معرفی دانشگاه های برتر کشور هندوستان

  پنجشنبه، 04 آبان 1396 ID  کد خبر 278
معرفی دانشگاه های برتر کشور  هندوستان
ساعد نیوز: درمورد رشته های ارائه شده، شهرهای دانشجویی و رتبه علمی دانشگاه های هندوستان بیشتر بدانید.

تحصیل  در دانشگاه های هندوستان، با توجه به تنوع کالج ها و دانشگاه های این کشور بسیار مورد تقاضا است. تحصیل در این کشور با توجه به مزایایی مثل عدم برگزاری کنکور ، امتحان و شرط معدل شرایط بسیار مناسبی را برای افرادی قصد تحصیل دارند فراهم آورده است. همچنین اینکه با اخذ ویزای تحصیلی هندوستان ، شخص می تواند از مزیت اقامت هندوستان و همچنین در صورت کسب شرایط لازم اقدام به مهاجرت به هندوستان از طریق تحصیل نماید.

مزیت های نسبی هندوستان جهت تحصیل عبارتند از:

  • داشتن استانداردهای بالای آموزشی و اعتبار بالای دانشگاه های این کشور در دنیا
  • شهریه های بسیار مناسب دانشگاهی
  • هزینه های زندگی مناسب
  • زبان انگلیسی به عنوان زبان رسمی و دانشگاهی
  • تنوع بسیار زیاد رشته ها، گرایش ها و مدارک تحصیلی در دانشگاه ها
  •  عدم نیاز به مدارک زبان نظیرTOEFL , IELTS, GMAT, GRE و... به عنوان شرط ورود
  •  اساتید دانشگاه بسیار خوب و مجرب
  • داشتن بیش از 345 دانشگاه و بیش از 18000 کالج

در ادامه، به معرفی دانشگاه های برتر این کشور می پردازیم:

 مؤسسات فناوری هندوستان 

این مجموعه مؤسسات و دانشگاه ها، «مؤسسات فناوری هندوستان» نام دارند و با عنوان اختصاری IIT شناخته می‌شوند. این مجموعه، از 18 دانشگاه مستقل معتبر (و 5 دانشگاه در شرف افتتاح) تشکیل شده است. این دانشگاه ها به عنوان «مؤسسه مهم ملی» و با مصوبه مجلس هند تأسیس شده‌اند. سازمان یونسکو، آلمان، ایالات متحده، ژاپن و اتحاد جماهیر شوروی با کمک‌های مالی یا کمک‌های فنی خود در تأسیس برخی از این آی‌آی‌تی ‌ها نقش داشته‌اند. هر آی‌آی‌تی یک دانشگاه خودمختار است که از طریق شورای مشترکی که نظارت عالی بر ادارهٔ آنها را بر عهده دارد با یکدیگر ارتباط پیدا می‌کنند.

IITها براساس معیارهای؛ کیفیت علمی، استانداردهای آموزش، نحوه پذیرش دانشجویان، امکانات پژوهشی و محوطه دانشگاه، همواره بین برترین دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی هند قرار گرفته‌اند. 7 مؤسسه از این مجموعه در میان 500 دانشگاه برتر دنیا در رنکینگ سال 16-2015 مؤسسه QS دیده می‌شوند. Indian Institute of Technology Delhi یا IITD با رتبه 179، مؤسسه فناوری بمبئی با رتبه 202، مؤسسه فناوری مدرس با رتبه 254 و مؤسسه فناوری کانپور با رتبه 271 برترین این مؤسسات و جزو 100 دانشگاه برتر فنی مهندسی دنیا هستند.

شهرهای دانشجویی (چنای)

چنای (مدرس) تعداد زیادی دانشگاه و مرکز آموزش عالی دارد که در این روزها شناخته‌ شده ترین آنها برای ایرانیان دانشگاه دکتر ام جی آر Dr. M.G.R. Medical University است. این دانشگاه، پس از اینکه وزارت بهداشت کشورمان نام دانشگاه راجیو گاندی را از لیست دانشگاههای مورد تأیید خود خارج کرد، به گزینه اول متقاضیان ایرانی تحصیل پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی در هند تبدیل شد. دیگر دانشگاه شاخص شهر چنای، دانشگاه مدرس University of Madras است که در سال 1857 تأسیس شده و 3 دانشکده تجارت، علوم و هنر آن در رشته‌ها و مقاطع مختلف دانشجو می‌پذیرند. کالج‌های رشته‌های فنی مهندسی و معماری شهر مدرس وابسته به دانشگاه آنا هستند. چنای همچنین صاحب یکی از بهترین دانشگاههای فنی‌-مهندسی هند هم است؛  Indian Institute of Technology Madras یا IITM. این دانشگاه یکی از صد دانشگاه فنی-مهندسی برتر دنیا (طبق ارزیابی‌های مؤسسه QS) شناخته شده است.

شهرهای دانشجویی (بمبئی)

بمبئی صاحب یکی از برترین دانشگاههای هند است؛ Indian Institute of Technology Bombay که در رده 202م رنکینگ QS جای دارد و یکی از بهترین دانشگاههای فنی مهندسی آسیا و جزو 100 دانشگاه برتر دنیا برای تحصیل در رشته مهندسی الکترونیک بحساب می‌اید. نکته منفی در مورد این دانشگاه، تعداد کم دانشجویان بین‌المللی آن است. از بین 9870 دانشجوی Indian Institute of Technology Bombay تنها 29 دانشجوی بین‌المللی امکان تحصیل در این دانشگاه را بدست آورده‌اند.

دانشگاه دولتی مومبای (University of Mumbai) با نام اختصاری MU دیگر دانشگاه بمبئی (مومبای) است که دوره‌های تحصیلی زیادی را در مقاطع مختلف (از دیپلم تا دکترا) در کالج‌های متعدد وابسته به خود ارائه می‌دهد. این دانشگاه با 557,840 دانشجو یکی از بزرگترین دانشگاههای دنیا بحساب می‌آید. 

شهرهای دانشجویی (پونا)

جایگاه علمی و تحصیلی شهر دانشجویی پونا در کشور هند باعث شده هندی‌ها به آن لقب «آکسفورد شرق» یا «آکسفورد هند» بدهند. بیش از 1000 کالج  از دانشگاه‌های معروفی چون دانشگاه پونا، بهاراتی ودیاپت، کالج فرگوسن و سیمباسیز کالج و دیگر مراکز علمی و آموزشی هند میزبان شمار زیادی دانشجو در شهر پونا هستند. علاوه بر دانشجویان هندی که از سراسر هند برای تحصیل به پونا سفر می‌کنند، دانشجویان بین‌المللی زیادی هم از کشورهایی مانند ایران، مالزی، اندونزی، کره جنوبی و کشورهای عربی و آفریقایی، پونا را برای ادامه تحصیل انتخاب می‌کنند. دانشگاه پونا، یکی از دانشگاههای معتبر کشور هند، هرساله تعداد زیادی دانشجوی بین‌المللی می‌پذیرد که بسیاری از آنها ایرانی هستند. در واقع شهر پونا بیش از هر شهر دیگری (خارج از ایران) پذیرای دانشجویان ایرانی است.

شهرهای دانشجویی (بنگلور)

دانشگاه بنگلور (Bangalore University)، در سال 1886 تأسیس شده و با رشد و توسعه مراکز تحصیلات تکمیلی زیرمجموعه خود به یکی از دانشگاههای بزرگ آسیا تبدیل شده است. در حال حاضر 75 کالج زیرمجموعه این دانشگاه قرار دارند. علاوه بر دانشگاه بنگلور، 3 دانشگاه اصلی دیگر در شهر بنگلور میزبان شمار زیادی دانشجو از کشور هند و دانشجویان بین‌المللی از سایر کشورها هستند. این سه دانشگاه عبارتند از: دانشگاه علوم کشاورزی بنگلور، دانشگاه راجیو گاندی و دانشگاه VTU  یا Visweshwaraiah Technological University‌ در شهر بلگام (در ایالت کارناتاکا).

پونا، بنگلور میزبان بیشترین دانشجوی ایرانی در هند است.

بنگلور (با نام جدید بنگالورو) مرکز ایالت کارناتاکا واقع در فلات دکن است. در حال حاضر بیش از 11میلیون نفر در مساحت 741کیلومتر مربعی این شهر سکونت دارند. بنگلور مشهور بهGarden city  یا شهر باغ، شهری سرسبز و خوش‌آب و هوا است و علاوه بر این، به سبب آرامش، امنیت اجتماعی بالا و مردم خونگرم آن مورد توجه قرار دارد. دانشگاه ممتاز و قدیمی، برخورداری از زیرساخت‌های آموزشی و پژوهشی، دانشجویان خارجی پرشمار و تمرکز صنعت نرم‌افزار، علوم پزشکی و فن‌آوری اطلاعات؛ این شهر را به شهری جذاب برای متقاضیان تحصیلات دانشگاهی بدل ساخته است. واقع شدن‌ِ بنگلور بر سر راه‌های ارتباطی‌ مهم‌ هند بر اهمیت و اعتبار این شهر دانشجویی امن و خوش‌آب و هوا افزوده است.

سیستم آموزش عالی هند شامل 3 شاخه اصلی رشته‌های علوم پایه / رشته‌های مهندسی / رشته‌های پزشکی می‌شود. دوره‌های درسی رشته‌های علوم پایه (مانند فیزیک، ریاضی، مدیریت و بازرگانی، علوم کامپیوتر و...) را دانشگاه بنگلور و کالج‌های زیرمجموعه آن ارائه می‌دهند. دانشگاه اصلی رشته‌های مهندسی (مانند مهندسی کامپیوتر، برق و الکترونیک و...) دانشگاه VTU و دانشگاه اصلی رشته‌های پزشکی (پزشکی عمومی، دندانپزشکی، داروسازی، پرستاری و...) دانشگاه علوم سلامت راجیو گاندی است.

تحصیل در رشته داروسازی در هند

تحصیل در رشته داروسازی، به دو صورت پیوسته و ناپیوسته ممکن است.

ناپیوسته

دانشجویان ابتدا با تحصیل در دوره 4ساله B. Pharm می‌توانند مدرک لیسانس داروسازی دریافت کنند و پس از آن (و در صورت تمایل به ادامه تحصیل) یا دوره 2ساله فوق لیسانس (M. Pharm) و یا دوره 3ساله دکترای داروسازی (D. Pharm) را بگذرانند. مدرک دکترای ناپیوسته داروسازی معادل مدرک دکترای پیوسته است.

فارغ‌التحصیلان دوره لیسانس داروسازی (B. Pharm) از دانشگاههای هند می‌توانند در ایران بعنوان مسؤول فنی داروخانه فعالیت کنند. البته آنها باید ابتدا در آزمون ارزشیابی مدارک شرکت کرده و در صورت قبولی در این آزمون، اجازه کار بدست می‌آورند. مدرک فوق لیسانس فارغ‌التحصیلان دوره M. Pharm در صورت تطابق طول دوره و ارائه پایان‌نامه تحقیقاتی، مورد تأیید قرار می‌گیرد. فارغ‌التحصیلان دکترای ناپیوسته یا D. Pharm ‌ هم برای اینکه بتوانند بعنوان دکتر داروساز در کشور فعالیت کنند باید در آزمون ارزشیابی مدارک پذیرفته شوند. 

پیوسته

دوره پیوسته دکترای داروسازی یا Pharm. D امکانی است که از حدود 10سال پیش در دانشگاههای هند بوجود آمده تا دانشجویان بتوانند با گذراندن یک دوره یکپارچه، موفق به دریافت مدرک دکترای داروسازی شوند. طول این دوره، 6سال است که دانشجویان پس از پاس‌کردن واحدهای درسی در 5سال اول، مانند دانشجویان دوره D. Pharm باید سال آخر را بعنوان کارآموز یا انترن در بیمارستان یا داروخانه بگذرانند و در صورت بازگشت به کشور بعد از فارغ‌التحصیلی هم با قبولی در آزمون ارزشیابی مدارک و بدون گذراندن هیچ دوره تکمیلی، می‌توانند بعنوان دکتر داروساز مشغول به کار شوند.

نکته: متقاضیان تحصیل داروسازی در هند برای گرفتن پذیرش از دانشگاههای این کشور باید مدرک پیش‌دانشگاهی تجربی یا ریاضی داشته باشند.

چرا دندانپزشکی در هند:

در سالیان اخیر، تحصیل دندانپزشکی در هند، میان ایرانیان متقاضی تحصیل در خارج از کشور علاقمندان زیادی پیدا کرده است. دندانپزشکی، به سبب موقعیت شغلی خوبی که دارد، رشته پرطرفداری است و هند نیز بعلت هزینه‌های نسبتا پایین تحصیل و زندگی، مقصد خیلی از متقاضیان ایرانی تحصیلات بین‌المللی است. نکته مهم دیگر درباره تحصیل در هند در رشته دندانپزشکی این است که متقاضیان می‌توانند بدون آزمون ورودی و مدرک زبان، از دانشگاه پذیرش بگیرند، درحالی که برای تحصیل در خیلی از کشورهای اروپای غربی، آمریکای شمالی و استرالیا، باید مدرک زبان و معدل بالا داشت و در آزمون ورودی پذیرفته شد. در جدیدترین لیست دانشگاههای مورد تأیید وزارت بهداشت کشورمان، نام تعدادی از دانشگاههای هند هم به چشم می‌خورد.  البته وزارت بهداشت اخیرا یکی از محبوب‌ترین دانشگاه های هند (میان متقاضیان تحصیل در رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی) یعنی دانشگاه راجیو گاندی را از لیست دانشگاههای مورد تأیید خود خارج کرده است. به دنبال این تصمیم، دانشگاه پزشكي دكتر ام.جي.آر تامیل نادو مورد توجه متقاضیان تحصیل در هند قرار گرفته و به انتخاب بسیاری از آنها تبدیل شده است.

شرایط تحصیل در هند در رشته دندانپزشکی

دانشجویان محصل در رشته دندانپزشکی درهند یا Bachelor of Dental Surgery / BDS باید طی یک دوره 4.5 تا 5.5 ساله، دروسی مانند جراحی دندان، آناتومی دندان و مواد دندانپزشکی را پاس کنند و پس از آن، با گذراندن یک دوره کارآموزی، فارغ‌التحصیل می شوند. ایرانیان فارغ‌التحصیل دندانپزشکی از دانشگاههای هند (و کشورهای دیگر بجز آمریکا و کانادا) برای اینکه بتوانند بعنوان دندانپزشک در ایران  فعالیت کنند، باید در آزمون وزارت بهداشت پذیرفته شوند.

دوره تحصیلی دندانپزشکی در هند شامل دو دوره عمومی (2سال اول) و تخصصی (3سال دوم) است. در دوره عمومی، دروسی مانند آناتومی دندان، پاتولوژی و مواد دندانپزشکی و در دوره تخصصی، دروسی مثل بیماری‌های دهان و دندان، پروتز دندان و جراحی عمومی تدریس می‌شود. پس از این دانشجویان باید 1سال را هم بعنوان انترن (کارآموز) در بیمارستان وابسته به دانشگاه بگذرانند.


2 دیدگاه
  دیدگاه ها
طباطبایی
5 سال پیش

بعد از اخذ دکترای عمومی دارو سازی ایا میشه به هند رفت و ادامه داد یا اینوه باید از ابتدا شروع کرد؟
زارع
6 سال پیش

از انجایی که تنها به رشته پزشکی و مهندسی توجه فرمودید دانشجوی دکترایی که مثل حقیر در دانشگاه مانوی حیدراباد هند مشغول به تحصیل شدم و رشته زبا ن و مطالعات هند است کاملا از قلم شما بزرگوار و وزارت علوم برای تایید دانشگاه افتاده ام در حالی که این دانشگاه تنها دانشگاهی است که تمام سیلابس ها را به زبان اردو می دهد و از انجایی که من در دانشگاه تهران ارشد این رشته را گرفتم اکنون باید از ارز دانشجویی محروم باشم چون ایندانشگاه مورد تایید وزارت علوم نیست چون رشته پزشگی در ان نست ؟؟؟!!!
پربحث های هفته   
همسر رهبر معظم انقلاب: آقای ما اجازه نمی‌دهد که در خانه، غیر از برنج کوپنی استفاده کنیم و آن هم کفاف خوراک ما را بیش از یک بار در هفته نمی‌دهد (365 نظر) رهبر معظم انقلاب: در ایستگاه منتظر قطار بودم که فردی که اصلا نمی شناختمش شروع کرد به مسخره کردن من+ویدیو (209 نظر) میزبانی رهبر معظم انقلاب از مهمانش در ضیافتی به صرف شام +عکس/سفره ای که اُملت تنها غذای آن بود... (143 نظر) نگاهی به سفره مفصل و تمام و کمال حضرت ابوالفضل در منزل شاه نشین علی دایی+عکس/ از گل آرایی و شمع‌دان‌هایی طلایی تا پَک هایی لاکچری و جذاب (87 نظر) نگاهی به کیک تولد آیتک سلامت کاپیتان چشم آبی تیم ملی والیبال بانوان و رقیب زهرا گونش/ مبارکا باشه (60 نظر) (فیلم) ورود جالب و معنادار رهبر انقلاب به حسینیه امام خمینی (ره) به همراه مسعود پزشکیان و شعار حیدر حیدر جمعیت (57 نظر) نگاهی به میز عقد ساده و با دیزاین مختصرِ زینب سلیمانی دختر کوچکِ سردار سلیمانی و همسر لبنانی‌اش+عکس/ استندهای اسم و شمع های تک رنگ (49 نظر) در خانه شهید رئیسی به روی همه مردم باز می شود (44 نظر) خلاقیت هوش پران مغازه دار کاشانی برای کشاندن مشتری به مغازه حماسه آفرید/ مغزشو باید طلا گرفت+عکس (23 نظر) ریحانه سادات دختر بزرگ شهید رئیسی: سجاده نماز پدرم را در اندونزی تکه تکه کردند و به عنوان تبرّک بین مردم پخش کردند+ویدیو (22 نظر) حضور ساده و بدون تشریفات همسر رهبر معظم انقلاب در یک درمانگاه/ ایشان گفتند من نمی‌خواهم پارتی بازی بکنم+ویدیو (16 نظر) خلاقیت بی نظیر راننده تهرانی، با نوشته جالب پشت پژو پارس حماسه آفرین شد/ آدم حَظ میکنه از این درک و فهم بالا (11 نظر) رهبر معظم انقلاب: بعد از فوت پدرم همه‌ی موجودی خانه‌اش 45 هزار تومان شد که نمی‌شد با آن گاز یا یخچال خرید (11 نظر) نگاهی به خلوت احساسی آزاده نامداری، مجری پرانرژی در ماه محرم و شال سبزرنگ زیبایش/ حیف جوونیش+عکس (9 نظر) درخت خرمای بزرگ حیاط باصفای خونه ویلایی زهرا گونش/ نخل های هم قد والیبالیست مشهور ترکیه ای (8 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
چرا کارگردان مختار نگذاشت بازیگر نقش حضرت عباس (ع) در فیلم یا سریالی دیگر بازی کند؟
نامه زیرکانه و دلبرانه انیس الدوله، بانوی اول حرمسرا به ناصرالدین شاه / یا به من وام بدهید یا شهرستانک را از من بخرید!
رفع فیلترینگ به طور کامل در دست شخص رئیس جمهور است
منظور ظریف از دولت وفاق ملی چیست؟
خرید کردن پسر رهبر معظم انقلاب: از ایستادن در صف و رعایت نوبت تا لحن عادی فروشنده با ایشان مثل دیگر مشتری ها
اختلاف زن و شوهر بوکانی هفت هکتار مزرعه گندم را به آتش کشاند
تصاویر جالب و دیدنی از آیین های عزاداری محرم در 12 کشور مختلف جهان/ از به زنجیر کشیدن زنان تا عبور کردن پابرهنه از روی زغال‌های روشن
(ویدیو) ترانه سوزناک همایون شجریان در دلتنگی و فراق پدرش/ چه بغضی هم داره
(تصاویر) 9 تا از باور نکردنی ترین مراسم غیرعادی که در برخی مناطق جهان جانشین دفن کردن مردگان شده است/ روی کسانی که مرده‌هاشونو میسوزونن رو سفید کردن کلا
ویدئوی فوق العاده باشگاه اینتر برای معرفی مهدی طارمی/یک شاهزاده ازخلیج فارس/ مهدی طارمی: ایران در قلب من است و اینتر در ذهن من
باقری: لبنان، جهنم بی‌بازگشت برای صهیونیست‌ها خواهد بود
بغض و غم شبنم مقدمی، داور برنامه "صداتو"، بر سر مزار استاد آواز ایران/ نگاه به خانه ابدی استاد شجریان با سنگ مزار ساده و نوشته ی کوتاه برای مردم سرزمینشان
رونمایی محسن کیایی از دختر ناز و همسر جوانش به مناسبت 22مین سالگرد ازدواجشان/ مجری برنامه "صداتو"، برای اولین بار، خاطره ای از ازدواج زودهنگامش تعریف کرد
(تصاویر) چیدمان مدرن و اروپایی پنت هاوس شیک رضا گلزار با مبلمانی با رنگ های متضاد هم، ستون های طرحدار و باشگاه خانگی
گزارش ظریف از انتخاب اعضای کابینه دولت چهاردهم
منتخب روز   
اقدام منحصربفرد و زیبای طلافروش یزدی به احترام دختر سه ساله امام حسین(ع)+عکس/ این جور تصاویر مخصوص ایران ماست والسلام👌 (فیلم) رهبر معظم انقلاب: به من می‌گویند شما گفتید سوءاستفاده جویان را افشا نکنید / ما حق نداریم افراد را به صرف گمان متهم کنیم سکانس خوشحالی قُباد از بارداری شهرزاد/ قُباد: من تا الان نمیدونستم از این دنیا و از این زندگی چی میخوام اما الان.... (عکس) هدایای ارزشمندی که پزشکیان در پشت صحنه یک هیئت دریافت کرد / خوشا راهی که آغازش با حسین است ... (ویدئو) شعر سوزناک شهریار برای مادر بزرگش که با شنیدنش اشک از چشمانتان سرازیر خواهد شد به یادماندنی ترین سکانس عاشقانه سریال شهرزاد / از بله گفتن شهرزاد تا مرگ مرگ بزرگ آقا نقش دختر رهبر انقلاب در ترمیم دست مجروح ایشان/ فرزند دختری که به پدر اُنس داشت (عکس) شوخی ظریف با آقای ظریف؛ از مقایسه ظریف با مِسی تا انداختن ماسک به شکل آقای رئیس جمهور!! واکنش عضو دفتر رهبر انقلاب به پست اینستاگرامی پسرش با هشتگ برای ایران، پزشکیان سکانسی از سریال پُرحاشیه این روزها؛ زمین خوردن ثریا در سریال در انتهای شب/ شما چه حِسی داشتین؟