ما در حوزه اقتصاد به شعار "نه شرقی نه غربی" اعتقاد نداریم

  جمعه، 01 بهمن 1400   زمان مطالعه 22 دقیقه
ما در حوزه اقتصاد به شعار "نه شرقی نه غربی" اعتقاد نداریم
در نشستی صمیمی با دکتر محمد حسین فرهنگی نماینده مردم شریف تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی و ریاست محترم مجمع نمایندگان استان آذربایجان شرقی به بررسی مسائل کشور و استان پرداختیم. در این نشست دکتر فرهنگی به مسائل مهمی از جمله واگذاری باشگاه تراکتور، جنجال های مربوط به انتصابات در دولت سیزدهم و نیز روابط ایران با روسیه و چین پرداخت.

در مورد ورود نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی به مسأله انتصابات در استان، ایده های متناقضی در وبسایت های خبری مشاهده می شود. برخی از این رسانه ها با استفاده نادرست از یکی از فرمایشات مقام معظم رهبری درباره نهی نمایندگان مردم از ورود به مسأله انتصابات، به این تناقض دامن می زنند. نهی ایشان مربوط است به مواردی که منافع و مسائل شخصی نماینده در میان است یا شخصی منتسب به نماینده در پی دخالت و ورود این نماینده به میز مدیریت می رسد.

ساعدنیوز: یکی از مسائلی که چند وقتی است در رسانه های استان آذربایجان شرقی و در محافل نخبگانی چه در سطح جامعه و چه در فضای مجازی به صورت جدی دنبال می شود، بحث شایسته سالاری و بومی گزینی مدیران عالی اجرایی استان است. انتقاداتی به رویه انتصابات جاری در دولت سیزدهم خصوصاً در استان آذربایجان شرقی وجود دارد و امام جمعه محترم تبریز جناب حجت الاسلام و المسلمین آل هاشم نیز انتقاداتی داشتند و صریحاً اعلام کردند که به ظرفیت های نیروی انسانی و نخبگان داخل استان توجه چندانی نشده و از نخبگان در انتصابات دولت نظرخواهی نشده است. حضرتعالی به عنوان رئیس مجمع نمایندگان استان آذربایجان شرقی چه نظری در این خصوص دارید؟

دکتر محمد حسین فرهنگی: بسم الله الرحمن الرحیم. پیش از پرداختن به سؤال اجازه دهید چند نکته مهم را به عنوان مقدمه عرض کنم. فعالیت ساعدنیوز را در سطح استان و کشور به فال نیک می گیرم و برای همه عزیزان در این رسانه آرزوی موفقیت دارم. انتظاری که ما از رسانه داریم، واقع نمایی است. هر اتفاقی در این رسانه رخ می دهد، نباید از واقع نمایی فاصله داشته باشد. موضوعاتی مانند مطالبه گری و مسائل مهم روز از جمله همین سؤال یا هر موضوع دیگری، باید با توجه به پیش نیازی که عرض کردم، یعنی واقع نمایی منعکس شود. سابق - حدود 7 الی 8 سال پیش - فضای واقع نمایی در رسانه های استان، بسیار بهتر از وضعیت امروز بود. امروز با وجود زیاد شدن تعداد رسانه ها در سطح استان، متأسفانه دخالت دادن حُب و بغض، سوگیریهای شخصی، محفلی و گروهی، و تحریف و خلاف واقع نویسی زیاد شده و حتی در برخی مواقع به مرز مشمئز کننده رسیده است. امیدوارم که امتیاز ساعدنیوز نسبت به سایر رسانه های استان، واقع نمایی باشد و ایده های شخصی و سوگیری های گروهی را در زمینه خبررسانی دنبال نکنند و به واقعیات پایبند باشند. توصیه دوم به رسانه های استان، عدم تناقض است. گاهی یک رسانه، مواضع متناقض مشاهده می شود که با همدیگر سازگار نیست. مناسب است که اگر سلیقه ای در یک رسانه دنبال می شود در کنار واقع نمایی این به دور از هر نوع تناقض و ابهام در دستور کار قرار گیرد و مخاطب با وضعیتی پارادوکسیکال مواجه نباشد که بالأخره موضع این رسانه یا این منبع خبر چیست؟! باید مسیر روشن باشد؛.

در مورد ورود نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی به مسأله انتصابات در استان، ایده های متناقضی در وبسایت های خبری مشاهده می شود. برخی از این رسانه ها با استفاده نادرست از یکی از فرمایشات مقام معظم رهبری درباره نهی نمایندگان مردم از ورود به مسأله انتصابات، به این تناقض دامن می زنند. نهی ایشان به مواردی که منافع و مسائل شخصی نماینده در میان است و معطوف به مسائل و منافع شخصی است. یکی از مسائلی که اخیراً در مجمع نمایندگان استان مطرح شده است، موضوع همین سؤال شما است. موضوع سؤال چیست؟ موضوع این است که چرا با وجود نیروهای ارزشمند بومی گاه افرادی به عنوان مدیر نصب می شوند که نه تعهدی نسبت به حوزه مدیریتی خود دارند و نه تعصبی نسبت به حل مشکلات استان دارند و نه شایسته تر از اشخاص موجودند. در گذشته هم این ایراد را وارد می دانستم و نسبت به موضوع معترض بودم. گاه در استان مدیران متعددی در مناصب مختلف به کار گرفته می شدند که مشابه این افراد در دستگاه مزبور و در داخل استان حضور داشتند. این دوره، حداقل تا به امروز، روی آن افرادی که اجماع وجود دارد، فرد غیربومی وجود ندارد. من حتی درباره برخی افراد منتصبی که درباره شان انتقاداتی وجود دارد، به دوستان عرض می کنم که اگر فردی با توانمندی به مراتب پائین تر و از یک استان دیگر، به جای این فرد بومی نصب می شد، آیا شما باز همین حساسیت را داشتید؟! شاید افرادی که نصب شده اند مورد نظر شخص بنده هم نبوده باشد ولی باید از کلیت ایده بومی گرایی دفاع کرد.
بنابراین، تا امروز انتصاب مدیران غیربومی اتفاق نیفتاده است مگر این که در دستگاهی سیاست های سراسری وجود داشته باشد و محدوده فعالیت استانی نیست و سیاست گذاری آن مؤسسه یا دستگاه به صورت کشوری است. مانند یک مؤسسه مالی اعتباری که به دلایلی خاص که شاید اگر به صورت شفاف بیان شود ما هم قانع شویم، راضی نیست که مدیر بومی در رأس زیرمجموعه اش قرار داشته باشد برای این که از وقوع مشکلات احتمالی پیشگیری شود. یا در برخی حوزه های دیگری که خارج از حیطه تصمیم گیری دولت است، مثل نیروهای مسلح. گذشته از این موارد نادر، از اول این دولت، در سطح استان انتصاب مدیر غیربومی نداشته ایم.

فرماندارانی که تا به امروز نصب شده اند، همه بومی استان هستند. این در حالی است که در گذشته، غالب فرمانداران غیربومی بودند. این فرمانداران غیربومی که غالباً غیرتوانمند هم بودند، حساسیتی نسبت به پیشرفت منطقه هم نداشتند و این یک آسیب بزرگ بود. لذا مجمع نمایندگان در مقطع حساس فعلی که زمان شکل گیری بدنه مدیریتی دستگاه های اجرایی استان است، روی بومی گرایی تأکید دارد، با گرایش مشورت دادن. قانونا نمی توانیم و نمی خواهیم بدنه اجرایی کشور را ملزم به تبعیت از نظر خود کنیم. مجریان باید آزادی عمل را در این زمینه داشته باشند. نامه هایی که به عنوان ریاست مجمع نمایندگان استان در مواردی می نویسم، حتماً در آخر نامه قید می شود که این پیشنهاد مشورتی نمایندگان استان است و اگر نظری متفاوت با این نظر وجود دارد اگر تمایل داشتید ما اعلام شود تا نظر مشورتی مان اعلام گردد. تصمیمات در مجمع جمعی است. نظرات تجمیع می شود و ارسال می شود. بله اولویت باید با نیروهای استانی باشد. موردی هم که آیت الله آل هاشم به درستی ورود پیدا کرده بودند نیز دقیقاً با ایشان هم نظر هستم. نخبگان و سرآمدان استان در انتصابات باید اولویت داشته باشند. البته باز عرض می کنم که تا به امروز بحمدالله این مسأله غیربومی گرایی را در مدیران ارشد استان نداریم. حتی در بسیاری موارد مدیر نصب شده، آذری هم نبوده است و این مورد خاص، مجموعه ای است که سراسری است و همان طور که قبلاً توضیح دادم، به دلایلی که برای خود مجموعه محترم است، از بومی گرایی اجتناب می ورزند. این مجموعه از یک طرف زیر نظر وزارت اقتصاد است و از طرف دیگر، زیر نظر ریاست جمهوری.

نظر شخص بنده این است که باید سهمیه کالای اساسی برای یارانه بگیران اختصاص یابد. توزیع این سهمیه هم نباید با روش های منسوخ و صف ایستادن باشد. امروز خودتان شاهد هستید که بسیاری از کالاها از طریق پُست ارسال می شود و نیازی به حضور مشتری در محل نیست.

ساعدنیوز: یکی از مسائل دیگری که در فضای رسانه ای خصوصاً در شبکه های اجتماعی بسیار داغ است و متأسفانه به دلیل عدم اطلاع رسانی شفاف از سوی دولت و نهادهای زیربط بار روانی شدیدی را به بازارهای کشور وارد می کند و در نهایت تأثیر همین جو سنگین هم در سفره ی مردم دیده می شود، بحث حذف ارز ترجیحی و اصلاح نظام پرداخت یارانه کالاهای اساسی است. حقیقت امر این است که امروز معیشت مردم در تنگنا است و کسی منکر این واقعیت نیست و برخی معتقدند که اقدام دولت در این مقطع برای حذف ارز ترجیحی، وضعیت را دشوارتر هم بسازد. حضرتعالی و همکارانتان در مجلس شورای اسلامی چه نظری در خصوص نوع اجرای این طرح دارید تا شوک به اقتصاد و در نهایت، معیشت مردم وارد نشود؟

دکتر محمد حسین فرهنگی: نظرات مختلفی در مجلس درباره این موضوع وجود دارد. بنده در همان نطقی که در مخالفت با طرح دوفوریتی دولت صحبت کردم، نظر شخصی خودم را گفتم. در آنجا عرض کردم که اگر حذف ارز ترجیحی با تعیین سهمیه کالایی برای همه یارانه بگیران همراه شود، آثار منفی این اقدام و تأثیر و شوک در بازار و معیشت مردم به حداقل خودش می رسد. اما اگر قرار باشد که فقط ما رقمی را به مبلغ یارانه فعلی اضافه کنیم، نه تنها تأمین ارزاق و کالاهای اساسی برای خانوار میسر نخواهد بود، بلکه تورم را نیز افزایش خواهد داد. نظر این است که باید سهمیه کالای اساسی برای یارانه بگیران اختصاص یابد. توزیع این سهمیه هم نباید با روش های منسوخی همچون کوپن یا صف ایستادن باشد. امروز خودتان شاهد هستید که بسیاری از کالاها از طریق پُست ارسال می شود و نیازی به حضور مشتری در محل نیست. با مدیر عامل پُست صحبت می کردم، گفتند که ما آماده هستیم که کالاها را به دست مردم برسانیم حتی کالاهای فاسدشدنی را؛ با ضرب الاجل زمانی. این که خرید به صورت اینترنتی صورت بگیرد و ما با بردن دستگاه پوز به درب منازل و دریافت مبلغ کالا از کارت یارانه، کالا را به شخص تحویل دهیم. حتی ایشان می گفتند که ما می توانیم بازه زمانی خاص برای تحویل کالاها مشخص کنیم؛ مثلاً بگوئیم که ما از این ساعت تا آن ساعت و در فلان روزها، کالاها را به درب منازل تحویل می دهیم.

با وجود ارز ترجیحی، متأسفانه امنیت غذایی جامعه همین الان نیز مخدوش است. چه رسد به این که کاملاً این کالاها از دسترس خارج شوند و ما اگر مبلغی ریالی را هم به عنوان جبران به مبلغ یارانه فعلی اضافه کنیم، ممکن است خانوار به دلیل مشکلات عدیده ای که خانواده ها امروز با آنها دست به گریبان هستند نتوانند این مبلغ را به خرید کالاهای اساسی خوراکی تخصیص دهند و این خودش باعث مشکلات فرآوان در حوزه سلامت جامعه خواهد شد. بنابراین، امروز اگر گوشت به این قیمت با ارز ترجیحی عرضه می شود و تعدادی قدرت خرید آن را هم ندارند، در آینده و با حذف ارز ترجیحی حتی ممکن است 10 درصد افرادی هم که توانایی خرید گوشت در مقطع فعلی را دارند، در آینده نتوانند گوشت تهیه کنند. پیشنهاد مشخص ما به دولت، اختصاص سهمیه کالایی است و در ادامه، توزیع این کالا به صورت کاملاً برنامه ریزی شده برای جلوگیری از شکل گیری صف. هم در صحن مجلس این مطلب را مطرح کردیم و هم در جلسات فراکسیون ها هم مطرح شد، ظاهراً اکثریت مجلس هم با این پیشنهاد همراهی می کنند. کمیسیون تلفیق مسئول جمع بندی این مطالب است و آن طور که بنده اطلاع دارم، وقت زیادی برای حل این موضوع گذاشته شده است و انشالا خروجی این گفتگوها تأمین منافع مردم خواهد بود. دولت علاقه دارد که فقط مبلغی پرداخت کند و قضیه تمام شود. طبیعتاً یارانه کالایی و بحث توزیع، دشواری های خاص خودش را دارد. اما مجلس روی این مسأله اصرار دارد و انشاءالله این اتفاق خواهد افتاد.

نگاه به شرق، در حوزه اقتصادی است نه سیاسی. ما در حوزه اقتصادی، نه تنها به "نه شرقی نه غربی" معتقد نیستیم بلکه به "هم شرقی هم غربی" معتقدیم. یعنی ما به ارتباط اقتصادی همه جانبه با جهان معتقدیم.

ساعدنیوز: همان طور که مطلع هستید، آقای رئیسی به دعوت آقای پوتین به مسکو سفر کرده اند. چند روز پیش نیز به صورت رسمی اعلام شد که قرارداد همکاری 25 ساله ایران و چین به مرحله اجرا وارد شد. برخی از منتقدین دولت معتقدند که بحث نگاه به شرق به وابستگی به شرق منتهی می شود و در نهایت این ناقض شعار "نه شرقی نه غربی جمهوری اسلامی" است. بنابراین، این موازنه مثبت با شرق با آرمان های انقلاب اسلامی همخوانی ندارد. نظر حضرتعالی در این خصوص چیست؟

دکتر محمد حسین فرهنگی: این انتقاد، موضعی است که اکثراً توسط افراد طرفدار رابطه با غرب مطرح می شود. اگر سخن این افراد به کرسی بنشیند - یعنی رابطه با غرب جایگزین رابطه با شرق شود - در این صورت قسمت "نه غربی" شعار به خطر می افتد. بنابراین، این استدلال از بنیاد غلط است. منتقدان رابطه اقتصادی با چین و روسیه، مدافعان ارتباط با غرب هستند. این در حالی است که غرب به صورت همه جانبه به ما ظلم می کند. حتی در زمینه دارو و واکسن و مسائل انسانی به غیر از مسائل اقتصادی، به ما ضربه می زند. نگاه به شرق، در حوزه اقتصادی است نه سیاسی. ما در حوزه اقتصادی، نه تنها به "نه شرقی نه غربی" معتقد نیستیم بلکه به "هم شرقی هم غربی" معتقدیم. یعنی ما به ارتباط اقتصادی همه جانبه با جهان معتقدیم. در کنار این مسأله، امروز به دلیل تحریم های ظالمانه و غیرقانونی آمریکا و رویکرد سلطه طلبانه غرب، با مشکلاتی مواجه هستیم و برای حل این مشکلات، ارتباط اقتصادی با چین و روسیه به عنوان دو کشور قدرتمند بسیار کارساز خواهد بود. اگر غربیها از این وضعیت ناراحتند، می توانند با برگشت به توافق سال 2015 با ما رابطه اقتصادی داشته باشد. توافق جدید هم نمی خواهیم؛ همان توافقی که خودشان با بوق و کرنا همه جا جار می زدند برای ما قابلیت اجرایی دارد. این آمریکا بود که این توافق را زیر پا نهاد و از برجام خارج شد و اروپایی ها هم همراهی کردند. این مشکلات پیش آمد. چندین سال، کشور ما از عملکرد غیرمسئولانه غرب آسیب های متعددی را متحمل شد. اگر تحریم ها رفع شود؛ ارتباط و تعامل اقتصادی با غرب هیچ محدودیتی ندارد. ارتباط با غرب به شرط رفع تحریم های ظالمانه حتی نافی نگاه به شرق نیست. نگاه شرق جایگاه خودش را دارد و رابطه با غرب هم به نوبه خودش جایگاه خاصی دارد.

با روسیه نه تنها می توانیم مراوادت اقتصادی گسترده داشته باشیم بلکه با این کشور به لحاظ سرزمینی نزدیکی و همجواری داریم. به واسطه این نزدیکی، تا حد زیادی هزینه صادرات و واردات فیمابین دو کشور کاهش می یابد. ما مرز گسترده با این کشور داریم. هرچند چین به لحاظ جغرافیایی از ما دور است ولی امروز یکی از قدرت های اقتصادی بلامنازع دنیا است. چین کل بازارهای جهان را به تسخیر خودش درآورده است. حتی در اروپا و آمریکا هم، کالاهای چینی حرف اول را می زنند. درصد قابل توجهی از کالاهای مغازه ها در اروپا چینی هستند. ابتکاری که اروپایی ها به خرج داده اند این است که کالاهای چینی را طبقه بندی کرده اند. از کالای لوکس چینی گرفته تا کالای متوسط و ضعیف برای طبقات مختلف اجتماعی عرضه می شود و در این حوزه هم شاهد این هستیم که ماهیت طبقاتی جامعه اروپا متجلی شده است. بنابراین، وقتی غرب خود در تعامل با چین پیش دست است، نمی تواند در به ما نسخه معارض رفتار خود را بدهد. گاهی تعارض منافع و مقابله وجود دارد ولی در حدی نیست که غرب به ما تحکم بکند که شما با روسیه یا چین مراوده نداشته باشید. غربی ها بازارهای خودشان را به روی ایران بگشایند و ببینند که آیا ما با آنها تعامل اقتصادی مؤثر داریم یا نه؟ این خود غرب است که از تعامل اقتصادی و منافع آن با ایران با فشار آمریکا اجتناب می ورزد. طبق برجام که ظاهراً مورد قبول غربی ها هم بود، یک عده شرکت های اروپایی در ایران سرمایه گذاری کردند و متأسفانه با فشار آمریکا مجبور شدند که از ایران بروند. غرب با این پیشینه، چه حقی دارد که به ما بگوید که با چین یا روسیه رابطه اقتصادی داشته باشیم یا نداشته باشیم؟!

البته، مطمئن باشید که اگر در این قراردادی که ما با چین بسته ایم یا قراردادهایی که با روسیه داریم، مطلبی باشد که جنبه استعماری داشته باشد، خود مسئولان نسبت به این موضوع حساسیت لازم را دارند و به هیچ وجه قبول نمی کنند که کشور بیگانه ای بر مصالح کشور ارجحیت داشته باشد. مخصوصاً دولت فعلی که سیاست شفاف دارد. ابعاد مختلف قرارداد با چینیم منتشر شد و در دسترس نمایندگان مردم قرار داشت. البته هر قراردادی بخش هایی دارد که به درخواست طرف مقابل به دلیل رقابتی که با برخی کشورها دارد، رسانه ای نمی شود. این همان شرایط ضمن عقد است. در قراردادهای عادی هم چنین شرایطی مفروض است. البته ما این حق را داشتیم که این شرط را قبول نکنیم. به خاطر شرایط تحریمی و مشکلاتی که داریم، طبیعتاً علیرغم میل مان بعضا این شرط را قبول کرده ایم.

حرف ما این است که "جامعه را نگران نکنیم". الان تراکتور مالک دارد و هر زمان این انتقال اتفاق افتاد، مالک جدید مستقر خواهد شد./ تمام نمایندگان استان دغدغه مندانه به دنبال عملی شدن این موضوع و حل این مشکل هستند. ما جلسه 7 ساعته داشتیم. از ساعت 10 صبح تا 5 عصر. 7 ساعت جلسه درباره همین مسأله با حضور آقای استاندار. تمام ابعاد مسأله مورد بررسی قرار گرفت.

ساعدنیوز: یکی از مشکلات فعلی استان آذربایجان شرقی، وضعیت اسفناک دو تیم ماشین سازی و تراکتور است که به دلیل، واگذاری به افراد فاقد صلاحیت لازم، در شُرف سقوط به دسته یک و دسته دوم هستند. همان طور که می دانید، خیل عظیمی از جوانان در تبریز و شهرهای مختلف آذربایجان شرقی و حتی استان های همجوار و بسیاری دیگر از استان های کشور حتی پایتخت علاقه وصف ناپذیری به این دو تیم دارند. برخی از این هواداران کل زندگی شان این دو تیم است. مشخصاً درباره تیم تراکتور که در لیگ برتر فوتبال کشور حضور دارد و امروز با میلیون ها هوادار در مرز سقوط به دسته یک قرار دارد، چه تصمیماتی در استان اتخاذ شده است. واگذاری این تیم به مس آذربایجان در چه مرحله ای است. اخبار ضد و نقیضی در خصوص این واگذاری وجود دارد. نمایندگان مردم در مجلس چه اقداماتی در این خصوص کرده اند؟

دکتر محمد حسین فرهنگی: از ابتدای طرح این موضوع همواره بر این تأکید داشتیم که رسانه ها و اذهان عمومی در این خصوص به هیچ عنوان ملتهب نشود. انتقال یک تیم با این عظمت با ارزش مالی و مسائل پیرامونی طبیعتاً به سادگی خرید یک کالا از یک مغازه نخواهد بود. مسائل حقوقی و اداری وجود دارد. اصل موضوع انتقال صورت جلسه شده است و بحثی بر سر آن وجود ندارد. موضوع بر سر نحوه اجرای این موضوع است. مراحل و مسائلی وجود دارد. از طرف دیگر، مسائل پیرامونی تیم تراکتور هم روشن نیست و مسائل پیچیده ای وجود دارد که باید پیش از انتقال حل شود. باز کردن پنجره تراکتور برای نقل و انتقالات نیم فصل، مسأله مالکیت و حتی مدعیان مالکیت این تیم نیز مطرحند. علاوه بر این، با یک تیم مواجه نیستیم بلکه موضوع انتقال ماشین سازی هم مطرح است و باید اقدامات سنجیده صورت بگیرد. خوشبختانه این اقدام در جریان است. متأسفانه، در این مدت، در برخی رسانه های محلی، با عدم صداقت در اطلاع رسانی مواجه بودیم. از یک طرف، فضاسازی می کنند که نمایندگان استان نباید در انتقال تراکتور دخالتی داشته باشند و حتی در این فضاسازی از اصطلاحاتی مانند "موج سواری" هم گاهی استفاده کردند. از یک طرف هم می گفتند که چرا این نمایندگان دست روی دست گذاشته اند و کاری برای تراکتور نمی کنند؟! چرا تعصب ندارید؟ چرا جواب فلان کس را محکم نمی دهید؟ اینها تعارضاتی است که لازم است در فضای رسانه ای استان برطرف شود. موضع ما کاملاً روشن است ولی از قرار معلوم برخی از رسانه ها تکلیف شان با خودشان روشن نیست. بالأخره این نمایندگان مردم قرار است ورود کنند یا نه؟! اگر ورود کرد متهم نمی شود به موج سواری؟ اگر ورود نکرد نمی گوئید که چرا نکردید؟

اما واقعیت این موضوع چیست؟ واقعیت این است که نمایندگان استان بالاتفاق روی این موضوع تأکید دارند که مالکیت تراکتور باید واگذار شود. هیچ ابهامی درباره این موضوع وجود دارد. تمام نمایندگان یک دل و همنوا به دنبال عملی شدن خواسته هواداران عزیز تراکتور مبنی بر انتقال این تیم به مالک جدید هستند. به عنوان ریاست مجمع نمایندگان استان آذربایجان شرقی توانم بگویم تمام نمایندگان استان دغدغه مندانه به دنبال عملی شدن این موضوع و حل این مشکل هستند. ما جلسه 7 ساعته داشتیم. از ساعت 10 صبح تا 5 عصر. 7 ساعت جلسه درباره همین مسأله با حضور آقای استاندار. تمام ابعاد مسأله مورد بررسی قرار گرفت. بالاخره موانعی وجود دارد و مشکلات عدیده ای که باید حل شود، در خصوص برخی مسائل اتفاق نظر وجود نداشت و بعد از 7 ساعت جلسه، ما به این صورتجلسه ای رسیدیم که درباره اش صحبت کردم. واقعاً تمام نمایندگان مجلس درگیر این موضوع هستند. ما از این جهت، ممنون تمام همکاران عزیزمان در مجمع نمایندگان استان هستیم که پیگیر تحقق این موضوع هستند. نکته دوم این است که تعارض دیدگاه هایی وجود دارد، آن هم با ابزار جعل و نسبت های ناصحیح. یک وقت هست مصاحبه ای که بنده با ساعدنیوز دارم، عیناً منعکس شود. یک بار هم مطلبی را که بنده مطرح می کنم، عوض کنند و به صورت دروغ رسانه ای کنند. صحبتی شد، یک رسانه هم از این صحبت بنده، مطلبی علیه آقای زنوزی منتشر کرده است و هم مطلبی در دفاع از آقای زنوزی! هم نوشتند که تمام بدهی های تراکتور تسویه خواهد شد. هم نوشتند که هیچ مبلغی از بابت بدهی های قبلی پرداخت نخواهد شد. باشگاه های مختلف، حلقه ها و محافل مختلف در این مدت تلاش کرده اند، این فضای دروغ پراکنی و تشنج رسانه ای را بر در این موضوع راه بیندازند.

سخن ما این است که "جامعه را نگران نکنیم". الان تراکتور مالک دارد و هر زمان این انتقال اتفاق افتاد، مالک جدید مستقر خواهد شد. کی گفته شد این انتقال ظرف چند روز تحقق پیدا می کند! تیتر می زنند: مسأله حل نشد و وضعیت به همین منوال ماند! مالک محترم اعلام کرده اند که آمادگی انتقال تیم را دارند و در عین حال، کمک هایشان را به تیم قطع نکرده اند و فعلاً مالک تیم هستند. انشالا مسأله انتقال هم با طی مراحل خودش تحقق خواهد یافت و مشکلات تیم حل خواهد شد. بارها عرض کردیم؛ ضعفهای مدیریتی گذشته را نمی پذیریم، از این بعد هم مسیر روشنی وجود دارد. یک مرحله موقت برای شرایط نیم فصل پیش بینی شده و همزمان هم انتقال دائم و حل مشکلات تراکتور پیگیری می شود. باز کردن پنجره هزینه می خواهد. پرداخت قرارداد بازیکنان هزینه می خواهد. بالأخره این هزینه ها را طبق آن توافقی که با وزارت صمت کردیم، بخشی را باید تقبل کنیم، و بخشی از موضوع را باید مالک فعلی تقبل خواهد کرد. مالک اعلام کرده است که پای کار است و به هر صورت، موقتا مدیریت باشگاه را در اختیار خواهد داشت. جایی برای نگرانی نیست. متأسفانه تنها مشکل ما همین فضای رسانه ای متعارض و متناقضی است که حول این موضوع شکل گرفته است. اگر ورود کنیم متهم به دخالت می شویم و اگر ورود پیدا نکنیم متهم به بی تفاوتی. البته در فاصله این چند روز فراز و نشیب هایی وجود داشت و حتی در چند مورد متأسفانه بن بست هایی ایجاد شد. انصافاً جناب آقای استاندار روز دوشنبه و سه شنبه با سفر به تهران، و مذاکرات با مسئولین ذیربط زمینه را برای برطرف شدن بسیاری از موانع فراهم کردند. مسائل فرآوانی وجود دارد. پیشنهاد اصلی استقلال شرکت ملی مس آذربایجان است. در ابتدای شروع وزارت جناب آقای دکتر فاطمی امین هیات رئیسه مجمع یعنی به اتفاق جناب دکتر دهقان و خانم دکتر پاشایی به دیدار ایشان رفتیم و جلسه ای داشتیم. قول های مساعدی برای تحقق این مسأله گرفته شد برای حل تعارضات موجود. استقلال مس آذربایجان باعث می شود که دیگر بحث این استان و آن استان پیش نیاید. هر هزینه ای می کنیم بر اساس درآمدی خواهد بود که خواهیم داشت. زیرساخت های این استقلال نیز در حال آماده شدن است. قرارداد احداث کارخانه کنسانتره و کارخانه ذوب با قرارگاه به امضاء رسیده است و انشالا در آینده نزدیک شرکت ملی مس آذربایجان به صورت مستقل عمل خواهد کرد. یک سری مسائل حقوقی هم راجع به استقلال مس آذربایجان وجود دارد. شرکت ملی مس ایران دارای سهامدارانی است که پخش هستند. یک مقداری مال وزارت صمت است و سهامداران، ایمیدرو، سهام عدالت و سهامداران دیگری هم وجود دارد که باید نظر آن ها هم جلب شود. این تفکیک مسائل حقوقی دارد. معاون اول محترم رئیس جمهور نیز روی این موضوع تأکید دارند و این موضوع تحقق خواهد یافت.


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
همسر رهبر معظم انقلاب بعد از خریدن مبل دست دوم توسط رهبری: تا الان زندگی ‌ما طلبگی بوده، الان هم مبل در خانه نیاورید! (186 نظر) روایتی از عصبانیت رهبر معظم انقلاب از عوض کردن فرش کهنه و نخ نمای خانه شان: اشتباه کردید که عوض نمودید بروید همان زیلوها را بیاورید (110 نظر) تزئین میز عزای سعید راد با شمع و گل و خرما و عکس های یادگاری در خانه مجللشان/ خدا رحمتشون کنه+عکس (104 نظر) عروسِ رهبر معظم انقلاب: بچه ام اسباب بازی ندارد، در اتاق آقا یک میز هست و 6 تا صندلی پلاستیکی و یک تلفن که به دیوار وصل است+عکس (85 نظر) خلاقیت خنده دار مغازه دار اردبیلی برای کشاندن مشتری به مغازه حماسه آفرید/ مغز نیس که معدن طلاست😂👌+عکس (56 نظر) تصویری از خانه ابدی سعید راد، میرزا رضا سریال گیلدخت /روحش شاد و یادش گرامی (51 نظر) مهران مدیری: 11 سال است که از یک مار نگهداری می کنم؛ الان 2 متر و 20 سانتی‌متر هست+عکس (43 نظر) رهبر معظم انقلاب: ما درخانه تنها یک فرش دستباف داریم که جهیزیه همسرم بوده بقیه خانه موکت است/ ساده زیستی ایشان مثال زدنی است (34 نظر) استوری تبریک خاص سرلشگر باقری به مناسبت روز چپ دست‌ها به رهبر معظم انقلاب+عکس (31 نظر) نگاهی به جشن تولد عاشقانه 45 سالگی الهام چرخنده بازیگر سریال آوای باران و باکس گل شیک روی میز/ مبارکا باشه+عکس (29 نظر) خلاقیت خنده دار هندوانه فروش سمنانی برای جذب مشتری حماسه آفرید/ مغز نیست که معدن طلای خالصه😂+عکس (27 نظر) رونمایی از همزاد و بدل ایرانی هانده ارچل، بازیگر ترکیه‌ای محبوب ایرانی ها/ ایشون هم بازیگر خیلی معروفیه+عکس (26 نظر) تصویری از خانه ابدی برادر زاده نرگس محمدی / روحش شاد و یادش گرامی (23 نظر) مراسم عزای جگرسوز همسر جوان فریبا نادری عروس حشمت فردوس و ضجه های خانم بازیگر/ روحش شاد+ عکس (19 نظر) خلاقیت خنده دار مغازه دار شیرازی برای کشاندن مشتری به مغازه حماسه آفرید/ مغز نیست که معدن طلاست😂👌+عکس (14 نظر)
تیتر امروز   
علیرضا بیرانوند متهم به قتل یک جوان هوادار پرسپولیس شد؟!/ درویش علیه دروازه بان یاغی مدرک رو کرد؟ +سند
دیدار جانشین فرهنگی ستاد کل نیروهای مسلح کشور با خانواده امیرسرلشکر شهید کریم بیاتی اشکفتکی
آیین تکریم از پیشکسوتان رسانه ملّى برگزار شد
تصادف وحشتناک و له شدن خودروی سواری پژو 206 در مرند
کونگ فو آزاد آذربایجان شرقی جایگاه نخست استان را کسب کرد
انتصاب نماینده انجمن کمیته تک رزم آذربایجان شرقی
هیات کونگ فو و هنرهای رزمی شهرستان مرند رتبه نخست استانی را کسب کرد
دختر 14 ساله تبریزی با خودرو وارد پارکینگ یک خانه شد! + فیلم
انتصاب مسئول جدید روابط عمومی انجمن کمیته تک رزم آذربایجان شرقی
اکرم بانو از پرشورها کارت قرمز گرفت / استوری جنجالی و پرحاشیه همسر علیرضا بیرانوند به اجبار از اینستاگرام پاک شد +سند
20 ترفند برای بزرگ‌تر نشان دادن آشپزخانه‌های کوچک
چرا مشارکت در چند انتخابات اخیر کم است؟
ماجرای ضرب المثل معروف «ماست را کیسه کردن» چیست؟
مهم‌ترین مطالبات از تیم اقتصادی رئیس جمهوری چیست؟
گزارش کامل مراسم افتتاحیه المپیک پاریس / نمایندگان اسرائیل هو شدند!
منتخب روز   
سکانس عاشقانه امیر و ارغوان سریال دلدادگان/ تا به تو فکر می کنم خودت زنگ میزنی+ویدئو نگاهی به آشپزخانه دلباز و زیبای مسعود پزشکیان با رونمایی از عکس جوانی همسرش بالای کمد/باورتون میشه این خونه ساده مال رئیس جمهور مملکته+عکس طرز تهیه غذای محبوب ناصرالدین شاه قاجار! /فسنجان ناصری با مواد اعلا ابتکار جالب یک مرد خلاق در دادن انواع لقب به مسعود پزشکیان حماسه آفرید+ویدئو/ هنر نزد ایرانیان است و بس... (فیلم) سکانس فوق عاشقانه شهاب حسینی و لیلا حاتمی در فیلم "پرسه در ماه" / ما کاملا شبیه همیم طرز نگاهامون دو دو زدن چشامون ...😍 استارت تمرینات سخت علیرضا بیرانوند در تراکتور +فیلم/ آقای دروازه بان آمادگی بدن بالایی دارد! سکانس عاشقانه دل باختن قباد به شهرزاد/ نشود فاش کسی آنچه میان من و توست (فیلم) سکانس فوق العاده احساسی و عاشقانه از شهاب حسینی و معشوقه‌اش در سریال "شهرزاد" / با چراغی همه جا گشتم و گشتم در شهر هیچکس به تو مانند نشد😍 (فیلم) خرید دکتر مسعود پزشکیان از یک سوپرمارکت در تهران به همراه نوه‌ها و عروسش با کارت بانکی شخصی / نوه‌ها پدربزرگ را به خرج انداخته‌اند اقدام منحصربفرد و زیبای طلافروش یزدی به احترام دختر سه ساله امام حسین(ع)+عکس/ این جور تصاویر مخصوص ایران ماست والسلام👌 (فیلم) رهبر معظم انقلاب: به من می‌گویند شما گفتید سوءاستفاده جویان را افشا نکنید / ما حق نداریم افراد را به صرف گمان متهم کنیم سکانس خوشحالی قُباد از بارداری شهرزاد/ قُباد: من تا الان نمیدونستم از این دنیا و از این زندگی چی میخوام اما الان....