ساعدنیوز
ساعدنیوز

معرفی دانشگاه های برتر کشور چین

معرفی دانشگاه های برتر کشور چین
ساعد نیوز: با دانشگاه های برتر کشور چین، درجه علمی ، تاریخچه و زمینه های فعالیت این دانشگاه ها بیشتر آشنا شوید.

رده بندی دانشگاه ها، اصولا بر اساس سطح آموزشی و پزوهشی دانشگاه انجام می شود. رده بندی دانشگاه ها در سه سطح است و هر سه گروه مورد تایید وزارت علوم ایران می باشد، ولی نکته ای که باید به آن توجه شود این است که کلیه مدارک اخذ شده از دانشگاه های ممتاز و خوب در کلیه مقاطع تحصیلی (کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری) بدون شرط ارزیابی توسط وزارت علوم ایران تایید می گردد ولی مدارکی که از دانشگاه های گروه سوم چین صادر میشود به طور مستقیم تایید نمی شود بلکه فارغ التحصیلان باید مدرک تحصیلی خود و سرفصل دروس خود را نیز که وزارت آموزش چین تایید کرده است را به کمیسیونی در وزارت علوم ارائه کنند. که البته بعد از ارائه سرفصل دروس معمولا مدارک مورد تایید وزارت علوم قرار می گیرد. بنابراین تحصیل در دانشگاه های گروه اول و دوم توصیه میشود ولی در گروه سوم بستگی به علاقه فرد دانشجو دارد و معمولا توصیه نمی شود.

 

دانشگاه‌های خوب و ممتاز چین ارزشیابی شده و به شرح زیر است:

ردیفدانشگاه های گروه ممتاز چین
1Fudan University
2Nanjing University
3Peking University
4

Shanghai Jiao Tong University

5un Yat-sen University  
6Tsinghua University
7University of Science and Technology of China
8Zhejiang University 

 

 دانشگاه‌های خارج از کشور بر اساس شاخص های آموزشی، پژوهشی، عمومی، رفاهی و ارزشی ارزیابی شده و در چهار گروه ممتاز، متوسط، خوب و ضعیف دسته‌بندی شده‌اند، دسته‌بندی‌هایی که در این سازمان انجام شده است، مطابق استانداردهای جهانی است.

ردیفدانشگاه های گروه خوب چین
1Beihang University (former BUAA)
2Beijing Foreign Studies University
3Beijing Institute of Technology
4Beijing Jiaotong University
5Beijing Normal University 
6Beijing University of Chinese Medicine
7Beijing University of Posts and Telecommunications
8Beijing University of Technology
9China Agricultural University NA
10Dalian University of Technology
11East China Normal University
12Harbin Institute of Technology
13Huazhong University of Science and Technology        
14Jilin University       
15Nankai University              
16    Renmin (People’s) University of China           
17Shandong University                           
18Shanghai University
19   Sichuan University                         
20   Southeast University         
21Tianjin University
22Tongji University
23University of Electronic Science and Technology of China
24University of Science and Technology Beijing
25Wuhan University          
26Xiamen University         
27Xi'an Jiaotong University

 

دانشگاه جیائو تونگ شانگهای (Shanghai Jiao Tong University)

2

دانشگاه جیائو تونگ شانگهای، یکی از بهترین دانشگاه‌های تحقیقاتی در آسیا و حتی در جهان است. این دانشگاه که برای مدت بیش از ۱۲۰ سال به تربیت نیروهای متخصص چینی و بین‌المللی پرداخته است و امروزه یکی از معتبرترین و پرطرفدارترین دانشگاه‌های چین شناخته  می‌شود. حدود ده درصد از جمعیت دانشجویان مقطع کارشناسی این دانشگاه را دانشجویان بین‌المللی تشکیل داده‌اند. این دانشگاه که بیش از یک قرن تحصیلات تکمیلی با استانداردهای بالا ارائه کرده است، برای تحصیل درزمینهٔ‌های علوم پایه و همچنین چینی ماندارین و تاریخ چین یکی از بهترین دانشگاه‌های جهان است.  ایده اولیه رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی جهان توسط جیائو تونگ شانگهای در سال ۱۹۹۸ پایه‌گذاری گردید. طرح این ایده در پاسخ به دغدغه رئیس‌جمهور وقت چین بود که تأکید داشت تعدادی از دانشگاه‌های چین بایستی در سطح بین‌المللی فعال باشند و در شمار دانشگاه‌های برتر جهان محسوب شوند. نتایج رتبه‌بندی دانشگاه‌های جهان توسط نظام رتبه‌بندی دانشگاه شانگهای که به رتبه‌بندی علمی دانشگاه‌های جهان شهرت یافت، برای اولین بار در سال ۲۰۰۳، در سطح بین‌المللی منتشر گردید و از آن سال به بعد به‌طور سالانه به‌روز می‌شود.

رشته های دوره های کارشناسی ارشد و دکترا :
مهندسی طراحی کشتی؛ مهندسی اقیانوس شناسی؛ مهندسی عمران؛ مهندسی مکانیک؛ مهندسی برق؛ مهندسی الکترونیک؛ مهندسی علم مواد؛ علوم طبیعی و بیو تکنولوژی؛ علوم انسانی و اجتماعی؛ روابط بین الملل و روابط عمومی؛ شیمی؛ مدیریت؛ محیط زیست؛ داروشناسی؛ پزشکی؛ حقوق

دانشگاه فودان (Fudan University)

2

یکی دیگر از دانشگاه‌های شانگهای که به‌طور سنتی در چین از اعتبار ویژه‌ای برخوردار است دانشگاه فودان است. این دانشگاه یکی از اولین دانشگاه‌های چین است که از سال ۱۹۵۰ تاکنون اقدام به جذب دانشجویان بین‌المللی می‌کند. امروزه این دانشگاه از نظر تعداد دانشجویان بین‌المللی در چین رتبه دوم را به خود اختصاص داده و برنامه‌های ویژه و فشرده‌ای برای آموزش زبان چینی ماندارین به دانشجویان برگزار می‌کند. دانشگاه فودان چند پردیس در حومه شهر نیز دارد، که تحصیل در آن‌ها امکان پیدا کردن محل اقامت ارزان در نزدیکی دانشگاه را به دانشجویان ارائه می‌دهد. این دانشگاه در رتبه‌بندی برترین دانشگاه‌های جهان یکی از صد دانشگاه برتر دنیا و در زمره پنج دانشگاه  برتر چین قرارگرفته است. اگر قصد ادامه تحصیل به زبان ماندارین را دارید، تحصیل در این دانشگاه یکی از بهترین گزینه‌های پیش روی شماست.

رشته های تحصیلی مقطع کارشناسی در این دانشگاه به شرح زیر است:
زبان و ادبیات چینی؛ تاریخ و فرهنگ چین؛ فلسفه – مطالعات مذهبی؛ اقتصاد چین؛ جامعه شناسی؛ زبان و ادبیات انگلیسی؛ سیاست بین الملل؛ روانشناسی؛ حسابداری؛ بازاریابی؛ ریاضیات کاربردی؛ فیزیک؛ شیمی؛ مهندسی ارتباطات؛ میکرو الکترونیک؛ پزشکی

 

دانشگاه تسینگ هوا (Tsinghua University)

10

به جرئت می‌توان گفت دانشگاه‌ها تسینگ هوا بهترین دانشگاه سرتاسر چین است. این دانشگاه محل تحصیل چندی از برندگان جایزه نوبل و دو رییس‌جمهور آخر چین بوده است. تسینگهوا درزمینهٔ آموزش رشته MBA رتبه دوم دانشگاه‌های جهان را به خود اختصاص داده است. نام تسینگ هوا در رزومه برای کسانی که به دنبال رزومه قوی درزمینهٔ‌های تجارت، بازرگانی و یا کسب‌وکار هستند معجزه می‌کند. دانشگاه با شعار «خویشتن‌داری و تعهد اجتماعی»، خود را به عنوان یک موسسه دانشگاهی برتر در جامعه چین و جهان معرفی کرد. پردیس این دانشگاه از زیباترین و بزرگ‌ترین پردیس‌های دانشگاهی پکن است. استخر شنا دانشگاه تسینگ هوا محل کارآموزی برای ورزشکاران غواصی در بازی‌های المپیک ۲۰۰۸ پکن بوده است.

 

دانشگاه پکن (Peking University)

6

دانشگاه پکن که یکی از قدیمی‌ترین دانشگاه‌های ملی چین است، بیش از دو هزار دانشجوی بین‌المللی را در خود جای‌داده است. این دانشگاه با معتبرترین دانشگاه‌های جهان از جمله دانشگاه کرنل، دانشگاه استنفورد و دانشگاه ییل همکاری‌های بسیار نزدیکی دارد، به‌طوری که به عنوان مثال برای تدریس برخی از کلاس‌های این دانشگاه از اعضای هیئت‌علمی دانشگاه استنفورد دعوت به عمل می‌آید. دانشگاه پکن یکی از مترقی‌ترین دانشگاه‌های چین است که این فرصت به دانشجویان رشته‌هایی چون جامعه شناسی فرصت می‌دهد، تا جامعه مدرن چین را با دیدی باز و از نقطه نظر بهتری به دقت بررسی کنند. این دانشگاه که اکنون در ۵ بخش علوم انسانی، علوم اجتماعی، علوم پایه، مهندسی و علوم پزشکی فعال است، دارای ۴۲ دانشکده، ۲۱۸ مرکز پژوهشی و ۱۸ بیمارستان است که در آن‌ها تدریس نیز صورت می‌گیرد.

رشته های تحصیلی در این دانشگاه به شرح زیر است:

مقطع لیسانس:

علوم ریاضی؛ فیزیک؛ علوم و تکنولوژی کامپیوتر؛ شیمی؛ علوم زمینی و فضائی؛ علوم محیط زیست؛ روانشناسی؛ روزنامه نگاری و ارتباطات؛ زبان و ادبیات چینی؛ تاریخ؛ باستان شناسی و مدیریت موزه؛ فلسفه؛ مطالعات بین الملل؛ اقتصاد؛ مدیریت؛ حقوق ؛ مدیریت اطلاعات ؛ جامعه شناسی؛ دولت؛ زبان و ادبیات انگلیسی؛ زبانهای خارجی؛ مارکسیسم؛ هنر؛ مهندسی الکترونیک و علوم کامپیوتر؛ تحقیقات اقتصادی؛ مطالعات پیشرفته میان رشته ای؛ علوم و مهندسی محیط زیست؛ علوم بهداشتی؛ ارتباطات بین الملل

مقطع فوق لیسانس:

علوم ریاضی؛ فیزیک؛ شیمی؛ علوم زمینی و فضائی؛ روانشناسی؛ نرم افزار و میکرو الکترونیک؛ روزنامه نگاری و ارتباطات؛ زبان و ادبیات چینی؛ تاریخ؛ باستان شناسی و مدیریت موزه؛ فلسفه؛ مطالعات بین الملل؛ اقتصاد؛ مدیریت؛ حقوق؛ مدیریت اطلاعات؛ جامعه شناسی؛ دولت؛ زبان و ادبیات انگلیسی؛ زبانهای خارجی؛ مارکسیسم؛ هنر؛ مهندسی الکترونیک و علوم کامپیوتر؛ تحقیقات اقتصادی؛ تحقیقات جمعیت شناسی؛ مطالعات پیشرفته میان رشته ای؛ علوم و مهندسی محیط زیست؛ داروشناسی ملکولی

رشته های فوق به زبان چینی ارائه می گردند و دانشجویان، در صورت اخذ پذیرش از سوی دانشگاه، تا 2 ترم به یادگیری زبان چینی خواهند پرداخت. برخی از رشته های پزشکی، در این دانشگاه به زبان انگلیسی ارائه می شوند.

 

دانشگاه نرمال گوانگشی (گویلین) Guangxi Normal University (Guilin)

2

دانشگاه نرمال گوانگشی یکی از بهترین دانشگاه‌های چین است که در شهر گویلین واقع شده است. این شهر در حاشیه رودخانه زیبای لی قرارگرفته است. اگر به ادامه تحصیل در چین و به یادگیری زبان ماندارین فکر می‌کنید و می‌خواهید خارج از هیاهوی کلان‌شهرهای پرجمعیت و پرجنب‌وجوش و جوش چین، با آرامش مسیر تحصیلات خود را دنبال کنید دانشگاه نرمال گوانگشی در شهر نه‌چندان بزرگ گویلین یکی از بهترین گزینه‌ها برای شما خواهد بود.

 

دانشگاه سیچوان (چنگدو) Sichuan University (Chengdu)

2

دانشگاه سیچوان در شهر چنگدو، مرکز استان سیچوان چین قرارگرفته است. دانشگاه سیچوان در شهری واقع شده که با ردیابی ریشه‌های آن به ۱۴۱ سال پیش از میلاد مسیح می‌رسیم، بنابراین اگر می‌خواهید علاوه بر تحصیل کمی در فرهنگ و تاریخ گذشته چینی‌ها عمیق‌تر شوید این دانشگاه یکی از بهترین پیشنهاد خواهد بود. دانشگاه سیچوان که در اعماق منطقه جنگلی و داخلی چین واقع شده است با چندی از بهترین دانشگاه‌های شهرهای بزرگ‌تر چین همکاری‌های نزدیکی برای جذب دانشجویان بین‌المللی دارد.

 

دانشگاه هنگ‌کنگ (University of Hong Kong)

11

هیچ فهرستی از برترین دانشگاه‌های چین بدون نام بردن دانشگاهی از هنگ‌کنگ تکمیل نخواهد شد و دانشگاه هنگ‌کنگ معتبرترین و قدیمی‌ترین دانشگاه این ابر شهر است. حدود یک چهارم از جمعیت دانشجویان این دانشگاه را دانشجویان بین‌المللی تشکیل می‌دهند. هنگ‌کنگ را می‌توان پرهیاهوترین و مدرن‌ترین شهر آسیای جنوب شرقی نامید و دانشگاه هنگ‌کنگ که در زمان کنترل انگلیسی‌ها بر این شهر تأسیس گردید دانشگاهی معتبر است، که پیشنهاد تجربه تحصیل در دانشگاهی با فرهنگ غربی در کشوری تماما شرقی چون چین را به شما ارائه می‌دهد.

1 دیدگاه

  دیدگاه ها
امید
6 سال پیش

باید با دیدن این تصاویر خجالت کشید که ایران اینقدر عقب افتادست و چین اینقدر توسعه یافته .
پربحث های هفته   
عرض ارادت فریبا نادری به امام خمینی(ره): مرد بزرگ جایت خالی است در میان مردمان سرزمینِ نور؛ ممنون که این انقلاب رو برایمان رقم زدی+ عکس (159 نظر) (فیلم) نظر رهبر معظم انقلاب درباره تخت جمشید / افتخاری ندارد، خدا می‌داند چقدر بیگناه مقابل تخت طاغوت‌های زمان به قتل می‌رسیدند ... (89 نظر) سحر زکریا: بهنوش بختیاری نخود هر آشه در حد من نیست که بخوام باهاش دهن به دهن بشم! خانم بختیاری در بین همکاران جوک هستن!+فیلم (83 نظر) (فیلم) مصاحبه با دختری که با پوشش متفاوت از رهبر انقلاب در غرفه‌اش استقبال کرد / هیچ گونه صحبتی درباره پوشش و حجاب من نشد (68 نظر) الهام حمیدی: من مجبورم با سیلی صورتم را سرخ نگه دارم، ترجیح می‌دهم چهره‌ام همان الهام همیشه باشد تا یک چهره عمل شده تغییر یافته (49 نظر) مهراوه شریفی نیا، بازیگر سریال کیمیا با پوششی متفاوت و با گوشواره هایی با طرح انگور در شبکه تلویزیونی افغانستان حضور یافت+ویدیو/ تعریف و تمجید خانم بازیگر از مهمان نوازی مردم در کابل (44 نظر) فریبا نادری خطاب به صدف طاهریان: اگر نخواهند به تو پیشنهاد بی‌شرمانه بدهند پس باید به کی بدهند؟ والا من روم نمیشه حتما نباید اسم بدکاره روت باشه که+فیلم (40 نظر) ژیلا صادقی: من زنی هستم، آزاد/ در فطرت من حیا نهاده شده/می‌دانم از کجا باید شروع کنم و کجا می‌شود رها شد (39 نظر) پزشکیان: اکثر یارانه‌ها به کسانی می‌رسد که احتیاجی به آن ندارند (38 نظر) علی دایی: دکترها گفته بودند شاید زیر عمل زنده نمانم، میتوانستم همه جای دنیا زندگی کنم اما همه درآمدم را در ایران سرمایه‌گذاری کردم...+عکس (37 نظر) عاشقانه های مازیار لرستانی با مهری خانم: دختر بابا صفورا عضو جدید به خانواده من اضافه شد، آن کس که می خندد هنوز آن خبر مخوف را نشنیده است!+فیلم (35 نظر) نعیمه نظام دوست: با رنو افتادیم دنبال آقای عابدزاده سر یه چهارراه پیچیدیم جلوش محل نذاشت رفتم گفتم وایسا من هنرمند مملکتم گفت نه و رفت برگشتم خونه عکساشو جِر و واجِر کردم +ویدئو (35 نظر) امام جمعه پردیسان: از رهبری تقاضا دارم اجازه ساخت بمب اتم را صادر کنند +فیلم (34 نظر) سوگل طهماسبی بازیگر سریال کیمیا: بازیگران زنی که حیا و حجاب دارند در سینما جایی ندارند (34 نظر) جورجینا: رونالدو یک پدر فوق‌العاده و بهترین همسر است اما آشپزی نمیکند ما یک آشپز داریم اما بعضی اوقات خودم غذا درست میکنم در عربستان سقف خانه ها...+عکس (33 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
رئیس سازمان صدا و سیما: خودم شخصاً با فردوسی‌پور صحبت کردم اما تمایلی به بازگشت نداشت!
یکی از اعضای سابق تیم ملی: من در ورزشگاه بودم ولی گل خداداد عزیزی به استرالیا را ندیدم!
ربات‌های بامزه و کیوت به زودی جایگزین حیوانات خانگی می‌شوند؟
امید عالیشاه برای جراحی به ایران برمیگردد/ پزشک پرسپولیس تکلیف را روشن کرد!
فال شمع روزانه امروز جمعه 9 آذر 1403
فال قهوه با نشان روز جمعه 9 آذر ماه 1403
رهبر معظم انقلاب پاسخ می‌دهند؛ حکم شرعی کار کردن در کاباره و کارخانه کنسرو خوک
فال روزانه امروز جمعه 9 آذر ماه 1403
خبر خوش؛ حقوق این افراد 30 درصد افزایش می‌یابد
چه موضوعاتی در دستورکار گفتگوهای ایران و اروپا قرار دارد؟
وزیر خارجۀ انگلیس: حکم بازداشت نتانیاهو را خواهم گرفت
گرامی: مریض بودم اما گل زدم!
برنامه «ثریا» از کنداکتور شبکه یک حذف شد!
فال ابجد روزانه جمعه 9 آذر 1403
مذاکرات ایران با اروپای منهای آمریکا به نتیجه نمی‌رسد؛ اروپا توان رفع تحریم‌های ایران را ندارد
منتخب روز   
(ویدئو) بهنوش بختیاری: از بی‌پولی رفتم واسه تبلیغ عطر/ حدیث میرامینی: عطرش لیز بود؟ ربات‌های بامزه و کیوت به زودی جایگزین حیوانات خانگی می‌شوند؟ (ویدئو) نوستالژی شب‌های برره با بهنوش بختیاری و مهران مدیری/ تو هم خوب بلدی از خودت حرفهای عشقولانه در وکنیا😃 سرشناسترین دختر شاه قاجار در روز عروسی با لباس و تاج مدرن و بسیار شیک/ باورتون میشه 150 سال پیش واسه عروسی ساقدوش داشتن اونم با لباس‌های مخصوص؟ احسان علیخانی خطاب به جومونگ: به سوسانو حسادت نکن! من اصلا این سریال را ندیدم/ ایرانی ها جرعت ندارند مثل جومونگ دوتا زن بگیرند+فیلم (ویدئو) با خنده‌دارترین سکانس «در حاشیه»، امروزت رو شاد کن😁/ جواد رضویان: بالقوه شی شی هست؟/ سیامک انصاری: مال چراغ قوه هستش آتش سوزی یک انبار در محله خاوران مهار شد + ویدئو مفاخر ورزشی ایران/ حسین رضازاده از تولد و ورزش تا سیاست و رد پیشنهاد تغییر تابعیت گشت و گذاری در تنها کوچه‌ی دو طبقه‌ی جهان در کاشان/ خاص‌ترین کوچه‌ای که نظیرش در هیچ جای جهان وجود ندارد تهران گردی / معرفی 21 مرکز تفریحی و مهیج تهران پایتخت سلامی: آتش‌بس، شکستی خفت‌بار برای رژیم صهیونی است دعا و نیایش؛ بخش 1/ اجابت خواسته‌ها با دعای اسم اعظم امام علی (ع) که از حضرت خضر آموخت