوربین‌ها و پیشرفت‌هایی که در زمینه فشرده سازی سیگنال‌ها، بردهای سوییچ تلفن و مدارها صورت گرفت، شرکت AT&T توانست تلفن تصویری Picturephone Mod II را برای مصارف خانگی و ادارات تولید کند. این دستگاه نمایشگر 5.5 در 5 اینچی سیاه و سفید با رزولوشن بسیار پایین و دوربین 0.8 مگاپیکسلی داشت.

زیر دوربین این محصول یک آینه قرار گرفته که کاربر می‌توانست با چرخاندن آن دستان یا اسناد روی میز را به مخاطب نشان دهد و در حقیقت نوعی قابلیت اشتراک تصویر امروزی به شمار می‌رفت. کاربران برای استفاده از این وسیله باید ماهانه 160 دلار پرداخت می‌کردند که با نرخ امروز می‌شود حدود 1092 دلار در ماه. البته کاربر می‌توانست به مدت 30 دقیقه با مخاطب تماس تصویری انجام دهد که مدت زمان تقریباً زیادی بود.

از Mod II نیز استقبال بالایی نشد و تا سال 1973 تنها حدود 450 عدد از این وسیله مورد استفاده قرار می‌گرفت، این در حالیست که شرکت سازنده پیش بینی کرده بود تا سال 1975 حدود 100 هزار دستگاه Picturephone در شبکه‌های این شرکت فعال باشند.

شرکت AT&T بین دهه 50 تا 70 میلادی حدود نیم میلیارد دلار برای تحقیق و توسعه در زمینه تلفن تصویری هزینه کرد و تا دهه 90 میلادی برای موفقیت Picturephone تلاش کرد. اما هزینه بالا، تقاضای کم و عدم تمایل مردم آن زمان به دیده شدن حین تماس‌ به شکست این محصول منجر شدند.

حالا میلیاردها نفر از مردم دنیا با موبایل و تبلت در تنها چند ثانیه با مخاطبی که در آن سوی کره زمین قرار گرفته تماس تصویری انجام می‌دهند. Mod II به محصول انقلابی شرکت AT&T تبدیل نشد، اما دستاورد مهمی در پیشبرد فناوری تماس تصویری بود.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز جمعه 02 آذر
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
5 میلیارد دستمزد مهران مدیری که تکذیب نشد! هر قسمت از این برنامه 5 میلیارد آب خورد+فیلم
استخراج فوری مقاله از پایان نامه برای مجلات ISI با بهترین کیفیت
حیات وحش ؛ مستند حیات وحش حیوانات / شیر ، بوفالو ، زرافه
(ویدئو) مصاحبه خنده‌دار و سم دو اُعجوبه طنز، حامد آهنگی و نعیمه نظام دوست/ حامد آهنگی: از ترکیه پیشنهاد سریال داشتی؟/ نهههه هالیوود بود😂
چاپ مقاله در ژورنال های معتبر+ گارانتی چاپ فوری
از بازار چه خبر؟ | قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه 1 آذر 1403 + جدول
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
اکسپت فوری مقاله علمی پژوهشی
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
(ویدئو) نعیمه نظام دوست اینم منِ بدون فیلتر در پشت صحنه سریال محبوب لالایی/ کلا 1 ساعت خوابیدم!