به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، خواه و ناخواه شایعه در زندگی روزمره و دنیای مدرن با گسترش شبکه های اجتماعی رونق گسترده ای یافته، اما این روز ها همزمان با همه گیری کرونا ویروس بازار شایعات در فضای مجازی داغ شده و اخباری که حتی طی سال های گذشته چند بار توسط مسئولان تکذیب شده با تیتر ها و عناوین مختلف به قصد ایجاد تشویش در اذهان عمومی و ناامنی بازنشر و انتشار داده می شود.
براین اساس ادعای استفاده تریاک در برخی واحد های مرغداری خبری بود که طی بهمن سال ۹۸ یکی از اخبار پربازدید فضای مجازی تبدیل شد؛ که به فاصله کوتاهی از انتشار این خبر؛ علیرضا رفیعی پور رئیس سابق سازمان دامپزشکی کشور طی مصاحبه ای اعلام کرد خبری که در شبکه های اجتماعی به نقل از بنده مبنی بر استفاده از ماده ای مخدر (تریاک) در غذای مرغ به منظور افزایش وزن آن ها منتشر شده، کذب محض است و همچنین سازمان دامپزشکی کشور در اطلاعیه ای رسمی با زیر سئوال بردن اصالت صحبت های منتسب به رئیس این سازمان، تمامی حرف های رفیعی پور را تکذیب کرد.
در این میان با گستردگی چنین خبر عجیب و غریبی که تشویش اذهان عمومی را هدف گرفته بود بسیاری از مسئولان استان ها به خصوص مدیران سازمان دامپزشکی و جهادکشاورزی استان اصفهان به عنوان مهم ترین قطب تولید گوشت مرغ با واکنش سریع و قاطع انتشار آن را شایعه ای کذب اعلام کردند.
براساس این گزارش با وجود تکذیب قاطع چنین خبر ناباورانه طی دو سال گذشته توسط مسئولان مرتبط، ظاهرا هنوز افراد منفعت طلبی هستند که در پی انتشار شایعه به عنوان قوی ترین حربه دشمن و مهم ترین ابزار جنگ روانی در صدد رشد بی اعتمادی در بین مردم هستند.
در همین راستا دبیر انجمن مرغداران گوشتی اصفهان ضمن تکذیب برخی اکاذیب در فضای مجازی گفت: این موضوع از اساس جعلی است و فقط در پی ایجاد تشویش در اذهان عمومی با وجود تکذیب توسط مسئولان کشوری و استانی مجدد در شبکه های اجتماعی بازنشر شده است.
بهرام پاکزاد با تکذیب شایعه خوراندن تریاک و مواد مخدر به مرغ ها در مرغداری ها اظهار کرد: مواد افیونی و تریاک به هیچ وجه از اجزای خوراک دام نیست و تمامی محصولات دام تحت نظارت حوزه دامپزشکی با استاندارد های نظارتی تولید می شوند.
او اضافه کرد: هیچ واحد مرغداری مجاز نیست بدون تایید سازمان دامپزشکی از محصولی در رژیم غذایی و دارویی برای پرورش طیور استفاده کند.
دبیر انجمن مرغداران گوشتی اصفهان بیان کرد: تمام مرغداری ها تحت نظر دامپزشک متخصص قرار دارند و حتی در واحد های تولیدکنندگان جوجه یکروزه، سلامت جوجه ها تا ورود به بازار و کشتارگاه هم کنترل می شود.
او با اشاره به اینکه خوراندن تریاک به مرغ ها شایعه تازه ای نیست، افزود: اهداف بازنشر این اکاذیب؛ نابودی صنعت مرغداری و شایعه پراکنی برای رکود و کسادی فعالیت های بدون نقص تولیدکنندگان است.
امیرعباس یکی از تولیدکنندگان مرغ گوشتی در اصفهان با اشاره به اینکه واحد های تولیدی برای افزایش وزن مرغ ها و کنترل بیماری آن ها از مکمل و ویتامین ها و اسید های آمینه مخصوص استفاده می کنند، گفت: طبق مقررات دام ها و طیور باید تمام واحد ها از یک رژیم غذایی و دارویی علمی و استاندارد پیروی کنند.
او اظهار کرد: طی سال های گذشته شایعه ای به نقل از رئیس سازمان دامپزشکی مبنی بر خوراندن تریاک به مرغ ها مطرح شد که با تکذیب بسیاری از کارشناسان هم مواجه شد چرا که مصرف این نوع موادمخدر اگر در انسان سستی و رخوت ایجاد می کنند قطعا عامل ایجاد مشکل در سلامت مرغ خواهد بود و با هیچ منطق عقلی سازگار نیست.
این تولیدکننده مرغ گوشتی در اصفهان پیرامون اینکه استفاده از تریاک برای افزایش وزن مرغ غیرممکن است، افزود: هم اکنون قیمت موادمخدر تریاک بسیار بالاست و با شرایط فعلی اقتصاد، ضرر های جبران ناپذیر واحد های تولیدی در تامین نهاده ها و ورشکستگی برخی تولیدکنندگان، بدون شک برای مرغداری ها به صرفه نیست که جهت چند گرم وزن بیشتر این مواد را در آب مصرف مرغ ها حل کنند.
او اضافه کرد: تمام فرایند پرورش طیور از لحظه تولد تا کشتار کاملا زیرنظر سازمان دامپزشکی است و هیچ واحد تولیدی نمی تواند خودسرانه دارو و ویتامینی را برای تولیدات خودش استفاده کند.
این روز ها برخی از شایعات رایج در فضا های مجازی که به امنیت اجتماعی یا حوزه سلامت و بهداشت مربوط هستند و میلیون ها بار بازنشر می شود و مانند بمبی در بین افکار عمومی منفجر و سبب ایجاد تنش و ناآرامی در جامعه می شوند انگار که با گوشت و پوست برخی از افراد سودجو با اهداف تشویش اذهان عمومی عجین شده، ضروری است که فعالیت آن ها به صورت مستمر و شبانه روزی در فضای حقیقی و مجازی رصد شده و با هر گونه اوباش گری و قانون شکنی نظم و امنیت برخورد شود.