مهارت های ارتباطی خود را چگونه تقویت کنیم؟

  یکشنبه، 25 آبان 1399   زمان مطالعه 5 دقیقه
مهارت های ارتباطی خود را چگونه تقویت کنیم؟
سوال کردن یکی از مهارت های مهم برای درک پیام دیگران است. اگر فقط شنونده هستید و با خجالت لبخند می زنید، گفتگوی شما هیچ وقت از مدت زمان محدودی فراتر نخواهد رفت. در واقع، بدون سوال کردن نمی توانید بحث را ادامه دهید یا اشتیاق خود را برای ارتباط با دیگران نشان دهید

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، آمارها به این واقعیت اشاره دارند که تقریبا ۸۵ درصد از موفقیت ما در زندگی، مستقیما به مهارت های ارتباطی مان به ویژه قدرت بیان مربوط می شوند. یعنی فرقی نمی کند چقدر بلندپرواز، چقدر اهل پشتکار یا چقدر تحصیل کرده باشید؛ اگر مهارت های ارتباطی صحیح و قدرت بیان کافی را در خودتان ایجاد و تقویت نکنید، احتمال موفقیت تان پایین است.

راهکارهای تقویت مهارت های ارتباطی:

شنونده خوبی باشید:

برخلاف تصور عموم، بهبود مهارت های ارتباطی بیشتر شامل شنیدن می شوند، نه گفتن.

  • به طور کامل به حرف های گوینده گوش دهید.
  • کوچک ترین سرنخ های غیرکلامی را در حرف های او بررسی کنید.
  • از قطع کردن حرف های فرد بپرهیزید. اجازه دهید حرف هایش تمام شود.
  • مکالمه را به تجربه شخصی خود ارتباط ندهید. «این اتفاقی که برات افتاده خیلی بده، حالا صبر کن بگم برای من چی شد.»
  • با لبخند شدن، تکان دادن سر و گفتن آهان و بله علاقه خود را به بحث نشان دهید.
  • قضاوت نکنید. اول کامل گوش دهید.
  • بازخورد بدهید و آنچه شنیده اید را به زبان خود تکرار کنید.

به سیگنال های غیرکلامی توجه کنید:

توانایی درک و استفاده از مهارت های غیرکلامی می تواند به بهبود مهارت های ارتباطی شما کمک کند.

  • از تفاوت های فردی آگاه باشید. زبان بدن در هر فرهنگ می تواند متفاوت باشد.
  • زبان بدن در هر جنسیت، دین، فرهنگ، سن و وضعیت روحی و روانی می تواند معنای متفاوتی داشته باشد.
  • به صورت گروهی زبان بدن را تفسیر کنید. تمام پیام های دریافتی از چشم ها، لحن و صدا، حالت بدن، تماس چشمی و وضعیت دست را در کنار یکدیگر تفسیر کنید.
  • برای یک ارتباط چشمی خوب از تکنیک مثلث استفاده کنید. به این صورت که یک مثلث ذهنی در صورت طرف مقابل تصور کنید به صورتی که دو زاویه آن در چشم ها و زاویه سوم در زیر بینی قرار بگیرد. سپس در هر ۱۰ ثانیه چشم تان را به یکی از این سه زاویه متمرکز کنید تا ارتباط چشمی مناسبی شکل بگیرد.
  • به همسر خود می گویید که آماده گفتگو هستید اما دست به سینه نشسته اید؟ یا می گویید در حال گوش دادن هستید ولی سرتان همچنان در تلفن همراه است؟ زبان بدنتان را متناسب با موقعیت اصلاح کنید.

استرس خود را کنترل کنید:

  • زمانی که احساس می کنید دچار استرس شده اید، تنفس کردن صحیح و باز کردن دست ها را فراموش نکنید.
  • چند دقیقه صبر کنید و بعد حرف هایتان را ادامه دهید.
  • موقعیت را به شوخی و خنده بکشید.

خودتان را ابراز کنید:

قاطعیت باعث تقویت مهارت های ارتباطی و بهبود عزت نفس و مهارت تصمیم گیری می شود. قاطع بودن به معنی ابزار نیازها و خواسته به شکل شفاف و روشن بدون ناراحت کردن دیگران است.

  • به ارزش هایتان احترام بگذارید. آنها باید برای دیگران نیز مهم باشند.
  • نیازها و خواسته های خود را بشناسید.
  • افکار منفی خود را به شکل مثبت و بدون عصبانیت بیان کنید.
  • انتقاد پذیر باشید.
  • نه گفتن را تمرین کنید. مرزهایتان را بشناسید و اجازه ندهید کسی از شما سواستفاده کند.

همچنین، برای بهبود مهارت های ارتباطی از روش های زیر کمک بگیرید:

از دوستان و خانواده بخواهید به شما مشاوره بدهند:

معمولا اطرافیان بهتر می توانند رفتارها و سطح بهبود مهارت های شما را ارزیابی کنند. از آنها بخواهید در مورد مشکلات رفتاری، نقاط ضعف و قوت شما نظر دهند.

مهارت سوال کردن را در خود تقویت کنید:

سوال کردن یکی از مهارت های مهم برای درک پیام دیگران است. اگر فقط شنونده هستید و با خجالت لبخند می زنید، گفتگوی شما هیچ وقت از مدت زمان محدودی فراتر نخواهد رفت. در واقع، بدون سوال کردن نمی توانید بحث را ادامه دهید یا اشتیاق خود را برای ارتباط با دیگران نشان دهید. سوال کردن با خوب شنیدن در ارتباط است. با خوب گوش کردن می توانید نظر خود را بیان کنید و در مورد نقاط ابهام در صحبت های فرد مقابل سوال کنید.

از شوخی استفاده کنید:

خندیدن باعث آزاد شدن اندورفین می شود که به کاهش اضطراب و استرس کمک می کند. بیشتر افراد به سمت کسی جذب می شوند که آنها را به خنده می اندازد. از بامزه بودن نترسید، اما از شوخی در موقعیت مناسب استفاده کنید. شوخی کردن یخ بحث را می شکند و شما را به یکدیگر نزدیک تر می کند.

شنونده خود را به خوبی بشناسید:

در واقع، برای داشتن یک گفتگوی خوب باید فرد مقابل را به خوبی بشناسید. هر کسی متفاوت است و علایق و فرهنگ متفاوتی دارد که در صحبت کردن با او باید آن را در نظر بگیرید. اگر قرار است با کسی برای اولین بار گفتگو کنید، سعی کنید قبل از ملاقات کمی در مورد شخصیت او تحقیق کنید. آیا جدی است؟ مذهبی است؟ دوست دارد رسمی صحبت کند یا در گفتگو فرد راحتی است؟

نوشته های خود را مرور کنید:

تقویت مهارت های ارتباطی فقط به گفتگو محدود نمی شود. با گسترش پیامرسان ها باید مراقب نوشته های خود نیز باشید. نامه ها و پیام های بلند باید با مقدمه خوبی آغاز شوند، در بدنه هدف و پیام به طور واضح بیان شوند و در بند آخر نتیجه گیری شود.

در نوشته، باید از لحن، کلمات، دستور زبان، املا و جمله بندی درست استفاده کنید. قبل از ارسال یک متن آن را بخوانید. فراموش نکنید که نوشته فاقد سرنخ های زبان بدن است. پس ممکن است با سوءتفاهم بیشتری همراه باشد. برای پیام های مهم یا گفتگوهای حساس (مانند مواردی که برای رفع سوءتفاهم انجام می شوند) از این روش استفاده نکنید. با این حال، استفاده از ایموجی های مرتبط می تواند تا حدی خلا نبود سرنخ های کلامی را برطرف کند.


دیدگاه ها

آخرین ویدیو ها