ساعدنیوز
درباره ما
ساعدنیوز
ساعدنیوز

معرفی دانشگاه های برتر کشور چین

معرفی دانشگاه های برتر کشور چین
ساعد نیوز: با دانشگاه های برتر کشور چین، درجه علمی ، تاریخچه و زمینه های فعالیت این دانشگاه ها بیشتر آشنا شوید.

رده بندی دانشگاه ها، اصولا بر اساس سطح آموزشی و پزوهشی دانشگاه انجام می شود. رده بندی دانشگاه ها در سه سطح است و هر سه گروه مورد تایید وزارت علوم ایران می باشد، ولی نکته ای که باید به آن توجه شود این است که کلیه مدارک اخذ شده از دانشگاه های ممتاز و خوب در کلیه مقاطع تحصیلی (کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری) بدون شرط ارزیابی توسط وزارت علوم ایران تایید می گردد ولی مدارکی که از دانشگاه های گروه سوم چین صادر میشود به طور مستقیم تایید نمی شود بلکه فارغ التحصیلان باید مدرک تحصیلی خود و سرفصل دروس خود را نیز که وزارت آموزش چین تایید کرده است را به کمیسیونی در وزارت علوم ارائه کنند. که البته بعد از ارائه سرفصل دروس معمولا مدارک مورد تایید وزارت علوم قرار می گیرد. بنابراین تحصیل در دانشگاه های گروه اول و دوم توصیه میشود ولی در گروه سوم بستگی به علاقه فرد دانشجو دارد و معمولا توصیه نمی شود.

 

دانشگاه‌های خوب و ممتاز چین ارزشیابی شده و به شرح زیر است:

ردیفدانشگاه های گروه ممتاز چین
1Fudan University
2Nanjing University
3Peking University
4

Shanghai Jiao Tong University

5un Yat-sen University  
6Tsinghua University
7University of Science and Technology of China
8Zhejiang University 

 

 دانشگاه‌های خارج از کشور بر اساس شاخص های آموزشی، پژوهشی، عمومی، رفاهی و ارزشی ارزیابی شده و در چهار گروه ممتاز، متوسط، خوب و ضعیف دسته‌بندی شده‌اند، دسته‌بندی‌هایی که در این سازمان انجام شده است، مطابق استانداردهای جهانی است.

ردیفدانشگاه های گروه خوب چین
1Beihang University (former BUAA)
2Beijing Foreign Studies University
3Beijing Institute of Technology
4Beijing Jiaotong University
5Beijing Normal University 
6Beijing University of Chinese Medicine
7Beijing University of Posts and Telecommunications
8Beijing University of Technology
9China Agricultural University NA
10Dalian University of Technology
11East China Normal University
12Harbin Institute of Technology
13Huazhong University of Science and Technology        
14Jilin University       
15Nankai University              
16    Renmin (People’s) University of China           
17Shandong University                           
18Shanghai University
19   Sichuan University                         
20   Southeast University         
21Tianjin University
22Tongji University
23University of Electronic Science and Technology of China
24University of Science and Technology Beijing
25Wuhan University          
26Xiamen University         
27Xi'an Jiaotong University

 

دانشگاه جیائو تونگ شانگهای (Shanghai Jiao Tong University)

2

دانشگاه جیائو تونگ شانگهای، یکی از بهترین دانشگاه‌های تحقیقاتی در آسیا و حتی در جهان است. این دانشگاه که برای مدت بیش از ۱۲۰ سال به تربیت نیروهای متخصص چینی و بین‌المللی پرداخته است و امروزه یکی از معتبرترین و پرطرفدارترین دانشگاه‌های چین شناخته  می‌شود. حدود ده درصد از جمعیت دانشجویان مقطع کارشناسی این دانشگاه را دانشجویان بین‌المللی تشکیل داده‌اند. این دانشگاه که بیش از یک قرن تحصیلات تکمیلی با استانداردهای بالا ارائه کرده است، برای تحصیل درزمینهٔ‌های علوم پایه و همچنین چینی ماندارین و تاریخ چین یکی از بهترین دانشگاه‌های جهان است.  ایده اولیه رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی جهان توسط جیائو تونگ شانگهای در سال ۱۹۹۸ پایه‌گذاری گردید. طرح این ایده در پاسخ به دغدغه رئیس‌جمهور وقت چین بود که تأکید داشت تعدادی از دانشگاه‌های چین بایستی در سطح بین‌المللی فعال باشند و در شمار دانشگاه‌های برتر جهان محسوب شوند. نتایج رتبه‌بندی دانشگاه‌های جهان توسط نظام رتبه‌بندی دانشگاه شانگهای که به رتبه‌بندی علمی دانشگاه‌های جهان شهرت یافت، برای اولین بار در سال ۲۰۰۳، در سطح بین‌المللی منتشر گردید و از آن سال به بعد به‌طور سالانه به‌روز می‌شود.

رشته های دوره های کارشناسی ارشد و دکترا :
مهندسی طراحی کشتی؛ مهندسی اقیانوس شناسی؛ مهندسی عمران؛ مهندسی مکانیک؛ مهندسی برق؛ مهندسی الکترونیک؛ مهندسی علم مواد؛ علوم طبیعی و بیو تکنولوژی؛ علوم انسانی و اجتماعی؛ روابط بین الملل و روابط عمومی؛ شیمی؛ مدیریت؛ محیط زیست؛ داروشناسی؛ پزشکی؛ حقوق

دانشگاه فودان (Fudan University)

2

یکی دیگر از دانشگاه‌های شانگهای که به‌طور سنتی در چین از اعتبار ویژه‌ای برخوردار است دانشگاه فودان است. این دانشگاه یکی از اولین دانشگاه‌های چین است که از سال ۱۹۵۰ تاکنون اقدام به جذب دانشجویان بین‌المللی می‌کند. امروزه این دانشگاه از نظر تعداد دانشجویان بین‌المللی در چین رتبه دوم را به خود اختصاص داده و برنامه‌های ویژه و فشرده‌ای برای آموزش زبان چینی ماندارین به دانشجویان برگزار می‌کند. دانشگاه فودان چند پردیس در حومه شهر نیز دارد، که تحصیل در آن‌ها امکان پیدا کردن محل اقامت ارزان در نزدیکی دانشگاه را به دانشجویان ارائه می‌دهد. این دانشگاه در رتبه‌بندی برترین دانشگاه‌های جهان یکی از صد دانشگاه برتر دنیا و در زمره پنج دانشگاه  برتر چین قرارگرفته است. اگر قصد ادامه تحصیل به زبان ماندارین را دارید، تحصیل در این دانشگاه یکی از بهترین گزینه‌های پیش روی شماست.

رشته های تحصیلی مقطع کارشناسی در این دانشگاه به شرح زیر است:
زبان و ادبیات چینی؛ تاریخ و فرهنگ چین؛ فلسفه – مطالعات مذهبی؛ اقتصاد چین؛ جامعه شناسی؛ زبان و ادبیات انگلیسی؛ سیاست بین الملل؛ روانشناسی؛ حسابداری؛ بازاریابی؛ ریاضیات کاربردی؛ فیزیک؛ شیمی؛ مهندسی ارتباطات؛ میکرو الکترونیک؛ پزشکی

 

دانشگاه تسینگ هوا (Tsinghua University)

10

به جرئت می‌توان گفت دانشگاه‌ها تسینگ هوا بهترین دانشگاه سرتاسر چین است. این دانشگاه محل تحصیل چندی از برندگان جایزه نوبل و دو رییس‌جمهور آخر چین بوده است. تسینگهوا درزمینهٔ آموزش رشته MBA رتبه دوم دانشگاه‌های جهان را به خود اختصاص داده است. نام تسینگ هوا در رزومه برای کسانی که به دنبال رزومه قوی درزمینهٔ‌های تجارت، بازرگانی و یا کسب‌وکار هستند معجزه می‌کند. دانشگاه با شعار «خویشتن‌داری و تعهد اجتماعی»، خود را به عنوان یک موسسه دانشگاهی برتر در جامعه چین و جهان معرفی کرد. پردیس این دانشگاه از زیباترین و بزرگ‌ترین پردیس‌های دانشگاهی پکن است. استخر شنا دانشگاه تسینگ هوا محل کارآموزی برای ورزشکاران غواصی در بازی‌های المپیک ۲۰۰۸ پکن بوده است.

 

دانشگاه پکن (Peking University)

6

دانشگاه پکن که یکی از قدیمی‌ترین دانشگاه‌های ملی چین است، بیش از دو هزار دانشجوی بین‌المللی را در خود جای‌داده است. این دانشگاه با معتبرترین دانشگاه‌های جهان از جمله دانشگاه کرنل، دانشگاه استنفورد و دانشگاه ییل همکاری‌های بسیار نزدیکی دارد، به‌طوری که به عنوان مثال برای تدریس برخی از کلاس‌های این دانشگاه از اعضای هیئت‌علمی دانشگاه استنفورد دعوت به عمل می‌آید. دانشگاه پکن یکی از مترقی‌ترین دانشگاه‌های چین است که این فرصت به دانشجویان رشته‌هایی چون جامعه شناسی فرصت می‌دهد، تا جامعه مدرن چین را با دیدی باز و از نقطه نظر بهتری به دقت بررسی کنند. این دانشگاه که اکنون در ۵ بخش علوم انسانی، علوم اجتماعی، علوم پایه، مهندسی و علوم پزشکی فعال است، دارای ۴۲ دانشکده، ۲۱۸ مرکز پژوهشی و ۱۸ بیمارستان است که در آن‌ها تدریس نیز صورت می‌گیرد.

رشته های تحصیلی در این دانشگاه به شرح زیر است:

مقطع لیسانس:

علوم ریاضی؛ فیزیک؛ علوم و تکنولوژی کامپیوتر؛ شیمی؛ علوم زمینی و فضائی؛ علوم محیط زیست؛ روانشناسی؛ روزنامه نگاری و ارتباطات؛ زبان و ادبیات چینی؛ تاریخ؛ باستان شناسی و مدیریت موزه؛ فلسفه؛ مطالعات بین الملل؛ اقتصاد؛ مدیریت؛ حقوق ؛ مدیریت اطلاعات ؛ جامعه شناسی؛ دولت؛ زبان و ادبیات انگلیسی؛ زبانهای خارجی؛ مارکسیسم؛ هنر؛ مهندسی الکترونیک و علوم کامپیوتر؛ تحقیقات اقتصادی؛ مطالعات پیشرفته میان رشته ای؛ علوم و مهندسی محیط زیست؛ علوم بهداشتی؛ ارتباطات بین الملل

مقطع فوق لیسانس:

علوم ریاضی؛ فیزیک؛ شیمی؛ علوم زمینی و فضائی؛ روانشناسی؛ نرم افزار و میکرو الکترونیک؛ روزنامه نگاری و ارتباطات؛ زبان و ادبیات چینی؛ تاریخ؛ باستان شناسی و مدیریت موزه؛ فلسفه؛ مطالعات بین الملل؛ اقتصاد؛ مدیریت؛ حقوق؛ مدیریت اطلاعات؛ جامعه شناسی؛ دولت؛ زبان و ادبیات انگلیسی؛ زبانهای خارجی؛ مارکسیسم؛ هنر؛ مهندسی الکترونیک و علوم کامپیوتر؛ تحقیقات اقتصادی؛ تحقیقات جمعیت شناسی؛ مطالعات پیشرفته میان رشته ای؛ علوم و مهندسی محیط زیست؛ داروشناسی ملکولی

رشته های فوق به زبان چینی ارائه می گردند و دانشجویان، در صورت اخذ پذیرش از سوی دانشگاه، تا 2 ترم به یادگیری زبان چینی خواهند پرداخت. برخی از رشته های پزشکی، در این دانشگاه به زبان انگلیسی ارائه می شوند.

 

دانشگاه نرمال گوانگشی (گویلین) Guangxi Normal University (Guilin)

2

دانشگاه نرمال گوانگشی یکی از بهترین دانشگاه‌های چین است که در شهر گویلین واقع شده است. این شهر در حاشیه رودخانه زیبای لی قرارگرفته است. اگر به ادامه تحصیل در چین و به یادگیری زبان ماندارین فکر می‌کنید و می‌خواهید خارج از هیاهوی کلان‌شهرهای پرجمعیت و پرجنب‌وجوش و جوش چین، با آرامش مسیر تحصیلات خود را دنبال کنید دانشگاه نرمال گوانگشی در شهر نه‌چندان بزرگ گویلین یکی از بهترین گزینه‌ها برای شما خواهد بود.

 

دانشگاه سیچوان (چنگدو) Sichuan University (Chengdu)

2

دانشگاه سیچوان در شهر چنگدو، مرکز استان سیچوان چین قرارگرفته است. دانشگاه سیچوان در شهری واقع شده که با ردیابی ریشه‌های آن به ۱۴۱ سال پیش از میلاد مسیح می‌رسیم، بنابراین اگر می‌خواهید علاوه بر تحصیل کمی در فرهنگ و تاریخ گذشته چینی‌ها عمیق‌تر شوید این دانشگاه یکی از بهترین پیشنهاد خواهد بود. دانشگاه سیچوان که در اعماق منطقه جنگلی و داخلی چین واقع شده است با چندی از بهترین دانشگاه‌های شهرهای بزرگ‌تر چین همکاری‌های نزدیکی برای جذب دانشجویان بین‌المللی دارد.

 

دانشگاه هنگ‌کنگ (University of Hong Kong)

11

هیچ فهرستی از برترین دانشگاه‌های چین بدون نام بردن دانشگاهی از هنگ‌کنگ تکمیل نخواهد شد و دانشگاه هنگ‌کنگ معتبرترین و قدیمی‌ترین دانشگاه این ابر شهر است. حدود یک چهارم از جمعیت دانشجویان این دانشگاه را دانشجویان بین‌المللی تشکیل می‌دهند. هنگ‌کنگ را می‌توان پرهیاهوترین و مدرن‌ترین شهر آسیای جنوب شرقی نامید و دانشگاه هنگ‌کنگ که در زمان کنترل انگلیسی‌ها بر این شهر تأسیس گردید دانشگاهی معتبر است، که پیشنهاد تجربه تحصیل در دانشگاهی با فرهنگ غربی در کشوری تماما شرقی چون چین را به شما ارائه می‌دهد.


1 دیدگاه


  دیدگاه ها
امید
6 سال پیش

باید با دیدن این تصاویر خجالت کشید که ایران اینقدر عقب افتادست و چین اینقدر توسعه یافته .
پربحث های هفته   
آیا دعوت‌نشدن علی دایی از پیش طراحی شده بود؟ / کریم باقری به علی دایی پشت نکرد؛ عدم حضور به نشانه اعتراض (2 نظر) تصاویر غم‌انگیز از بغض و اشک جمیله علم‌الهدی برای همسرش سیدابراهیم رئیسی (1 نظر) حمله تند مایلی‌کهن به دایی: از انتقاد به پول‌پرستی تا کنایه به شخصیت و رفتار (1 نظر) از پرده سینما تا مجمع عمومی حزب موتلفه؛ حسام نواب صفوی کجای ماجراست؟+عکس (1 نظر) بازیگوشی پسر ایلان ماسک و واکنش جالب ترامپ؛ یه ای کاش می‌تونستم یه نیشگون ازت بگیرمِ خاصی توی نگاه ترامپ هست+ویدیو (1 نظر) پوستر جدید سایت رهبری چشم‌ها را به خود جلب کرد؛ ادا کردن حق مطلب با این لقب برای سردار سلیمانی +عکس (1 نظر) (ویدئو) بابک زنجانی مفسد اقتصادی معروف کجاست؟ (1 نظر) قاب تاریخ روز؛ 11 دی/ از احساسی‌ترین عکسی که موجب خودکشی عکاسش شد تا تصویری از فرح و جیمی کارتر بازو به بازوی هم (1 نظر) دختر صدام حسین در رویای بازگشت به عرصه قدرت در عراق؟! (1 نظر) (عکس) سید مجید حسینی فعال سیاسی نزدیک به قالیباف در شورای عالی رفاه به ریاست پزشکیان (1 نظر) فال قهوه با نشان روز یکشنبه 16 دی ماه 1403/ خبرهای خوشی که مدتها منتظرش بودید به شما می رسد (1 نظر) مدیران دولتی به شعور ملت توهین نکنند! / چرا دلار گران شد؟ (1 نظر) آیت الله علم‌الهدی: جوانان پای اسلام و انقلاب نمی‌ایستند اگر ... (1 نظر) پشت پرده رویداد تلخ دیپلماتیک در لبنان: آن چمدان ها چرا باز شد؟ (1 نظر) ویدیوی پربازدید از نمایش قابلیت عجیب ماشین‌‌های ارتش امریکا
تیتر امروز   
با این خوراکی ها چربی شکمتان هرگز و هرگز آب نخواهد شد
یک خبر خوب درباره امید عالیشاه/ خوش شانسی بزرگ کاپیتان پرسپولیس رسانه‌ای شد!
آتش بازی سعید عزت اللهی و سردار آزمون در لیگ امارات/ برتری شباب الاهلی با گل‌های دو ابرستاره فوتبال ایران!
جزییات تعطیلی مدارس یکشنبه 17 دی 1403 / از تهران تا اصفهان و استان مرکزی تعطیل شدند
دست رد لیونل مسی به کاخ سفید/ ابرستاره فوتبال جهان هدیه بایدن را پس فرستاد!+عکس
مذاکره نکردن با آمریکا؛ چرا و به چه دلیل؟
بازیگر معروف: اولین بار که سردار سلیمانی را دیدم جوان خوش چهره‌ای بود با موهای فرفری مشکی؛ حسرت عکاسی از حاج قاسم بر دلم ماند!
واکنش و جواب خنده‌دار وزیر امور خارجه آلمان به دست ندادن جولانی با او؛ اینو نگی چی بگی!
فال قهوه با نشان روز دوشنبه 17 دی ماه 1403/ هشدار از تصمیم گیری عجولانه بپرهیزید
فال شمع روزانه امروز دوشنبه 17 دی ماه 1403/ در مورد نیت قلبی تان شادی زیادی به شما روی خواهد آورد
فال ابجد روزانه دوشنبه 17 دی 1403 / از نیتی که دارید دوری کنید که ...
فال روزانه امروز دوشنبه 17 دی ماه 1403/ مواظب باشید از رفتار خوب شما سوءاستفاده نشود!
سیر تا پیاز بیوگرافی و زندگی خصوصی بازیگران سریال قهوه پدری/ ژاله صامتی، ملیسا ذاکری، حامد آهنگی و...
فال انبیاء روزانه دوشنبه 17 دی 1403 / مرداد ماهی ها توجه که سختی در پیش است
رقابت دو باشگاه برای جذب تیکدری!
منتخب روز   
قدیمی تریم غذای خاورمیانه/ طرز تهیه کوکوی نخود، خوشمزه و بدون گوشت جزییات تعطیلی مدارس یکشنبه 17 دی 1403 / از تهران تا اصفهان و استان مرکزی تعطیل شدند 1 میلیون تومان پول به ازای تحویل هر ماینر+ ویدیو حمله تند محمد شهبازی به سید علی ضیا: او کفر می‌گوید!+ویدئو مصاحبه جالب سحر دولت‌شاهی درباره وضعیت اقتصادی و کیفیت زندگی مردم ایران نوستالژی روز/ دقایقی با سمندون/ نه؟ واقعا انصافه ما دهه شصتیا با اینا بزرگ شیم و شماها با پرنسس‌های دیزنی‌لند و باربی؟! سریال جدید «ترور» با نگاهی به ترور نافرجام سردار شهید، حاج قاسم سلیمانی+ زمان پخش جزییات دقیق تعطیلی مدارس بدلیل شیوع شپش (ویدئو) مستند حیات وحش/ نبرد نفس‌گیر اژدهای کومودو و مار زهرآگین/ زور کدومش بیشتره؟! عاشقانه های جذاب گلوریا هاردی و پدر واقعی اش در مسکن مهر فرانسوی ها/تنها عکس موجود از پدر خانم بازیگر ویدیو/ رضا عطاران خودش یه سبک زندگیه/ سلطان تویی، بقیه اداتم نمیتونم دربیارن👌 مقایسه استایل هر 3 همسر محمدرضا پهلوی در حین اسکی روی برف/ از کت و شلوار فوزیه تا استایل برند فرح و ولخرجی هایی که تمامی نداشت
آخرین ویدیو ها