ساعدنیوز
ساعدنیوز

معرفی دانشگاه های برتر کشور هندوستان

  پنجشنبه، 04 آبان 1396 ID  کد خبر 278
معرفی دانشگاه های برتر کشور  هندوستان
ساعد نیوز: درمورد رشته های ارائه شده، شهرهای دانشجویی و رتبه علمی دانشگاه های هندوستان بیشتر بدانید.

تحصیل  در دانشگاه های هندوستان، با توجه به تنوع کالج ها و دانشگاه های این کشور بسیار مورد تقاضا است. تحصیل در این کشور با توجه به مزایایی مثل عدم برگزاری کنکور ، امتحان و شرط معدل شرایط بسیار مناسبی را برای افرادی قصد تحصیل دارند فراهم آورده است. همچنین اینکه با اخذ ویزای تحصیلی هندوستان ، شخص می تواند از مزیت اقامت هندوستان و همچنین در صورت کسب شرایط لازم اقدام به مهاجرت به هندوستان از طریق تحصیل نماید.

مزیت های نسبی هندوستان جهت تحصیل عبارتند از:

  • داشتن استانداردهای بالای آموزشی و اعتبار بالای دانشگاه های این کشور در دنیا
  • شهریه های بسیار مناسب دانشگاهی
  • هزینه های زندگی مناسب
  • زبان انگلیسی به عنوان زبان رسمی و دانشگاهی
  • تنوع بسیار زیاد رشته ها، گرایش ها و مدارک تحصیلی در دانشگاه ها
  •  عدم نیاز به مدارک زبان نظیرTOEFL , IELTS, GMAT, GRE و... به عنوان شرط ورود
  •  اساتید دانشگاه بسیار خوب و مجرب
  • داشتن بیش از 345 دانشگاه و بیش از 18000 کالج

در ادامه، به معرفی دانشگاه های برتر این کشور می پردازیم:

 مؤسسات فناوری هندوستان 

این مجموعه مؤسسات و دانشگاه ها، «مؤسسات فناوری هندوستان» نام دارند و با عنوان اختصاری IIT شناخته می‌شوند. این مجموعه، از 18 دانشگاه مستقل معتبر (و 5 دانشگاه در شرف افتتاح) تشکیل شده است. این دانشگاه ها به عنوان «مؤسسه مهم ملی» و با مصوبه مجلس هند تأسیس شده‌اند. سازمان یونسکو، آلمان، ایالات متحده، ژاپن و اتحاد جماهیر شوروی با کمک‌های مالی یا کمک‌های فنی خود در تأسیس برخی از این آی‌آی‌تی ‌ها نقش داشته‌اند. هر آی‌آی‌تی یک دانشگاه خودمختار است که از طریق شورای مشترکی که نظارت عالی بر ادارهٔ آنها را بر عهده دارد با یکدیگر ارتباط پیدا می‌کنند.

IITها براساس معیارهای؛ کیفیت علمی، استانداردهای آموزش، نحوه پذیرش دانشجویان، امکانات پژوهشی و محوطه دانشگاه، همواره بین برترین دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی هند قرار گرفته‌اند. 7 مؤسسه از این مجموعه در میان 500 دانشگاه برتر دنیا در رنکینگ سال 16-2015 مؤسسه QS دیده می‌شوند. Indian Institute of Technology Delhi یا IITD با رتبه 179، مؤسسه فناوری بمبئی با رتبه 202، مؤسسه فناوری مدرس با رتبه 254 و مؤسسه فناوری کانپور با رتبه 271 برترین این مؤسسات و جزو 100 دانشگاه برتر فنی مهندسی دنیا هستند.

شهرهای دانشجویی (چنای)

چنای (مدرس) تعداد زیادی دانشگاه و مرکز آموزش عالی دارد که در این روزها شناخته‌ شده ترین آنها برای ایرانیان دانشگاه دکتر ام جی آر Dr. M.G.R. Medical University است. این دانشگاه، پس از اینکه وزارت بهداشت کشورمان نام دانشگاه راجیو گاندی را از لیست دانشگاههای مورد تأیید خود خارج کرد، به گزینه اول متقاضیان ایرانی تحصیل پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی در هند تبدیل شد. دیگر دانشگاه شاخص شهر چنای، دانشگاه مدرس University of Madras است که در سال 1857 تأسیس شده و 3 دانشکده تجارت، علوم و هنر آن در رشته‌ها و مقاطع مختلف دانشجو می‌پذیرند. کالج‌های رشته‌های فنی مهندسی و معماری شهر مدرس وابسته به دانشگاه آنا هستند. چنای همچنین صاحب یکی از بهترین دانشگاههای فنی‌-مهندسی هند هم است؛  Indian Institute of Technology Madras یا IITM. این دانشگاه یکی از صد دانشگاه فنی-مهندسی برتر دنیا (طبق ارزیابی‌های مؤسسه QS) شناخته شده است.

شهرهای دانشجویی (بمبئی)

بمبئی صاحب یکی از برترین دانشگاههای هند است؛ Indian Institute of Technology Bombay که در رده 202م رنکینگ QS جای دارد و یکی از بهترین دانشگاههای فنی مهندسی آسیا و جزو 100 دانشگاه برتر دنیا برای تحصیل در رشته مهندسی الکترونیک بحساب می‌اید. نکته منفی در مورد این دانشگاه، تعداد کم دانشجویان بین‌المللی آن است. از بین 9870 دانشجوی Indian Institute of Technology Bombay تنها 29 دانشجوی بین‌المللی امکان تحصیل در این دانشگاه را بدست آورده‌اند.

دانشگاه دولتی مومبای (University of Mumbai) با نام اختصاری MU دیگر دانشگاه بمبئی (مومبای) است که دوره‌های تحصیلی زیادی را در مقاطع مختلف (از دیپلم تا دکترا) در کالج‌های متعدد وابسته به خود ارائه می‌دهد. این دانشگاه با 557,840 دانشجو یکی از بزرگترین دانشگاههای دنیا بحساب می‌آید. 

شهرهای دانشجویی (پونا)

جایگاه علمی و تحصیلی شهر دانشجویی پونا در کشور هند باعث شده هندی‌ها به آن لقب «آکسفورد شرق» یا «آکسفورد هند» بدهند. بیش از 1000 کالج  از دانشگاه‌های معروفی چون دانشگاه پونا، بهاراتی ودیاپت، کالج فرگوسن و سیمباسیز کالج و دیگر مراکز علمی و آموزشی هند میزبان شمار زیادی دانشجو در شهر پونا هستند. علاوه بر دانشجویان هندی که از سراسر هند برای تحصیل به پونا سفر می‌کنند، دانشجویان بین‌المللی زیادی هم از کشورهایی مانند ایران، مالزی، اندونزی، کره جنوبی و کشورهای عربی و آفریقایی، پونا را برای ادامه تحصیل انتخاب می‌کنند. دانشگاه پونا، یکی از دانشگاههای معتبر کشور هند، هرساله تعداد زیادی دانشجوی بین‌المللی می‌پذیرد که بسیاری از آنها ایرانی هستند. در واقع شهر پونا بیش از هر شهر دیگری (خارج از ایران) پذیرای دانشجویان ایرانی است.

شهرهای دانشجویی (بنگلور)

دانشگاه بنگلور (Bangalore University)، در سال 1886 تأسیس شده و با رشد و توسعه مراکز تحصیلات تکمیلی زیرمجموعه خود به یکی از دانشگاههای بزرگ آسیا تبدیل شده است. در حال حاضر 75 کالج زیرمجموعه این دانشگاه قرار دارند. علاوه بر دانشگاه بنگلور، 3 دانشگاه اصلی دیگر در شهر بنگلور میزبان شمار زیادی دانشجو از کشور هند و دانشجویان بین‌المللی از سایر کشورها هستند. این سه دانشگاه عبارتند از: دانشگاه علوم کشاورزی بنگلور، دانشگاه راجیو گاندی و دانشگاه VTU  یا Visweshwaraiah Technological University‌ در شهر بلگام (در ایالت کارناتاکا).

پونا، بنگلور میزبان بیشترین دانشجوی ایرانی در هند است.

بنگلور (با نام جدید بنگالورو) مرکز ایالت کارناتاکا واقع در فلات دکن است. در حال حاضر بیش از 11میلیون نفر در مساحت 741کیلومتر مربعی این شهر سکونت دارند. بنگلور مشهور بهGarden city  یا شهر باغ، شهری سرسبز و خوش‌آب و هوا است و علاوه بر این، به سبب آرامش، امنیت اجتماعی بالا و مردم خونگرم آن مورد توجه قرار دارد. دانشگاه ممتاز و قدیمی، برخورداری از زیرساخت‌های آموزشی و پژوهشی، دانشجویان خارجی پرشمار و تمرکز صنعت نرم‌افزار، علوم پزشکی و فن‌آوری اطلاعات؛ این شهر را به شهری جذاب برای متقاضیان تحصیلات دانشگاهی بدل ساخته است. واقع شدن‌ِ بنگلور بر سر راه‌های ارتباطی‌ مهم‌ هند بر اهمیت و اعتبار این شهر دانشجویی امن و خوش‌آب و هوا افزوده است.

سیستم آموزش عالی هند شامل 3 شاخه اصلی رشته‌های علوم پایه / رشته‌های مهندسی / رشته‌های پزشکی می‌شود. دوره‌های درسی رشته‌های علوم پایه (مانند فیزیک، ریاضی، مدیریت و بازرگانی، علوم کامپیوتر و...) را دانشگاه بنگلور و کالج‌های زیرمجموعه آن ارائه می‌دهند. دانشگاه اصلی رشته‌های مهندسی (مانند مهندسی کامپیوتر، برق و الکترونیک و...) دانشگاه VTU و دانشگاه اصلی رشته‌های پزشکی (پزشکی عمومی، دندانپزشکی، داروسازی، پرستاری و...) دانشگاه علوم سلامت راجیو گاندی است.

تحصیل در رشته داروسازی در هند

تحصیل در رشته داروسازی، به دو صورت پیوسته و ناپیوسته ممکن است.

ناپیوسته

دانشجویان ابتدا با تحصیل در دوره 4ساله B. Pharm می‌توانند مدرک لیسانس داروسازی دریافت کنند و پس از آن (و در صورت تمایل به ادامه تحصیل) یا دوره 2ساله فوق لیسانس (M. Pharm) و یا دوره 3ساله دکترای داروسازی (D. Pharm) را بگذرانند. مدرک دکترای ناپیوسته داروسازی معادل مدرک دکترای پیوسته است.

فارغ‌التحصیلان دوره لیسانس داروسازی (B. Pharm) از دانشگاههای هند می‌توانند در ایران بعنوان مسؤول فنی داروخانه فعالیت کنند. البته آنها باید ابتدا در آزمون ارزشیابی مدارک شرکت کرده و در صورت قبولی در این آزمون، اجازه کار بدست می‌آورند. مدرک فوق لیسانس فارغ‌التحصیلان دوره M. Pharm در صورت تطابق طول دوره و ارائه پایان‌نامه تحقیقاتی، مورد تأیید قرار می‌گیرد. فارغ‌التحصیلان دکترای ناپیوسته یا D. Pharm ‌ هم برای اینکه بتوانند بعنوان دکتر داروساز در کشور فعالیت کنند باید در آزمون ارزشیابی مدارک پذیرفته شوند. 

پیوسته

دوره پیوسته دکترای داروسازی یا Pharm. D امکانی است که از حدود 10سال پیش در دانشگاههای هند بوجود آمده تا دانشجویان بتوانند با گذراندن یک دوره یکپارچه، موفق به دریافت مدرک دکترای داروسازی شوند. طول این دوره، 6سال است که دانشجویان پس از پاس‌کردن واحدهای درسی در 5سال اول، مانند دانشجویان دوره D. Pharm باید سال آخر را بعنوان کارآموز یا انترن در بیمارستان یا داروخانه بگذرانند و در صورت بازگشت به کشور بعد از فارغ‌التحصیلی هم با قبولی در آزمون ارزشیابی مدارک و بدون گذراندن هیچ دوره تکمیلی، می‌توانند بعنوان دکتر داروساز مشغول به کار شوند.

نکته: متقاضیان تحصیل داروسازی در هند برای گرفتن پذیرش از دانشگاههای این کشور باید مدرک پیش‌دانشگاهی تجربی یا ریاضی داشته باشند.

چرا دندانپزشکی در هند:

در سالیان اخیر، تحصیل دندانپزشکی در هند، میان ایرانیان متقاضی تحصیل در خارج از کشور علاقمندان زیادی پیدا کرده است. دندانپزشکی، به سبب موقعیت شغلی خوبی که دارد، رشته پرطرفداری است و هند نیز بعلت هزینه‌های نسبتا پایین تحصیل و زندگی، مقصد خیلی از متقاضیان ایرانی تحصیلات بین‌المللی است. نکته مهم دیگر درباره تحصیل در هند در رشته دندانپزشکی این است که متقاضیان می‌توانند بدون آزمون ورودی و مدرک زبان، از دانشگاه پذیرش بگیرند، درحالی که برای تحصیل در خیلی از کشورهای اروپای غربی، آمریکای شمالی و استرالیا، باید مدرک زبان و معدل بالا داشت و در آزمون ورودی پذیرفته شد. در جدیدترین لیست دانشگاههای مورد تأیید وزارت بهداشت کشورمان، نام تعدادی از دانشگاههای هند هم به چشم می‌خورد.  البته وزارت بهداشت اخیرا یکی از محبوب‌ترین دانشگاه های هند (میان متقاضیان تحصیل در رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی) یعنی دانشگاه راجیو گاندی را از لیست دانشگاههای مورد تأیید خود خارج کرده است. به دنبال این تصمیم، دانشگاه پزشكي دكتر ام.جي.آر تامیل نادو مورد توجه متقاضیان تحصیل در هند قرار گرفته و به انتخاب بسیاری از آنها تبدیل شده است.

شرایط تحصیل در هند در رشته دندانپزشکی

دانشجویان محصل در رشته دندانپزشکی درهند یا Bachelor of Dental Surgery / BDS باید طی یک دوره 4.5 تا 5.5 ساله، دروسی مانند جراحی دندان، آناتومی دندان و مواد دندانپزشکی را پاس کنند و پس از آن، با گذراندن یک دوره کارآموزی، فارغ‌التحصیل می شوند. ایرانیان فارغ‌التحصیل دندانپزشکی از دانشگاههای هند (و کشورهای دیگر بجز آمریکا و کانادا) برای اینکه بتوانند بعنوان دندانپزشک در ایران  فعالیت کنند، باید در آزمون وزارت بهداشت پذیرفته شوند.

دوره تحصیلی دندانپزشکی در هند شامل دو دوره عمومی (2سال اول) و تخصصی (3سال دوم) است. در دوره عمومی، دروسی مانند آناتومی دندان، پاتولوژی و مواد دندانپزشکی و در دوره تخصصی، دروسی مثل بیماری‌های دهان و دندان، پروتز دندان و جراحی عمومی تدریس می‌شود. پس از این دانشجویان باید 1سال را هم بعنوان انترن (کارآموز) در بیمارستان وابسته به دانشگاه بگذرانند.

2 دیدگاه

  دیدگاه ها
طباطبایی
6 سال پیش

بعد از اخذ دکترای عمومی دارو سازی ایا میشه به هند رفت و ادامه داد یا اینوه باید از ابتدا شروع کرد؟
زارع
6 سال پیش

از انجایی که تنها به رشته پزشکی و مهندسی توجه فرمودید دانشجوی دکترایی که مثل حقیر در دانشگاه مانوی حیدراباد هند مشغول به تحصیل شدم و رشته زبا ن و مطالعات هند است کاملا از قلم شما بزرگوار و وزارت علوم برای تایید دانشگاه افتاده ام در حالی که این دانشگاه تنها دانشگاهی است که تمام سیلابس ها را به زبان اردو می دهد و از انجایی که من در دانشگاه تهران ارشد این رشته را گرفتم اکنون باید از ارز دانشجویی محروم باشم چون ایندانشگاه مورد تایید وزارت علوم نیست چون رشته پزشگی در ان نست ؟؟؟!!!
پربحث های هفته   
عرض ارادت فریبا نادری به امام خمینی(ره): مرد بزرگ جایت خالی است در میان مردمان سرزمینِ نور؛ ممنون که این انقلاب رو برایمان رقم زدی+ عکس (159 نظر) (فیلم) نظر رهبر معظم انقلاب درباره تخت جمشید / افتخاری ندارد، خدا می‌داند چقدر بیگناه مقابل تخت طاغوت‌های زمان به قتل می‌رسیدند ... (89 نظر) سحر زکریا: بهنوش بختیاری نخود هر آشه در حد من نیست که بخوام باهاش دهن به دهن بشم! خانم بختیاری در بین همکاران جوک هستن!+فیلم (83 نظر) (فیلم) مصاحبه با دختری که با پوشش متفاوت از رهبر انقلاب در غرفه‌اش استقبال کرد / هیچ گونه صحبتی درباره پوشش و حجاب من نشد (68 نظر) الهام حمیدی: من مجبورم با سیلی صورتم را سرخ نگه دارم، ترجیح می‌دهم چهره‌ام همان الهام همیشه باشد تا یک چهره عمل شده تغییر یافته (49 نظر) مهراوه شریفی نیا، بازیگر سریال کیمیا با پوششی متفاوت و با گوشواره هایی با طرح انگور در شبکه تلویزیونی افغانستان حضور یافت+ویدیو/ تعریف و تمجید خانم بازیگر از مهمان نوازی مردم در کابل (44 نظر) فریبا نادری خطاب به صدف طاهریان: اگر نخواهند به تو پیشنهاد بی‌شرمانه بدهند پس باید به کی بدهند؟ والا من روم نمیشه حتما نباید اسم بدکاره روت باشه که+فیلم (40 نظر) ژیلا صادقی: من زنی هستم، آزاد/ در فطرت من حیا نهاده شده/می‌دانم از کجا باید شروع کنم و کجا می‌شود رها شد (39 نظر) پزشکیان: اکثر یارانه‌ها به کسانی می‌رسد که احتیاجی به آن ندارند (38 نظر) علی دایی: دکترها گفته بودند شاید زیر عمل زنده نمانم، میتوانستم همه جای دنیا زندگی کنم اما همه درآمدم را در ایران سرمایه‌گذاری کردم...+عکس (37 نظر) عاشقانه های مازیار لرستانی با مهری خانم: دختر بابا صفورا عضو جدید به خانواده من اضافه شد، آن کس که می خندد هنوز آن خبر مخوف را نشنیده است!+فیلم (35 نظر) نعیمه نظام دوست: با رنو افتادیم دنبال آقای عابدزاده سر یه چهارراه پیچیدیم جلوش محل نذاشت رفتم گفتم وایسا من هنرمند مملکتم گفت نه و رفت برگشتم خونه عکساشو جِر و واجِر کردم +ویدئو (35 نظر) امام جمعه پردیسان: از رهبری تقاضا دارم اجازه ساخت بمب اتم را صادر کنند +فیلم (34 نظر) سوگل طهماسبی بازیگر سریال کیمیا: بازیگران زنی که حیا و حجاب دارند در سینما جایی ندارند (33 نظر) جورجینا: رونالدو یک پدر فوق‌العاده و بهترین همسر است اما آشپزی نمیکند ما یک آشپز داریم اما بعضی اوقات خودم غذا درست میکنم در عربستان سقف خانه ها...+عکس (33 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
رئیس سازمان صدا و سیما: خودم شخصاً با فردوسی‌پور صحبت کردم اما تمایلی به بازگشت نداشت!
یکی از اعضای سابق تیم ملی: من در ورزشگاه بودم ولی گل خداداد عزیزی به استرالیا را ندیدم!
ربات‌های بامزه و کیوت به زودی جایگزین حیوانات خانگی می‌شوند؟
امید عالیشاه برای جراحی به ایران برمیگردد/ پزشک پرسپولیس تکلیف را روشن کرد!
فال شمع روزانه امروز جمعه 9 آذر 1403
فال قهوه با نشان روز جمعه 9 آذر ماه 1403
رهبر معظم انقلاب پاسخ می‌دهند؛ حکم شرعی کار کردن در کاباره و کارخانه کنسرو خوک
فال روزانه امروز جمعه 9 آذر ماه 1403
خبر خوش؛ حقوق این افراد 30 درصد افزایش می‌یابد
چه موضوعاتی در دستورکار گفتگوهای ایران و اروپا قرار دارد؟
وزیر خارجۀ انگلیس: حکم بازداشت نتانیاهو را خواهم گرفت
گرامی: مریض بودم اما گل زدم!
برنامه «ثریا» از کنداکتور شبکه یک حذف شد!
فال ابجد روزانه جمعه 9 آذر 1403
مذاکرات ایران با اروپای منهای آمریکا به نتیجه نمی‌رسد؛ اروپا توان رفع تحریم‌های ایران را ندارد
منتخب روز   
(ویدئو) بهنوش بختیاری: از بی‌پولی رفتم واسه تبلیغ عطر/ حدیث میرامینی: عطرش لیز بود؟ ربات‌های بامزه و کیوت به زودی جایگزین حیوانات خانگی می‌شوند؟ (ویدئو) نوستالژی شب‌های برره با بهنوش بختیاری و مهران مدیری/ تو هم خوب بلدی از خودت حرفهای عشقولانه در وکنیا😃 سرشناسترین دختر شاه قاجار در روز عروسی با لباس و تاج مدرن و بسیار شیک/ باورتون میشه 150 سال پیش واسه عروسی ساقدوش داشتن اونم با لباس‌های مخصوص؟ احسان علیخانی خطاب به جومونگ: به سوسانو حسادت نکن! من اصلا این سریال را ندیدم/ ایرانی ها جرعت ندارند مثل جومونگ دوتا زن بگیرند+فیلم (ویدئو) با خنده‌دارترین سکانس «در حاشیه»، امروزت رو شاد کن😁/ جواد رضویان: بالقوه شی شی هست؟/ سیامک انصاری: مال چراغ قوه هستش آتش سوزی یک انبار در محله خاوران مهار شد + ویدئو مفاخر ورزشی ایران/ حسین رضازاده از تولد و ورزش تا سیاست و رد پیشنهاد تغییر تابعیت گشت و گذاری در تنها کوچه‌ی دو طبقه‌ی جهان در کاشان/ خاص‌ترین کوچه‌ای که نظیرش در هیچ جای جهان وجود ندارد تهران گردی / معرفی 21 مرکز تفریحی و مهیج تهران پایتخت سلامی: آتش‌بس، شکستی خفت‌بار برای رژیم صهیونی است دعا و نیایش؛ بخش 1/ اجابت خواسته‌ها با دعای اسم اعظم امام علی (ع) که از حضرت خضر آموخت